Arkadaşlar iyi geceler
Benim size bir sorum olucak
Benim 200ns 1haftaya 500 bakımı olacak motulun yağını koyacağım kaç numara yağ almam lazım ve alacağım yerin adresini verirseniz sevinirim ben konyada oturuyorum yoksa internetten alacağım bir yerde olur
İkinci hususta 500 bakımdan sonra 2bakımı ne zaman yaptır malıyım
Aynı Sorun bende de var se6rvise soruyor bişi yok diyor sıkıldım bu işten acıkcası ne rolantisi düzgün bunun gibi alttan pıs pıs da ses geliyor sonunda usta supap ayarı gelmiş dedi 1200 km deki motora normalde 20000 de yapılan ayar...Benimde tahminim ya supap yada eksentirik zinciri gergisi problemi var.
İlk olarak yağ seçimi servisten destek alınarak yapılmalı diye düşünüyorum. Ben servisimde Motul 7100 10w60 kullandım fakat Antalyada hava sıcaklığı çok yüksek olduğu için bunu tercih ettik. Bölgesel farklılıklara göre seçmelisiniz. 15w50 işinizi görecektir diye düşünüyorum Konyada. 7100 tam sentetik bir yağ ve vibrasyon ve ses konusunda inanılmaz güzel oldu motor. vites geçişleri sıkıntısız. Gerçekten motorumda hiç sıkıntı yaşamadan kullanıyorum iyi ki motul 7100 seçmişim. Yağ alırken vereceğiniz 50tl fazla para 5000kmde zaten size geri döner fazlasıyla.
500den sonraki bakım 5000kmde olacağı için öncelikle iyi yağ seçimi önemli. Konyada servisinizde motul yağ var mı bilmiyorum ama kendi değişiminizi yaparak garantiden yoksun bırakmayın motorunuzu. Servisinizle konuşarak motul olayını ayarlayınız hemde hangi yağ olması gerektiğini ondan öğrenin. Servisle ilgili sıkıntınız olursa yakın mesafelerden servis önerisi olacaktır arkadaşların.
Merhabalar arkadaşlar tekrardan. Motosikletime arka çanta ve yan çanta demiri bakıyorum. Şu linkteki ürünü kullanan biri var mıdır, varsa önerir misiniz?
http://urun.n11.com/yedek-parca/baja...set-P105773967
Motul 10-40 tam sentetik öneriyor musunuz kullanmaya karar verdim castrol de boşa kaçmalar oluyor sinirim bozuldu ve 2 binde gidiyor yağ
Zincirin bi tarafı bol gevşek iken bi tarafı gergin jantı çevirince belli oluyo , zincirdenmi yoksa ön dişli arka dişliyide değiştirmek gerekirmi 17bin kmye geldim
Motul 7100 10w60 tam sentetik bende gerçekten iyi bir izlenim bıraktı. yurtdışı forumlarda dahil olmak üzere bizim motor için tavsiye edilen bir yağ. Hava sıcaklıkları önemli ve servisinizle yağın vizkozitesini konuşmanızı öneririm. 10-40 doğru seçim mi bilmem ama motul 7100 bence kesinlikle doğru seçim. titreşim vites geçişleri ve ses sıkıntınız kalmaz.
Arkadaslar öncelikle herkese selam.200 ns motosikletim için 500 bakımında koymak üzere motul 7100 15-50 tam sentetik yağ aldım kırklareli de yaşıyorum sıcaklık aralıgı ortalama -15 +40 sizce 500 bakımı için seçimim uygunmu şimdiden teşekkürler...
Zincirin bi tarafı bol gevşek iken bi tarafı gergin jantı çevirince belli oluyo , zincirdenmi yoksa ön dişli arka dişliyide değiştirmek gerekirmi 17bin kmye geldim
7-8 aylık Toplam yol 3500 KM inceleme yazısı yazayım motoru almak isteyen ve düşünenler için,
Model 2015 TR ye 2015/Mart girişli olanlardan
Öncelikle aldığıma pişman değilim şekli şemali gidişi gayet benim için tatmin edici,yakıt tüketimi de güzel. Keyif ile fırsat buldukça kullanıyorum..
Hatta geçen ay bir tane sarı renginden Kuzene aldırdım.
