o hızlar bana da çok ama çooook az geldi,kimsenin uyacağını sanmıyorum
o hızlar bana da çok ama çooook az geldi,kimsenin uyacağını sanmıyorum
48 yada 54 olmasinin mantigini anlamis degilim Rodajdaki hizlarin . neden düz 50 değilde 48 neden 55 değilde 54
Ekrem bey bir hata oldu sanırım.
Bujisiz motosiklet mi var?
Ben kullanma kılavuzundaki ''Karbüratör'' ile ilgili kısımla ilgili tepki göstermiştim.
Şu malın alıcısı olacağım belki ilerde ama hakkaten bu tip ayrıntılara kafamı çok takıyorum.
Yarın bir gün birisi çıkıp da o rodaj bilgileri doğru değil, o süratler mil cinsinden olacaktı derse milletin canı çok sıkılır.
Şu kullanma kılavuzu meselesini gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Genelde millet olarak herhangi bir şeyin kullanma kılavuzunu okumayız ancak ben aldığım bir malın (ne olursa olsun) daha elimi sürmeden kılavuzunu okurum.
Bu mesele benim için önemli.
Ha, bu arada bence servisleriniz de okumalı. Hala rodaja gerek yok diyen ''Yetkili Servisler'' olduğuna göre...
Arkadaşlar biraz önce bajajauto.com'a girip incelemede bulundum. Beni yönlendirdiği sitesi nexgenbikes.com
(http://nexgenbikes.com/site/wp-conte...ual.pdf?62378d)
Hızların mph mı kmh mi olduğuna baktım. Acaba dedim çevirirken dikkat edilmemiş olabilir diye. Lakin doğru imiş 6. viteste 54kmh'yi geçmeyecekmişiz. 2000km az değil. 200 olsa amenna ama 54 ile git gel git gel. Türkiye'yi dolaşırsın Edirne'den Kars'a. Neyse bunu çok ciddiye alıyorlar. Öyle ki sitede birde viteste max yapılması gereken hızı yapıp resmini eklemişler.
(bkz. http://nexgenbikes.com/site/2013/06/...pulsar-200-ns/)
Kısacası başa gelen çekilir. Bende niyetlendim ciddi ciddi bu motora. Esas niyetim cbr 250r (olursa 2014 çok şık olur diyordum) almaktı. Ancak 13.400tl olmasına rağmen adamlar ellerinde kalmadığından konuşmaya tenezzül etmiyorlar. Ankara'dayım hem Efe hem Bora ikisine de gittim sağolsunlar bi çık git demedikleri kaldı. Dedim olabilir satışçı bunlar sonuçta koskoca Honda'yı iki satışçı yüzünden gömme diyerek. Sonra baktım sıfırı cebi delecek dedim git ikinci el bul. Baktım millet uçmuş 10.000 deki motora iki aksesuar eklemiş 13-14.000 e satıyor. Dedim millet abartmış. Neyse çok uzattım. 3 beygir ve bana hiçbir faydası olmayan (hafif bi rüzgarı kesiyor olabilir 2 grenaj için 6 tl fazla vermeyim dedim. Ve sonunda kararımı verdim evet Hastası olduğum Duke 200 ün üretildiği fabrika malı ve aynı motora sahip bu cılız ama yüksek devir çeviren motorunu almaya karar verdim. (Bu arada hatırlatmakta fayda görüyorum. Honda motor özellikle arabada yıllardır cılız motor yüksek devir ile piyasayı hep topladı. Benzinli avrupa araçların çoğu 7-8 bin devir saati ancak koyarlarken honda civic yıllarca 9.5 devir saatini koyup karbüratörlü modellerde kesici olmadığından 9 u rahatça görebiliyordun bildiğin motor
Şimdiye kadar kullandığım motorları hep ilk bin km sıkıştırmadan,5 bin devri geçmeden rodajını tamamladım..Pulsarıda öle..Açıkcası kitapcıktaki limitler 2000 bin kilometre uygulanabilecek limitler değil..insan motordan soğur..
