Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
02 Nisan 2016, 21:13
7904 adlı üyeden alıntı
benim on frendende kus sesi geliyo, yavas gidince balata sürtmesi, sprey sıkınca geciyo. bi süre sonra alışır herhalde.
Oturup kalkarken arka amortisörden de 'vuupp' diye ilginç bir ses sizde de var mı?
Bu arada ön balatadan gelen sesin 1.350kmdir geçmemesi normal midir? Muhtemelen benimki de devam edecek o vakit...
Reklamlar
-
02 Nisan 2016, 22:04
ugrbyrm adlı üyeden alıntı
S.A. arkadaşlar ben pulsar 200 ns ile mondial rx3 evo arasında kaldım çok kararsızım size zahmet bu motorun artı eksilerini söylüyebilirmisiniz siz olsanız deikisi arasında hangisinde karar kılardınız tşkler şimdiden
Kardeşim rx3 gösteriş olarak iyi dev gibi motosiklet. Konforu yani sele ve süspansiyon çok iyi...
Fakat serilik olsun pulsar... ve rx3 de titireşim daha fazla... Benim görüşüm pulsar...
-
02 Nisan 2016, 23:00
Coorai adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Pulsarımda yeni oluşan bir problem; Fren yaptığımda ön amortisör en alttayken ve en üstteyken TAK diye ses geliyor. Başına gelen var mı ?
Motoru servise gösterdim kaliperi temizledik üst kısmından amortisörleri kontrol ettik. Herhangi bir problem olmadığını söyledi fakat ses devam ediyor. Fikri olan veya başına gelen varsa paylaşırsa sevinirim.
11000 KM 2015 model.
Kafa da boşluk varsa o dediğin sesi yapar, motoru ileri yapar gibi yap ve ön fene bas ses geliyorsa kafa vedası veya alttaki vida gevşektir bu da ses yapar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:54 ----------
Selcuk89 adlı üyeden alıntı
Eksik olma kardesim ben bu sokme takma aparatini odunc alacagim bir yer var her ihtimale karsi yanima alacagim zaten.
Zincir 110 bakladan 120 baklaya kadar secenekler iceriyor.Siparisi ona gore sececegim did alan arkadas kac bakla aldi ve zincir sokme islemi yapildi mi merak ettigim mevzu bu..
Orijinal zincir varsa şuan üzerinde taşlama ile kesmeniz gerek, Bizim zincirler 5210 108 bakladan oluşuyor ona göre sinir alın ve kilit mekanizması da olsun için de.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------
andacicbe adlı üyeden alıntı
Abiler pulsar 200 ns'in 2016 modeliyle 2015 modeli arasında fark var mı? Ya da 2016 diye bi model yokta sahibindende 2015 motora 2016 mı yazıyolar 0'lara?
Ön cam şeffaf, vites pedalı rs200 vites pedalı ile değişiklik yapılmış, lastiklerde sanırsam tekrar eurogrip olmaz galiba net bilgim yok.
-
02 Nisan 2016, 23:03
-
02 Nisan 2016, 23:12
sabracadabra adlı üyeden alıntı
Motosiklet yeni olunca soruların ardı arkası kesilmiyor, 2 konuda daha yardımcı olursanız çok sevinirim,
- Ön disk/balatadan viyaklama şeklinde bir ötme sesi geliyor, biraz yol yapınca susuyor.. Motosiklet yeni olduğundan mıdır? Yaşayan oldu mu?
- Bir de motosiklete oturup kalkarken arka amortisörden ufak bir ses geliyor (hava verme gibi bir tıslama desem değil gıcırtı desem tam değil) herkeste var mıdır?
Motoru orta ayaklığa alın ve ön tekeri çevirin ses balata dan gelmiyorsa km teli ses yapıyordur, lastiği sökün km teli kısmını gresliyen ses kesilecektir. Bazı arkadaşların arka amörtisörü garantisini değişmişti servise söyleyin bir kontrol etsinler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------
7904 adlı üyeden alıntı
benim on frendende kus sesi geliyo, yavas gidince balata sürtmesi, sprey sıkınca geciyo. bi süre sonra alışır herhalde. yakıt tüketimi ile ilgili bilgi vermek istedim motorum 1350km oldu. 130km 2kisi 95km hızla+, 130km tek kişi 115km hızla (yatarak), 100km karışık tempolu. toplam 362km yol 50tl benzin 3,25lt/100km 138kuruş yaktı kesin güvenilir bilgi paylaşmak istedim. motorlu araçların normal şartlarda gücünün en fazla %85 i ile kullanılması gerektiğini düşünürüm. o yüzden 120nin üzerine pek çıkmadım. max hızım 148km anlık
Mümkün mertebe deponun tamamını kullanmayın, benzin pompası içindeki benzin vasıtası ile soğutma sağlıyor aksi taktirde pompa mokoko olabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:07 ----------
ugrbyrm adlı üyeden alıntı
S.A. arkadaşlar ben pulsar 200 ns ile mondial rx3 evo arasında kaldım çok kararsızım size zahmet bu motorun artı eksilerini söylüyebilirmisiniz siz olsanız deikisi arasında hangisinde karar kılardınız tşkler şimdiden
Motoru kullanacak olan sizsiniz her ikisini de test edin, Ben test ettim ama Pulsar ın ilk kalkış sertliği rx3 te yok, rx3 sele biraz konforlu ama uzun yolda nedir nedeğildir onu bilemem. Deneyin farkları siz canlı görün.
