Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
11 Aralık 2015, 21:47
arkadaşlar modifiye konusunda daha öncede bişeyler sormuştum ama hiçbi yanıt alamadım.2002 yılında peugeot 106 gti almıştım civci sarısı renkte 500 metreden kendini belli eden bi araçtı .benden önceki sahibi aracın orjinalliğini hiç bozmamış.ben alır almaz önce kn hava filtresi,kesici iptali ve chip tuning (yazılım) uygulamalarını yaptırdım.o günlerde benim hesabıma göre 7 bg hava filtresinden,10bg yazılımdan,beygir gücü arttırımı yaptırmış oldum.kesici iptali ilede motorun kesiciye girmesini engellemiş daha fazla gaz verebilme imkanı bulmuş oluyordum.tabi bunları yaparkende aracıma tam sentetik yağ ve hatrı sayılır para vererekde ilave koruyucu yağda koyduruyordum.tabi bu yaptıklarım ne kadar doğrudur oda tartışılır belkide motorun ömründen ömür aldım bunları yapmakla bilemiyorum.şimdide aynı olayı motorumada yapmak istiyorum.çoğu araçlar fabrika çıkışı idare eder malzemeler kullanarak satışa çıkarılır.mesela şuan en iyi marka amortisörleri pahalı olduğu için çoğu marka araçlarına taktırmaz.örneğin bende bi aralarda citroen xsara vardı ön amortisörlerden hiç memnun değildim o yıllarda monroe çok kaliteli bir markaydı onlardan önlere taktım yemin ediyorum araba resmen değişti.diyeceğim o ki malesef otomobil ve motosiklet üreticileri maliyetleri düşürebilme adına hertürlü yolu deneyim onlariçin idare edebilir ne varsa toplayıp mpntajını yapıyorlar.hiçbir marka a dan z ye tüm parçaları kendi üretmiyor.atıyorum elektrik aksamını bosch,valeo gibi üreticilerden alıyorlar.motoru gene motor üreticilerinden alabiliyorlar.mesela örnek verecek olursam ford ve psa (peugeot-citroen)grubu ortak ürettiği motoru kendileri kullandıkları gibi opel,tofaş ve hatta volvo ya bile satmışlardır.opel 1.3 cdti hani 6 ileri vitesli olan,volvoya ise 1.6 mazotlu motoru satmışlardır.konuyu bilerek dağıyıtorumki iyice herşeyi anlayabilelim.gene gelelim modifiye olayına volsvagen in tsi motoru ilk çıktığı zaman sadece yazılımla (satış elemanının söylemesi)140 ve 170 bg 1.4 benzinli motor seçeneği çıkarmışlaryani ikiside 1.4 motor ama biri 140 bg diğeri 170bg. sadece yazılımla bunu başarmışlar.internette yaptığım araştırmalar sonucunda did marka (yanlışta olabilir)zincir alsam pulsara uygun varsa kaliteli bir hava filtresi alsam,en kaliteli yağ kullansam,hız kesici iptal edilebiliyorsa onu iptal ettirsem,yazılımı türkiyede yapan varmı bilmiyorum bu yaptıklarımla +20 km daha hızlı gitmem söz konusu olabilirmi.mesela sizce dişli oranları uygun seçilmişmi.yani şu dişlileri takarsan hem hızda hemde çekişte fark alırsın diyebileceğiniz varmı.egzoz olayına şimdilik girmek istemiyorum.evet değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Reklamlar
-
11 Aralık 2015, 21:58
Arkadaşlar 1.85 boy için uygun mudur bu motor.Kullanan ve boyu uzun olan arkadaşlar aydınlatabilir mi? Yani altımda abes durur mu ? Almayı düşünüyorum cevap verirseniz memnun olurum.
-
11 Aralık 2015, 22:01
bide arkadaşlar sakın işte daha hızlı gitmek için 600 cc falan alsaydın demesinler o zaman için paramız ancak pulsar ve dengi motor almaya yetiyordu.benim amacım benim motor rodajda olduğu için son hızını bilmiyorum ama sanırım 145 i geçemem.en azından 160 yaptırabilsem uzun yolda çok rahatlık olacak o yüzden modifiye benim için çok öenmli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:58 ----------
hocam benim boyum 180,kilom 81.ayaklarım yere çokda rahat aman aman basmıyor.yani senin aman aman basar umaeım dediğimi anlamışsındır yani motor küçük gelmez sana.eğreltide durmazsın bu arada.
-
11 Aralık 2015, 22:02
1- Tekerlekleri Sava/Mitas MC 32 yaptım. 500 kilometredir üzerindeyim. Pulsar'ın lastiği buymuş arkadaş.
2- Motor asfalta botla basıyor sanki. Bu kadar sağlam basan lastik sevilmez mi!
3- Önceki lastiğim Sava/Mitas MC 25 ile 20bin km yapmıştım. Gram yıpranmadılar ama korkudan değiştirdim. Bunlarla 30bini rahat zorlarım.
