Ortam biraz renklensin dedim bizim aslanla selfie'm
3500km'deyim ve sensör zırıltısı dahil hiçbir problemim yok çok şükür. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
Ortam biraz renklensin dedim bizim aslanla selfie'm
3500km'deyim ve sensör zırıltısı dahil hiçbir problemim yok çok şükür. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
Arkadaşar bu pulsar 200ns'nin denge sensör sıkıntısı neymiş böyle yılan hikayesimi gibi... bu kadar zor mu sensör arızasını çözmek bajaj firması böyle kronik bir sıkıntısı varsa motorun niye tüm motorları toplayıp sensörlerini ücretsiz değiştirmiyor ? kendi ayıbı sonuçta.
Değerli arkadaşlarım sensör sorunu ile ilgili daha önce belirtmiştim.Benim sensörü Eskişehir yetkilisi bantla izole etti.Sonra motoru çalıştıramöadı.2 saat uğraştı sonunda yeni bir motorun sensörünü yine izole ederek taktı.Eskişehirden Ankaraya geldim.Aradan 8 ay geçti fakat benim motorumda ne sensör sesi var nede stop etme sorunu var.Arkadaşlarımdan ricam servislerin Eskişehir deki bu ustadan sesör konusunda yardım talep etmeleri.Bu sorun bende sorun olmadan çözülmüş durumda.
Benim sıkıntım Ayzek arkadaşımızın başına yolda gelen sistemin elektrik kesme hatası(Reset)nın ilk çalıştırmada olması ve saati sıfırlamasıdır.Yarın Ankara yetkili servisine ilk defa gidip konu ile ilgili sizleride bilgilendireceğim.Selamlar.
YBR SÜVARİSİ
Motordaki zırıltıyı yapan denge sensörü için dilekçe hazırladım, Pazartesi günü Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne ileteceğim.
Bajaj konu ile ilgilenmiyor ise hakkımı yasal yollar ile arayacağım. Naçizane tavsiyem; bir dilekçe ile kaymakamlığa başvurun.
Böyle şeylerle bajaj'ı yıpratmak hoş değil bence, onun yerine denge sensörünü iptal etmenin garantiyi bozmayacağına dair yazılı, imzalı belge istenebilir.
bırakın stop etme sorununu koca fabrika bir denge sensörünün bile çaresini bulamıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:31 ----------
enescanatar
dostum emimisin silikon sıkma olayını yarın üsten bir delik açıp silikonlamayı düşünüyorum ama
şimdi yedek sensörde yok elimde sipariş versem 1 haftada gelir motor yatmasın sonra 1 hafta
Kendilerine, “Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın“ denildiğinde
“Bizler sadece düzeltenleriz“ derler.
Oysa onlardır asıl bozguncu; farkında bile değiller. 2.12
Maşallahı var taş gibi akşamları boğazın manzarası eşliğinde sevişiyoruz malum kaynaşma sürecindeyiz fıtı fıtı rodaj zamanı
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:20 ----------
eski lastiklerimi aldım tabi zaten o lastıklerle 1100 km kadar yol yapmışım ve gayette memnundum
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:23 ----------
abicim bizim sensörlerde içinde bilya tarzı birşey var heralde oda hereket edince saga sola çarpıp zırıldıyor.peki bu sensörlerin sıvı olanları yok mudur cbr dada denge sensöru var ama sesi yok birtane onun sensörunden alıp soketlerı değiştirip taksak çalıştırmazmı yazılımdan yana gol yemezsek bence calışır denemek lazım aslında
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
Arkadasa merhaba bu haftasonu bajaj ı arıyıp 200rs modelının ne zaman gelıcegını sordugumda bu ay içinde gelicegini söylediler dedi. Fiyatini sordugumda 10.800 tl cıvarında falan pıyasa gırer dedi sizce bu motora 10.800 verilirmi 200ns ıle aynı grenajlı ve ek olarak abs ıle gelıyor fıkırlerınızı alıyım
@ ayzek: Hayırlı olsun kardeşim. Sevindim mağdur edilmemene.
@ Ekrem ATA: ayzek arkadaşı mağdur etmeyişinizden ötürü sizi kutluyorum.
Dün gezi grubumuzda Pulsar vardı, rica ettim arkadaştan, kısa bir tur attım. İnceledim, arkadaşın fikirlerini sordum. İşte şahsi görüşlerim:
1- Malzeme kalitesi: Muadillerinden 1/4 oranında düşük fiyatına göre malzeme kalitesi normal. Tamam belki çok kaliteli değil ama, çok kaliteli rakiplerinden de ciddi olarak fiyatı düşük. Öyle oyuncak gibi de değildi.
2- Oturma pozisyonu: İlk kez kullandığım pulsar'da gidon yükseltme mevcut olmasına rağmen bana oldukça spor bir oturma pozisyonu hissettirdi. Rahatsız edecek kadar eğik değildi ama evin koltuğunda oturur gibi dik de değildi. Ama yükseltme kiti olmazsa nasıl olur onu bilmiyorum.
3- Sesi: Çalışma sesi güzeldi. Biraz gaz açınca verdiği tepkiyi beğendim. Ses de değişiyor gaz açınca, toklaşıyor.
4- Manevra: Dar alanda yaptığım manevra ile gördüm ki manevra kabiliyeti güzel, şehir içinde oldukça rahat edilebilir manevra anlamında.
5- Koltuk: Biraz sertti, ufak bir müdahale ile çözülebilir, öyle abartıldığı kadar sorun teşkil edeceğine inanmıyorum.
Ben kendi adıma beğendim motoru. Arkadaşa malum arızaları sordum. Denge sensörü zırıldıyor ama ben kulak tıkacı kullanıyorum zaten, duymuyorum onu dedi. Rolantide devir dalgalanması oluyormuş, ama anlattığı sorun çok büyütülecek bir şey değil. Stop ediyormuş, giderken, motorun ısısı fark etmiyor, mesela yavaşlayacağım, sıktım mı debriyajı patak diye stop ediyor o yüzden debriyaj sıkınca da ara gaz falan veriyorum dedi. Giderken stop etme ile karşılaşmamış.
Şu stop etme sorununu çözebilirseler, diğer sorunlar gözardı edilerek rahatça alınıp binilebilecek bir motor kanaati uyandırdı bende.
yeni motorun bu sefer hayırlı olsun ayzek
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Bence de stop etme sorununun kesin çözümünün bulunması gerek. Kazadan hafif yaralı kurtulmuş birine yeni motor verip anlaşabilirsiniz ama, stop etme yüzünden daha ciddi bir kaza olursa işler değişir.
yahu adamlar denge sensörünü çözemiyorlar
kimse beklemesin stop etme olayını çözücekler
Kendilerine, “Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın“ denildiğinde
“Bizler sadece düzeltenleriz“ derler.
Oysa onlardır asıl bozguncu; farkında bile değiller. 2.12
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)