gel seni de geçiyim istiyosan.her zaman beklerim seni,sym nle,50 cc de fazlalığın var
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:15 ----------
az önce benzin aldım ağzına kadar doldurdum.38.58tl aldı.km yi sıfırlamıştım.390km yapmış,bi yanlışlık olabilirmi?kafam sarmadı açıkçası.yani 10krş tan az yakmış,ybr ile 12 krş wave 110i ile 9 krş yakıyodum....
Bugün saat 12.00 civarı Ankara çevreyolundan geçen 16 Bursa plakalı kırmızı pulsarlı arkadaş burada mı? Araba ile yarıştık. Hava rüzgarlı olmasına rağmen 140-150 km hızlarda gidiyordu. Nasıl bu kadar hızlı ivmelenebiliyor hayret ettim
Evet bende motoru teslim aldım ve artık pulsarlıyız herkese merhaba rodajı yapan arkadaşlardan şöyle genel bir bilgi alabilirsem harika olur rica etsem ilk şu km ye kadar şöyle yap böyle yap şeklinde yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.
hayırlı uğurlu olsun.ben ilk 50 km 6000deviri geçmedim.gidon yükseltme aparatı taktıktan sonra direksiyonu sola çevirince gaz takılı kaldı ve redline yaptı çok kısa süeli.ondan sonra yapıştırdım Allah ne verdiyse.sen biraz daha sabırlı ol.ilk bakıma kadar 7-8 bin deviri geçme.sabahları motor ısınsın 2 daqkika.gerisi teferruat zaten...
şimdi ne olur sence?beyin fırtınası yapalım.ne gibi bir zarar olmuştur, olabilir?gözlerimi kapatıp motorun içinde dolaşmaya başlıyalım,piston krank,silindir,dişliler,bilyaları düşünüyorum.bence hiç bişey olmadı.0 a yakın toleranslı parçalardan oluşuyor bütün motorlar.yağsız susuz bırakmadıktan sonra bişey olacağı kanaatinde değilim.motorun ömrünü belirleyen hammaddedeki alaşımlar bence.zaman gösterecek bize.en düzgün kullanımda 120000km yapsa,hadi bendede 90000km yapsın...
Şu soğuk kış mevsiminde Ankarada, motoru zorlamayı nasıl becerdin. Ben birkaç kere gezmeye çıktım uzaklara gittim 70km hızı geçmedim üşüyorum. Motora ne mi olur dersen normalden çok benzin yakacağı kesin. Egzozunun boyasını da düzgün pişirmemiş oldun bizimkilere göre çok daha çabuk paslanacak.
Bir iki hafta önce burada iki motor arasında kaldığımı yazmıştım. Bayağı düşündüm. Bu süre zarfı içerisinde 7200 e aydında bin kilometrede pulsar 200 ns bile buldum fakat güvenemedim,alamadım. Pulsardan tamamen vazgeçtikten sonra pcx'lere yöneldim. Sıfıra yakın makineler vardı fakat bi ara sıfırına heveslenmiştim ve kesin alacaktım gibiydim. İzmir Honda Yükselişte baktığım sıfır makine Füme (koyu gri) idi. Benim bu makinede en açık ara sevdiğim renk. Görür görmez içim gitmişti. 29 ocakta bayide konuşurken satış yöneticisi genç eleman kesin bir şey demiyorum fakat şubatta muhtemelen bir fiyat listesi güncellemesi gelecek, fiyatlar düşmesi gibi bi durum komik olur fakat fiyatlar biraz artar demişti. Hatta alacaksan,ki gerçekten beğeniyorsan buraya sembolik bir nakit bir bırak onu ben sisteme kaydedeyim önümüzdeki hafta gelir şuan ki fiyattan alırsın dedi. Her zamanki gibi yine tam bir karar veremedik. Şubat geldi internetten fiyat listesine baktım,fiyat 8350'den 8600 olmuştu ki vergiler buna dahil değil. Bizimde o gün sıfırını almamamızın tek nedeni ekstra 600-700 lira vergi verecek olmamamızdı. En son zamlarla vs. ikinci el temiz 2015 model bir tane pcx aldım 7400e. Yaklaşık 2 bin kilometrelerde ve 15 ay daha garantisi var. Honda almamın en büyük sebeplerinde birisi de 1 yıl sonra sattığımda aşağı yukarı aynı fiyata gidebilmesi. Hele ki ekonomi bu halde iken ve sıfır fiyatlarına zam gelmekteyken...
Bu süreçte beni en çok üzen Honda ve Yamahanın fiyat politikası oldu. Ben bu motoru almaya 2015 haziranında almaya karar verdiğimde sıfır fiyatı vergiler hariç 7900'dü bir yıldan kısa sürede önce 8350 daha sonra 8600 oldu. Yamaha'nında yılbaşında yaptığı güncel liste malumunuz. Fakat bunlardan daha da üzücü olanı ülkenin hali oldu. Ben aylarca asgari ücretle çalışsam bile başka hiç bir şeye para harcamadan bu motoru zar zor alabiliyorken dolar kuru aynı sürede 1 lira arttı ve 3 lira oldu. Alım gücümüz ise neredeyse yerinde saydı. Bu kadar kendi insanının canına okuyan başka bir memleket yoktur heralde
Arkadaşlar motosikletimin yağını değiştirmek istiyorum. İstanbul'da yaşıyorum bu mevsime göre sizce kaç numara yağ almalıyım? 15-50 fazla mı gelir? Pek sık binmiyorum, günlük 20-25 km yapıyorum. Belki bir süre binmeyebilirim motosiklete. Hava sürekli 5-15 derece arası oluyor. Önümüz de ilkbahar sizce ne kaç numara alsam? 10-40 falan alıpta ilkbahar-yaz mevsiminde tekrar değiştirmek zorunda kalmayalım. Motul alacağım bakalım.