-
11 Aralık 2015, 22:06
abi ben metzeler taktırmayı düşünüyordum izmirde 480 tlydi sanırım artı taktırma parası.senin dediğin lastiklerin fiyatı nasıl.
-
11 Aralık 2015, 22:08
PULSAR AS 150 satista. Daha doğrusu tum pulsar urunleri satistadir. Selamlar. ..
AhmetCan1903 adlı üyeden alıntı
Bajaj pulsar 150AS nin satisi daha cikmadi dimi test urunu felanda yok ? Pazartesi gunu nisantasinda 150AS gordum (kirmizi depo baya genis duruyo cok iyiydi) satisa cikti sandim cikmamis gordugum motor test motoru felan miydi ? Tesekkur ederim iyi gunler
-
11 Aralık 2015, 22:16
hakanx1974 adlı üyeden alıntı
abi ben metzeler taktırmayı düşünüyordum izmirde 480 tlydi sanırım artı taktırma parası.senin dediğin lastiklerin fiyatı nasıl.
Ön arka 300'e aldım.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
-
11 Aralık 2015, 22:17
[QUOTE=hakanx1974;3787910]bide arkadaşlar sakın işte daha hızlı gitmek için 600 cc falan alsaydın demesinler o zaman için paramız ancak pulsar ve dengi motor almaya yetiyordu.benim amacım benim motor rodajda olduğu için son hızını bilmiyorum ama sanırım 145 i geçemem.en azından 160 yaptırabilsem uzun yolda çok rahatlık olacak o yüzden modifiye benim için çok öenmli.[COLOR="Silver"]
motorun aksamına fazla girme arka dişli küçülterek son hızı arttıranlar var senin o muhtemel gorduğun dıd marka dişli zincir seti ilede aynı etki alınıyor pulsarda beyne hiç müdahele yapma derim yazılım konusunda zaten motoru yapan adamlar daha mevzuyu çözememiş sen hiç bulaşma kesiciye de karışma arka dişli ve zincirle halledersin
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
-
11 Aralık 2015, 22:22
fiyatı iyimiş.bu yaştan sonra motorda akrobasi yapacak ne deneyimimiz var nede gençliğimiz.önemli olan virajlarda ve frende mümkün olduğu kadar kaymasın yeter.izmirde araştırayım uygun fiyata satan biyer varmı.
-
11 Aralık 2015, 23:01
ekrem ata adlı üyeden alıntı
PULSAR AS 150 satista. Daha doğrusu tum pulsar urunleri satistadir. Selamlar. ..
Ekrem bey neden bir sürü 150'lik var ? Pulsar 180NS'yi de getirebilirdiniz ara model olurdu ve fiyatını daha çok hak ederdi.
-
12 Aralık 2015, 00:25
AttilaXtreme adlı üyeden alıntı
1- Tekerlekleri Sava/Mitas MC 32 yaptım. 500 kilometredir üzerindeyim. Pulsar'ın lastiği buymuş arkadaş.
2- Motor asfalta botla basıyor sanki. Bu kadar sağlam basan lastik sevilmez mi!
3- Önceki lastiğim Sava/Mitas MC 25 ile 20bin km yapmıştım. Gram yıpranmadılar ama korkudan değiştirdim. Bunlarla 30bini rahat zorlarım.
http://i.hizliresim.com/E6Mj8A.jpg
Aradığım soruya cevap buldum. Teşekkürler. İrc 140 bile olsa arkayı kaydırıyordu.
Bunda durum nedir?
Arka lastiğinize standart 130 mu aldınız?
Lastik kış lastiği olarak mı satııyor?
-
12 Aralık 2015, 00:28
bir gariban Pulsar Cs400 modeli vardı sanki 400cc civarı duke390 ın rakibi olacaktı olamadı.Gelse keşke...
-
12 Aralık 2015, 11:49
iyi günler lastik basınçlarınızı en konforlu tek kişi kullanımı için hangi psilardır yardımcı olursanız sevinirim
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------
beyazpapagan adlı üyeden alıntı
Aradığım soruya cevap buldum. Teşekkürler. İrc 140 bile olsa arkayı kaydırıyordu.
Bunda durum nedir?
hocam iyi forumlar @beyazpapagan bende aynı lastikleri kullanıyorum kayma durumu nerdeyse sıfır ve ferenleme ıslak zeminde'de kuru zeminde'de oldukça iyi, lastiğin bir çivili bir çivisiz modeli var karda kullanmıycaksanız çivisizi ideal,ısınma süresindende memnun kaldım ben lastiğin,(130 70 17 ,100 80 17 kullanıyorum) lastiğin tek eksi yönü ya lastikden kaynaklı yada benim motorumdan, son hız motoru ne kadar zorlasamda eskiden yaptığımdan 15 km/h daha az tahminimce lastiğin oluklu ve dişli deseninden kaynaklanıyor.
