Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
27 Temmuz 2015, 14:09
Sevgili arkadaşlar merhaba,
Bende çıktığından beri takip ve merak ettiğim Bajaj Pulsarımı aldım.Aldığımda 350 km de ve naylonları üzerindeydi.Şu an 1100km'de..Adım Hakan 47 yaşındayım.Fethiyede yaşıyorum.İlk motoroum Honda cbf 150 idi 25 000 km de almıştım hiç sorun çıkarmamıştı .Motor sürmeyi onda öğrendim diyebilirim.
Bütün forumu baştan sona okudum her sayfasını.Dikkatimi çeken 2 sorun oldu.Stop etme ve denge sensörü sesi.Şeytan kulağına kurşun bahsi geçen 2 problemlede şu ana kadar tanışmadık tanışmayıda arzu etmiyorum tabiki.Günde tam olarak 110 km yol yapıyorum.Rodajını dikkatli bir şekilde yapıyorum.Dikkat ediyorum motorumu gerçekden çok seviyorum.Albenisi yüksek bir motor.Sağlam ekipmanımda var.Şikayetim yok çok şükür.Geçen hafta 500 kmde servis lambası yandı.İlk servisini yaptık.Fethiye kanuni servisi bakıyormuş.Randevu aldım gittim.Yağını filtresini değiştirdiler.Gayet iyi ilgilendiler saolsunlar.Tüm vidalarını elden geçirdiler.Gevşeyen herhangibir vida yoktu.Tabiri caizse taş gibi maaşallah.CBF den sonra biraz rahatsız gibi geldi ama alıştım artık .Arabamda vardı ama kullanmaktan sıkılmıştım yıllardır işe git gel.Ama motor ile çok zevkli sorunsuz olduğunda ve sevdiğiniz istediğiniz motor olunca kat be kat daha da zevkli.Bütün arkadaşlara hayırlı günler kazasız belasız sorunsuz sürüşler temenni ediyorum.
Reklamlar
-
27 Temmuz 2015, 15:36
omerturkoglu adlı üyeden alıntı
arkadaşlar motoru alırken yanında takım anahtar seti verdilermii acaba?
Avadanlik artci selesinin altinda. Ama pek birsey yok icinde.
-
27 Temmuz 2015, 17:26
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Yokuş aşağı basınca arkadan da rüzgar gelirse 170'i görebilirsin ama en ufak yokuşta 5. vitese geçmek zorunda kalırsın, 6. vites hiç çekmez.
Belki uslu durursan şirinleri de görebilirsin :D
patlatmaya çalıştığın altındaki bacac motorun neyine güveniyosan artık kafası güzelmiş :D
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
27 Temmuz 2015, 17:28
abeciMotoru adlı üyeden alıntı
Belki uslu durursan şirinleri de görebilirsin :D
patlatmaya çalıştığın altındaki bacac motorun neyine güveniyosan artık kafası güzelmiş :D
Bisiklet gibi kadrolu Cg ile o hızları zorlayanlar var, ne olmuş Pulsar'ı o hıza çıkartsak
-
27 Temmuz 2015, 17:31
Bisiklet gibi kadrolu Cg ile o hızları zorlayanlar var, ne olmuş Pulsar'ı o hıza çıkartsak
Evet bi tanesine denk geldiydim, veledin teki 140'la gidiyorum ayıptır söylemesi 8000 devir :D baktım yanımda geliyo yuh lan dedim, basıyorum bu da geliyo benle, inat etti geçecek beni, ışıklarda soruyo abi kaç yaptım, ebenin ... yaptın dedim gitti sonra.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
27 Temmuz 2015, 18:56
Mardin İl Temsilcisi
team146 adlı üyeden alıntı
Sevgili arkadaşlar merhaba,
Bende çıktığından beri takip ve merak ettiğim Bajaj Pulsarımı aldım.Aldığımda 350 km de ve naylonları üzerindeydi.Şu an 1100km'de..Adım Hakan 47 yaşındayım.Fethiyede yaşıyorum.İlk motoroum Honda cbf 150 idi 25 000 km de almıştım hiç sorun çıkarmamıştı .Motor sürmeyi onda öğrendim diyebilirim.
