Nasıl cozdunuz acaba bilgi verirmisiniz
Mt 07 almis bulunmakdayim artik sizden biri degilim ama sunu soyleyebilirim pulsarli gublerimi ozliyecem ne gezerdik ne teker yapardik be pulsariniza deger verin
öncelikle hayırlı olsun dikkat et fena makine
Bizimde sürücü kursuna motor alıcaklar bende hem kendi motorum var hemde kursun motoru bunlara ek olarak mondial 180 z one ile yamaha mt07 yada honda nc 750 s arasında gidip geliyoruz büyük ihtimal nc750s olacak yamaha yedek parçada hem pahalı hemde ben biliyorum diyen adamlara gelmez honda enazından nc biraz hantal napıcam 4 tane motorla bilemedim
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
Kursa ogrenciler icinse nc daha mantikli mt 1500devirde rolantide calisiyo 3 bin devirde debraji birak yan veriyo 2. Vutes gine yan ehliyet alacak adam kesin kafasina gecirir
Bugün pulsarı sattım. 2300 kmde çizik bile yoktu. 6500 e verdim. Aydın sökeye gitti. Arkadaşa hayırlı uğurlu olsun. İnazuma gitti pulsar gitti :( motora ara verdim
Arkadaşlar kafama takılan nokta var servis ilk yağ değişiminde yağı 1.4 litre koydu filtre de değişti. Kitapçıkta da öyle yazıyor kuru filtre değişmeden 1.2 koyulur yazıyor. Şimdi servis 1.4 koydu ama yağ camına baktığımda iki çizgi arası değil ikisinin de üstü full görünüyor. Aradaki 200 gram filtreye falan mı koyuluyor yoksa her filtreli yağ değişiminde 1.4 yağ mı kpyuyoruz direkt başka yere bulaşmadan filtreyi takıp kartere mi boşaltıyoruz tüm yağı? 1.4 litreyi bazı motorlarda filtre içine de yağ koyduklarını gördüm de öyle mi acaba dedim
Kullanma kılavuzunda yazan:
Motor yağı kapasitesi
Yağ Değişim 1,2 litre
Yağ+Filtre Değişim 1,4 litre
Uygun satmisin motoru adem80 alanada satanada hayirlisi olsun
Arkadaşlar kameram geldi eken h9 ultra 4 k action cam bende hem test amaçlı bir çekim yaptım hemde uzun zamandır binemediğim motoruma fırsat bulup kayıt yapayım dedim fakat kamera 10 dakkalık kayıtlar yapmış ve yaptığı kayıtların üzerine kayıt yapmış alışıcaz artık kullana kullana bende elimde olan videodan az biraz kırpıp sevdiğim bir şarkıylada süsledim tabi videoyu editlerken birde youtube baya kaliteyi öldürdü ama genel olarak memnun kaldım diyebilirim keyifli seyirler
Ayzek kamerayı biraz daha yukarı kaldır, eldivenin varsa kullanırsan sevinirim yoksa en kısa zamanda almanı tavsiye ederim.
Agv filtre dahil 1,3 litre yağ koydurun fazla koydurmayın servise söyleyin bunlara dikkat etsin.
Okey, bizleri asfalttan kazımasınlar, kafadan sonra ellerde yerde sürünüyor.
Anahtarlıkta başka anahtar var mı? 😅
Teşekkür ederim hocam yorum için. Kayalar Motosiklet'te servise girdi ilk. Peki neden 1.3 litre hocam? Bir de şey, filtreye ekstra yağ falan eklenmiyor dimi? Yani temiz şekilde filtreyi takıyoruz ve normal kartere yağ girişinden dolum yapıyoruz sadece sanırım. 1.2 ve 1.4 olayını anlamadım ben.