-
12 Aralık 2015, 12:56
Değerli Mengü16;
150 cc ürün çeşitlemesi fazla görülebilir. Ancak segmentler ve hedef kitlesi farklı. Ayrıca kullanılan farklı teknolojiler ile 150 cc bir üründe 17 ps gibi yüksek bir güç kullanılması aslında farklı aralık ihtiyaç ve talepleri de karşılıyor.
PULSAR 150 serisi böyle bir ürün.
Teknoloji, fiyat, görsellik, güç, titreşimsizlik, konfor gibi temel özellikler göz önüne alındığında halen satışta olan PULSAR AS150 ve PULSAR NS 150 modellerimizin 2016 yılının en çok dikkat çeken iki modeli olacağını, hem commuter ve hem de sport segmentinde önemli ve geniş bir müşteri kitlesinin taleplerini karşılayabileceğini söyleyebilirim.
400 cc ise en çok sorulan soru. Biz de çok istiyoruz. Ama Türkiye’de satışa sunulması maalesef 2016 sonunu bulacak.
Saygılarımla…
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Ekrem bey neden bir sürü 150'lik var ? Pulsar 180NS'yi de getirebilirdiniz ara model olurdu ve fiyatını daha çok hak ederdi.
-
12 Aralık 2015, 14:10
hakanx1974 adlı üyeden alıntı
bide arkadaşlar sakın işte daha hızlı gitmek için 600 cc falan alsaydın demesinler o zaman için paramız ancak pulsar ve dengi motor almaya yetiyordu.benim amacım benim motor rodajda olduğu için son hızını bilmiyorum ama sanırım 145 i geçemem.en azından 160 yaptırabilsem uzun yolda çok rahatlık olacak o yüzden modifiye benim için çok öenmli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:58 ----------
hocam benim boyum 180,kilom 81.ayaklarım yere çokda rahat aman aman basmıyor.yani senin aman aman basar umaeım dediğimi anlamışsındır yani motor küçük gelmez sana.eğreltide durmazsın bu arada.
-
12 Aralık 2015, 14:38
beyazpapagan adlı üyeden alıntı
Bunda durum nedir?
Tek ölçü üretiliyor ön arka Pulsar'ın ölüçüleri zaten.
Kışlık diye satılıyor sanırım ama kurye arkadaşlar 12 ay kullanıyorlar ve çok memnunlar. lastiği onlardan duymuştum. Ben de 12 ay kullanacağım.
Saygılar.
------
krepss45 Ön 25 Arka 30
-
12 Aralık 2015, 20:29
krepss45 adlı üyeden alıntı
iyi günler lastik basınçlarınızı en konforlu tek kişi kullanımı için hangi psilardır yardımcı olursanız sevinirim
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------
hocam iyi forumlar @beyazpapagan bende aynı lastikleri kullanıyorum kayma durumu nerdeyse sıfır ve ferenleme ıslak zeminde'de kuru zeminde'de oldukça iyi, lastiğin bir çivili bir çivisiz modeli var karda kullanmıycaksanız çivisizi ideal,ısınma süresindende memnun kaldım ben lastiğin,(130 70 17 ,100 80 17 kullanıyorum) lastiğin tek eksi yönü ya lastikden kaynaklı yada benim motorumdan, son hız motoru ne kadar zorlasamda eskiden yaptığımdan 15 km/h daha az tahminimce lastiğin oluklu ve dişli deseninden kaynaklanıyor.
Cevap için teşekkürler. Manisa merkezde isen lastik desenini yakından görmek isterim.
Kazasız sürüşler...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:23 ----------
[QUOTE=AttilaXtreme;3788320]Tek ölçü üretiliyor ön arka Pulsar'ın ölüçüleri zaten.
Kışlık diye satılıyor sanırım ama kurye arkadaşlar 12 ay kullanıyorlar ve çok memnunlar. lastiği onlardan duymuştum. Ben de 12 ay kullanacağım.
Saygılar.
Cevaplar için teşekkür ederim. 300tl fiyat uygun bence nereden tedarik ettiniz?
-
12 Aralık 2015, 20:35
Kilometre saatinde 10-15 km hız farkı var gibi 135km hızla redline'da giderken. GPS ile test eden var mı ? Videolarıma bakıyorum Bajaj'ın 135km hızı ile Mondial'in 120'si aynı.
-
12 Aralık 2015, 21:23
[QUOTE=beyazpapagan;3788516]Cevap için teşekkürler. Manisa merkezde isen lastik desenini yakından görmek isterim.
Kazasız sürüşler...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:23 ----------
Saygılar.
Manisa merkezde yaşıyorum hocam özel mesajdan telefon numaramı yazıyorum iletişime geçelim buyrun görün hemde deneyin yardımcı olmak isterim.
-
12 Aralık 2015, 21:46
[QUOTE=beyazpapagan;3788516]Cevap için teşekkürler. Manisa merkezde isen lastik desenini yakından görmek isterim.
Kazasız sürüşler...
Saygılar.
İstanbul bölge bayisi Mehmet Karabaş
02125727999 0532 4249773 Koşuyolu Bakırköy
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)