bu motorda rodaj nasıl yapılacak kullanma kılavuzuna göremi yoksa 6 bin 7 bin devirdemi ilk motorda rodajın ... koydumda 2ci motorum olacak nasıl yapacaz bu rodajı?
bu motorda rodaj nasıl yapılacak kullanma kılavuzuna göremi yoksa 6 bin 7 bin devirdemi ilk motorda rodajın ... koydumda 2ci motorum olacak nasıl yapacaz bu rodajı?
motorum 2015 model 10.03.2016 tarihinde sıfır aldım şuan 1450km de.Lastiklerim bridgetone batlax çok memnunum.Motoru ilk aldığımda rampa aşşağı inerken boşa almıştım(stop edecekmi denemek için)stop etti,birde 3 hafta önce duracağımda debriyajı kavradım stop etti.1 ay içinde 3 kişi moturu alacakmış nasıl diye sordular.Araştırın öyle alın dedim.Ben çok memnunum ama stop etme sorunu varmış,alacağınız motorda olurmu olmazmı orasını bilemem dedim.Geçenlerde şehir içinde 3 aracın arasında kaldım.Yaklaşık 30-40 km hızla ilerliyoruz.Biri önümde biri arkamda diğeride solumda.Eğer motorum hızlı tepkime vermeyip yavaş kalsaydı kaçamazdım.İlk fırsatta gazı kökleyip yılan gibi aralarından kaçtım ibreye baktığımda 100km çıkmıştım.Ben motorumu seviyorum.
Yüksek devirlere çıkma, sert kalkış yapma, yine sert hızlanmalardan kaçın. Bir de sabit devirle uzun süre gitme devir ve viteslerin değişken olsun. Balataların da şu an çok iyi tutamayacağını göz önünde bulundurarak takip mesafeni biraz daha uzun tut. Genel olarak motora sert davranma.
merhaba benim motor 940 km oldu stop etmeyle bende karşılaştım düşük hızlarda debriyaj çekiliyken oldu hep.birde son zamanlarda ön tarafta bi zırıltı vardı sesi önce anlayamadım nerden geldiğini.sonra debriyaj manetinden kaynaklandığını anladım gevşemiş baya yüksek devirlerde titreşimden dolayı ses yapıyo parmağımla sabitleyince kesiliyo.aynı sesi duyanlar,kaynağını bulamayanlar bi baksın derim.onun dışında şimdilk memnunum.şu stop etme olayı korkutuyo beni ama yüksek hızlarda stop etse arkayı kitlese çok büyük sıkıntı.elim debriyajda geziyorum hep.
Geçenlerde Çanakkale için servis önerisi istemiştim, bir arkadaşım Adalı bajaj servisini önermişti ona Teşekkür ederim. Servisi çok beğendim , 10.000 bakımını yaptırdım ustaları gerçekten uzmanlardı, Çok memnun kaldım ve herkese öneririm, bu arada benim motor eskisi gibi gitmiyordu, meğerse zincir hakkı rahmetine karışmış, baya fark etti 90 5 vistesde zorlandım rampayı 6 visteste çıktım, tabi zincir etkili olmamıştır filtreler yenilendi yağ castrol kullanıyordum şimdi motul geçtim.
plaka ruhsat kaç lira tutuyor ?
sigorta fiyatları ne kadar?
2ci el 2016 5bin km altı alsam mı?
https://banaozel.sahibinden.com/ilanlarim/ozet/326246039 arkadaşlar motorum satılık hiçbir problemim yok çizik yok sadece hobi amaçlı kullandım daha üst sınıfa geçeceğim cc olarak bu sebepten satılık herkese iyi günler.
Arkadaşlar 0 alınca plaka ruhsat kaç tlye denk geliyor sigorta fiyatları ne??
2ci el 5000km geçmemiş 2016 model alınırmı?
Bende önce 2. el alayım az km dedim ama 2. el de en az 7500 TL .. 600 tl daha fazla veririm sıfır alırım dedim.. hani şöyle 1500 -2000 TL fark olsa 2. el düşünülür.
2016 model Sıfır 9 taksit 8100TL sigorta: 730 TL (Yaş=33) 4. motor...Şehir=Kocaeli.... Plaka Masrafı= 225TL Toplam= 9055 TL
Stop etme 3-4 defa oldu debriyaj tam ayarlanamadığından diye düşünüyorum.. Herkes stop etme olur diye soru işareti var....?.. Ben gayet memnunum ve tavsiye ederim..
Rodaj döneminde sık sık vites değiştirin..
Arkadaşlar şuanda honda 125 lik makıne kullanıyorum artık yavas yavas acemılıgımı attıgımı dusunup yaklasık 10k km yaptıktan sonra cc yükselticem inşallah. Maksimum bütçem 7-8 olduğunu içinde pulsar a yönelmek zorunda kaldım. Stop etme sorununu da aşikar fakat bu fiyatlara da başka motor yok gibi bir şey. Belki bilerek lades olmak oluyor bu ama sizce almalı mıyım bu aleti ?
Ben rodajı 5000 devirde yaptım. Kullanma kılavuzuna göre yapmalıydın yani 48km 6. viteste 3400 devirde kullanmalısın dediler Şimdi rodajda 7000 deviri geçmemek yeterlidir diyolar. İkisi de yanlış 6000 devirden sonra motorun performansı artıyor, o şekilde rodaj olmaz 5000-5500 devirlerde gezinmeli. İlk 400km bittikten sonra arada bi son hız denemesi yapıp motor frenine bırakmak iyidir
Arkadaşlar, bazı motorlar sorunlu olabilir bu hepsinin sorunlu olacağı anlamına gelmesin. Benim motor 2015 model ve yokuş aşağıya inerken veya ferenleme durumunda gaz kesip motor freni yapıyorum hatta debriyajda sıktım şimdiye kadar da stop etmedi. Onu buraktım İnsanlar bu makina ile Avrupa turu türkiye turu gibi turları yapanlar var.
Selamlar arkadaşlar arka freni kitleyince küt diye bir ses geliyor bu tekeri elimde çevirdiğimde de frene bastığımda kitleyince geliyor balata mekanizmasına baktım oynuyor ve ses yapıyor sağ sol yapınca normal değil sanırım sizin motosiklette durum nasıl acaba ?
Ben de CB125E yi satıp pulsar aldım, arada ciddi fark var ve kendini hissettiriyor. Çokta keyif alarak kullandım kronik bir sorunla karşılaşmadım. Ancak 3800km de Eksantrik kaması sıyırdığı için servise bıraktım yaklaşık 20 gündür de bekliyorum. Bu sürecin uzunluğu beni biraz pişman etmeye başladı. Kısa sürede çözülse önemsemezdim ama bekledikçe soğuyorum ve pişmanlığa kapıldığım oluyor.
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)