Bu arada arkadaşlar servis ısrarla 2500 km'de bir yağ değişimi için gelmen gerek diyor. Yahu MOTUL'un sitesinde bile 5.000 km yazıyor motosikletin yağ değişimi. Tamam, Bajaj'ın kullanıcı kılavuzunda da 2500 km civarında kontrol edilmesi ve GEREKLİ GÖRÜLÜRSE değiştirilmesi söyleniyor fakat para kazanma olayı gözetilerek direkt gel yağ değişimi yapalım kafasında adamlar. Ayrıca 10-50 yağ kullanılıyor. Ekrem Ata Türkiye şartları için 15-50'nin uygun olduğu fikrini söylemişti. Yahut kılavuza göre bir seçim yapabiliriz. Stokta 10-50 yağdan başka yağ göremedim ben Castrol Ayrıca arkadaşlar yağı ben kendim değiştirmek istiyorum. 500-750 km arası olan ilk bakıma soktum 530 km civarında. Fakat 1.000 kilometrede kendi fikrime göre yağ değişimi yapmak istiyorum servise götürmeden filtre dahil. Bu garanti durumuyla ilgili sıkıntı yaratır mı? Eğer yaratıyorsa da neden Honda, Yamaha hatta kullandığımız Bajaj da dahil yağ değişimi nasıl yapılır şeklinde bilgi vermiş. Son olarak, servisin istediği gibi 2500 km'de kendimiz değiştirsek yağı ve 5.000 kilometrede bir servise gitsek garanti dışı kalır mı araç? Garanti belgesinde de aslında olması gerektiği gibi 5.000/10.000/15.000 şeklinde gidiyor bakım aralıkları. Biraz uzun oldu arkadaşlar, hepimiz bilinçlenelim diye yazdım, pek bilgim olmadığı için bu yazdığım konularda topu bilen arkadaşlara attım.
1000 km de yag degiamene gerek yok 2500 de degistir derim ben garanti surecinde mumkun mertebe servise gotur ileride farkli bir arzan okur basin agrimasin bana gore her 2500 banada mantikli gelmiyor ama yeni motor oldugu icin 500+2500+5000 sonra her 5000 de bir degismek mantikli konulan yaglar ne idugu belirsiz yaglar degil o yuzden cok rahat 5000 goturur ve garanti belgesindede 5000 de bir diyor duruma gore yagin cok kararirsa azalirsa vs erken degisim yaptirabilirsin
Agv 1,4 litre yağ koyduğunda üst çizginin üzerinde oluyor buda motorun çekişini ve motor buloğunda terleme tarzı sorun yapabiliyor, yağ filtresine yağ koyarak takmanızda fayda var sonuçta sıfır filtre ve kuru, illa 2500 de bir ara bakım için servise gitmenize gerek yok sizin de dediğiniz gibi gerekli ise ara bakım yapın diyor eğer hissiniz kuvvetli ise yağın değişmesi gerektiğini anlarsınız vites te zor geçme motorda hafif çekiş düşüklüğü bunlar belirtilerdir, Neden 1,3 litre yağ bu oranda yağ eklerseniz iki çizgi arasında olduğunu göreceksiniz. 1000km de çok erken ama para pul sizin tabi bu durum motorun parçalarının bir biri ile birleşmesinde oluşan parçacıkların temizlenmesi demek ve faydası olur, Hani bir litre alsa motor istersen 250km de değiştir sonuçta ucuz bir yağ değilki. Castrol den başka motul var 10/40 kullanabilirsiniz, Hindistan bizim Türkiye şartlarına göre değil Akdeniz bölgesi olabilir ama Karadeniz de 10/50 kışın biraz kalın olabilir. Bakım aralıklarında giderseniz garanti dışı kalmaz sonuçta garanti bölgesinde 2500km bakımı yok.
Eyvallah hocam teşekkürler. İstanbul için hangi yağı koysak acaba? 10-40 devam mı etsem? Bu arada 1300 net kartere + az miktar filtrenin içine yağ koyuyorum dimi? 50-100 ml yeterli olur sanırım. Ben de çapaklanmayı, metal parçaları daha çabuk atar düşüncesi ile değiştirecektim yağı 1.000 km civarı.
@ayzek
Aynen hocam, gerekli olmadığı durumlarda değiştirmeyeceğim. Sürekli yüksek devirlerde de gezmiyorum.
Filtreye koyduğun taktirde dahi 1,3 litre yağ koysunlar, 10/40 devam et, sadece marka değişikliği yapmak isterseniz yaparsınız.
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)