Güzel ülkemde motosiklet piyasaya çıkacağı zaman ilk fiyattan almak için hemen sıraya yazılmak lazım. Bu durum motosiklet sektöründe bir gelenek gibi bir şey olmuş. Örneğin yamaha MT serisi, honda NC serisi. Tüm şuç motor firmalarında değil, devletin eli vatandaşın cebinde. Tüm vergiyi motorlu taşıtlar, yakıt, ücretli çalışandan topluyor. Örneğin yaşadığım ilçede benden daha fazla vergi veren kuyumcu, doktor, avukat, dolmuşçu, restoran vb. yok. Ama hepsinin altında 2000-3000 cc araçlar, lüks villalar var. Verdiğim vergiye göre bu araçlar evler benim olması lazım, ama sadece pulsarım var.
Arkadaşlar tekrar yazıyorum:
Pulsar almayı düşünen arkadaş varsa osmaniye bayii 2014 model 0km pulsar ı 7500 e verecek. 2 taneydi 1 ini arkadaşa aldık son 1 tane kaldı.
Almayi düşünen varsa elini çabuk tutsun
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
arkadaşlar bu motosiklete aşık olmuştum temmuz ayında kısmetse düğünüm var düğünden sonra almayı düşünüyordum ama artık pulsar olayı benim için bitmiştir sen motosikletteki sorunları çözemeden art arda fiyat artışı yapıp durursan insanları soğutursun yeter artık kimse şımartmasın bu pulsarı satış yapamasınlar ekrem beyde diyor ki dolar arttı eğer dolar artıyor diye 3 günde bir fiyat artışı yapacaksan ürününü dolar la sat olsun bitsin saygılar...
Merhabalar ekrem bey
bir şey sormak istiyorum sitenize neden dolar bazında fiyat yazıp insanların günlük kur oranında hesaplamasına olanak vermiyorsunuz ? bir çok ithal ürün satan firma bu sistemi kullanır örnek vermek gerekirsek http://www.eksenbilgisayar.com/store...oductid=104619buradaki döviz sabittir tl ise günlük kura göre yükselir yada düşer bu sistem yanlış bir şey değil sonuçta z-moto'da bunu kullanıyor.
Nasil bir ekonomidir ki bu aliciyida saticiyida birbirine dusuruyor... Yazik yazik..
Merhaba Pulsar arka çamurluk stickerı isteyen varsa 3 renk seçeneği ile buradan temin edebilir...
http://www.sanalpazar.com/Bajaj-Puls...z__isp41716308
Arkadaşlar. Ürünün Hindistan'dan 4000 TL rayiç bedel üzerinden ithal edildiğini varsayarsak;
Asya kıtasından ithal edildiği için %10 Gümrük vergisine
200 cc olduğundan ötürü %8 ötv ödeniyor
Toplam bedel üzerinden de %18 kdv ödeniyor.
Nakliye giderleri, İşçi giderleri vs. falan hesaba katsanız bile toplam bedel 6000 TL'yi geçmiyor.
Tabi firmaların bu tutumuna da çanak tutan biziz açıkçası.
Ben fuar zamanında 11500 TL'ye Duke 200 Abssiz modelini aldım. Aldığım fiyata göre aracımdan çok da memnunum açıkçası. Özellikle 2015 modellerin 13500-14000 dolaylarında piyasaya gireceğini düşünecek olursak. Aynı şekilde fuar döneminde 7500 lira üzerinden 2014 model pulsar alan arkadaşlar da aynı hislere sahiptir. Alanlara hayırlı olsun, kazasız sürüşler olsun. Ancak almayanlar da almasın. Firmaların bu kar güdümlü çalışma sistemine çanak tutmasınlar.
Edit: Tabi şunu da belirtmek lazım. Şirket Ceo'ları, Müdürler, Müdür Yardımcıları, Pazarlamacılar vs. maaşlarını, Arge çalışmalarını, bayi teşviklerini falan bu elde ettikleri kar üzerinden veriyor. Bunu açıklayabilecek de bir babayiğit yok nedense. Diyemiyorlar arkadaşım motosikletin sade giderleri bunlar bunun dışında sen benim nasıl maaş aldığımı sanıyorsun. Benim anlattığım kadar zor olmasa gerek.
İdareci abilerimden anlayış bekliyorum.
