arkadaşlar bu motorun genel kabul görmüş artılarını eksilerini tek postta madde madde yazsanız ve kullananlar yorumlarını yazsa.sayfalarca okuyorum ama çok öznel durumlar paylaşılıyor hep. bu motoru merak edenler için büyük hizmet olur.
somunu sıkıp, plastik cam kısmına plastik yerleştirdim büyük ihtimelle sorun düzelecektir.
bir başka çalışmam, fotoğraf makinası tutacağı iyi olmasada iş görür denemedim istediğim sonucu alamazsam yöntemler denenecektir.
fotoğraf makinası için ayriyeten düşündüğüm yöntem o aparatı oraya takıp monte etmek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:21 ----------
birde arkadaşlar şu an 461km deyim bakıma 500 demi gitmemi tavsiye edersiniz yoksa 600-750 aralığında mı tavsiye edersiniz. tşk ederim. servis anahtarı ışığı yanıyor şuan, yarın servise ilk bakıma da gidebilirim tabi eğer sizin vereceğiniz tavsiyeye göre ve hangi servisleri onerirsiniz anadolu yakasındayım , avrupa yakasını pek bilmiyorum.
Dün öğleden sonra 5000km bakımını yaptırdım Ankara MotoRPM(yamaha) servisinde. Yağ ve yağ filtresi değişti, manyetik filtre de temizlendi, 10-40 Eni marka yağ koydurdum(2800km'de ara bakımı kendim yapmış ve motul 5100 10-40 koymuştum, çıkan yağ çok da kirli değildi açıkçası)
Zincir gerginliği ayarlandı, ben de bu bakımda zincir gergisini ayarlamanın ne kadar kolay olduğunu görmüş oldum, arka lastiği tutan sadece tek bir taraftaki(sağ taraf mesela) büyük somunu gevşetmeniz iki tarafı da ayarlamak için yeterli gevşemeyi sağlıyor. Lastik çekiçle de iki taraftaki ayar parçasına vurarak/tıklatarak gerginliği eşit şekilde ayarlıyorsunuz.
4000-5000 devir gibi egzozdan gelen bir zırıltı vardı, egzozu yukarıdan tutan vidaları biraz daha sıkılınca kesildi, ben de sıkmıştım halbuki ama biraz kanırtarak sıkmak gerekiyormuş demek ki.
Bujilere hiç bakılmadı dedim(hani ben de açıp bakmadım temizlemedim ), 10000 km'de bakarız/bakılıyor ona dedi.
Zincirim zaten yağlıydı, onun için zincir ağlanmadı.
hatta zincirin çevresindeki bir çok şey de yağlıydı, 2 gün önce yağlamak için motordan ara bakımda çıkarttığım motor yağını kullanmıştım, tabii ipone spray yağ gibi değil sağa sola sıçramış, ipone yağım da var ama bu bedava ve iş görüyor, Ipone'la yağladığımda temizlemek için uğraşıyordum, yapışkan olduğu için tozla birlikte çamura dönüşüyordu. Bu şekilde zincir her zaman temiz oluyor, ama etrafındakileri de iyi yağlıyor. :D
Motora bakım yapan kişi servisin sahibi Sinan beydi, kendisi sohbetli birisi. Kendisinin de şehir içi işleri için bir tane Pulsar 200NS alma fikrinde olduğunu söyledi.
Telefonda bakım için "100 tl civarı" demişti, bakım sonrası borcumu sorduğumda 90 tl dedi. E, standardı da bu zaten dedim kendi kendime ve pazarlık falan yapmadım, 90 tl verdim.
Yaklaşık 1500 km'dir motorun tam orta bölümünden koltuğun hemen altından plastik yanığı kokusu gibi bir koku geliyor her işe git gellerden sonra(25'er km) motoru stop ettiğimde. Bunu da söylemiştim bakımın başında, hatta oraya vardığımda hazır koku taze iken dedim ama arada kaynadı sonra, sanırım onun kaynağını ben bulup halledicem(egzoz parçalarının üstüne dökülen yağdan kaynaklı bir yanık yağkokusu değil).
Alarm taktırma konusunu sordum, hani "siz takınca garantiden çıkma olayı nasıl oluyor, sisteme falan işliyor musunuz da başka bir servise gittiğimizde onu görüyorlar mı?" diye, garanti olayının servisin elinde olduğunu söyledi.
2800km'de Ara bakımı(yağ-filtre değişimi, temizliği) zaten ben yapmıştım, Bundan sonra aNa bakımları da ben yaparım diye düşünüyorum çünkü aldığım alarmı, bi-xenon farı, elcik ısıtmasını ve de usb çıkışını da kendim takmak niyetindeyim.
Şimdi ilk iş görece kolay olan loobman otomatik zincir yağlamayı monte etmeye geldi. Bugün onu halletmeye çalışıcam ama Ankara soğuk yahu. Belki sıcak bir güne ertelerim. Sonra da alarm takma olayına girerim. Yine burda yazarım detayları.
Herkese keyifli sürüşler.
Bugün Kayalar motora gittim sorun amortisör kapakları fabrika tarafından tam sıkılmamış.Bu sebeple yağ kaçırıyordu.Somun iyice sıkıldı ve şu an sıkıntı yok.Sanırım son parti pulsarlar da bu sorun var.Ekrem Bey konuyu ilettim ve sağ olsun baya bir ilgilendi ve sorunum çözüldü şu anlık bir şey yok aynı sorun devam ederse buradan paylaşırım.
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
Merhaba. Ben İzmir'de yaşıyorum. Motosiklet tecrübem 97 yılında çok az kullandığım Minsk 125 ve MZ 251'dir.
27.11.2014 tarihinde ehliyetimi aldım ve hemen bir motosiklet bayisine gittim. İçeri girerken aklımda scooter vardı. Aslında CBR 250 ve Suzuki Inazuma düşünüyordum ama acemiliğimi o kadar çok para vererek geçirmek istemedim. Kapıdan girer girmez Pulsar karşıma çıktı. Çok hoşuma gitti ama scooter düşündüğüm için diğer tarafa yöneldim. Bir yandan da çaktırmadan Pulsar'ı kesiyorum Baktım olacak gibi değil sordum hemen bu ne diye. Adam anlattı Pulsar'ı. Ordan çıktım eve koştum hemen internetten araştırmaya başladım. Altın Elbiseli Adam'ın videosunu izledim, burda yazılanları okudum ve Pulsar almaya karar verdim.
Bu gün tekrar bayiye gittim fiyat sormak için. Peşin fiyatı 7.360 TL, taksitli olarak en az 3.000 TL peşinat olmak üzere 8.800 TL dediler. Ocak ayından sonra peşin fiyatı 8.000 TL olacakmış. Siz olsanız ne yapardınız?
TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!
Zammı yansitmadilarmi hala size 7360 fiati nasil verdiler .
Bayideki arkadaş fiyatın zamlandığını söyledi ama onlar Ocak ayında uygulayacaklarmış.
Arkadaşlar bende pulsar kullanıcı olaral foruma üyelğimi yaptım 20 kasım 2014 pulsarımı mağazadan teslim aldım yaklaşık 17 gündür biniyorum sıkıntı sorun yok şükür birde depo kılıfı yaptırdım monttan oluşan kılcal çizikler için iyi oldu pekde iyi birşeye benzemesede iyi oldu yinede
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:44 ----------
[IMG][/IMG]
Su servis ısigini nasil sondurebilirim acaba bilen biri yardim edebilirmi.
Şu an bu konu içerisinde 28 kullanıcı var. (0 üye ve 28 misafir)