merhaba arkadaşlar, yakın zamanda istanbulda sıfır olarak motoru alan arkadaş varsa sigorta ne kadar çıkıyor yazabilir mi? teşekkürler
[/COLOR]eyvallah . son durum motoru indirdik bugün , sibop keçelerinden motor yağ almış ve ayrıca sekmanların aralıklarını hepsini aynı hizada montajladıkları içinde oradanda yağ almış motor sanki 50,000 km gibi kurum bağlamıştı siboplar ve pistonun üst kısmı , birde pistonun eteklerinde sadece bir taraf aşınmış diğer tarafta nokta kadar bile sürtünme olmamış , muhtemelen piston tam oturmadığı için belli belirtisiz şakırtıyı bunun yaptığını düşünüyoruz. kader kısmet şans işi bu işler benimde şansım iyi değildir bu konularda piston, silindir, sekman takımı , sibop keçeleri, contalar hepsini sipariş ettik 3 güne kadar gelicek nasipse takıcaz inşallah düzelicek ... son durum hakkında bilgilendiririm inşallah .
2015 model kırmızı siyah bir Pulsar ile aranıza katıldım. Aslında daha büyük bir motor planlıyordum ancak yıllık kullanımımın %70 i şehir içinde olacağından kendime eziyet etmek istemedim.
İlk izlenimlerim;
1- Söylendiği gibi bir titreşim rahatsızlığı hissetmedim.
2- Söylendiği gibi alt devirlerde iyi, hızlanması iyi, ancak top speed olarak söylenen hızlara ulaşması düzde çok mümkün değil. Yeterince gidiyor.
3- Ben oturuş pozisyonunu rahat buldum.
4- 10 bin km'de ve henüz zırıldamıyor (Kafada far grenajının orda hafif bir zırıltı var belli bir devirde, muhtemelen vidalar gevşemiş)
5- Yakıtını bilemiyorum ancak görüntü muhteşem güzel.
6- Milletin 6 bin tl'ye cebefe satmaya çalıştığı bir zaman diliminde kesinlikle verilen paranın karşılığı. Lastikler hakkında bir yorumumu yok çünkü bridgestone battlax lastikler mevcut.
7- Özellikle üst vücut iyi rüzgar yiyormuş, ön cam şart.
Hayirli olsun dostum kazasiz belasiz surusler dilerim batlax kullanicisi olarak sana uyari yada tavsiye lastiklerin isinmasina firsat tani isinincaya kadar olan surede temkinli ol nalum ankaradasin ve ayazi soguk havasi bi baska ankaranin batlax gec isinan bi lastik hele soguk havalarda ama isininca gercekten bir baska oluyor hamurdan kaynakli ama suda bir gercek gec isinan lastik gec sogur
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
Zaten bir sonraki lastik değişimde diablo rosso düşünüyorum. Tamam lastik ömrü biraz kısa bunlara göre ama daha güvenli. Evden çıkınca ilk 5-6 km güven vermiyor, biraz ısındıktan sonra işlevsel olmaya başlıyor.
Bu motora tur camı eklemem gerek, yanlız öyle sadece görsellik için değil, hava soğuk olduğunda da motor kullandığım için rüzgardan bir miktar koruyacak kadar uzun, sallanıp durmayacak ve çirkin olmayacak kadar da kısa olması lazım Önerileriniz nelerdir?
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
Arkadaşlar merhaba bu motosikleti geçenlerde bir abim aldı kullanma fırsatı buldum gidişine titreşimin çok çok az olmasına bayıldım acaba aranızda
çok uzun süre kullanan varmı uzun yolu nasıldır yada belli süre sonra şurasında şu oldu şurası bozuldu gibi kroknik hepsinde şu arıza var gibi
bir sıkıntıları varmı bilgilendirirseniz sevinirim hepinize iyi günler
100-120 km hız size yetiyorsa güvenli şekilde kullanabilirsiniz.
Arkadaşlar ben ybr esd 12000 km kullandım çoğunlukla uzun yol yaptım pek şehir içi sürmedim, şunu söyleyebilirmki ölmüşüm ben yollarda, rampalarda
filan bu motor nasıl gidiyor ya çok şaşırttı beni bayıldım doğrusu
Bu motorun google görsellerde çıkan siyah kırmızı modeli niçin bayiilerde yok. Bizim ülkemize gelmedi mi yoksa. Burdaki kırmızı modelde beyaz çizgiler var benim dediğim kırmızı çok güzel koyu kırmızı
Bazı aksesuarlara ihtiyacım var ancak Ankara'da pulsara uygun aksesuar nerede bulunur bilemedim. Yiba çarşısı standart ancak modele göre ürün olmayabilir. Çirkin aksesuarlar da takmam
1- Ön tur camı (aslında internetten buldum ama ebattan emin olmak için canlı görmem lazım.)
2- Mercekli led sis farı/merceksiz led sis farı (Çakar devreliye falan gerek yok, bazen aydınlatmasız yollara giriyorum, far yeterli gibi görünse de ek aydınlama ihtiyacı olabiliyor.)
3- Telefon tutucu (Samsung Note 3 marka telefona uyumlu ve su geçirmez olmalı/muhtemelen bu yibada vardır.)
4- El koruma (yanlış anlaşılmasın, rüzgardan koruyacak )
Bunları nereden temin edebilirim? Yahut internetten alıp da motoruna uygulamış olanlar motorun üzerinde birkaç fotoğraf atabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Bu renkleri 500 lira civarı pahalı veriyorlar.
Geçen sonbahar aldığım Pulsar NS200 üm ile 13 bin km yaptım. Hep uzun yolda,dağda, taşta, toprakta,virajlarda, otobanda her şartta kullandım. Tek seferde Hatay Arsuz'dan çıkıp Eğirdir'e kadar benzin almak ve yemek molası haric durmadan gittiğim oldu (780 km). Şimdiye kadar motorum tık demedi, çok ekonomik şekilde seyahat ettim ve yaptığım turlarda çok zevk aldım. Benim gibi fotoğraf ve film meraklısı gezginler için motosiklet en iyi ulaşım aracı. Maddi imkanlarım da Pulsar'a yetti ve çok doğru seçim yapmışım. Yaptığım uzun gezilerden bir kaç raporu paylaşmak istedim sizlerle, özellikle Bajaj yetkilileri Ekrem Bey ve diğerlerinin de okuması dileğiyle. Hatta son gezim Toroslarda Birkaç Gün raporundaki yorumları dikkatle okusunlar
Pulsar almaya niyetlilere tavsiyem yıllardır cbf-ybr ile filan boşuna ugraşmışız, hiç düşünmeden Pulsar 200 e geçin derim.
Selam ile.
Gezi linkleri:
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/161676-kelebeklerle-goz-goze%3B-baskonus%27a.html
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/162675-yesil-yol.html
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/168312-dosta-giden-yol.html
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/170774-toroslarda-birkac-gun.html
arkadaşlar çakmak ve usb sarj taktırmak istiyorum uygulama yapan arkadaşlar ne tavsiye ediyorlar yazarsanız memnun olurum
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)