Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Selam arkadaşlar

200NS motorumun Arka frenim ile ilgili bir sorun mu var bir türlü çözemedim

Eskiden arka fren pedalının kavrama noktası çok yukarı da iken son bir kaç aydır çok dipte. Yani arka pedal eskiden sert iken şimdi boşluk , pay var gibi

yumuşak. Acaba Fren hava mı yaptı ya da fren yağı seviyesi mi düştü diye endişelendim ama bakıyorum yağ kabı ağzına kadar dolu

Fren tutuyor ama eskisi gibi pek bir keskin tutuş yok ama en dibine kadar basarsam yine kilitleme yapıyor.

Resimde görünen fren pompasının arasında ki metal kısma parmak vurduğum zaman parmaklarıma yağ geliyor. Sizce burada bir problem mi var ?

Mekanikten anlayan birileri varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar

Eskiden arka fren pedalının kavrama noktası çok yukarı da iken son bir kaç aydır çok dipte. Yani arka pedal eskiden sert iken şimdi boşluk , pay var gibi

yumuşak. Acaba Fren hava mı yaptı ya da fren yağı seviyesi mi düştü diye endişelendim ama bakıyorum yağ kabı ağzına kadar dolu

Fren tutuyor ama eskisi gibi pek bir keskin tutuş yok ama en dibine kadar basarsam yine kilitleme yapıyor.

Resimde görünen fren pompasının arasında ki metal kısma parmak vurduğum zaman parmaklarıma yağ geliyor. Sizce burada bir problem mi var ?

https://r.resimlink.com/xBlt2voZhdQ-.jpeg
    Selamlar , fren sistemi kapalı devre basınçlı bir hatdır , bu hattın dış tarafında en ufak bir yağ kaçağı olmaması gerekir , varsa sorun ciddidir derhal çözüm gerekir...büyük ihtimalle bahsettiğin yerden basınç kaybı oluşuyor ve etkili bir frenleme için fren manetini daha çok hareket ettirmek gerekiyor , maneti 4-5 defa pompalayınca sertleşiyorsa sonra yine aynı şekle geliyorsa sorun oradaki kaçaktır..

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar

https://r.resimlink.com/xBlt2voZhdQ-.jpeg
    Selamlar , fren sistemi kapalı devre basınçlı bir hatdır , bu hattın dış tarafında en ufak bir yağ kaçağı olmaması gerekir , varsa sorun ciddidir derhal çözüm gerekir...büyük ihtimalle bahsettiğin yerden basınç kaybı oluşuyor ve etkili bir frenleme için fren manetini daha çok hareket ettirmek gerekiyor , maneti 4-5 defa pompalayınca sertleşiyorsa sonra yine aynı şekle geliyorsa sorun oradaki kaçaktır..
    dundanbiri, TIGERSHARK ve fz6_fazer bunu beğendiler.

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Orası sökülecek temizlenip tekrar takılacak söküldüğünde contalarda yırtılma eskime varsa değişecek, yırtık yoksa temizlenip takılınca düzelir...Düşük ihtimal çok hava yapmış olabilir contalar geri hidrolik yağı kaçırıyor...
    TIGERSHARK bunu beğendi.

Motosikleti
    ns200
    hayırlı günler dilerim samsunda ilan ariyorum ama istediğim motoru bulamadım diyebilirim en son istemediğim bir renk olan mavi var km ve model en mantıklı olan bu mavıyı kırmızıya yada siyah renge dönüsterebilirmiyim

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı ns200dencbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı günler dilerim samsunda ilan ariyorum ama istediğim motoru bulamadım diyebilirim en son istemediğim bir renk olan mavi var km ve model en mantıklı olan bu mavıyı kırmızıya yada siyah renge dönüsterebilirmiyim
    Tabi dönüştürebilirsiniz, depo grenajını söküp istediğiniz grenaj rengini alıp takabilirsiniz değiştirmekte 10-15 dakikadan fazla sürmez. Fakat renk farklı olabiliceği için çevirmede nasıl bir durum yaşarsınız bilmem.
    ns200dencbr bunu beğendi.

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Pulsar Ormantizmi

Motosikleti
    ns200
    ns 200 sibop kesti fiyat tahmini nedir yardımcı olursanız seviniriz

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Alıntı ns200dencbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ns 200 sibop kesti fiyat tahmini nedir yardımcı olursanız seviniriz
    4 Subap değişirse yaklaşık 2000 TL subaplar, piston silindir seti 5000 TL civarı sadece piston 1500 TL civarı. Eğer zincirde değişecekse dişlisi ile birlikte 2000 TL civarı vardır ve takım contada 1000 TL civarı vardır. Bu fiyatlar orijinal parça fiyatları yan sanayi kullanırsanız yarı yarıya hatta 3/1 fiyatına toplayabilirsiniz fakat ömür açısından bir şey diyemem, işçilik ne tutar bilgim yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

Ns 200 artık makyaj almış, led far ve dijital gösterge var. 15 Senelik tasarım artık değişti .

https://www.bajajauto.com/bikes/pulsar/pulsar-ns200
    dundanbiri ve `Tesron bunu beğendiler.

Motosikleti
    mondial superboy 125 cc
    Alıntı Mehmet akan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba ns 200 ug modelinde stop etme sorunu yaşayan varmı
    Hocam merhaba bende ns 200ug kullanıcısıyım daha yeni aldım 5 bin kilometrede
    Motoru bazen ilk çalıştırdığımda rolentede dururken stop ediyor tekrar marş vuruyorum çalışıyor bazen de 2 kez tekrarlıyor bunu anlamadım bende ama sonra hiç stop etme yaşamıyorum garantisi var servise götürmem gerekiyor mu acaba

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)