Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
17 Kasım 2024, 23:46
Selam arkadaşlar
200NS motorumun Arka frenim ile ilgili bir sorun mu var bir türlü çözemedim
Eskiden arka fren pedalının kavrama noktası çok yukarı da iken son bir kaç aydır çok dipte. Yani arka pedal eskiden sert iken şimdi boşluk , pay var gibi
yumuşak. Acaba Fren hava mı yaptı ya da fren yağı seviyesi mi düştü diye endişelendim ama bakıyorum yağ kabı ağzına kadar dolu
Fren tutuyor ama eskisi gibi pek bir keskin tutuş yok ama en dibine kadar basarsam yine kilitleme yapıyor.
Resimde görünen fren pompasının arasında ki metal kısma parmak vurduğum zaman parmaklarıma yağ geliyor. Sizce burada bir problem mi var ?
Mekanikten anlayan birileri varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Reklamlar
-
18 Kasım 2024, 00:49
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar
Eskiden arka fren pedalının kavrama noktası çok yukarı da iken son bir kaç aydır çok dipte. Yani arka pedal eskiden sert iken şimdi boşluk , pay var gibi
yumuşak. Acaba Fren hava mı yaptı ya da fren yağı seviyesi mi düştü diye endişelendim ama bakıyorum yağ kabı ağzına kadar dolu
Fren tutuyor ama eskisi gibi pek bir keskin tutuş yok ama en dibine kadar basarsam yine kilitleme yapıyor.
Resimde görünen fren pompasının arasında ki metal kısma parmak vurduğum zaman parmaklarıma yağ geliyor. Sizce burada bir problem mi var ?
https://r.resimlink.com/xBlt2voZhdQ-.jpeg
Selamlar , fren sistemi kapalı devre basınçlı bir hatdır , bu hattın dış tarafında en ufak bir yağ kaçağı olmaması gerekir , varsa sorun ciddidir derhal çözüm gerekir...büyük ihtimalle bahsettiğin yerden basınç kaybı oluşuyor ve etkili bir frenleme için fren manetini daha çok hareket ettirmek gerekiyor , maneti 4-5 defa pompalayınca sertleşiyorsa sonra yine aynı şekle geliyorsa sorun oradaki kaçaktır..
-
18 Kasım 2024, 00:53
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar
https://r.resimlink.com/xBlt2voZhdQ-.jpeg
Selamlar , fren sistemi kapalı devre basınçlı bir hatdır , bu hattın dış tarafında en ufak bir yağ kaçağı olmaması gerekir , varsa sorun ciddidir derhal çözüm gerekir...büyük ihtimalle bahsettiğin yerden basınç kaybı oluşuyor ve etkili bir frenleme için fren manetini daha çok hareket ettirmek gerekiyor , maneti 4-5 defa pompalayınca sertleşiyorsa sonra yine aynı şekle geliyorsa sorun oradaki kaçaktır..
-
18 Kasım 2024, 09:18
Orası sökülecek temizlenip tekrar takılacak söküldüğünde contalarda yırtılma eskime varsa değişecek, yırtık yoksa temizlenip takılınca düzelir...Düşük ihtimal çok hava yapmış olabilir contalar geri hidrolik yağı kaçırıyor...
-
18 Kasım 2024, 13:02
hayırlı günler dilerim samsunda ilan ariyorum ama istediğim motoru bulamadım diyebilirim en son istemediğim bir renk olan mavi var km ve model en mantıklı olan bu mavıyı kırmızıya yada siyah renge dönüsterebilirmiyim
-
18 Kasım 2024, 13:07
ns200dencbr adlı üyeden alıntı
hayırlı günler dilerim samsunda ilan ariyorum ama istediğim motoru bulamadım diyebilirim en son istemediğim bir renk olan mavi var km ve model en mantıklı olan bu mavıyı kırmızıya yada siyah renge dönüsterebilirmiyim
Tabi dönüştürebilirsiniz, depo grenajını söküp istediğiniz grenaj rengini alıp takabilirsiniz değiştirmekte 10-15 dakikadan fazla sürmez. Fakat renk farklı olabiliceği için çevirmede nasıl bir durum yaşarsınız bilmem.
-
18 Kasım 2024, 20:32
-
06 Aralık 2024, 23:03
ns 200 sibop kesti fiyat tahmini nedir yardımcı olursanız seviniriz
-
07 Aralık 2024, 12:24
ns200dencbr adlı üyeden alıntı
ns 200 sibop kesti fiyat tahmini nedir yardımcı olursanız seviniriz
4 Subap değişirse yaklaşık 2000 TL subaplar, piston silindir seti 5000 TL civarı sadece piston 1500 TL civarı. Eğer zincirde değişecekse dişlisi ile birlikte 2000 TL civarı vardır ve takım contada 1000 TL civarı vardır. Bu fiyatlar orijinal parça fiyatları yan sanayi kullanırsanız yarı yarıya hatta 3/1 fiyatına toplayabilirsiniz fakat ömür açısından bir şey diyemem, işçilik ne tutar bilgim yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------
Ns 200 artık makyaj almış, led far ve dijital gösterge var. 15 Senelik tasarım artık değişti .
https://www.bajajauto.com/bikes/pulsar/pulsar-ns200
-
Mehmet akan adlı üyeden alıntı
Merhaba ns 200 ug modelinde stop etme sorunu yaşayan varmı
Hocam merhaba bende ns 200ug kullanıcısıyım daha yeni aldım 5 bin kilometrede
Motoru bazen ilk çalıştırdığımda rolentede dururken stop ediyor tekrar marş vuruyorum çalışıyor bazen de 2 kez tekrarlıyor bunu anlamadım bende ama sonra hiç stop etme yaşamıyorum garantisi var servise götürmem gerekiyor mu acaba
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)