Bu ulkede hicbir zaman bir urun maliyet ve kar rasyosuyla satilmaz.Her zaman rakip goruldugu referans bir yada bir kac urun baz alinir.
Orn.CBR 250 varken 12.000 e Pulsar almazsin.Ana CBR 125 yerine Pulsar alirsin.
Hesap tamamen budur.CBR 125 7 bin TL olsa isterse dolar 2.80 olsun pulsar 8 bin TL olmazdi..
Z Moto burada euro ile gayet stabil durdu ve diger japonlardan daha uygun fiyatlar sunuyor suan.
Yamaha dolari baz alamaz cunku Yamaha Turki yeye motor girisi euro bazinda Avrupaya bagli.
Acikcasi pazar daralacak gibi gorunuyor.
Bugün bayi ile görüştüm abi diyor bizde iade edecez heralde motosikletleri sürekli zam geldiği için
rebel_punto bey msj attım
19 Şubat 2015 tarihli girimden başka bir söyleyeceğim yoktur. Arz ederim.
"Parası olan arkadaşlara bir sözüm yok. Allah onlara daha çok versin ama benim gibi kıt kanaat geçinip motoru aslında ekmek parasının kayığı olarak kullananların tek hesabı piyasadaki en ekonomik ve güçlü motora en uygun koşulda sahip olmak.
Bir de; Lütfen saygısızlık olarak algılamayın ama burası Türkiye. Ne döviz yerinde durur, ne de kapitalist insana acır. Hızla bankadan kredi bulup bu motora bir an evvel sahip olmaya çalışmamın ve insanları buradan uyarmamın nedeni neydi sanıyorsunuz! Doğrusu dövizin yükselmesi çok akla yakındı ve motor tutulunca kapitalist şansını zorlayacaktı. Hayatın olağan akışına çok uygun olanlar sonuçta.
Gelelim sonuca;
Bir daha; Parası olan arkadaşlara sözüm yok. Onlar dilediğini yapabilir.
Kıt kanaat iyi güçlü ve ekonomik bir motor sahibi olmak isteyen için hala bu motorun altenatifi yok. Umarım olur ama malesef yok. "
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3548929
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:21 ----------
2 Mart 2015'te de şöyle demişim. Onu da arz ederim.
"tüketicinin yapacağı en doğru davranış hızlı düşünüp çabuk karar verme yetisini geliştirerek kesesine en uygun mala bir an evvel en uygun koşullarda sahip olmaya çalışmaktır. Gecikilen her gün tüketicinin zararına işler.
Bu yazdıklarımın sizi kızdıracağını ve beni kapitalist yandaşı gibi göstereceğini biliyorum ama bir mala illa sahip olmak isteyenin yapacağı başka bir şey yoktur."
"Sadece tüketici arkadaşları uyanık kılmayı ve korumayı amaçlıyorum. Mesela bir çok arkadaş fuarı bekledi sezonu bekledi vs vs vs bekledi oğlu bekledi ve gelinen durum ile fiyatlar ortada. BU ilk defa da olmuyor. Bu iş yıllardır böyle. Sonuçta yaşanan "tüketici zararı". Bak işte bu çok önemli. İlla bir malı gidin alın demiyorum. İlla ki alacaksanız beklemeniz size zarar ettirir diyorum. Ya o malı almayın ve başka seçeneklere yönelin ya da kararınızı mümkün olduğunca çabuk verip hayata geçirin. Yoksa kapitalistlerle baş edemezsiniz uyanık olun diyorum. "
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3557517
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
geçmiş olsun
Bugün E-5 Yenibosna yokuşunda bir pulsar kaza yapmiştı,ambulans'a konuldu durup bilgi alamadık :( biraz daha dikkatli olalim
Bende bu zamdan önce alma konusunda bayaa şanslıyım zannedersem . gecen hafta 2015 modeli 8000 bine 9 ay taksitle aldım söylemesi ayıp daha plaka cikartmadim yatıyor dükkanda . Attila abi dahil Bicok büyüğümüzü arkadaşımızı aradım almadan evvel herkeste zam geleceği konusunda hemfikirdi ve maalesef beklenen oldu motor 9 bine dayandı .
The Power of The Dreams.
Geçmiş olsun Allah yardımcısı olsun
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)