Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    ugur377 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Ayak koyma yerine denk geliyor mu bilmiyorum da bende bir seferinde zinciri fazla yağlamışım, sol taraftan ön dişlinin altına doğru yağ akıtıyordu, önce motordan yağ kaçırıyor zannettim ama ön dişlinin ordaki plastiği sökünce anlamıştım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    dominar 400
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evimde amatör imkanlarla 210cc balansörlü Cg motor topladım. Motoru çalıştırdım Bajaj Pulsar'dan az titriyo, bu kadarını beklemiyordum. Motor daha 10km'de, biraz açılınca titreşimi daha da iyileşir. Motor yeni diye daha çok hızlanamıyorum ama 5 bin devir altındaki torku Bajaj'a göre çok iyi. 3-5 bin devir aralığında Pulsar'ın 5 binden sonra yaptığı ivmelenmeyi yapıyor.
    Mengü kardeşim keşke senin gibi bizlerde motordan anlasak da, toplama ve çıkarma işlerini senin gibi yapabilsek.Umarım bir hafta sonu buluşup tanışırız.

Motosikleti
    Pulsar RS 200
    Motor blogunun altnda da yaglanma var ama sanırım zindirden geliyor anlamadm ki ayakkabmı silmekten bıkknlk geldi :-)

almpoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB650F
    Alıntı hitit63 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kırmızı olanı. Renkten ziyada kısmetine sorunsuz bir tanesi olur inşaallah. Çünkü bu konularda servislerin yapacağı birşey yok.Kullanıcı hatası derler olur biter.Hepimiz akrobatız ya.. alır almaz motorun canına okuruz.
    Valla ben bilinçli kullanıcıyım ikinci motorum olacak servise de pek götürmeyi düşünmüyorum ama böyle bir iki sıkıntı çıkarırsa garantiden çıkaramayacağım malesef inşallah düzgünlerinden denk gelir. Zaten bu sefer detaylı bir inceleyeceğim alırken ilk motorumu alırken dikkat etmedim bir ton sorun oldu hepsini düzelttim allaha şükür serviste çalışan çakma usta bozuntusu yanlış toplamış motorumu onun yüzünden çok uğraştım.

Motosikleti
    dominar 400
    Yalnız şunu öncelikle yazmalıyım ki. Bu motosiklet dandik birşey olsaydı forumda kadar sayfa tartışmayı ve görüş alışverişini haketmezdi. Fiyatının hakkını verdiğini söyleyebilirim. Bu zamana kadar şehir içinde işe gidip gelirken ve hafta sonları en çok da orta uzun mesafelerde kullandım. güven veren bir motosiklet. Kesinlikle çinli değil. Arızaları konusunda arkadaşların stop etme sorunu önemli ama ben karşılaşmadım. Umarım hiç birimiz karşılaşmayız.Lastikler konusunu da unutmayalım. Lastikler iyi değil ancak agresif kullanım yapmıyorsanız,motoru virajlarda fazla yatırmıyorsanız.Yani bir memur gibi sakin kullanıyorsanız çok seneler götürür.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:32 ----------

Alıntı ak.emre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor blogunun altnda da yaglanma var ama sanırım zindirden geliyor anlamadm ki ayakkabmı silmekten bıkknlk geldi :-)
    zincir çok mu yağlı bir kontrol et lütfen. Ben de zinciri fazla yağladığım zaman dediğin yerde hafif yağ akıntısı geliyor. Ama bir süre sonra akıntı bitiyor.

Rebornx4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 150nk
    Arkadaşlar bu motoru almayı düşünüyorum ve belli başlı basit sorularım var. Tek tek aramaya uğraşamadım, cevaplarsanız çok sevinirim.
    - Kronik büyük bir problemi var mı?
    - Yedek parça ve servis ağı kalitesi ne durumda?
    - Yedek parça ve bakım fiyatları ne durumda?
    - Motor sakin kullanımda ne kadar yakıyor?
    - Motor son viteste 120km/s hızla ilerlerken kaç devir çeviriyor?
    - Redline girmeden önceki kabaca son devirde (örneğin 9800 redline giriyorsa 9000 devirde) yaptığı hız kaç ?

