Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    R25
    rosso 1 michelin 2 metzeler 3 türkiye şartlarında sıralama böyle.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Arkadaşlar servis 2 binde yağ değişimi 5 binde bakım diyor bazı arkadaşlar 5 binde bir gidilecek yazmıştı kendiniz değiştirirseniz yağı garanti dışı kalır dedi servis saçmalık bu 2 binde gidilir mi! Bilgisi olan var mı arkadaşlar 5 binde gidelim ona tamam da 2 binde biz değiştirirsek garanti dışı mı kalıyor? Yağ filtresi ve uygun yağ ile değişim yapsak 2 binde gidersek işçilik ücreti ve zaman kaybı gereksiz fazla olur

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı vanhelcing adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar sadece yazın asfaltta kullanmak için sizce hangi lastik markası uygun? Rosso 2 Metzeller Michelin?
    Yaz için en iyisi Rosso 2 ama, 200cc motorda Rosso 2'nin Metzeler Lasertec'ten farkını anlayabileceğini sanmam. Aradaki 200-250 lira farka bol bol benzin alıp gezilir
    kdiner bunu beğendi.

kdiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    14-16 200ns,16 Mt-25, 17 D400, 18 Mt25abs
    Alıntı Agv adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar servis 2 binde yağ değişimi 5 binde bakım diyor bazı arkadaşlar 5 binde bir gidilecek yazmıştı kendiniz değiştirirseniz yağı garanti dışı kalır dedi servis saçmalık bu 2 binde gidilir mi! Bilgisi olan var mı arkadaşlar 5 binde gidelim ona tamam da 2 binde biz değiştirirsek garanti dışı mı kalıyor? Yağ filtresi ve uygun yağ ile değişim yapsak 2 binde gidersek işçilik ücreti ve zaman kaybı gereksiz fazla olur
    garanti kağıdında 2000 bakımı diye bir şey yok, yağın kontrolüne göre yağ değişimi yapılır diyor kaldı ki ara yağ değişimini kendiniz yapabilirsiniz veya serviste de yatırabilirsiniz veya yaptırmaya bilirsiniz de.
    SERVİS HATIRLATMA
    Servis zamanı geldiğinde anahtar işareti şeklinde belirir.
    1.Servis 450 km
    2.Servis 4950 km
    3.Servis 9950 km
    4.Servis 14950 km
    Bu ikaz lambası yukarıdaki gibi bakım süresi geldiğinde belirir.
    Devamında ise her 5000 km de bir yanar.

Motor yağı her 2.000 km’de kontrol edilerek eksikse tamamlanması, kirlenmiş ise
    değişim yapılması gerekir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:41 ----------

Alıntı burak burk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rosso 1 michelin 2 metzeler 3 türkiye şartlarında sıralama böyle.
    bu sıralamayı tersten başa doğru yazmak daha mantıklı Türkiye şartlarında.
    maktama bunu beğendi.
    Orkidor61

Adı: Kemal 0546 416 86 00

Alıntı kdiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    garanti kağıdında 2000 bakımı diye bir şey yok, yağın kontrolüne göre yağ değişimi yapılır diyor kaldı ki ara yağ değişimini kendiniz yapabilirsiniz veya serviste de yatırabilirsiniz veya yaptırmaya bilirsiniz de.
    SERVİS HATIRLATMA
    1.Servis 450 km
    2.Servis 4950 km
    3.Servis 9950 km
    4.Servis 14950 km

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:41 ----------

Aynen hocam tekrar teşekkürler yardım için. O zaman kendim değişim yaparım filtresini alıp ilk bakımdan sonra. Sonrasında da 5 bin km bakımında tekrar yağ değişir. (Kullanıma göre artık yoğun kullanmış olursam değiştiririm)

Alıntı kdiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SERVİS HATIRLATMA
    1.Servis 450 km
    2.Servis 4950 km
    3.Servis 9950 km
    4.Servis 14950 km

Yaz için ve asfalt yol için daha çok yorumlarsanız sevınırım

Motosikleti
    Alıntı vanhelcing adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaz için ve asfalt yol için daha çok yorumlarsanız sevınırım
    Türkiyenin yol şartları belli, istanbul park ta biz motor kullanmıyoruz, rosso 2 iyi olabilir ama yol şartlarımız belli yumuşak olduğu için ömrü de kısa olacaktır, michelin ve metzeller lazertek fazlasıyla bizim işimizi görür, ben bridgestone bt45 kullanıyorum, yağmurlu ve soğuk hava da güzel ama iyi havada ha orijinali kullanmışsın ha bunu fark yok benim için.
    Orkidor61

