2 haftadır doğru düzgün binemiyodum Pulsar'a, bu akşam her haftaiçi akşamı gibi yorgun ve uykusuz olsam da çıkayım bi gezeyim dedim. Bikaç gün önceye kadar Pulsar'a bu sayfada 7/24 sövülüyodu. Binmeden ne kadar güzel motor olduğunu fark edemiyo insan. Kusursuz diyemem ama yerden yere vurulacak gibi değil kesinlikle. Rahatlık derseniz her gün bindiğim 150'lik Mondial, Pulsar'dan çok çok daha rahat bi motor ama Pulsar kadar şekilli değil. Paketçi sanıp adres soranlar bolca var
Benim albea 1.3 multijet pulsarımdan daha ekonomik. Tabi iki kişi (150 kg.) olmanın ve 1.92 boyun da etkisi vardır. Bazı arkadaşlar ilerleyen kilometrelerde yakıtın düştüğünü yazmışlar. Umarım öyle olur.
80km hızla gidebilirseniz baya az yakıyor. 7000 deviri yani 100 km hızı geçmezseniz de yakıt tüketimi fena değil. Ondan sonra titreşimin arttığı oranda yakıt da artıyor. 110km hızdan sonra motor bariz titriyo bu hızdan sonra yakıt tüketimi 100km'de 3.5 litrenin üzerinde.
Bende yakıt konusunda iki uç noktayı denemek için ilk olarak şehir içinde hep ani hızlanma yüksek devir kullanarak depoyu bitirdim 3.5 lt yaktırdım sürekli tapa gaz gidilse daha fazla yakar diye tahmin ediyorum. İkinci olarak uzun yolda 90 km ortalamayla ara sıra sollamalarda 100-110 km ye çıktm ancak kısa süreliydi bu çıkışlar, bu şekilde 2.6 lt yaktırdım. Uzun yolda gayet güzel bi değer bence 12 krş seviyorum pulsarımı her yola geliyo ekonomiyse ekonomi, tecrübemin elverdiği kadarıyla agresif sürüşse agresif sürüş
Benim makine içiyor. Fulledim bugün. Km. yi not aldım. Bakalım ne çıkacak. Drift vardı bundan önce 3.7 litre yakıyordu. Benim pulsae 4 lt nin üzerinde gibi geldi bana. Seyahat hızımı 7500 devirde tutmaya çalışıyorum. Düzde 127 km. hızın üzerine de çıkamadı.
Evet arkadaşlar pulsar etkinliğinde, motorumun stop sıkıntısı için, bajaj yetkililerinin orada inceleyip not aldırdığı parçaları Bay-motoda değiştirdim ve bir kaç gündür test ettim, ilk önce değişenler 1.Eksoz 2.Km saati komple 3.Rolanti sensörü 4.Debriyaj tası, yayı 5.Sibop ayarı yapıldı. Bazı işlemler başka nedenlerle yapıldı! Ekrem beyin yönlendirmesiyle yapıldı bunca şey ve hiçbir ücret vermedim, servise gelirsek %100 memnun olmasamda geçerli not aldı benden, belki başka arkadaşlar tam memnunda kalabilir, daha önce Honda servislerini kullandığım için olabilir ama Baymoto ve ustalarına teşekkür ediyorum iyi şekilde ağırlandım. Gelelim sonuça, malesefki sabah işe giderken yokuş aşağı tümsekte hızımı düşürüp birinci viteste debriyaj tam çekili şekilde aynı sorun devam ediyor yani stop ediyor. Baymotonunda dediği gibi bu pulsarlar böyle, bu şekilde binicez, debriyaj çekili gitmicez, devamlı gazda olucak elimiz, unutmadan değerli abimiz büyüğümüz Ekrem beye teşşekkür ediyorum, biliyorumki bu sorunun bizden çok onunda canını sıkıyor, Sevgiler..Saygilar..