Tabi insanlar bu süre zarfında çıkan sorunları ve getirilen çözüm önerilerini merak ediyor..
***Hiç istop etme yapma yokuş aşagı vs. bir kere bile yapmadı..
***İlk çalıştığında resetle me sorunu vardı...Servise ısrar etmeme rağmen ilk başta aküyü değiştirmemişlerdi en sonunda akü tamamen sarj tutmaz ve basmaz olunca değiştirdiler..(Garantiden Akü değişti o da çözüldü artık resetleme yapmıyor)
***İlk aldıgımdan beri arka amartisör gıyık guyuk gayık ses yapıyor servise götürdüm ilerde geçer dediler .Geçmedi..En sonunda garantiden değişim yazdılar ama 2-3 haftadır TR parça yokmuş parça bekliyoruz. cevabını verdiler..
***Resimlerde görebileceginiz gibi yarı/kapalı alanda muhafaza ediyorum yağmurda binecek ekipmanım olmadığı için yağmurda da binmiyorum ...yaz kış dışarı dan direk üzerine yağmur ve kar gelmiyor ama bir tarafında paslanma var , servise sordugum da yoldan geçerken sen kimysal bir şeyden geçmisin diyor ama bana inandırıcı gelmiyor .Bariz metal aksamda nikalaj ve galvaniz olayında kalitesizlik var..Fotoları çekmeyi unuttum direksiyonun yanında ki demir topuzlar var onlarda bile pas var..
*** Hem yag filtresinin olduğu tafadan hemde debriyaj müşürünün ordan terleme var ama gram yağ eksiltme YOK..( bu konuda servise başvurmadım bu konuda ist oktay motora gitmeyi düşünüyordum ama geçende bir arkaşın yazısından sonra o iştede kararsızım) Motor sıfır olmasa bu konu beni ciddi rahatsız ederdi ama sıfır olarak aldığım için rahatsız etmiyor..
Sonuç kesinlik Çinli değil ama kesinlikle japon veya avrupalı da değil, İkisinin arasında pozisyon almış bir ürün.
Japon da imalat hatası yokmudur(tasarım demiyorum imalat) elbet vardır ama oran olarak çok çok azdır. Çeliği daha kalitelidir böyle paslanamalar ile karşılaşmazsınız..
Benim beklentim bu şekildeydi ben memnunum ,menun olmasam kuzenime de aldırmazdım ,geçiş motoru için çok güzel bir motor ..Japon kalitesi beklentisi olan varsa ,sukutu hayale uğrar onuda söyliyeyim..Çok uzun yıllar kullanıma gelirmi zanetmiyorum çünkü bu paslaman krozyana karşı dayanaksız olduğu gösteriyor motorun bir 10-15 yıl dayanır mı çok zor..
Dediğim gibi geçiş motoru için tavsiye ederim..
Hepinizin tekeri düz bassın..
1.500 km aştım.. İlk zamanlarda ki sürtünme sesi 800 Kmlerde gitti. Şimdi motorun sesinden daha çok çıkan kontaktan gelen zırıltıyla uğraşıyorum
2016 model var bende, 1500 küsürde. Senin resime bakınca gittim motorumun aynı yerlerine baktım paslanma yok. Senin vidalar da paslanmış. WD 40 iş yapar.Benim beklentim bu şekildeydi ben memnunum ,menun olmasam kuzenime de aldırmazdım ,geçiş motoru için çok güzel bir motor ..Japon kalitesi beklentisi olan varsa ,sukutu hayale uğrar onuda söyliyeyim..Çok uzun yıllar kullanıma gelirmi zanetmiyorum çünkü bu paslaman krozyana karşı dayanaksız olduğu gösteriyor motorun bir 10-15 yıl dayanır mı çok zor..
Dediğim gibi geçiş motoru için tavsiye ederim..
Hepinizin tekeri düz bassın..
500 bakımından beri motul 5100 15/50 kullanyorum biraz kalın gelıyor 5100 10/40 aldım daha degıstırmedım yagı ama bu hafta sonu degıstırırım 2000 bin km olmasını beklıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
kullanma klavuzunda 20/50 yağ önermiş ama türkiye hindistan kadar sıcak bi ülke değil
10/50 veya 10/40 en uygun yağ türkiye şartlarında
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)