Evet arkadaşlar hem uyguna hem ucuza ayna yükseltme ile karşınızdayım maksat hepimiz faydalanalım
Yolda tesadüfen gördüğüm bir motorcu arkadaş çin malı motosikletinin aynalarını yükseltmiş bende sordum hacı nasıl yaptın nerden buldun diye sağolsun çektik kenara yaktık birer sigara ve anlattı somun uzatma somunu ve civatasıyla totalde 5 tl yi geçmeyecek şekilde çözüm bulmuştu belki birçok kişi biliyordur ben o ana kadar bilmiyordum ve paylaşma gereği duydum
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Malzemeler bunlar hırdavatçılardan rahatlıkla bulabileceğimi söylemişti ama nalburda falan yoktu bende kalbi olan karaköye gittim bir çok civatacı dükkanı var kolaylıkla bulunabilir ve nihayetinde bende buldum sorduğum 2 ci dukkanda
Pulsarın aynasının çapı 10 mm diye biliyorum mondialınde öyleydi ve 4 adet aldım
İlk olarak bu civatayı alyan yardımı ile yerine monte ettim civatada alyan yeri var çok fazla sıkmayın dişli yalama vs olmasın döndüğü kadar sıktım zorlamadım
[IMG][/IMG]
İkinci olarak uzatma somunumuzu takıyoruz onuda çok fazla sıkmıyoruz gene gitti yere kadar
[IMG][/IMG]
Sonrasında aynalarımızı takıyoruz ve ayna üzerinde olan somundan sıkma işlemini tamamlıyoruz hepsi bukadar
[IMG][/IMG]
Somunların farklı renklerini bulabilirsiniz siyah olanlarıda var aramak lazım yağmurun yağması ve vaktimin çok az olmasından dolayı deneme amaçlı alacağımdan pek önemsemedim fakat siyah elektrik bandı bu renk sorununuda çözdü
[IMG][/IMG]
Sonuç olarak 4 tanesine 10 tl para verdim arkadaşın dediği gibi 1 motor 5 tl ye gelmiş oldu fakat pulsarın sağ aynası ters diş olduğundan ters dişi aramam gerekecek vakit bulduğumda iyice dolaşırım bulamazsamda tornacı yolu gözükücek gibi mondiale cuk oturdu pulsarda nasıl olacak merak ediyorum
faydalı oldu mu peki şimdi sanayii gidip bende yapmayı düşünüyorum
2 gün önce pulsarımla düz yolda hafif gazladım 9 devirde 134 yaptı devir ışığı yandı bıraktım. bazı arkadaşlar 150 yapıyo demişler redline da mı yapıyorlar anlamadım bin devirde 15km yapıyor 7bin devirde 105 yapıyo bana yetiyo nadiren çıkıyorum 120 lere. hafif arazide cros da yaptık gayet keyifliydi. yukarda bi arkadaş pcx aldığını yazmış güle güle kullanın dileklerimi ileteyim. girdiğim hafif araziye chopperi, scooter, racing,hacimli nakedlar giremezdi pulsar güzel tercih her türlü yola geliyo resim eklemeye çalıştım olmadı. face adresimde pulsar fotolarım herkese açık olacak https://www.facebook.com/profile.php?id=100009068198912
Güzel hayal O kadar mühendis, insan düşünsün taşınsın tasarlasın kullanım kılavuzuna yazsın. Ama kaale almayıp kendi bildiklerinizi doğruymuş gibi gösterin ne güzel. Yetmiyor bir de insanları yanlış yönlendirin. Zaten motorda kendi kendine üredi, mühendisler yatıyordu o sıra.
Pulsar 200ns almayı düşünüyorum kredi kartına taksit yapıyorlar mı
Motor stop etme sorunu rolantide ses sorunları giderildi mi?
İlk motorum olacak 5senedir aktif şoförüm a2 ehliyetimi kazandım kısmetse önümüzdeki ay çıkacak
Pulsar200ns almaya değer mi?
aynen redline da yapıyorsun ama devir kesmiyor cihaz.zaten sanırım 10bne yaklaşınca vites atma ışığı yanıyor.devir kesici iste 11.500 e kadar uzuyor.buraya kadar ne yaptın yaptın.top speed olayında zaten devir kestirmen için ciddi bi yokuştan aşağı inmen lazım.buda sanırım 160km civarına denk gelicek.hayatını tehlikeye atmadan boş bir yolda istersen dene ama öyle yolculuk olmazöne yatarak düz yolda standart halde 0 rüzgarda 150 kmh son hızdır.tabi benim boyum ve kilom hava sıcaklığı çevresel etken vs.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:31 ----------
şöyle bir siteye rastladım.gerçekten google da görmediğim modifikasyonlar var.çok hoşuma gitti ama fiyat konusunda ciddi sıkıntıları var arkadaşlarınbaya fantezi fiyatlar var.burdaki bütün modifikasyonları yapsam 3 tane pulsar parası çıkartabilirim ülke kolombiya
http://www.fireparts.com.co/
O sitedeki dolarlar normal dolar degil unuttum adını hatırlayamadım ama 19 tl ye falan ürünleri var zamanında bakmıştım malesef gönderi yok bize
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)