-
03 Nisan 2016, 14:16
Motoru 1 ay yatırdıktan sonra çalıştırmak biraz zor oluyor ama akünün bitmediğine şükrettim yine de.
-
03 Nisan 2016, 14:18
Mengü abi yine iyi. Gaz vermeden çalışmış
-
03 Nisan 2016, 16:05
arka amortisörden ses gelmedi. on frenlere zincir spreyi sıktım ses kesildi(gres yağ).
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:54 ----------
mengü kardeşim sabah benim ki de nazlandı. dip gaz yaparak marşa bastım işe yaradı herkese tavsiye ederim. aydos ormanına çıkamayan arkadaş vardı. benim pulsarla standart lastikle çıktığım yerlere ne jip ne traktör çıkabilir. resim koyma butonunda sorun var yoksa koyardım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------
crf l ve crf r kullandım pulsar a arkaya dişli lastik tak gram fark olmaz sadece 1.vites uzun biraz
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:01 ----------
bugun 150km hıza çıktık. ancak sürekli kullanım için 115-120km hız son bence. yakıt tüketim 3,2
-
03 Nisan 2016, 16:15
5 saniyeden fazla marşa basılı tutmak, kablolarda aşırı ısınmaya ve yanmaya sebebiyet verebileceği yazıyor kitapçıkda dikkat etmek lasım.
-
03 Nisan 2016, 16:46
Herkese iyi günler. Dün buji ve hava filtresini değiştirdim sonra 3-4 km sürüp eve geçtim hiç bir sorun yoktu ancak bugün 5 km daha sürdükten sonra ışıklarda stop etti daha önce yapmazdı böyle tekrar çalıştırdım ama gazı bırakında stop ediyor ve arıza ışığı hızlıca yanıp sönüyor. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum pazar olduğu için açik bir yerde yok sizce ne yapmalıyım.
-
03 Nisan 2016, 17:18
okoca adlı üyeden alıntı
5 saniyeden fazla marşa basılı tutmak, kablolarda aşırı ısınmaya ve yanmaya sebebiyet verebileceği yazıyor kitapçıkda dikkat etmek lasım.
5 saniye marşla yüz kere denesen de çalışmaz böyle bir durumda. Kışın kar soğuklarında da böyleydi motor. Marş sistemine bişey olmaz o kadar zayıf sistemler değil bunlar.
-
03 Nisan 2016, 18:23
7904 adlı üyeden alıntı
arka amortisörden ses gelmedi. on frenlere zincir spreyi sıktım ses kesildi(gres yağ).[COLOR="Silver"]
İşin ilginci motosikletin üstündeyken kıpırdanınca ses yok, elimle bastırıp çekince, yani amortisörün çok sıkışmamış halindeyken bir gıcırdama mevcut. En kısa zamanda servise göstereceğim, 100km mesafe olunca ha diyince gidilmiyor..
Ön freine zincir yağı zarar vermiyor mu?
-
03 Nisan 2016, 19:07
KoLesT adlı üyeden alıntı
Herkese iyi günler. Dün buji ve hava filtresini değiştirdim sonra 3-4 km sürüp eve geçtim hiç bir sorun yoktu ancak bugün 5 km daha sürdükten sonra ışıklarda stop etti daha önce yapmazdı böyle tekrar çalıştırdım ama gazı bırakında stop ediyor ve arıza ışığı hızlıca yanıp sönüyor. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum pazar olduğu için açik bir yerde yok sizce ne yapmalıyım.
Hava filtresinin değiştirip depoyu yerine oturturken depodan çıkıp benzin filtresine veya filtreden çıkıp motora giden hortumu ezmiş olabilirsiniz. Benzin filtresini tam yerine oturtamadıysanız(deponun altında kıskaç gibi bir şeye oturuyor 2014 modellerde) sıkışmış olabilirler.