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    20 bin km'dir rosso 2 kullanıyorum, çoğu lastikten hala iyi durumda viraj yapıyor olmama rağmen.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

Motosikleti
    Alıntı abeciMotoru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    20 bin km'dir rosso 2 kullanıyorum, çoğu lastikten hala iyi durumda viraj yapıyor olmama rağmen.
    sen sevin daha ne istiyorsun, ben pulsarla cros yapıyorum bana rosso 2 ve michelin gitmez, her yolda kullanabileceğim lastik lazım.
    Orkidor61

Motosikleti
    Şuan yok alıcak
    SELAMUN ALEYKUM BEN 1 AY ONCE BAJAJ BOXER MOTORSIKLETINI SATMIS PULSAR ALMAYA NIYETLENEN BIR ARKADASINIZ KARDESINIZIM FORUMUN TAMAMINI OKUYAMASAMDA GÖZGEZDERDIM PULSAR 200 NS ALMAK ISTIYORUM KISMET OLURSA ŞUBAT AYI GIBI DUSUNUYORUM AMA BU SAHIBINDENDEN BAKIYORUM BAYI BAYI FIYAT DEGISIYOR 8290 A DA VAR 779O'A'DA FIYAT VAR NASIL BIR FIYAT POLITIKASI ÇÖZEMEDIM

Motosikleti
    Alıntı Byhamit.. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SELAMUN ALEYKUM BEN 1 AY ONCE BAJAJ BOXER MOTORSIKLETINI SATMIS PULSAR ALMAYA NIYETLENEN BIR ARKADASINIZ KARDESINIZIM FORUMUN TAMAMINI OKUYAMASAMDA GÖZGEZDERDIM PULSAR 200 NS ALMAK ISTIYORUM KISMET OLURSA ŞUBAT AYI GIBI DUSUNUYORUM AMA BU SAHIBINDENDEN BAKIYORUM BAYI BAYI FIYAT DEGISIYOR 8290 A DA VAR 779O'A'DA FIYAT VAR NASIL BIR FIYAT POLITIKASI ÇÖZEMEDIM
    Petrolcü usülü sanırım rafineriye yakın ucuz olur. Bu Bajaj'ın da fabrikası akdeniz'de mi acaba ? 7500'e veriyolar orada Pulsar 200NS'yi..

Motosikleti
    Şuan yok alıcak
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Petrolcü usülü sanırım rafineriye yakın ucuz olur. Bu Bajaj'ın da fabrikası akdeniz'de mi acaba ? 7500'e veriyolar orada Pulsar 200NS'yi..
    SAÇMALIK RESMEN TEK FIYAT OLMALI AMA BURASI TURKIYE HERAN HERSEY OLABİLİR

Motosikleti
    Buzda kaydım korkunçtu baya, yavaşlayamadığımı anlayınca sol şeritte en sola çıktım önümdeki arabanın arka kapısına kadar sokulup kurtardım durumu. Arabanın solundan geçmeyi planlamıştım ama o kadarına gerek kalmadı. Yokuş aşağı arka teker çok kolay kayıyor, Metzeler lastik falan da kurtarmıyo buzda. Tekerler kilitlenince motor sağa sola yatmıyor ama beğendim.

