105 tl gbi bir miktar bekledigimden dusuk. Plaka ruhsat icin sigorta zaten 2. Elde aldan olcak sifir da o konu disinda tamamen peki motor teslim alinca plaka ruhsat cikardik sigorta hemen yaptrmasak olurmu 1 ay sonra falan
Yapsak
105 tl gbi bir miktar bekledigimden dusuk. Plaka ruhsat icin sigorta zaten 2. Elde aldan olcak sifir da o konu disinda tamamen peki motor teslim alinca plaka ruhsat cikardik sigorta hemen yaptrmasak olurmu 1 ay sonra falan
Yapsak
Zaten ilk basta sigorta yaptiriyosunuz.normal sartlarda araclarin zorunlu trafik sigortasini yaptirmadan trafige cikmalari yasaktir.yalniz sifir motosiklet i aldiginizda plaka sigorta islemleri icin 1 aylik sure mevcut.1 ay icinde yaptirabilirsiniz yalniz bu islemleri yaptirmadan da trafige cikmamaniz gerek
A.s kardeşim şuanda motor+plaka 10.800 ankara da bayiiden bayiyede değişebiliyor. Sigorta sana ve iline gore değişir gene 400 500 lirada o çıkar, ruhsat plaka ucuzlamış sanırim tam bilmiorum Arkadaş yazmış zaten 12 bin lira gibi bir fiyat çıkıyor birde ekipman var tabi.
Şimdi benim sana tavsiyem sıfır alma 2016 model 3-5 bin km de kafana uygun bir ikinci el al sigorta ekipman dahil 9 bine mal edersin. (Ben öyle yaptım ekipmanida 2. El aldım) 3 bin tl yede 5-6 bin km yol yaparsın. Sıfır alincada tabi abs faktörü var ama ben seçimimi ikinci elden yana kullandım.
Tesekkur ederm degerli yyorumunuzdan oturu
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------
Istanbul da bir bayi 10.500 düştü. Bu fiyatlar zamnlanirmi. 2 ay sonunda alma durumuk olcak cunku kredi kartimi sifirlamam lazm
bakımlarda hangi yağı kullanıyorsunuz? farklı yağ kullanımında büyük fayda gören var mı?
Yag bakimini yazlik ve kislik olarak degistirmen gerektigini biliyorum 10/40 ve 10/50 olarak
Peki 15/50 bizim motorlara olurmu? Serviste 10/40 kalmamıştı 15/50 koydular. Ama direk vites geçişleri sertleşti ve sanki iyi devirlenmiyor. Yani seriliği biraz azaldı gibi
15/50 koyabilirsiniz ama neden 10/50 koymadı oda mı yoktu birde yaşadığın yere henüz kış gelmemiştir bir sıkıntı olmaz.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
Arkadaşlar, motorunuzun kullanma kılavuzu ne diyor? Orada yazan yağı koysanıza. Neyi tartışıp duruyorsunuz!
Buydun 5 dakikada internetten kılavuza baktım. 20w-50 kullanın, o yoksa alternatif olarak kullanım viskoziteleri vermiş. 20-50 ülkemizde heryerde var. Bundan kullanacaksınız. Alın madem okunmuyor, ben size link de ekleyeyim.
https://www.bajaj.com.tr/media/5247/...4%B1lavuzu.pdf
Öncelikle şimdiden hayırlı uğurlu olsun dostum kazasız belasız.
Aynı ikilemde kalmış biri olarak cevap vermek istedim.
Ben kararımı 1.000-2.000 lira fazla vererek bayiden ABS'li 2017 modeli almaktan yana kullandım.
Şahsi fikrimi sorarsan ABS için bu fiyat kesinlikle değer, hiç pişman olmadım hatta bir kaç defa beni kurtaran şey oldu kendisi. Fakat kimileri ABS'siz motoru özellikle tercih edebiliyor, sanırım alışkanlık meselesi.
Motor bakarken benim ilk kriterim artık ABS, olmayan motorlara hiç bakmıyorum bile
Konuyu hemen değiştiriyorum;
Kış için Mitas MC25 önerdi usta. Siz ne düşünüyorsunuz? Kış için uygun mudur ?
Bu sabah itibariyle motorumu satmış bulunuyorum. Herkese sorunusuz bol gezmeler. 5 binde aldığım Pulsar 11 bine kadar beni hiç üzmedi. Keyfe keder aksesuar ve bakım haricinde hiç işim olmadı. Umarım herkes bu şekilde biner. Motorunuza bakar ve eşek gibi kullanmazsanız o da sizi üzmeyecektir. Artık bir şahin falan alıp motor işine şimdilik son veriyorum.ileride ne olur bilemiyorum ama dominar gibi bir şey sürmek isterdim daha doğrusu maddiyat el verse enduro yada cruiser tarzı yol motoru sürmek isterdim. Fakat bu vergi ve hükümet anlayışı ile imkansız oldu artık piyango falan çıkmazsa.
Banada bir yakınım anlas SC500 WINTER GRIP-2 takımı önerdi. Şurda konuşulmuş;
'' http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/171532-anlas-sc-500-winter-grip-2-lastik.html''
Takım fiyatı 350 lira gibi bir şey bana mantıklı geliyor . Sabah işe gelirken gene arka tekeri kitledim motorun üzerinde hala fabrika çıkış lastikleri var arka firen kullanmak eziyet oldu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:11 ----------
MC 25 yazlık lastik olarak geçiyor yanlız birde 110'luğu yok 100 var onun. mc32 var mitas onu çok öven duydum.
Kış lastiği mitas mc 32 kılcal damarları olan lastiktir
Birde aynı lastiğin damarsiz olanı var oda hem asfalt hem stabilize yollar içindir
Pulsarin orjinal ebati 100/80/17 dir.110/80/17 de olurmu,olur.
Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (2 üye ve 23 misafir)