Merhaba öncelikle şimdiden hangi marka model alırsan al hayırlı olsun
bilenlere tekrar gibi gelecek ama güncel haliyle alt alta yazıyorum. hatta yeni yaşadığım sorunları da belirteyim:
Öncelikle 2016 model motorum 8.500 tl ye aldım (sarı renk olduğu için 500 tl fazlaydı ptt kargocusuna benzetse de forumdakiler
) 8.800'e kesin pazarlık yap yani onun için yazdım.
Yaşadığım basit sorunlar:
-Saat sıfırlanıyor (çözümü yok)
-Ön cam titriyor (bi motorcu abi bağlantı noktalarını sök temas yerlerine silikon sık geçiyor dedi denemedim)
-Motorda titreşim var. ama zırıl zırıl değil yani. (çözümü yok)
-Motor titrediği için aynalar da titriyor tabi vidaları sıkman lazım sürekli ama yine de aynalar berbat varsa fırsatın aldığın gibi değiştir.(ayna değiştir)
-Arka Sele taş gibi. Ben ufak yastık aldım arkaya oturana veriyorum.(sele süngerini değiştirebilirsin)
-Elcikler çok sert gelmeye başladı daha yumuşak süngerli elcik almayı düşünüyorum. titreşim hissetmemi de engeller bi nebze. (elcik değiştir)
Bunlar dışında aklıma küçük sorun gelmiyor. Daha renginde montajında bir sıkıntı görmedim açıkcası. Elimde parçası kalmadı çok şükür.
Gelelim büyük sorunlara:
-Motora bundan 3-4 ay önce Türkiye petrollerinden (kadıköy evlendirme dairesinin ilerisinde minibüs yolunda) benzin aldım. Normalde Shell veya Opet alıyorum, yolda kalmayayım diye almak zorunda kaldım açıkcası. Direkt olarak buraya bağlamam doğru değil ama motorum gaz kesmeye başladı. yarım depo dayanabildim sonra yine gittim shellden doldurdum ve hala shell ya da opetten alıyorum. ama gaz kesmeleri ara ara devam etmekte. Ayaküstü sohbet ederken ustaya sordum benzin filtresi kirlenmiştir dedi ki sorun buysa çok basit çözümü. Umarım başka mekanik bir problem değildir.
-Lastikler herkesin dediği gibi tedirgin edici. ama 10.000km deyim Allah'a şükür büyük bir olay atlatmadım. Hatta bilenler vardır fırsatım oldukça Belgrad ormanlarına kaçarım orman yolları çok virajlıdır tedirgin olmadım hiç(deli gibi sürmüyorum tabi acemiyim). Ama değiştirilmeli bence en azından yola çıkarken güvensiz çıkmazsın.
-Çok soğuk havalarda (2-3 derecenin altında) elektrik düğmesini açtığında bazen ekran gelmiyor ama marş hep birincide aldı benim için. biraz ısınınca geliyor. zaten motoru çalıştırıp en az 5-10 dk beklemek lazım ki ısınsın.
-Normalde bir depoyla 280-320 km yol gidiyordum ama bu aralar tabi havanın soğuk olmasına da bağlıyorum, benzin fiyatının artmasına da ama 220 km de benzinim bitti dün. arada 80-100 km fark var ki bunu ilk yazdığım benzin filtresinin kirlenmesinden de olabileceğini düşünüyorum. Yakında servise götüreceğim eğer düşündüğümse tekrar full depo dener gittiğim km yi yazarım sonrasında.
-yaklaşık 1 ay hiç sürmemiştim bu sürede zinciri gevşemiş ama hala aklım almıyor kışın hiç kullanmadan bu zincir nasıl gevşer? Biraz gerdirdik serviste şimdi yine gevşedi ses yapıyor ama daha germe kollarında çok pay var. Ara ara mutlaka yağla zinciri. Burada okumuştum yine wd40 sıkıyorum ara ara temizlemiş ve yağlamış oluyorum en azından.
Motor bir kere geçen gün stop etti ışıkta beklerken. onun dışında yaşamadım henüz böyle bir olay. Bir de vites çok pürüzsüz değil yani bazen çok sert geçiyor bazen de yumuşacık geçiyor anlayamadım :D ama genel olarak şanzıman harika değil demişlerdi zaten. Kötü değil onu söyleyeyim.
Motoru Kış mevisiminde de ara ara kullandım. uzun yola da gittim. sağanak yağmurda da kullandım çok sıcakta da. Hararet yaptığını görmedim şu ana kadar. Kışın teklemedi. Yağmurda sakin kullanımda lastikler korkutmadı. uzun yolda (sele hariç) 350-400 km yol gittim geldim sıkıntı yaratmadı. Ama bu demek değil ki hiç yaşatmayacak en azından şöyle demeliyim 1 yıldır yaşatmadı. Ki vites atarken çoğunlukla redline'a kadar da zorlarım öyle 7 bin devirde vites atacağım diye uğraşmam.
Bu yazdığım sorunlar aklıma gelenler. çok yazdım ama sıkılmadan okursan fikir edinirsiniz umarım