Motosikleti
    PULSAR 200NS
    evet arkadaşlar ben bu lastik üreticilerini esefle kınıyorum hala buzda kaymayan lastik üretemediler.hala neden biz zincir yada çivili lastik kullanıyoruz(çivili lastiği hiç görmedim).orta sınıf araç kullanıcısı olarak gene orta sınıf michelin marka kış lastiğini sene 2007 de aldım karda kaymalarla toplasada buzda kayıyordu(o zamanın berhinde verdiğim 700 tl yi helal etmiyorum)buzda kaymayı engellemek bukadarmı zor.verdiğimiz paraları nerelere kullanıyor bu adamlar?şimdi ben yazlık bir çift kışlık bir çift lastik aldımmı herşeyi bitirmiş oluyormuyum.neden ben kışlık lastik aldığımda zincir takmak zorunda kalıyorum?yada zincir takacaksam neden kışlık lastik alıyorum?ben buzda motorumla kayıp kolumu bacağımı kırmak;yada aracımla bişeylere çarpmak istemiyorum.bence devletin bu lastik üreticilerini sıkı bir denetimden geçirmesi gerekiyor inanın böylelikle mal ve can kayıpları ciddi oranlarda azalacaktır.saygılarımla
    bilirkişi bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı hakanx1974 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet arkadaşlar ben bu lastik üreticilerini esefle kınıyorum hala buzda kaymayan lastik üretemediler.hala neden biz zincir yada çivili lastik kullanıyoruz(çivili lastiği hiç görmedim).orta sınıf araç kullanıcısı olarak gene orta sınıf michelin marka kış lastiğini sene 2007 de aldım karda kaymalarla toplasada buzda kayıyordu(o zamanın berhinde verdiğim 700 tl yi helal etmiyorum)buzda kaymayı engellemek bukadarmı zor.verdiğimiz paraları nerelere kullanıyor bu adamlar?şimdi ben yazlık bir çift kışlık bir çift lastik aldımmı herşeyi bitirmiş oluyormuyum.neden ben kışlık lastik aldığımda zincir takmak zorunda kalıyorum?yada zincir takacaksam neden kışlık lastik alıyorum?ben buzda motorumla kayıp kolumu bacağımı kırmak;yada aracımla bişeylere çarpmak istemiyorum.bence devletin bu lastik üreticilerini sıkı bir denetimden geçirmesi gerekiyor inanın böylelikle mal ve can kayıpları ciddi oranlarda azalacaktır.saygılarımla
    Yolda tutuş olmayınca lastik ne yapsın. 4 çeker kamyonetin çamur lastiği ile bile karda çıkamadığı takıldığı yokuş var. 4 teker de boşa dönüyor hızını alamadan yavaş gelirsen. Buz da aynı mantık sıfır sürtünme.

Hava soğuk olduğu için kullanamiyorum aşağı inip motora bakıp bakıp duruyorum. İyiki de arabayi dizel alıp 18 fazla vereceğim 8 ini motora ayırmışim Pulsar 200 bence sınıf lideri bir makine ÖTV ninde 250 cc ye kadar olan motorlarda % 8 olmasi güzel

Motosikleti
    Pulsar RS 200
    Alıntı Byhamit.. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O 7790 a satanlar bayiligi iptal olup elinde patlayan makinaları elden çıkartmak için o fiyattan veriyorlar

Bir anda motorun burada okuduğum bütün kronik problemleri başıma geldi.Denge sensörü zırıltısı(6900 km de), ön tekerlekten sürtme sesi gibi bir ses, km saati içinde nemlenme, 7000-8000 devir arasında motor sanki kesiciye giriyormuş gibi saçma hareket yaptı 1-2 kez ve bazen kontağı açtığımızda çıkan bir ses sanırım yakıt pompası sesi o ses çıkmıyor ama marş basıyor fakat soğukken ilk marşta almıyor. Bugün servise götürdüm. Servis denge sensörünü bajajın bazen değiştirmediğini o sese katlanma ihtimalim olduğunu söyledi, canım çok sıkıldı. Sinir bozucu bir ses.

Motosikleti
    Alıntı mgokhang adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir anda motorun burada okuduğum bütün kronik problemleri başıma geldi.Denge sensörü zırıltısı(6900 km de), ön tekerlekten sürtme sesi gibi bir ses, km saati içinde nemlenme, 7000-8000 devir arasında motor sanki kesiciye giriyormuş gibi saçma hareket yaptı 1-2 kez ve bazen kontağı açtığımızda çıkan bir ses sanırım yakıt pompası sesi o ses çıkmıyor ama marş basıyor fakat soğukken ilk marşta almıyor. Bugün servise götürdüm. Servis denge sensörünü bajajın bazen değiştirmediğini o sese katlanma ihtimalim olduğunu söyledi, canım çok sıkıldı. Sinir bozucu bir ses.
    Denge sensörü cidden çok gıcık. Düşük hızda birinci ikinci viteste motoru bağırta bağırta hava atayım eğleneyim derseniz sürekli şangır şungur bir ses çıkartıyo. Egzoz sesinin bütün güzelliğini yok ediyo. Düşük devirde sürünce de bu sefer egzoz sesi yok sadece sensör zırıltısı var. 3000 devirde bile zırıldıyo benim denge sensörü.

Arkadaşlar bajaj garanti konusunda yardım olmuyor mu? Denge sensörü konusunda merak ettim.
    AttilaXtreme bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)