Bütün forumu baştan sona okudum her sayfasını.Dikkatimi çeken 2 sorun oldu.Stop etme ve denge sensörü sesi.Şeytan kulağına kurşun bahsi geçen 2 problemlede şu ana kadar tanışmadık tanışmayıda arzu etmiyorum tabiki.Günde tam olarak 110 km yol yapıyorum.Rodajını dikkatli bir şekilde yapıyorum.Dikkat ediyorum motorumu gerçekden çok seviyorum.Albenisi yüksek bir motor.Sağlam ekipmanımda var.Şikayetim yok çok şükür.Geçen hafta 500 kmde servis lambası yandı.İlk servisini yaptık.Fethiye kanuni servisi bakıyormuş.Randevu aldım gittim.Yağını filtresini değiştirdiler.Gayet iyi ilgilendiler saolsunlar.Tüm vidalarını elden geçirdiler.Gevşeyen herhangibir vida yoktu.Tabiri caizse taş gibi maaşallah.CBF den sonra biraz rahatsız gibi geldi ama alıştım artık .Arabamda vardı ama kullanmaktan sıkılmıştım yıllardır işe git gel.Ama motor ile çok zevkli sorunsuz olduğunda ve sevdiğiniz istediğiniz motor olunca kat be kat daha da zevkli.Bütün arkadaşlara hayırlı günler kazasız belasız sorunsuz sürüşler temenni ediyorum.
Hayırlı olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------
meki 60 adlı üyeden alıntı
2 hafftadır foruma girmiyodum darlanmıştım.Bugün gireyim dedim değişen bişey yok.Dünyanın en iyi motoruna binen ama pulsara binmeyen adam hala pulsara atıyo
Cantlarına kadar dalmış yalamış yutmuş pulsarı bence gizliden aşık bu motora
ahahaha ) olabilir aşık olunmayacak gibi değil.
Adalet yok,eşitlik yalan. Hepimiz insanız ulan!! |Ne kadar yükselsende hayat 180' & Saygım kadar kinim de var
-
27 Temmuz 2015, 19:54
Arka lastik çok iyi değil ama ön lastik süper. Akşam trafiğinde kör bir ankaralı genç şöför sağdan sola doğru çok ani hamle ile üzerime çıkacaktı. Ani fren ve korna ile kurtardım. Hızım 50-60 arası bişeydi. Lastikten ses gelmedi heralde kaysa yalpalardım biraz. Benden tavsiye panik frende ön frene abanın, arka freni çok az kullanın. Motoru yalpalatmaktan başka bi işe yaramıyo arka fren Pulsarda.
-
27 Temmuz 2015, 20:52
MD.Murat adlı üyeden alıntı
Motor blogunun ustunde plastik vonta var. Ordan sizdiriyor olabilir. Basima gelmisti ayaga yag sicriyor.
Teşekkür ederim müsait bi zaman da gösteriyim
-
27 Temmuz 2015, 21:17
ak.emre adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim müsait bi zaman da gösteriyim
Sendeki durum bende de var.Ama aşırı olmadığı için servis şimdilik böyle kullan dedi.
Servise gittiğinde de motor bloğundaki vidaları kontrol edip sıkarlar.Sıkıntı geçmez ise conta değiştirmeleri gerekir.
Sana düşen görev yağını sık sık kontrol etmektir.
-
27 Temmuz 2015, 21:28
ellaksakir adlı üyeden alıntı
Sendeki durum bende de var.Ama aşırı olmadığı için servis şimdilik böyle kullan dedi.
Servise gittiğinde de motor bloğundaki vidaları kontrol edip sıkarlar.Sıkıntı geçmez ise conta değiştirmeleri gerekir.
Sana düşen görev yağını sık sık kontrol etmektir.
Peki bu conta pahalı bisey mi
-
27 Temmuz 2015, 22:16
ak.emre adlı üyeden alıntı
Peki bu conta pahalı bisey mi
Pahalı değil.Zaten garanti kapsamına girer ve ücret ödemezsin,sonuçta senin hatan sonucu oluşan bir durum yok.
Conta değişimi için motor bloğunu açmak gerekir.Biraz zahmetli bir iş.Bu yüzden aşırı yağ kaçırma durumu yoksa sadece vidaları sıkarlar.
Başkalarının hayatından ders alın. İnsan, bütün hataları kendi yapacak kadar uzun yaşamıyor...
-
27 Temmuz 2015, 23:45
Motor bloğu açılırsa yeni piston silindir talep edin. İstedikleri kadar dikkat etsinler piston silindirden bi kere ayrıldı mı performans en az yüzde 10 düşer, yakıt tüketimi ise yüzde 30'a kadar artar.
-
27 Temmuz 2015, 23:46
ellaksakir adlı üyeden alıntı
Pahalı değil.Zaten garanti kapsamına girer ve ücret ödemezsin,sonuçta senin hatan sonucu oluşan bir durum yok.
