Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
22 Şubat 2024, 16:15
arndiol adlı üyeden alıntı
Anladım; arıza lambası sabit yandıgı için bir şey ifade etmiyor belki beyinden ediyordur.
izmir'deki bajaj ustalarının sanırım en büyük sıkıntısı uğraşmak istememesi. bakım kontrol yapıp sepetleme derdinde. bir problem oldugunda ekstra bir inceleme istediğinde tespit ile uğraşmamak için 40 takla atıyorlar.
allah aşkına bi kere bana "acil değil ise hava filtresini değiştirmeyelim şimdi depoyu sökmekle ugrasmayalım" diyeni gördüm :D
Eyvah eyvah ustalara bak , belki bir ihtimal sönme ihtimali var oda akünün 2 kutup başını sökün 10-15 dakika bekleyin ardından takın böyle düzelme ihtimali var. Bende cihaz yok böyle söndürüyordum.
Reklamlar
-
23 Şubat 2024, 17:44
Gençler ben benim motordaki problemi hala çözemedim.
Gaz kesmeye başlıyor motor giderken benzin yemiyor gibi. sanki 5. viteste 10 ile gidiyormuşum da stop edecekmiş gibi öne atıyor motor, sonra iyice yavaşlayıp stop ediyor gaz yemediğinden.
zaten o aşamaya gelene kadar beklemeden debriajı cekip sağa yanaşıyorum. motoru aç kapa yapınca düzeliyor. ama sabit arıza lambası yandı motorda.
nedendir çözemedim
Bajaj'larda motor giderken arıza ışığı sabit yanar. Ancak motor çalışır ama gitmezken de mi sabit yanıyor? Normalde arıza lambası belli sayıda yanıp sönerek arızayı belirtir motor çalışır ama gitmez iken.
-
23 Şubat 2024, 23:26
Gençler ben benim motordaki problemi hala çözemedim.
Gaz kesmeye başlıyor motor giderken benzin yemiyor gibi. sanki 5. viteste 10 ile gidiyormuşum da stop edecekmiş gibi öne atıyor motor, sonra iyice yavaşlayıp stop ediyor gaz yemediğinden.
zaten o aşamaya gelene kadar beklemeden debriajı cekip sağa yanaşıyorum. motoru aç kapa yapınca düzeliyor. ama sabit arıza lambası yandı motorda.
nedendir çözemedim
Sabit yanıyor ise ya oksijen sensöründen yada Air ile yani anlık hava kontrolünden dolayı ışık yakmış olabilir 20 30km bin kontak aç kapa yapınca söner, sizin ki sönmüyor ise arızayı hafızasında tutmaya devam ediyor demektir, hiç uzun kısa şeklinde yanıp sönme durumu olmuyor mu. Denge sensörü tps sensörü benzin pompası ve soğutma sistemini kontrol ettirin, cihaza bağlayıp neden olduğu ortaya çıkar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------
Anladım; arıza lambası sabit yandıgı için bir şey ifade etmiyor belki beyinden ediyordur.
izmir'deki bajaj ustalarının sanırım en büyük sıkıntısı uğraşmak istememesi. bakım kontrol yapıp sepetleme derdinde. bir problem oldugunda ekstra bir inceleme istediğinde tespit ile uğraşmamak için 40 takla atıyorlar.
allah aşkına bi kere bana "acil değil ise hava filtresini değiştirmeyelim şimdi depoyu sökmekle ugrasmayalım" diyeni gördüm :D
Şaşalı da Ekrem gönülçalan var gitti iseniz veya gitmedi iseniz gidin size yardımcı olacaktır.
-
26 Şubat 2024, 11:53
maktama adlı üyeden alıntı
Bajaj'larda motor giderken arıza ışığı sabit yanar. Ancak motor çalışır ama gitmezken de mi sabit yanıyor? Normalde arıza lambası belli sayıda yanıp sönerek arızayı belirtir motor çalışır ama gitmez iken.
işin ilginç yanı bu; 2016 model motorumda arıza ışığı hiçbir zaman sabit yanmadı bu olay yaşanana kadar. ilk defa ışığı bu problem başladıgında gördüm (acılırken yanıp sönüyor bi de tüm gösterge o hariç
kdiner adlı üyeden alıntı
Sabit yanıyor ise ya oksijen sensöründen yada Air ile yani anlık hava kontrolünden dolayı ışık yakmış olabilir 20 30km bin kontak aç kapa yapınca söner, sizin ki sönmüyor ise arızayı hafızasında tutmaya devam ediyor demektir, hiç uzun kısa şeklinde yanıp sönme durumu olmuyor mu. Denge sensörü tps sensörü benzin pompası ve soğutma sistemini kontrol ettirin, cihaza bağlayıp neden olduğu ortaya çıkar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------
Şaşalı da Ekrem gönülçalan var gitti iseniz veya gitmedi iseniz gidin size yardımcı olacaktır.
Ekrem iyidir 25k bakımını ona yaptırmıştım da araya çok iş alıyor bir de fiyat yüksek. işçiliği cok iyi olsa da x2 fiyat ödeyip randevu dahi alsanız x4 süre beklıyorsunuz.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
26 Şubat 2024, 13:20
işin ilginç yanı bu; 2016 model motorumda arıza ışığı hiçbir zaman sabit yanmadı bu olay yaşanana kadar. ilk defa ışığı bu problem başladıgında gördüm (acılırken yanıp sönüyor bi de tüm gösterge o hariç
Ekrem iyidir 25k bakımını ona yaptırmıştım da araya çok iş alıyor bir de fiyat yüksek. işçiliği cok iyi olsa da x2 fiyat ödeyip randevu dahi alsanız x4 süre beklıyorsunuz.