-
03 Nisan 2016, 22:28
Selam arkadaşlar bir sorum olacak ön ve arka disklerin kaliper sayısı kaç acaba ?
-
03 Nisan 2016, 22:55
maktama adlı üyeden alıntı
Hava filtresinin değiştirip depoyu yerine oturturken depodan çıkıp benzin filtresine veya filtreden çıkıp motora giden hortumu ezmiş olabilirsiniz. Benzin filtresini tam yerine oturtamadıysanız(deponun altında kıskaç gibi bir şeye oturuyor 2014 modellerde) sıkışmış olabilirler.
Aynen olabilir hocam ancak hortumu sıkıştırsa gidişinde falan sıkıntı olmazmıydı? gidişinde herhangi bir sorun yok ve yaklaşık 10 km sürdükten sonra bu sefer stop etme yerine 2.5 bin ile 3 bin devir arasında kendiliğinden gidip geliyor ve ışık 3 kere yavaş yanıp sönüyor sonra 7 8 kere de hızlıca yanıp sönüyor tekrarlıyor bu şekilde. Ama dedğiniz gibi usta depoyu yerleştirirken bakıyordum hortumu falan tıkıştıra tıkıştıra soktu sanki.
-
03 Nisan 2016, 23:00
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Aga naptın sen yaa :( okadar marş yapılmaz öyle kasana kadar marşla birlikte hafif gaz versen daha rahat çalışıcak motor hadi o olmadı kontak açıkken bir iki gaz kolunu açsaydında benzin gideydi
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
-
04 Nisan 2016, 03:19
Pulsar 200ns le rs arasında iyice kararsız kaldım
Acaba bajaj 200ns in fiyatını 8900 den 8290 a düşürdüğü gibi aynı hatayı rs dede yapar mı?
Eğer yaparsa rs aldıktan sonra evlat acısı gibi koyar bana
Pulsar 200rs e koruma takozu takılmıyormuş galiba
-
04 Nisan 2016, 08:30
matrix506xx adlı üyeden alıntı
Pulsar 200ns le rs arasında iyice kararsız kaldım
Acaba bajaj 200ns in fiyatını 8900 den 8290 a düşürdüğü gibi aynı hatayı rs dede yapar mı?
Eğer yaparsa rs aldıktan sonra evlat acısı gibi koyar bana
Pulsar 200rs e koruma takozu takılmıyormuş galiba
Aradaki fiyat farkına 4 çift kaliteli lastik alınır. Motosikletin ömrü boyunca yeter. Pulsarda Abs'ye gerek yok. Abs olacaksa da iki tekerde de olmalı arka teker çabuk kayıyor çünkü.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:28 ----------
ayzek adlı üyeden alıntı
Aga naptın sen yaa :( okadar marş yapılmaz öyle kasana kadar marşla birlikte hafif gaz versen daha rahat çalışıcak motor hadi o olmadı kontak açıkken bir iki gaz kolunu açsaydında benzin gideydi
Servis çalıştırırken gaz verme dedi.
-
04 Nisan 2016, 09:41
Dun 320 km civari yol yaptim motor rodajda oldugu icin 5000 devri gecmeden kullandim yarim depo gitti.. masallah diyelim 20 25 liraya 300 km gosterge bozuk degildir umarim
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:27 ----------
sabracadabra adlı üyeden alıntı
Motosiklet yeni olunca soruların ardı arkası kesilmiyor, 2 konuda daha yardımcı olursanız çok sevinirim,
- Ön disk/balatadan viyaklama şeklinde bir ötme sesi geliyor, biraz yol yapınca susuyor.. Motosiklet yeni olduğundan mıdır? Yaşayan oldu mu?
- Bir de motosiklete oturup kalkarken arka amortisörden ufak bir ses geliyor (hava verme gibi bir tıslama desem değil gıcırtı desem tam değil) herkeste var mıdır?
Ayni ses bendede vardi ilk 20 30 km sonra gecti pazar 300 km yol yaptim oyle bi ses gelmedi balatalarin alismasi ile ilgilidir dedi motoru aldigim yer , kesilmezse bakariz dediler ama kesildi bende bidaha aramadim
-
04 Nisan 2016, 13:12
j0hnwick adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar bir sorum olacak ön ve arka disklerin kaliper sayısı kaç acaba ?
cevaplayacak yok mu ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 37 kullanıcı var. (0 üye ve 37 misafir)