Şimdiden teşekkür ederim. Tekeriniz düz bassın.

Motosikleti
    Pulsar RS 200
    Yagı narmal yani ben hiç yaglamadım eski sahibi yeni yagladgnı söylemisti zaten ilk 300 km sorun yoktu yeni yeni sıcramaya başladı

Motosikleti
    dominar 400
    Alıntı Rebornx4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu motoru almayı düşünüyorum ve belli başlı basit sorularım var. Tek tek aramaya uğraşamadım, cevaplarsanız çok sevinirim.
    - Redline girmeden önceki kabaca son devirde (örneğin 9800 redline giriyorsa 9000 devirde) yaptığı hız kaç ?

-forumu tamamıyla okuduğunda stop ettiğine dair bir takım kronik sorunlar olduğu arkadaşlar tarafından belirtiliyor. Ancak ben yaşamadım.
    -Yedek parçayı kuralkan sitesinden rahatça temin edebilirsin.
    -Servis ağı Ankara da 2 yetkili servis var ancak istanbul da da ha fazladır. ancak memnuniyet durumunu servise gittiğinde netleştirebilirsin.
    -sakin kullanımda örneğin 70-85 arası kullanımlarda 1 litre ile 40-45 km gidebiliyorsun. 90-120 arasında 1 litre ile 33-38 kilometre arasında gidebiliyorsun.
    -en son hızım 135 km idi redline girdim ancak ancak devre bakmayı unuttum.
    -Bu motoru düşünme al. kullandığım 7 motordan en keyifli olanı.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Mengü kardeşim keşke senin gibi bizlerde motordan anlasak da, toplama ve çıkarma işlerini senin gibi yapabilsek.Umarım bir hafta sonu buluşup tanışırız.
    Olabilir neden olmasın. Garajım var ama tamirhane gibi bir yer değil, anca hususi işlerimi yapabilirim Bizimkileri de yap falan diyosanız zor, tamirhaneye çeviremem apartman garajını.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:31 ----------

Alıntı Rebornx4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

9000 devirde 129km hız yapıyor, 120km hızda ise 8300 devir civarı bi devir çeviriyo. 90'ı geçmezsen 2.7-2.8 litre falan yakar. 9000 devir ve üzeri çevirtirsen 100km'de 4-4.5 litre arası yakar.
    abeciMotoru bunu beğendi.

ellaksakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar
    Kuralkan sitesinden keçeyi 6 lira civarında almıştım. Tabi birlikte sarf malzemeleri olan hava filitresi,yağ filitresi gibi parçaları da beraberinde aldım. Zira 10 TL kargo bedeli ödüyorsunuz. Bu nedenle bir partide birkaç birşey almak lazım. Amortisörü Ankara da tanıdığım çok iyi bir usta olan Cengiz yaptı.unvanı Coşkun motor olup, etimesgut da servisi var. Sadece sağ ön amörtisör keçesi arızalıydı o zaman bir amortisör keçesinin değişimi için 75 TL ödedim. O zaman sol amortisör keçesinde birşey yoktu. Şimdi sol amortisör yağ kaçırıyor.
    Cevabınız için teşekkür ederim.

Motosikleti
    dominar 400
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olabilir neden olmasın. Garajım var ama tamirhane gibi bir yer değil, anca hususi işlerimi yapabilirim Bizimkileri de yap falan diyosanız zor, tamirhaneye çeviremem apartman garajını.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:31 ----------

9000 devirde 129km hız yapıyor, 120km hızda ise 8300 devir civarı bi devir çeviriyo. 90'ı geçmezsen 2.7-2.8 litre falan yakar. 9000 devir ve üzeri çevirtirsen 100km'de 4-4.5 litre arası yakar.
    Sakın yanlış anlama. Bizim motorlara da bak demek istemedim.
    Mengu16 bunu beğendi.

