Bajaj Boxer 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
22 Aralık 2014, 12:19
Boxerdaki bu vızıltılı vibrasyonu azaltma konusunu araştırıyorum. Selede bir sıkıntı yok ama elciklerdeki ve peglerdeki vibrasyon bir saat sonra sızlamasına sebep oluyor ellerin. Bu vibrasyonu azaltmak için ne yapmalı? Forumda farklı şeyler yazılmış, motor ve egzoz saplama vidalarını kauçukla desteklemek gibi. Ben elcikleri neopren lastikle ya da süngerle kaplamayı düşünüyorum. Ya da koçtaşta jel silikon şeritler var onu deneyeceğim. Vibrasyonu en iyi hangi materyalle nasıl yalıtırım acaba?
Reklamlar
-
22 Aralık 2014, 17:29
-
23 Aralık 2014, 01:12
Mondial Drift'e maddi durumum el vermez ise 'B' planı olarak Bajaj Boxer düşünüyordum ancak bu vibrasyon olayı beni endişelendiriyor
-
23 Aralık 2014, 10:42
-
23 Aralık 2014, 11:44
Merhaba boxer kullanıcıları
Cumartesi ehliyet sınavını geçtim sadece çıkarması kaldı.
Başlangıç olarak Bajaj boxer'la başlamayı düşünüyorum , hem dayanıklı hem güçlü hem ucuz , sonuçta ilk motorum devrilme vs. muhtemel , öğrenciliğin sonunda da olsam mali gücüm bu kadar yetiyor.
Soruma gelecek olursak , lastik ölçülerinden biraz farklıymış sanırım , fabrika lastikleri nasıldır , değiştirmek gerekir mi , sizler neler kullanıyorsunuz ? Bilgilendirirseniz sevinirim.
-
23 Aralık 2014, 14:02
böyle bişeyler nasıl olur arkadaşlar
[IMG][/IMG]
-
23 Aralık 2014, 15:01
Aquarist adlı üyeden alıntı
Kış öncesi kısa tur Pazar gezmesi.
Buralar nereleridir öğrenebilir miyiz?
Ben de bu tarz gezileri çok seviyorum ve fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum. Tek gezmek de çok güzel ama bazen arkadaş aramıyor da değilim
-
23 Aralık 2014, 23:23
technomix adlı üyeden alıntı
fotomontaj bu..
ama olmayacak şey de değil, iyi bir modifiyeci böyle de yapabilir sanırım..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------
Dodin adlı üyeden alıntı
Merhaba boxer kullanıcıları
Cumartesi ehliyet sınavını geçtim sadece çıkarması kaldı.
Başlangıç olarak Bajaj boxer'la başlamayı düşünüyorum , hem dayanıklı hem güçlü hem ucuz , sonuçta ilk motorum devrilme vs. muhtemel , öğrenciliğin sonunda da olsam mali gücüm bu kadar yetiyor.
Soruma gelecek olursak , lastik ölçülerinden biraz farklıymış sanırım , fabrika lastikleri nasıldır , değiştirmek gerekir mi , sizler neler kullanıyorsunuz ? Bilgilendirirseniz sevinirim.
kullanım alanınıza bağlı değişebilir..
eğer trafiği yoğun olmayan kırsallarda kullanırsan fabrika lastikleri iyi gider, ama yoğun trafik yağışlı havalarda çamurlu zemin gibi yerler için iyi söylenemz..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------
C.Kaan adlı üyeden alıntı
Mondial Drift'e maddi durumum el vermez ise 'B' planı olarak Bajaj Boxer düşünüyordum ancak bu vibrasyon olayı beni endişelendiriyor
en iyisi bir boxer sürüş denemesi yapmanızdır.. deneyip öyle alın bence..
-
24 Aralık 2014, 00:47
seyyit adlı üyeden alıntı
fotomontaj bu..
ama olmayacak şey de değil, iyi bir modifiyeci böyle de yapabilir sanırım..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------
kullanım alanınıza bağlı değişebilir..
eğer trafiği yoğun olmayan kırsallarda kullanırsan fabrika lastikleri iyi gider, ama yoğun trafik yağışlı havalarda çamurlu zemin gibi yerler için iyi söylenemz..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------
en iyisi bir boxer sürüş denemesi yapmanızdır.. deneyip öyle alın bence..
şehir ağırlıklı kullanmayı düşünüyorum , ölçüleri uygun alternatifler ve alternatifler arasında bir sıralama mümkün müdür ? Lastik değiştiren arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum
-
24 Aralık 2014, 01:23
Dodin adlı üyeden alıntı
şehir ağırlıklı kullanmayı düşünüyorum , ölçüleri uygun alternatifler ve alternatifler arasında bir sıralama mümkün müdür ? Lastik değiştiren arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum
Soğuk havalar hariç sava mc18 kullanabilirsin. ben kullanıyorum. mc32 kış lastiği var onu da 4 mevsim kullanabilirsin.
