abs yok pulsarda sert frende lastik kaymasi olabilir tabiki de
abs olmayan arabalar bile sert frende lastik kayıyor
tavsiyem on ve arka freni es zamanlı kullanın
abs yok pulsarda sert frende lastik kaymasi olabilir tabiki de
abs olmayan arabalar bile sert frende lastik kayıyor
tavsiyem on ve arka freni es zamanlı kullanın
3 buji ile daha verimli bir yanma gerçekleştirmişler arkadaşım. 3 bujiden az kullanan motorları aşşağılamamışlarki.
1.3 litre dizel arabayı yetkili servisine götürün bakalım 250 tl den aşağı bakım yapılıyormu.
Sizin mondial 100 mg bakımınız gibi bakım yapacaksanız eğer Pulsar ın masrafı da 1 litre yağ 11,6 tl, metal süzeği temizle, hava filtresini temizle, zincir gerdir yağla, oldu bitti. Toplam 11,6 lira.
Bu yazdığınız eleştirilecek bir şey değilki. Nesini anlamadınız. Açıklama da yapıldı bu konuda halbuki. Birincisi kullanılan malzeme kalitesi çinliler ile aynı değil, ikincisi molykote kaplama.
Kullandığınız 100 cc motor bildiğim kadarıyla 2 ile 2,5 litre arasında yakıyor. 2 katı hacme ve güce sahip bir motorun 2,5 ile 3,5 litre arasında yakmasını çok buluyorsanız öncelikle kendi motorunuzdan vazgeçip bisiklet yada bahsettiğiniz 3.4 litre mazot yakan arabayı kullanmalısınız. Biraz elma ile armutu kıyaslamış olmuyormusunuz. Bu söyleminize göre 3 litreden fazla yakan motor en az 1.3 litre hacimlimi olmalı.
Güzel bir eleştiri. Bunun gibi makul, mantıklı şeyleri tartışmalıyız işte.
Keşke diğer yazdıklarınız içinde aynı şeyi söyleyebilseydim.
Ekonomi başlamış yine
EKONOMİ Allah aşkına cevap ver. 1,3 BENZİNLİ bir araç ne kadar yakıyor da sen benzinli bir motor ile mazotlu bir arabayı kıyaslıyorsun?
Mazotlu aracın çalışma prensibi farklı/ benzinli aracın çalışma prensibi farklı. Lütfen Cahilce konuşmayalım.
eğer sen aracının bakımını garanti kapsamında bir FIAT bayiisine götürüpte o rakamı alıyorsan o servisin denetime ihtiyacı var.
sanki senden başka o aracı ve başka araçları kullanan kişi yok ve senden başka servise giden insan yok ve senden başka MONDIAL kullanan yok.
Flickr
http://www.flickr.com/photos/109845783@N04/
..kanlı resimler ressamı..
Pulsar alan arkadaşlar öncelikle motorlarınız hayırlı olsun, burada pulsar sahibi olmayan veya en azından test sürüşü bile yapmamış pulsar kullanım tecrübesi olmayan arkadaşların motorla ilgili yazdıkları hiçbir şeye itibar etmeyin bence. Savunma yapmak bile gereksiz ve zaman kaybı. forum 110 sayfa olmuş, motorla ilgili bilgi, toplasanız 5 sayfayı geçmez. Forum amacının çok dışına çıkmış. Aynı şeyler inazuma başlığında da olmuştu. Merak eden baştan okuyabilir. Aynı eleştiriler, sevkiyat gecikmeleri vb. Bilgi sahibi olmadan konuşabilmek ya da kendini konuşma zorunluluğunda hissetmek genlerimizde var anlaşılan. Ben de hiç pulsar kullanmadım ama kullanıcılarının yorumlarından anladığım kadarıyla fiyat-performans olarak kullanıcılarını fazlasıyla tatmin eden bir model.
Pulsar alma niyetinde olan arkadaşlar, siz de sadece kullanıcıların yorumlarını dinlerseniz bence daha sağlıklı karar vermiş olursunuz.
kaç kere yazdım 110 sayfanın toplasan 15-20 sayfası motorla ilgili konuşmalar. Allahın izniyle alayım şu motoru bi hergün motorla ilgili bilgi aktarıcam söz
Hocam sen ne yaptın. 3 buji tabii ki verimli. Örnek olarak Discovery demişsin ama burada dikkat etmen gereken husus aldığın performans. Evet Discovery daha az yakıyor tek buji ile peki ya aldığın performans aynı mı?
