Herkese selamlar.
TVS kullanıcısıyım ve daha önce Bajaj Pulsar almayı düşündüğüm için sizlere bir iki soru sormuştum. Bir arkadaşım Pulsar bölümünün son 15 20 sayfasını okuyarak daha iyi fikir edineceğim yönünde tavsiyede bulundu. Okurken geriye doğru gide gide yazılmış olan 375 sayfanın neredeyse 100 sayfasını okudum. Kulaktan dolma denilebilir ancak sizler kullanıcı olduğunuz için yorumlarınızı gerçek kabul ediyorum. Sadece kötülemek için ya da boş boş konuşmak için burada olan insanları dikkate bile almıyorum. onlardan benim sayfamda da bol miktarda var. Hatta okulların kapandığı zamanlarda sayıları öyle çok artıyor ki söyledikleri yalan yanlış şeylerle bizler kendi motorlarımızdan şüphe etmeye başlıyoruz. Dolayısıyla o insanları dikkate almadığımı belirterek gözüme çarpan bir kaç konu hakkında affınıza sığınarak yorum yapmak istiyorum. Son 100 sayfada Okuduğum kadarıyla kalitesiz lastik, nispeten kalitesiz malzeme v.b. konuları hiç dikkate almadan atlayarak:
1) Öncelikle zırıldama sorunu denmekte. Benim motorumda zırıldamayan yer yok. Artık alışkanlık yaptı ve her gün motorun yeni bir yerinden başka başka ezgilerle yolculuk ediyorum. Yani zırıldama dikkate alınması gereken bir problem değil bence. Kafama takmadım.
2) Titreşim konusunda şikayet edenler olmuştu. 11000 kilometredir şehir içi, şehirler arası yollarda TVS Apache kullanıcısı olarak söyleyeceğim söz şudur : Titreşim Bizi Yıldıramaz!!!
İşin şakası bir yana, ciddi anlamda titreşim konusu da çok abartılan bir konu. Bunu ben de kendi moorumu alacağım dönemde çok kafaya taktım ama daha sonra gereksiz bir sohbet olduğunu gördüm. İnsanların abarttığı kadar bir durum söz konusu değil. Bajaj da en fazla TVS kadar titrese ne olacak. Alıştıktan sonra sıkıntı yapmıyor yani. Bunu da kafama takmadım.
3) Servis konusunda şikayetçi pek çok insan vardı. Bu, insana sıkıntı verecek bir konu bence. TVS için de servis sıkıntısı var. Bazı şehirlerdki ustalar seviyesiz ve sanki zorla çalıştırılmaktalar. Benim motorumun garantisi bitmek üzere ve servis bakımlarını tam yaptırdım. Hiçbir problemle karşılaşmadım. Motosikletimin problemsiz oluşunu servisteki bakıma bağlıyor TVS çağrı merkezi ama ben alakası olmadığını düşünüyorum. Çünkü orada yaptıkları tek iş yağ değişimiydi hep. Bizzat kendim motorumun ince yerleriyle ilgilendim. Bu durum sadece Bajaj olarak düşünülmemesi gerekmekte olan bir konu olsa da yani aynı problem Honda, Yamaha v.b. herkesin çok güvendiğii markalarda da ortaya çıksa da sonuçta eksi bir durum. Bajaj için ise bütün eksileri kocaman bir artıya çeviren olay ise firma yetkilisinin burada cevap veriyor olması. İşte bu tip insanlar bana göre her türlü övgüyü haketmektedirler. Ben de kendilerine teşekkür ediyorum.
4) Yukarıda bahsedilen konular daha önce TVS almamış ve kullanmamış olsam muhtemelen keyfimi kaçıracak, hevesimi kıracak ve beni başka bir markaya yönlendirecekti. Ancak üzerine basa basa tekrar ediyorum ki yukarıdaki konular motosikletin vereceği keyfin yanında devede tüy tanesi. Ancak motorun stop etme olayı ise göz ardı edilmemesi gereken bir konu. Kendi adıma üzülerek söylüyorum ki bu konu halledilene kadar bu motosikleti alamam. Daha önce bir arkadaşımızın başına gelmiş talihsiz kaza benim de başıma gelebilir çünkü. Ben bu olayları anlatacak kadar şanslı olmayabilirim. Öldükten sonra kimse de sorgulamaz ve hız yaptı, alkol aldı, motosiklet kötü ve tehlikeli zaten v.b. yorumları yapan, arkamdan konuşan insanlar olurdu. Kullanıcılar, iki parmağın sürekli debriyaj manetinde bulunması gerektiği, benzin deposunun fazla boş olmaması gerektiği, yokuş aşağı şöyle yapmak, yokuş yukarı böyle gitmek gerektiği ve bunlara benzer pek çok öneri getirmiş. Zaten aşırı derecede dikkat isteyen bir aracı kullanırken olmaması gereken bir problem için de ekstra gayret sarfetmek hoş değil bence. Motosiklet kullanırken her an stop eder mi diye endişeyle hareket etmek de hiç hoş değil. Forum sayfasını takip etmeye devam edeceğim. Sorunun kesin olarak çözüldüğünü öğrendiğim gün Bajaj bayisine giderek motosikletimi alacağım.
Hepinize değerli fikirleri için çok teşekkür ederim. Tanrı hepimize kazasız, belasız sürüşler nasip etsin. Firma yetkilisi beyefendiye de ayrıca ve tekrar tekrar teşekkür ederim.