Bugun ankara 4.44 motorda 9500 bakımını yaptırdım. Yolda farketim bir surtme sesi geliyor sanırım arkadan bi yerden acaba zincirdenmi geliyor . Baya gitmiştim geride donemedim . buradan böyle sorarak anlaşılmaz ama sizce olabilir ?
Bugun ankara 4.44 motorda 9500 bakımını yaptırdım. Yolda farketim bir surtme sesi geliyor sanırım arkadan bi yerden acaba zincirdenmi geliyor . Baya gitmiştim geride donemedim . buradan böyle sorarak anlaşılmaz ama sizce olabilir ?
arkadaşlar ayzek arkadaşımızın kaza sebebini yanlış anladığımdan korktuğumu ve pulsardan vaz geçtiğimi dile getirmiştim ama 2015 pulsar almaya tekrardan cesaretlendim gibi. şimdi işin özeti ben askeri personelim ve şırnak iline tayin oldum bayramdan sonra sıfır pulsar alıp 4-5 gün içinde 1000 km'lik uzun bir yola çıkacağım. siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız yani halen almadığım için sıfırmı yoksa ikinci el mi önerirsiniz. ayrıca pulsarın rodaj süresi yani km'si ne kadar 1000 km yeterli olur mu? lütfen kafam çok karışık pulsara güvenmek istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.
3000 4000 km den sonra yakıtın düştüğünü söylüyor bazı kullanıcılar. Demekki anca sıkılığı gidiyor motorun.
Pulsar'ın rodajı 450-500km arası yapılıyor. 4-5 gün içinde bu km'yi rahatça yapıp, rodaj bakımından sonra uzun yola rahatlıkla çıkabilirsiniz. Puslar alma konusunda ise, bütçe var ise japona yönelin derim fakat bütçe sıkıntılı ise Pulsar, çinlilerden önce japonlardan sonra en iyi alternatif.
merhabalar... dostum senin yerinde olsam düşünmeden sıfırını alırım. çünkü 2. el desen anladıgım kadarıyla zaman sıkıntın var ve bu sürede istediğini bulamayabilirsin. zaten sıfırla ikinci eli arasında da ucurum yok. yol yapma konusuna gelince ise rodajını 500 de yaptıktan sonra dilediğin gibi yola cık. şöyle ki 1000 km öyle cok uzun bi yol değil yani gözünü korkutmasın bu arada 25 temmuz gibi 5000 km lik güneydogu dogu anadolu ve karadeniz turum var. şartları da zorlamaya çalışıp bunu sınır boyu Türkiye yapmayı düşünüyorum...diyeceğim o ki yol seni korkutmasın.makina zaten her türlü nazını -kahrını çeker.. tecrubeyle sabittir
pulsarı tavsiye ederim motora extradan gidon yükseltme yapabilirsin sürüşü baya rahatlatıyor bende 2014 var seleye sünger attırdım 2015 den daha yumuşak oldu rodaj olayına gelirsek ben rodaj modaj yapmadım 6 - 7 binden sonraki motor sesi cok hosuma gitti bende yüksek devir kullandım. problem olarak terleme sorunum vardı o da serviste çözüldü onun harici bir sorunum olmadı artı olarak parça ve bakım fiyatları gayet makul diğer firmaların motordaki sorunları garanti kapsamına almamak için nasıl kıvırdıklarını az çok bilirsiniz benim gözlemlediğim bajaj bu konuda bi kaç adım önde kısmetse bu günde boxerımı teslim alıcam bajaj candır
ara sıra ölçüm yapıyorum 100 km de 3 litreyi geçmedi ben her motorumda ilk 1000 km yi virajlı yollarda yaparım elimden geldiğince freni az kullanırım viraja girmeden hızımı kompresörle ayarlarım sık sık vites değiştiririm sürekli sabit gazla gitmem elimden geldiğince şehir içi sıkışık trafiğe girmem bu 6. motorum şimdiye kadar piston gömlek krank vs hiç bir sorun yaşamadım sadece en son motorun krostu baya bi zorladım dağ bayır çamur derken debriyaj balataları değişmişti pulsarda su deviri geçmeyin su hızı geçmeyın gibi kurallara uymadım maşallah bi sorunu yok bir kere son hız denedim 157 gördü ancak rüzgarlı havada o hızı görmesi imkansız
Hayırlı olsun ayzek. Nasıl bir anlaşma yaptınız bilmiyorum ama sanırım senin adın sevindirici olmuş..
[QUOTE=Zuzuuw;3670805]Tekrardan geçmiş olsun.
Yeni motorunuza kazasız belasız binebilmeniz dileği ile.
Tamer beyin yasadigi olayin tatliya baglagina sevindim.Aracin yenisi verilmis.Bu Bajaj Kuralkan icin umut verici bir durum olusturdu.Kendilerini bu olumsuz durumu duzelte bildikleri icin tebrik ederim.
Bu resetleme sorununa gelince bu benim motorumda da var tek farki ilk calismada yapmasi ve hata kodu verip saati sifirlamasi .Bu durumu henuz Ankara 444 e goturme sansim olmadi.Bununla ilgili de buradan arkadaslarima gerekli bilgilendirmeyi yapacagim.
Yeniden gecmis olsun Tamer bey.Kazasiz belasiz hayirli surmeler dilerim.
selam arkadaşlar; pulsar almayı düşünüyorum,uzun yolda 90-100 sabit hızda tek kişi kullanımda ortalama yakıtı ne olur?yardımcı olursanız sevinirim.özellikle km yapmış arkadaşlardan yorum bekliyorum,teşekkürler.
en düşük tüketimi yapacağı hızları yazmışsınız.
Uzun yolda bende o hız aralığında sürüyorum ortalama 2.7 lt yakıyor.
Arkadaşlar ben 135 km yi anca aşağı eğimli yolda görebiliyorum. Düzde 125 i görmek için iyice sıkıştrarak hızlanmam gerekiyor. 90 küsür kilo mu etkili acaba? Yoksa 1.90 küsür boyun aldığı rüzgar mı? Yoksa ancak 1000 km de olması mı motorun.
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)