Birde şu açıdan bakın arkadaşlar..Piston-silindir-sekman takım olarak 163 lira.. İşçilik falan 300 liraya motor sıfırlanır.. O açıdan motorun tadını çıkarın derim ben..
nextgenbikes.com'da Pulsar 200NS için ilk 2000km'de 4 kez yağ değişimi tavsiye edilmiş:
1st oil change at 250 to 300 kms
2nd oil change in First service at around 600 to 700 kms
3rd oil change at around 1200 to 1300 kms
4th oil change at around 2000 kms to complete the running in.
Biraz fazla değil mi?
Bir de yağ tavsiyesi olarak şunları belirtmişler:
Motul 3000 4T Plus 20w40 / 20w50
Castrol Active eXtra 15w50
Bajaj 10,000 DTS-i 20w50. -> Rs. 370 per ltr
Hani böyle aniden karşına çıkıyor ve göz göze geliyorsun ya, o an çok kötü oluyor insan. Heyecandan ne yapacağını şaşırıyor, ayakları titriyor...Sonuçta köpek bu ısırır falan...
dün itibari ile 1 arkadaşımıza daha pulsar siparişi verdik. avrupa motor mehmet demirden satın aldık motorumuzu. hayırlısıyla yakın zamanda elimize gececek motorumuz.
burdan bajaj yetkililerine ve avrupa motor mehmet demir beye ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.
ve altını çizerek söüylüyorum. istanbulda pulsar alacaksanız mehmet demir abimizden almanızı şiddetle tavsiye ederim. ESNAFLIĞI İNSANLIĞI İLGİSİ ALAKASI İLE 10 numara bir insandır.
beni forumdan tanıyanlar bilirler. gebzede test sürüşü etkinliğine ben ve arkadaşlarımda katılmıştık. pulsarı kulandık ve cok begendik. 2. motor olarak şehiriçinde kullanmak için yakın zamanda sahsımada 1 tane alacağım inşallah.
umarım bajaj pulsar ile cbf ybr tvs 3'lüsü polemiğini ortadan kaldırı ;)
Arkadaşlar daha önce rodaj dönemi yakıt sarfiyatımı paylaşmıştım. İlk 500 km de, tek kişi, 5000 deviri ve 60 km hızı geçmeden itinalı bir rodaj yapmaya çalıştım ve 2,45 litre ortalama yakıt tüketimi hesapladım.
İlk servis bakımı sonrası bu hafta sonu eşimle birlikte 3 günlük bir geziye çıktık. 500 bakımı sonrası 985 km artçılı yol yaptım. Bunun yaklaşık 200 km si şehir içi, kalanı şehirlerarası. Yakıt tüketimim 3,5 litre oldu. Ben 3 litre civarı olacağını tahmin etmiştim, biraz beklentimi aştı diyebilirim.
Hafta sonu Ankara da OMM derneğinin A.R.A.Control eğitimine katıldım. Bütün eğitim veren kurum ve kişilerden yararlanılabilir. Ben de OMM eğitiminden çok fayda gördüm. Lastiklerle ilgili düşüncemi paylaşmak isterim. Sabah yağmur yeni yağmıştı ve pist ıslak ve temizdi. Islak zeminde ani fren çalışmaları yaptık. Mükemmel frenleme yapılabiliyor. Öğleden sonra zemin kurudu ve yine ani fren çalışmaları yaptık. Tabiki yine mükemmel bir fren performansı. Eğitimdeki en düşük güçteki motor benimkiydi. Birçok motor abs li frene sahipti ve tek nylon lastik yine benimkiydi. Fren çalışmalarında diğerlerinden aşağı kalmadım. Forumdaki arka frenini çabuk kilitlenmesine yönelik eleştirilerden etkilendiğim için ilk başlarda tedirgin olup frenlemeyi çok sıkı yapmıyordum. Hocanın uyarıları yeteri kadar sert fren yapmadığım, yapsam arka tekerin kilitleneceği yönünde oldu hep. Sonrasında zamanla korkumu yendim ve sürekli arka freni kilitleyerek frenleme yapmaya başladım. Motor düz giderken arka frenin kilitlenmesinin motorun dengesine bir zararı olmadığını gördüm.
Eve dönüş yolunda yine zaman zaman yağmur geçişleri yaşadım. Özellikle ilk çiseleme anlarında yolun çok kaygan olduğu zamanda tedirginlik yaşadım ve arada bir hafif salınımlar hissettim. Ancak normal yağmur altında bir kaç kez ani fren yapmak zorunda kaldım, herhangi bir kayma yaşamadım.