"Az yakıyor" kavramını "Neye göre az yakıyor?" olarak düşünmek lazım. Senin örnek verdiğin Discovery'nin maksimum hızı 100 km/s bulmaz. (Belki bulabilir emin değilim ama sonuçta 135 km/s imkansız o alet için) Tork zaten Pulsar ile karşılaştırılamaz.
"Dizel araba kadar yakıyor." bu zaten ayrı bir eleştiri konusu. Pulsar 200NS şuan piyasada bulunan tüm motosikletlerden daha az yakıyor. 18 nm tork, 23 beygir ve en ağır şartlarda 3 litreyi geçmeyen başka bir motosiklet gösterin lütfen. Gösteremezsiniz. Buda demek oluyor ki Pulsar 200NS az yakıt tüketiyor. O zaman şimdi Honda CBR 1000'e bakalım sonra bir de 1.3 litre arabaya bakalım. Sonra diyelim ki araba motordan daha ekonomik. 500cc altı tüm motosikletler arabadan kat ve kat daha ekonomik ve pratiktir. Yaz kış lastik takımı, vergisi, kaskosu, sigortası, park yeri, trafik çilesi ve tabii ki satın alırken ödediğiniz para.
"Arabayla 5 kişi gitmek motora göre daha cazip." Bahsettiğiniz 1.3 litre Dizel aracın Fiat Linea olduğunu varsayıyorum. 43.800 TL şuan o aracın güncel fiyatı. Taşıdığınız kişi sayısı 5. Pulsar 7350 TL taşınan kişi sayısı 5. O aracın fiyatına 6 adet motosiklet alınıyor hocam. Nerede kaldı ekonomi?
100MG Prince karşılaştırmanıza zaten gülmeden cevap yazamam. Elmayla armutu karşılaştırıyorsunuz. Madem bu kadar karşılaştırma meraklısınız KTM Duke 200'ün aksesuar ve bakım masraflarını yazsaydınız. 100MG Prince dediğiniz alet 50 yıl öncesinin teknolojisiyle imal edilmiş, milyonlarca üretilmiş, onlarca çeşit replikası olan Çin'in göbeğinden çıkan bir alet.
Anladığım kadarıyla sizin 1.3 Dizel aracınız ve 100MG Prince motosikletiniz var. İyi günlerde kullanın ama lütfen kullanırken başkalarının zevk ve tercihlerine anlamsız karşılaştırmalarla çamur atmayın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:45 ----------
öncelikle düşüncelerinizi paylaştığınız için tesekkur ederim
1.2 benzinli araç şehiriçi 8+ litre civari benzin yakar kisaca yakar
mesele verim almak
nasil daha fazla verim alabiliriz nasıl verdigimiz paranın karşılığını alabiliriz
gerekirse elma ile armutu da karsilastirabiliriz düşünce özgürlüğü denen birsey var anayasada farkedemeyenler olabilir dusunceyi yayma basin yayin hakki da var herkesin
e tabi elestiri hakkiniz da mevcut
x tl param var marketteyim elma mi alsam daha iyi olur
yoksa karpuz alsam da daha fazla kisi mi faydalansa gibi de dusunebiliriz
kardesim al iste hepsinden 3 er kilo diye bir fikir gelebilir de
ama asgari ucretle gecinen kira veren var herkese uymayabilir bu fikir. borcu olan vb.
kiyas yaparken geniş düşünmek adına motorsikletle arabayi kiyasladim motosiklet forumunda araba demekten.cekinmemize gerek yok
yağ filtre değişimini 20 tlye yapan yerler var araba için
yagcidan yağ alip ucretsiz yağ değişimi yapilan yerler var
fiat marka otonun yetkili servisinin fahiş fiyatları olması verilen hizmetin farklı olduğu anlamına gelmiyor garanti bozulmasin diye eli mahkum milletin. dandik yag koysalar sesini cikaramazsin pardon araç servisteyken iceri girmen yasak oyle usta basinda durma falan yok bildiğim kadarıyla
dune kadar bajaj servisi sıfır pulsarin yağ tahliye vidasini gevşek teslim ediyordu hangi servisten bahsediyorsunuz
hangi bakimdan bahsediyorsunuz veya hangi hizmetten
filtreyi degistirmeyen servis haberleri daha tazeliğini yitirmedi
yag filtre degisimini 450-500 tl ye yapan servisler de mevcut
opel astra ve nissan qq için
Suç motorlarda değil ki, benzin fiyatını bu hale getirenlerde. Vatandaşa kuruş hesaplattırıyorlar.