-
24 Aralık 2014, 10:27
arkadaşlar 5000 km bakımına girmem lazım nelerin yapılması lazım nelere dikkat etmeliyim.bilgisi olanlar paylaşabilirmi..teşekkürler..
-
24 Aralık 2014, 13:16
Hayırlı olsun, filtreleri(yağ filtresi, yağ süzgeci, hava filtresi) hatta bujiyi eskimemiş olsa bile değiştirtin, zaten herbiri 5-6 lira civarında.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------
Dodin adlı üyeden alıntı
Sava Mc32 kullanıyorum. Eskiye göre harika yol tutuşu var. Çabuk ısınıyor. Virajlara daha güvenli giriyor.
-
24 Aralık 2014, 13:18
arkadaşlar 5000 km bakımına girmem lazım nelerin yapılması lazım nelere dikkat etmeliyim.bilgisi olanlar paylaşabilirmi..teşekkürler..
Subap ayarını da unutma.
-
24 Aralık 2014, 18:34
Nice 5000 lere inşallah.
Aşağıdaki linki tıklayıp kılavuzlara girip, kılavuzun 21-22-23-24. sayfalarını incelemenizi ve servise giderken donanımlı gitmenizi tavsiye ederim.
http://bajaj.com.tr/boxer/45/boxer-150
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------
fisherKing adlı üyeden alıntı
Buralar nereleridir öğrenebilir miyiz?
Ben de bu tarz gezileri çok seviyorum ve fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum. Tek gezmek de çok güzel ama bazen arkadaş aramıyor da değilim
Merhaba,
Burası Giresun'un bir köyü. İşin aslı ben de ilk kez gittim Çünkü motorla bilmediğim yerlere, ara sokaklara girmeye bayılıyorum. Çok zevkli oluyor.
Şimdilik ben de tek geziyorum ama motor seyahatini arkadaşlarla bir kaç kişi olarak yapmak sanırım daha zevkli olur. Benim arkadaşlar var ama her birinin motoru 500-600cc, beni aralarına alırlar mı bilmiyorum Şaka bir yana şehrinizde illaki motosiklet hobi grubu vardır. İnternet üzerinden araştırın, belki yeni insanlarla tanışıp gezilerinizi daha zevkli hale getirebilirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:32 ----------
Şahsi fikrim hiçbirşeyin orjinalini bozmamak yönünde. Zevk meselesi tabi.
-
24 Aralık 2014, 20:15
Bende 5 bine yaklastim su ana kadar sıkıntısız suruyorum masallahi var makinenin. Umarim boylede devam eder
-
24 Aralık 2014, 20:52
zaralı adlı üyeden alıntı
Bende 5 bine yaklastim su ana kadar sıkıntısız suruyorum masallahi var makinenin. Umarim boylede devam eder
Aynen. İlk aldığım günkü gibi pırıl pırıl duruyor. Bu makinayı çin mallarıyla kıyaslayanlara şaşırıyorum. Taş gibi bir makina yapmışlar. Rabbim cümlemize kazasız belasız sıkıntısız sürmeler nasip etsin.
-
25 Aralık 2014, 15:29
Yurdukoru adlı üyeden alıntı
Boxerdaki bu vızıltılı vibrasyonu azaltma konusunu araştırıyorum. Selede bir sıkıntı yok ama elciklerdeki ve peglerdeki vibrasyon bir saat sonra sızlamasına sebep oluyor ellerin. Bu vibrasyonu azaltmak için ne yapmalı? Forumda farklı şeyler yazılmış, motor ve egzoz saplama vidalarını kauçukla desteklemek gibi. Ben elcikleri neopren lastikle ya da süngerle kaplamayı düşünüyorum. Ya da koçtaşta jel silikon şeritler var onu deneyeceğim. Vibrasyonu en iyi hangi materyalle nasıl yalıtırım acaba?
Merhaba aynı sorundan bende muzdaribim dun Çanakkale Biga arasi yaklaşık 90 km kullandım ellerim ve ayaklarım uyuştu. Artçı pegleri daha fazla titriyor. Sünger alip pegleri sarmayi bile düşündüm
Çözüm bulan olursa buradan paylassin hayır duasi alir bol bol
-
26 Aralık 2014, 12:36
[IMG][/IMG]
dün bu dişliyi aldım sbf 150 ye göre ama tam uymadı uydurdu usta ugraştı biraz şimdilik iyi gibi ha biraz ses gelmeye başladı akşam ustaya baktırcam..
-
26 Aralık 2014, 20:59
Boxercılar resimlerinizi bekliyoruz. Ben yağmurlardan dolayı pek garajdan çıkaramıyorum. İnzell arkadaşımız Boxer'la sıkıntısız dertsiz harika bir gezi yaptı. Darısı hepimizin başına.
-
28 Aralık 2014, 23:26
Beyler trafik sigortası plaka alınmadan da yapılıyor sanırım. Plaka işlemlerini yeni yılda yapacağım ama sigortaya zam gelir mi acaba yeni yılda. Şimdi sigortayı yaptırıp yeni yılda trafiğe çıkarsam daha mantıklı olur degil mi?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)