Sele konusuna gelince oturuş pozisyonu ve sele genişliği çok güzel. Ancak uzun yolda sert ve yorucu. 1 saatlik sürüşten sonra pop çay molası istemeye başlıyor.
Selenin sertliğinin haricinde çok güzel bir yolculuk yaptım ve çok keyif aldım.
Keşke opsiyonel yumuşak sele de olsa...
Ekrem Bey, sele şikayetlerini iletiyor musunuz acaba ? Bu tip konular da amortisör sertliği gibi ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliyorlar. Belki başka ülkeler çok şikayetçi değildirler ama bizde alan herkes seleden şikayet ediyor. Belki bize yollananlarda daha yumuşak bir sele kullanabilirler.
Bende seleye sünger kaplama uygulayacaktım,daha sonra mevcut selenin terletmediğini fark ettim..Kararsız kaldım..
Kaliteli döşemecilerde şu iki grup süngerden arayınız: HR (high resilient) yüksek esneklikli ya da HD (High density) yuksek yoğunluklu sungerler.
Bunlar genelde pahalı mobilyalarda ve yatlarda kullanılıyor ve inanılmaz rahatlar. ( özellikle HR grubu)
Selemizin kapladığı alan küçük olduğu için fazla birşey tutacagini sanmıyorum. En azından oto döşemecilerde paramızla heba olmayız.
Sıradan sünger kaplatirsaniz 2 ayda kalas gibi oluyor bilginize.
ybr si olan bir arkadaşım 500 km de bir yağ değişimi yapıyor
kompresyon daha iyi olur kimse bilmez bunu diyor
yav silindir piston segman takımı degisilir verdigin paraya dedim düşünsene 10 binde her 500 de yag degistigini
15 tl x20 600 lira yapar işçilik vermiyor da verse daha cok para
komple sifir cg motor 125 cc 450 tl (veya 500 tl)
zaten pulsarda yağ filtresi var o kadar abartmaya gerek yok bence
Arkadaşlar önceki yorumumda artçılı uzun yolda 3,5 litre ortalama tüketimim olduğunu ve bu değerin beklentimden biraz fazla olduğunu yazmıştım.
Dün akşam yoldan gelmiştim ve motoru stop ettiğimde benzin kokusu almıştım.
Bu gün yine benzin kokusu aldım ve kontrol ettiğimde motorun üzerine benzin sızdığını gördüm.
Yetkisiz servise götürdüğüm (Yetkili servis 130km uzakta). Benzin hortumunda kaçak varmış, sıkıştırdı ve sorun giderildi. Servise götürmeme gerek olmadığını söyledi.
Ne kadar süredir benzin kaçağı olduğunu bilmediğimden ortalama tüketim değerinin sonucunun sağlıklı olmayabileceğini düşünüyorum. 3,5 litre yakıt hesabım hükümsüzdür.
Bence de o kadar çok çok derinden bızıklamaya gerek yok.Zaten kaç kişi dayanabilir ki 60km hıza,illa dürtecek adamı bas bakalım kaç yapıyom ben beyaaa
Şu an için önemli gördüğüm noktalardan biri,servislere motorun beynine takılıp arıza kontrolü yapan zımbırtılardan (cihazlardan) verilecek mi?
Yağ olayında servis illa benim dediğim yağ kullanacaksın dediğin de,biz de her yağ değişiminden sonra kendi kullanmak istediğimiz kaliteli yağı koymak için değiştirecek miyiz?(şu an öyle yapıyoz da)
Diğer soruyu unuttum
Hani böyle aniden karşına çıkıyor ve göz göze geliyorsun ya, o an çok kötü oluyor insan. Heyecandan ne yapacağını şaşırıyor, ayakları titriyor...Sonuçta köpek bu ısırır falan...
Terletmediği doğru gerçekten.
Birde benim ayaklarım yere zor değiyor. Motor benim için 2-3 cm. yüksek zaten. Bu nedenler seleye ek sünger kaplatamam. Selenin mevcut süngerini tamamen kopartıp yeniden sünger kaplatsam düzgün birşey olurmu olmazmı bilemiyorum.
Daha önce sele tadilatı yapan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.
Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (0 üye ve 25 misafir)