Conta değişimi için motor bloğunu açmak gerekir.Biraz zahmetli bir iş.Bu yüzden aşırı yağ kaçırma durumu yoksa sadece vidaları sıkarlar.
Çok sagol kardesim
-
28 Temmuz 2015, 10:59
Teşekkürler 25 32 olarak ayarlayacağım akşama .
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:57 ----------
yusufbaris adlı üyeden alıntı
-
28 Temmuz 2015, 11:03
Ön lastiğin havasını 25 olarak ayarlamayın, çukurdan geçince lastik yanağından kayıyor yalpalıyor. Servisin tavsiyesi 28'dir.
-
28 Temmuz 2015, 11:10
Ön lastiğin havasını 25 olarak ayarlamayın, çukurdan geçince lastik yanağından kayıyor yalpalıyor. Servisin tavsiyesi 28'dir.
o zaman 28-32 benim 120 kilo için ideal gibi geldi bana.
-
28 Temmuz 2015, 14:41
Arka lastik çok iyi değil ama ön lastik süper. Akşam trafiğinde kör bir ankaralı genç şöför sağdan sola doğru çok ani hamle ile üzerime çıkacaktı. Ani fren ve korna ile kurtardım. Hızım 50-60 arası bişeydi. Lastikten ses gelmedi heralde kaysa yalpalardım biraz. Benden tavsiye panik frende ön frene abanın, arka freni çok az kullanın. Motoru yalpalatmaktan başka bi işe yaramıyo arka fren Pulsarda.
Mengü Bana öyle geliyorki motosiklette sınırları çok zorluyorsun. Lütfen kullandığın motorun sınırlarını fazla zorlama. Bu aletler racing değil. Yollar yol değil. İnsanların çoğu insan görünümlü ama insan değil. Çok çok dikkatli ol.
-
28 Temmuz 2015, 14:46
hitit63 adlı üyeden alıntı
Mengü Bana öyle geliyorki motosiklette sınırları çok zorluyorsun. Lütfen kullandığın motorun sınırlarını fazla zorlama. Bu aletler racing değil. Yollar yol değil. İnsanların çoğu insan görünümlü ama insan değil. Çok çok dikkatli ol.
50-60 sürüyorum dedim şehiriçinde daha yavaş gidilmez ki Dün yeni topladığım motorla rodaj yapıyorum bakanlıklardan söğüzözüne giden 3 şeritli battı çıktılı yolda, 60km hızla gitmeme rağmen sağ şeritte dibime giriyolar. Yollar yol değil zaten biraz daha sürersem Pulsar'ı şehiriçinde, jantı kırıcam heralde. Ben şehiriçinde trafik yoğunluğuna göre, ve karşıma çıkabilecek risklere göre hızımı ve sürüş tarzımı sürekli ayarlarım zaten. Merak etmeyin fazlasıyla dikkatliyim
-
28 Temmuz 2015, 14:57
Rebornx4 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bu motoru almayı düşünüyorum ve belli başlı basit sorularım var. Tek tek aramaya uğraşamadım, cevaplarsanız çok sevinirim.
- Kronik büyük bir problemi var mı?
- Yedek parça ve servis ağı kalitesi ne durumda?
- Yedek parça ve bakım fiyatları ne durumda?
- Motor sakin kullanımda ne kadar yakıyor?
- Motor son viteste 120km/s hızla ilerlerken kaç devir çeviriyor?
- Redline girmeden önceki kabaca son devirde (örneğin 9800 redline giriyorsa 9000 devirde) yaptığı hız kaç ?
Şimdiden teşekkür ederim. Tekeriniz düz bassın.
6500 dd de 90 km hız da gidiyor.
7000dd ee 100 km hız da gidiyor
8000dd veya 8500dd 120 ile gidiyor (ben 90 pek geçmiyorum o yüzden emin değilim. )
-
28 Temmuz 2015, 17:01
Mardin İl Temsilcisi
tubejh adlı üyeden alıntı
6500 dd de 90 km hız da gidiyor.
7000dd ee 100 km hız da gidiyor
8000dd veya 8500dd 120 ile gidiyor (ben 90 pek geçmiyorum o yüzden emin değilim. )
Sen iyi gidisen kurban )) 9k devirde 130 gidiyor zaten gerisi redline. Ben yola göre basıyorum malum mardin küçük yer aynı hızda stabil seyredemıyorsun. )
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)