aslında ben bıra buyutmek ıstıyorum arka dıslıyı daha serı olsun ıstıyorum
aslında ben bıra buyutmek ıstıyorum arka dıslıyı daha serı olsun ıstıyorum
Foto atın yaw
Merhabalar,
Pulsarımla 4500km'yi devirdik.Stop etme sensör zırıltısı yok.Geçen hafta sonu orjinal lastikleri değiştirdim.Yağ değişimi,yağ filtresi değişimi yapıldı.Öncelikle şunu söylemeliyim bana göre motoru alır almaz ojinal lastiklerden kurtulmak en doğru iş.Nedenlerine gelince.
1.Amortisörler zaten sert lastikler naylon olduğundanmıdır nedir en ufak tümsek, parke yolun taşları ,asfalttaki gözle görülmeyen çöküntü tümseklerde direk sarsıntıyı hissediyordum.
2.Asfalt kuru yolda bile (ıslak zeminde denemeye bile gerek görmedim)arka fren direk kızaklıyordu.
3.Viraj alırken bir kaç defa arka taraf saldı.
4.Çok hız yapmayı sevmiyorum genelde 90-95 aralığında giderim.Motor güven vermiyordu.
Neyse fazla uzatmayalım.Lastikleri Sava Marka MS 25 Bogart ile orjinal ölçülerinde deiştirdim.
Sanki 4000 km hiç motora binmemişim bu motor benim değilmiş gibi hissettim.Yoldaki bozuklukları hiç hissetmiyorum.Pamuk gibi oldu tabiri caizse.
Motorcum lastikleri gördüğünde burun kıvırmıştı ama inceledi motoru kullandıve michelin kadart kaliteli olduğunu belirtti.
Yol tutuşu inanılmaz.Benden geçer not aldı.Hem motorum hem lastikler parasını sonuna kadar hakediyorlar.
Herkese iyi günler kazasız belasız sürüşler dilerim.
Dün akşam şehitlerimiz için sürdük.
Pulsara orjinalden başka korna takanlar dikkat kornanın + ucu yanmış röle ekleyip taktım tekrar uzun süre basılı kaldığı zaman yanıyor korna.
Benim denge sensörü de artık 3000 devirden itibaren vızıldıyo. Garantiden değişimi olabiliyo mu bunun ? Yoksa iptal edicem garantiyi bozar mı ?
yok servis kendisi zaten iptal ediyor
sensörün üst kısmına delik açıp bol miktarda sicak silikon sıkarsan sorunun ortadan tam anlamıyla kalkıyor
veya normal silikon
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:54 ----------
sensörü iptal etmek isteyen arkadaşlar bu yöntemi uygulayabilirler
yaklaşık 2 aydır bi sıkıntı çıkarmamıştır
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Bugün 6500'e full aksesuarlı (ortaayak,çanta,koruma demiri) 2014 model servis bakımlı Pulsar vardı, aradım geliyorum diye tamam dedi adam, otobüse bindim telefon açtı birisi geldi aldı boşuna gelmeyin diye Millet altında motor pusuda mı bekliyor nedir
Gözümü karartıp alacaktım vallahi motorsuzluk canıma tak etti.
Servis benim denge sensöründe ses olmadığı halde silikonlamıştı, samsunda olduğum yerde motoru düşürünce arka teker dönüyor motor stop etmiyordu, istanbula geldiğimde bir bakım dedim meğer sensör devre dışı yenisini aldım eskisi gibi hala ses yok maşallah. İptal etmenizi tavsiye etmem.
Sokullu şansın yokmuş vardır bu işte de bir hayır, başka motor bakarsınız.
Sensor muhabbeti icin genel konusuyorum bende de sensor sorunu var kasisli bozuk yollarda circir bocegi gibi otuyor.
Simdi servis silikon sikiyor iptal ediyorsa yeni sensor cizirti yapmiyorsa servis neden problemli sensoru silikonla iptal edip ayipli urunu degistirmiyor.
Asil sorunun sensor degil sensoru iptal eden zihniyetin oldugunu soylememiz cok mu abes olur?
Saygilarimla...
Selçuk89, benim ilk aldığım günden itibaren sensör sesi yoktu, ses olmadığı halde iptal etmiş, sonradan gördüm, yeni sensör aldım Allaha çok şükür yine ses sorunum yok. Hani eski yeni fark etmiyor şansa kalmış birşey, yeni takılan ses yapmaz diye birşey yok.
Motorunda alarm varmi sagir kalma diye bisey yoktur onlar bisey bilmeyenlerin uydurmasi bi animi anlatiyim sobali evde otururken yeni bi sobamiz vardi annem sicakken sobaya su dokmeyin sagir kalir derdi gun oldu kazan fln dokuldu bi kackere soba sagir oldu ve ayni evi eskisi gibi isitmiyordu ben sukuterden viteslisine bu gune kadar 20 ye yakin mootrun rodajini yaptim motoru basarak bagirtarak rodajini yaparsan kisa sureli iyi bi gidis olur sonrasinda biter motor ne son hiz olur nede ataklik motoru rodajini mutis sakin ani hizlanma ve ani yavaslama yapmadan soguk havada yaparsan ilk 5000 km de seri atak olur 5 binden sonrada son hizda artma olur ben deneyimim ile konusuyorum kitap muhendis bilmem ama tereddutun varsa ureticinin tavsiyesinden sasma
Peki bu sensörün çıkardığı ses olağan beklenilen bir ses mi yoksa burada bir hata kusur mu vardır.
Şayet böyle ise ayıplı ürün olur ki otomasyon teknikeri olarak bu sesin normal olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.
Sorun belli çözüm nedir serviste soruna ilişkin bir çözüm bulabilecek miyim?
Aklımda deli sorular.
Olay buraya gidiyor nedendir bilinmez A'dan Z'ye memnun olduğum makinada bu ve bunun gibi sorun(lar)ın çıkması hiçte hoş olmayacağa benziyor.
Umarım firma beni yanıltmaz çünkü sorun olduğunda çözümü bulmak gerçekten çok zor...
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Selçuk89 bu bir hata veya sorun değil, ayıplı bir ürün de değil, sensörü o şekilde imal etmişler tek nedeni ses yapıyor olması, imal ederken dönen metal parçanın kenarına plastik parça koysalarmış oring gibi mesela o ses yapma olayı olmazdı.
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)