Ben 150'lik çinliyi sürerken debriyajı biraz kaptırdıktan sonra gazı hafifçe düşürürüm debriyaj çabuk kitlesin debriyajı boşuna aşındırmayalım, dur kalk trafikte az yakalım diye. Pulsar'da gazı hafifçe düşürdüğüm anda motor stop ediyor şehiriçinde dur kalk trafikte bu özelliği çok can sıkıcı gerçekten. Hem yakıt israfı hem de debriyaj balatasını yiyor. 200'lük motoru düz yolda 4000 devirde kaldırmak çok saçma bence. Enjeksiyonu biraz akıllandırmaları lazım. Rölanti sensörümüdür devir sensörümüdür nedir onun da geliştirilmesi lazım.
Bu stop etme olayı çok can sıkmaya başladı artık
üstlerde 2 yeni arkadaş katılmış onlardada stop etmiş
sayın pazarlama müdürü bir sonuç çıkmadımı hala bekliyoruz
Kendilerine, “Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın“ denildiğinde
“Bizler sadece düzeltenleriz“ derler.
Oysa onlardır asıl bozguncu; farkında bile değiller. 2.12
bu arada servisteyken bir arkadaş geldi 5000 bakımı için, kocaeliden kendisi, benimki 2015 model dedi merak ettim sordum seninde stop etme sıkıntısı varmı diye, malesef bundada var dedi, aynı benim anlattıklarımı anlattı debriyaj sonra stop
Ben motorumdan çok memnunum. Bu fiyata yuki marka çakma racing de satıyolar 232cc Cg motorlu ne su soğutması var ne de enjeksiyonu. Şu stop etme olayına bilgili bir Bajaj mühendisi noktayı koysa da hak ettiği değeri görse Pulsar.
Şu stop etme olayının nasıl gerçekleştiğini cidden merak ediyorum. Yanlış anlamayın olmadığını falan ima etmiyorum. Ben 11000 kmdir yaşamadım fakat yaşadığını söyleyen varsa buna inanırım ve merak ederim. Anlatılıyor rampa aşağı giderken debriyaj çekiyorum stop ediyor deniliyor. Gerçek anlamda bunu görmek istiyorum merakımdan dolayı. İnşallah bu tür sıkıntılar çözülecektir. Aksi takdirde müşteri potansiyeli olan insanlar çekimser davranacaktır pulsara karşı. Kuralkan da bunun farkındadır diye düşünüyorum. Sorunu olan arkadaşların sorunları inşallah en kısa zamanda düzeltilir
Bendeki olay ışıklara gelirken hızını yavaşlatıyorsun debraj yapıyorsun tak stop
ama herzaman yapmıyor belli olmuyor nezaman stop edecegi
bu olay genelde kalbüratörlü motorlarda kışın olur ya tam ısınmaz makina yavaşlarsın debraj stop eder aynen böyle
bilmem anlatabildimmi yoksa onun haricinde makina taş gibi
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------
Var kardeşim 10 motorun en az 5'inde var
üst mesajlarımdada yazmıştım serviste ustayla stop etme olayını tartışırken başka pulsarlı gelmişti daha moturunu kapatmadan ustanın yanında sorudum stop etme varmı diye direk evet var dedi ustada güldü ben napiimm diye=)
Diger arkadaşlar bizlere kızmasın ve bizlere diretmesin
sizin motorunuzda sorun olmayabilir ama malesef bizimkilerde var
Ve buraya yazmaktan başkada bir secenegimiz yok
lütfen kendinizi bizim yerimize koyup öyle yorum yapın
Bende stop etme gibi bir olay yok. Şanslıyım sanırım sizin yerinizde olsam soruna herhangi bir çözüm bulunmuyorsa gerekli evraklar ile birlikte kaymakamlık'da bulunan tüketici hakem heyetine gidip sorunun çözümü için ugraşırdım. Az bi para vermedikki yok sayalım bu tür problemleri aracın garantisi varken bu tür sorunlara bi çözüm bulunmuyor garantisi bitince ne yapıcaz muamma
Bu arada motorumun sigortasını ziraat sigorta da yaptırdım 192 tl'ye yaş:24 İstanbul sigorta yaptıracak arkadaşlar ziraat bankasından teklif almayı unutmayın
iki teker candır can
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)