Sorun çözüldü mü yoksa devam mı?
-
26 Şubat 2024, 13:58
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Sorun çözüldü mü yoksa devam mı?
Işık sönük durumda ama gaz kesme olayı devam. eskiden düşük hızlarda idi artık her daim yapabiliyor.
dün 3 şeritli yolda soldan giderken gaz yememeye başladı; sağdaki emniyet şeridine zor attım kendimi.[COLOR="Silver"]
-
01 Mart 2024, 12:21
merhabalar, ns200'e telefon tutucu vs. aparatları nasıl takabilirim?
-
09 Mart 2024, 15:43
Ns200 gaz teli ve debriyaj teli değiştireceğim. Gidon yükseltme nedeniyle kastırıyor.
Bunun için uzun teller lazım, nereden bulabilirim
-
18 Mart 2024, 10:17
Ns200 gaz teli ve debriyaj teli değiştireceğim. Gidon yükseltme nedeniyle kastırıyor.
Bunun için uzun teller lazım, nereden bulabilirim
yok mudur bilgisi olan
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
18 Mart 2024, 13:04
yok mudur bilgisi olan
Uyumlu olan başka motosikletin teli olabilir, debriyaj teli yüksek ihtimalle olur ama gaz teli biraz zor olabilir. Gaz kelebeğinde gaz telini sabitleyen küçük bir metal parça var, o sorun yapabilir belki.
-
20 Mart 2024, 13:16
yok mudur bilgisi olan
Debriyaj telini rs200 alacaksınız, gaz telini ise kumanda panelinden çıkarıp amortisörün orda yer değişimi yapmanız gerek bunun için görseller olması lazım veya Youtube de anlatımı olabilir.
-
20 Mart 2024, 14:38
Debriyaj telini rs200 alacaksınız, gaz telini ise kumanda panelinden çıkarıp amortisörün orda yer değişimi yapmanız gerek bunun için görseller olması lazım veya Youtube de anlatımı olabilir.
rs200 ün teli ne kadar uzun acaba denedınız mı
gaz telini en dışardan geçirdim valla
-
21 Mart 2024, 21:57
rs200 ün teli ne kadar uzun acaba denedınız mı
gaz telini en dışardan geçirdim valla
D250 ve d400 de kullanılıyorlar ve gayet uzun, isterseniz blok üzerinde debriyaj telinde 2 somun var sanırsam yan yana olması lazım onun sol taraftaki somunu söküp o şekil deneyin tam anlatamamış olabilirim isterseniz 5464168600 dan wp den dönüş yapın size resimli anlatırım hatta debriyaj kolunda ayar yeri var orayı da sıfıra sıfır şekilde ayarlayabilirsiniz tel biraz daha gevşemiş olur.
-
23 Mart 2024, 22:55
Cümleten selamlar. Bır sorum olucak sıfır akü aldım 9 amper jel akü ancak 1 gün motor calismayinca ertesi gün marş basmıyor. Servise gittim durumu anlattım akünün voltajının ilk marş basmaya yetmediği Bosch yada yiğit akü almam gerektiğini söylediler. Sözde motor akü seçiyormuş böyle bir şey başına gelen var mı.
-
24 Mart 2024, 13:15
borana adlı üyeden alıntı
Cümleten selamlar. Bır sorum olucak sıfır akü aldım 9 amper jel akü ancak 1 gün motor calismayinca ertesi gün marş basmıyor. Servise gittim durumu anlattım akünün voltajının ilk marş basmaya yetmediği Bosch yada yiğit akü almam gerektiğini söylediler. Sözde motor akü seçiyormuş böyle bir şey başına gelen var mı.
siz ne marka aldınız
-
24 Mart 2024, 14:00
Asterion marka akü. Orta düzey bı akü dediler daha ucuzuda vardı bu yeter demişti satıcı.
-
25 Mart 2024, 22:47
Bs veya yuasa akü alın diğerleri çok fazla işinizi görmez.
-
25 Mart 2024, 22:58
Bs veya yuasa akü alın diğerleri çok fazla işinizi görmez.
+ Fulbat. (BS'nin fabrikalarında Fransız markası için fason üretiliyor...)
-
26 Mart 2024, 22:30
Teşekkürler cevaplar için. Yarın farklı servise bakıma gidicem oda aynı şeyi söylüyorsa yeni akü alicam mecburen
-
07 Mayıs 2024, 10:28
Merhabalar,
2016 model pulsar ns200 üm var. Aldığımda yağ lambası yanıyordu ve sonra yatak sardı. Motor komple yapıldı. Yağ pompası ve iki kere yağ müşürü değişti. Fakat yağ lambası, ilk çalıştırıp biraz gidince yine yanıyor. Hemen motoru kapatıp yeniden çalıştırıyorum ve sönüyor daha yanmıyor. 15-20 dakika stop edip motor biraz soğuyunca tekrar yola çıkıyorum tekrar yanıyor. Bu durum rutin olarak devam ediyor. İki servise gittim sorunu çözemediler. 3000 km oldu ne yağ eksilmesi ne de motora bir zararı oldu. Ama bu durum çok can sıkıyor. Bu konuda bilgisi olan var mı sizce ne yapmam gerekiyor yağ lambası sorununu çözmek için?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)