merhabalar. pulsar ns200 arka tekerde bulunan zincir gergi ayarı yaptığımız şey var ya? adı her neyse. kaç numarada olmalı aşağı yukarı?
merhabalar. pulsar ns200 arka tekerde bulunan zincir gergi ayarı yaptığımız şey var ya? adı her neyse. kaç numarada olmalı aşağı yukarı?
Değerli arkadaşlar 2016 model Pulsarim var ilk aldığımda Michelin pilot street lastikler taktırmıştım güzeldi 1 seneden biraz fazla oldu anlaş tornee sport taktırdım ama hiç memnun değilim hafif bir ıslaklık ta bile motor yağ gibi kayıyor bir kaç defa düşme tehlikesi atlattım lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum sizlerden ricam bana ıslak ve kuru zeminde iyi iş yapan lastik tavsiyeniz olurmu teşekkür ederim saygılarımla.
mrb arkadaşlar.
çok şükür kazasız belasız bursadan hataya ns 200 ile gittim geldim.
gitmeden önce youtubedeb izleyerek yağını yağ filtresini ve hava filtresini değiştirdim ve yola çıktım.
120-130 bandında kullandım. eğimli yollarda 140ın üzerinde sürdüm.
o yüzden 275-300 km'de bir yakıt aldım.
sele rahatsız etti mi? çok değil ama etti.
dinlene dinlene ve dinlenme tesislerindeki diğer motorcularla muhabbet ede ede 13 saate vardım.
çok yormadı. hatta gidince yarım saat falan oturduktan sonra arkadaşlarla tekrar yemeğe çıktık.
ama bileklerim ağrıdı. sonuçta ben motora başlayalı 3 ay oldu. ve buda ilk uzun yol deneyimimdi. hatta ehliyetimi bile yeni aldım. geçici ehliyet kağıdı var şuanda.
lastiklerim anlas winter grip 2. acaba çok ısınınca kayma yapar mı diye korktum. ama çok şükür bi sıkıntı olmadı.
sonuç olarak bu motorla uzun yola çıkılır mı? benim gibi 3 aylık bi motorcusuysanız yeterli kamyon ve otobüslerle sıkıntı yaşamıyorsunuz. hızı yeterli. toplamda git gel ve orda gezmelerle birlikte 2200 km falan yaptım.
Herkese merhaba, arkadaşlar 2022 model 4500 km'de ns200 sahibiyim. Benim motorumda özellik 4.vites 6 bin devir arası zırıldama mevcut. Motorum duruyor iken ses yok, 4. vites aşağılarında da zırıldama yok lakin 4. vitesten sonraki 5 ve 6 da 6 bin devir ve sonrasında çok bariz geliyor. Benzer bir durum yaşayan var mı ? 4500 km'de 2.bakıma soktum. Ustaya durumu anlattım, bana ayaklıklardan vb. yerler yüzünden titreşim olduğu ve sesin normal olduğunu kafama takmamam gerektiğini söyledi fakat ben çok huzursuzum. Bakımdan önce ses daha hafifti bakımdan sonra bana daha şiddetli gelmeye başladı veyahut psikolojik olarak mı öyle algılıyorum diye düşünüyorum.
mbr. 2021 model 12.500km ns200 motosikletimi satmak istiyorum. alacak olan arkadaş var mı? bide fiyatlar çok oynak. acaba kaça satmalıyım?
Ns200 de kullandığınız, sizi en çok memnun eden lastik Marka/Model hangisi ?
Anlas
Mitas
Michelin
Pirelli
Metzeller
Bridgestone
vb.
Selam; birkaç sorum olacak. (2016 model)
30k bakımı için tip 2 hava filtresi, yağ filtresi ve castrol 10w40 aldım 2 litre. Sogutma sıvısını da değiştireceğim.
periyodik bakımlarda FREN HİDROLİĞİ VE FREN SİSTEMİ * değiştir diyor ancak sacma geldi, hidrolij sıvısını değiştirmek yetiyor mu fren sistemi ne alaka anlamadım.
bir de 30 bin de başka neyin değişmesi lazım sizce? bujiler 20 de değişmişti.
Bu arada hiçbir yerde 35-40 vs yok buralardaki bakımlarda ne ne zaman değişecek nereden bulabiliim?
Ns200 lerde 2014 modellerin hava filtresi ayrı 2015 den sonra üretilenler alıştığımız yeşil olan filtre sizin motosikletiniz 2016 olduğu için yeşil olan filtreden alacaksınız, aldığınız antifriz meg bazlı antifriz olmalı yani Castrol Radicool veya Shell Coolant Essential kullanabilirsiniz (ben Shell kullanıyorum). Fren konusunda yüksek ihtimalle çeviri veya anlatım hatası bulunmakta, fren hidroliklerinin değişimini yapmak, fren balatasını ve fren diskini kontrol etmek yeterli olacaktır. 35-40.000 Kilometre bakımlarını, 5-10.000 kilometre bakımlarını tekrarlayarak devam edebilirsiniz. Yaklaşık 250-300 ml fren hidroliği ihtiyacınız bulunmaktadır.
Merhaba. Sıfır NS 200 aldım. İlk defa motosiklet alıyorum ve kafamda çok fazla soru işareti var. Motosikletten çok iyi anlarım diyen arkadaşlar/abiler bana ulaşabilirse çok makbule geçer.
