Arkadaşlar yanlış biliyor isem düzeltin, bu motosikletler benim tahminime, düşünceme göre fabrikada ölçülüyor, tartılıyor. YBR kullanıcısıydım, onda ise İlk 500 km 6 bin devir 60 KM hızı geçmeyin şeklinde bir şey yazıyordu sanki. Tam hatırlamıyorum. Motosikletlere göre üretim değiştiği gibi sanırım rodaj da değişiyor. Kitapçığa uymamız gerek diye düşünüyorum. Fakat 6. Vites, 48 km hız yazıyor dediğim gibi. 1. vites 10 km yazıyor mesela..Şöyle;
Rodaj sayfasını yükleyeyim hemen.
http://i.hizliresim.com/orAlW2.jpg
Arkadaşlar 1. vites maksimum 10km 2. 18, 3.24 kmh olarak mı süreceğiz maksimum hız mı bunlar? Motor vuruntu yapıyor 6. viteste bu şekilde ya da devir çok düşük oluyor 3-4 gibi mesela 6. viteste
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:28 ----------
Hocam mesajınızı şimdi gördüm. En son yazdığım yorumdan sonra. Yahu bakıyorum bir terslik var diyorum bu işte.. Diğer yandan da kullanıcı kılavuzuna uymak lazım, bildikleri var sanırım diyorum. Dediğiniz çok mantıklı. Teşekkür ederim. Bu şekilde yani 50-60 km hızlara çıkarak rodaj yaptım yazınızı görene kadar. Genelde ise 10 km hızla zaten vites değiştiremiyordum. Çoğu zaman 15-25 km hızlarda vites attım. (1. Vitesi maksimum 10 kmh hıza ulaşmadan değiştirin olarak anlamıştım.)150km civarı oldu bu şekilde, acaba motora bir zararı olmuş mudur? İster istemez endişelendim şimdi!
Değerlerin km/h olduğu halde mil birimi yazması resmen saçmalık!