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    kalyoncu motora pulsar için 37 t arka dişli gelmiş 170 km hıza çıkartıyormuş 33 lira boxerda dişli ufaltınca titreşimin azaldığını söylemişlerdi pulsarda daha konforlu olur heralde uygulamayı yapan varmı tork falan düşüyor neticede çok düşermi

Motosikleti
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kalyoncu motora pulsar için 37 t arka dişli gelmiş 170 km hıza çıkartıyormuş 33 lira boxerda dişli ufaltınca titreşimin azaldığını söylemişlerdi pulsarda daha konforlu olur heralde uygulamayı yapan varmı tork falan düşüyor neticede çok düşermi
    Yokuş aşağı basınca arkadan da rüzgar gelirse 170'i görebilirsin ama en ufak yokuşta 5. vitese geçmek zorunda kalırsın, 6. vites hiç çekmez.

Aka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PULSAR 200 NS
    Cuma sbahı çıktığım yolculuk c.tesi sabah sona erdi istanbul Bingöl tam 1400 km yolculuk yaptım..
    Yine hiç sorunsuz geçti yolculuk..Sadece farkettiğim ayrıntı motorun zaman zaman güçten kesilmesi idi..Çokküçük bir ayrıntı ama farkettim.Bazen düz yolda bile boğulmuşçasına gaza tepki vermezken bazen rampa yukarı bile tork hissettiriyor..
    Ama bu motor hiçde az yakmıyor.80-90 değilde 110-120 bandında gittim hep va 3.6 lt yaktı 100 km de.
    tabii 100 kg ben ve 20 kg da yük var üzerinde.Aşırıda rüzgar vardı yolun yarısı boyunca önden esen
    fedos ve gelebek bunu beğendiler.

Motosikleti
    Motor yeniyse uzun yolda biraz şişme yapabiliyo 100km üzeri hızlarda, ondan zaman zaman güçten düşme yapabilir. 3.6 litre yine iyi yakmış neredeyse tam gaz sürmüşsünüz.

yusufbaris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GW250 Inazuma
    Alıntı iluvatarEru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a 32 yaptım ama ben 120 kiloyum sorun olur mu acaba ?
    Kullanma klavuzunda aşağıdaki bilgiler yazıyor.En doğrusu budur diye düşünüyorum.

Ayrıca kullanma klavuzunun linkini de paylaşayım.
    https://satis.kuralkan.com.tr/Kullan...TMB8402NDF.pdf
    iluvatarEru bunu beğendi.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Alıntı ak.emre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor blogunun ustunde plastik vonta var. Ordan sizdiriyor olabilir. Basima gelmisti ayaga yag sicriyor.
    ellaksakir bunu beğendi.

omerturkoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS
    arkadaşlar motoru alırken yanında takım anahtar seti verdilermii acaba?

Motosikleti
    Alıntı omerturkoglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar motoru alırken yanında takım anahtar seti verdilermii acaba?
    Kullanma kılavuzu bile vermediler, bir parça kağıt verdiler garanti bakımları için. Onu da nasıl kaybetmeyeceğiz bilemedim. İnternet sitesinde kılavuz var ama garanti belgesinin kaybolmasını engelleyecek bişey değil. Madem kılavuzu siteye koydunuz, garanti durumunu da siteden takip edebilseydik. Mondial 2000 liraya motor satıyor onlar bile kullanma kılavuzu veriyo beraberinde.

ellaksakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar
    Arkadaşlar Pulsar servisi ile ilgili sıkıntım var. Desteklerinizi bekliyorum.
    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/150467-servis-sorunu-tavsiyeye-ihtiyacim-var-ne-yapmaliyim.html#post3684398

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)