Selamlar, yeni motosikletiniz hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim. İlk önce aklınızdaki soruların cevaplarını diğer konularda yada bu başlıkta bulunan eski sayfalarda arama yaparak bulmaya çalışın. Siz buraya kafanızdaki soru işaretlerini yazın. Konu hakkında bilgi ve tecrübesi olan kişiler sorularınızı cevaplayabilir yada sorularınıza bir cevap alamayabilirsiniz. Forum kültürü benim "Bir sorunum var bana ulaşın" şeklinde işlemez.
8 yıl önce motorumu satıp araba almıştım şimdi tekrar aranıza döndüm 8 yılın ardından cuma günü itibari ile sıfır bajaj pulsar 200ns modelini almış bulunmaktayım ancak dakka bir gol bir yolda giderken vitese bişey oldu aşağı düşmedi, yukarı çıkıyor aşağı düşmüyor vites 6 dan aşağı doğru düşüyor ancak vites geçmiyomuş gibi hiç bir his yok o şekilde düşüyor 2. vitesin altına ise (3 te olabilir-boş ve 1 e geçmediği için 2 mi 3 mü anlayamadım )hiç düşmüyor bu şekilde iş yerine geldim aldığım bayi direk iş yerimin dibinde bugün pazar diye götüremedim sizce ne olabilir bana herhangi bir masraf çıkar mı daha yeni aldım sonucta yanlıs biseyde yapmadım
Vites ayağının vites çubuğuna(burcuna, ya da ne şeyse onun ismi, miline...) bağlandığı yerde sıkma somunu vardır, ilk önce onu kontrol edin. vites manetini yukarı-aşaığı oynatın, lakır lakır oynuyor ise en son oynayan yere kadar takip edin, dediğim yeri göreceksiniz zaten.
Aradım iş yerim bayiye yakın diye geldiler vidaları gevşemiş binde bir fabrikadan böyle montaj hataları olabiliyo dediler hallettiler bidaha yapmaz dediler bakalım 2 günde 2 sorun bajajdan ama hepsinide çözdüler yalan yok çok uğraştırmadılar motorun duruşundan gdişinden memnunum bakalım gelecek ne gösterir
bana da arka freni boş teslim etmişlerdi. montajın bir kısmı ve kontrollerin tamamı buradaki servisin görevi fabrika ile ilgisi yok. binde bir "fabrikadan" montaj hatası! yani biz bunu teslim ederken bir check-list var ama ona bakmadık bile g..tümüzle iş yaptık demek istemişler
Arkadaşlar, sıfır NS200 aldım ama herkes gibi ben de aynalarından şikayetçiyim. İlk defa motosiklet sahibi olduğum için de söz konusu aynaları nereden alacağıma dair hiçbir bilgim yok. Bunun dışında aynaları kendim mi takmalıyım?
Suçu fabrikaya atmışlar. Her zaman öyle gelir. Onu sıkmak, kontrol etmek bayinin/servisin sorumluluğudur.
Ha bu arada; Tekrar Yapacak. Hatta sıkma payı kalmayacağı için sıkamayacaksınız da. Taşlama makinası ile biraz boşluk açmanız gerekecek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:49 ----------
Hangi "söz konusu aynalar" acaba, keşke ilgili mesajı alıntı yapsaydınız da anlayabilseydik
Ayna uzatma alın. google'a "ayna uzatma yamaha" derseniz bir çok seçenek çıkar. Normal yükseltme vidasından yükseltmeden sadece sağa-sola açanına, veya hem sağa-sola çıp hem de 1 parmak kadar yükseltenine.
Yamaha dememin sebebi ayna dişlerinin Yamaha'daki gibi bir tarafın düz diş iken diğer tarafın ters diş 10mm olması.
İlla ayna alacaksanız da yine biri ters diş, diğeri düz diş 10 mm olmalılar.
[/COLOR]
Hangi "söz konusu aynalar" acaba, keşke ilgili mesajı alıntı yapsaydınız da anlayabilseydik
Ayna uzatma alın. google'a "ayna uzatma yamaha" derseniz bir çok seçenek çıkar. Normal yükseltme vidasından yükseltmeden sadece sağa-sola açanına, veya hem sağa-sola çıp hem de 1 parmak kadar yükseltenine.
Yamaha dememin sebebi ayna dişlerinin Yamaha'daki gibi bir tarafın düz diş iken diğer tarafın ters diş 10mm olması.
İlla ayna alacaksanız da yine biri ters diş, diğeri düz diş 10 mm olmalılar.[/QUOTE]
Ayna uzatma aparatı almayı hiç düşünmemiştim. İnternette arattığımda GP Kompozit Yamaha WR 125 X 2011-2016 uyumlu ve Yamaha MT25 2015-2023 uyumlu yazan 2 aparatla karşılaştım. Hangisini almalıyım?
https://www.google.com/aclk?sa=l&ai=...ww8IuAg&adurl=
https://www.google.com/aclk?sa=l&ai=...ww8IvAg&adurl=
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:13 ----------
[/COLOR]
İlla ayna alacaksanız da yine biri ters diş, diğeri düz diş 10 mm olmalılar.[/QUOTE]
Ayna uzatma aparatı almayı hiç düşünmemiştim. İnternette arattığımda GP Kompozit Yamaha WR 125 X 2011-2016 uyumlu ve Yamaha MT25 2015-2023 uyumlu yazan 2 aparatla karşılaştım. Hangisini almalıyım?
https://www.google.com/aclk?sa=l&ai=...ww8IuAg&adurl=
https://www.google.com/aclk?sa=l&ai=...ww8IvAg&adurl=
ns200 ün yeni modelini getirmiş kuralkan yeni ns200 lerde kaydırmalı debriyaj var mı arkadaşlar bilen var mı bide çok elzem bişey mi bu
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)