En pahalı benzin satan ülkelerde dünyada ilk 5 deyiz. Bari onda 1. Olalım da tam olsun.
Elma ile armutuda kıyaslayabilirsiniz tabiki. Ama Pulsar başlığında değil. Genel konularda açın bir başlık fikirlerinizi yazın. Moderatör olsam keşke Pulsar harici yazılan mesajları silebilsem.
Aynı düşünce tarzını Pulsar içinde kullanabilirsiniz. Garanti umurunuzda değilse bakım masrafı 5000 km de bir litre yağ parasıdır.
pulsar piyasaya girdi alan da almayan da kafayı yedi
her gün bu sayfayı kontrol ediyorum aklı başında yorum sayısı çok az
pulsarı olan arkadaşlarımdan ricam; motorunuza yapılan eleştirilere cevap yetiştirmek yerine kendi yorumlarınızı yazın, fotoğraflarınızı paylaşın ve bol bol video ekleyin. bu gün 5 yaşında çocuğun elinde bile video çeken fotoğraf çeken telefonlar var. hayırlı günler, bol gezmeler...
Bugün bursa'da işe giderken gördüm bir tane. kesinlikle resimlerde göründüğünden daha iyi duruyor. ben de yaz sonrası almak üzere listeye aldım.
Merhaba arkadaşlar
bayram oncesi istanbul-altinoluk(edremit)seyahat planliyorum.allah nasip ederse istanbuldan feribotla bursa ya gidecegim.bursa-balikesir-altinoluk yolculugunda dikkat etmem veya bilmem gereken bir konu varmi?desteginizi rica ediyorum.herkese saygilar selamlar
Eskişehirde pulsar bekleyen arkadaşlar motorlarınız bayi önünde )
motorla gideceksiniz herhalde asagı yukarı 400 km lık bır yol en az 2 kere dınlenmek ıcın dur derım 1.molanı susurlukta verebılırsın koftecı yusuf tavsıyemdır 2.molayıda balıkesır havran arasında yol kenarındakı koylu pazarlarında verıp buz gıbı kara dut suyu ıcebılırsın... ben 3 yıl oncesıne kadar heryıl o yolu katederdım yol balıkesıre kadar duble ve rahat bır yoldu sadece balıkesır edremıt arası tek serıtlı vırajlı keyıflı ama tehlıkelı bır yoldu belkı duble olmustur bu gecen surede dıkkat edecegın yol bence balıkesır edremırt havran arası altınoluk dada sahınderesı mevkıı yagcılar denılen bolge denızı temız ve guzeldır tavsıye ederım ayrıca hasan boguldu yuda gor selalelerde yuzmek ıstersen daglara cık cok keyıflı...altınolukun yukarda köyü var orada gozleme ve cayın lezzetı hala damagımdadır... hayırlı yolculuklar ve ıyı tatıler..
verdiğin bilgi için teşekkür ederim.herkesin bayramını şimdiden kutlarım.
Kimin mesnetsiz eleştirdiği belli. Şimdi sıra lastiklerin radyal mi? Eski teknoloji mi? olduğuna geldi.
Sayın aymer19;
Niyetim polemik yapmak, tartışma çıkramak değil, ancak Bajaj nasıl bir honda, yamaha, kawasaki, BMW, Suzuki değilse RKS'de bir Bajaj olmaz. Biz Bajaj ürünlerini almaya karar verirken methiyelere değil, önceliklikle bu firmaların geçmişlerine, yaptıkları işlere daha sonra kullanıcıların yorumlarına baktık. Bajaj ve RKS sitesindeki hakkında kısmını okuyunuz.
"eğer paranız çoksa ve tipi güzel diyorsanız, alın ama riske girdiğinizi unutmayın.1 sene sonra yarı fiyatına satamayabilirsiniz." Riske girdiğimizi daha önceki mesajlarımda yazmıştım. Ama bu motor bir RKS değil ki yarı fiyatına satılamasın.
Bu konudaki tavrınız AEA gibi peşin hükümlü olmak.
Birde istanbula dagitim olsada alsak artik Eskisehirde bekleyenlere tekeriniz duz bassin
Şu an bu konu içerisinde 33 kullanıcı var. (0 üye ve 33 misafir)