Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
11 Nisan 2023, 23:17
sezarim adlı üyeden alıntı
.... Akü bir şekilde bir sene içinde bitti. Bosch akü aldım ve taktım. Tek marşta gaz vermeden çalışıyor şu anda. .
Alarmınız aküyü öldürmüştür. "bir şekilde” kısmının açıklaması çok büyük ihtimal budur(motoru tüm kış yatırmışsınız çünkü). Sürekli akım çeken aparatların olduğu bir motorda motoru sıklıkla/uzun süre kullanarak aküyü şarj etmek, motoru sık kullanmıyorsanız aküyü sökerek şarj etmeniz akü için önemli. Motoru çalıştırabilmek için akünün 11V’un altına, akünün sağlığı için ise 9-10V’un altına düşmemesine dikkat etmelisiniz. Alarmlar minik minik ama uzun sürede güzel sömürler aküyü. Motoru uzun süre kullanmayacaksanız akü bağlantısını ya da aküye bağlı alarm bağlantısını(veya varsa sigortasını)sökün. Yoksa aynı "akü ölme"durumu kısa sürede yeni aküde de başınıza gelecektir.
Reklamlar
-
12 Nisan 2023, 12:51
maktama adlı üyeden alıntı
Alarmınız aküyü öldürmüştür. "bir şekilde” kısmının açıklaması çok büyük ihtimal budur(motoru tüm kış yatırmışsınız çünkü). Sürekli akım çeken aparatların olduğu bir motorda motoru sıklıkla/uzun süre kullanarak aküyü şarj etmek, motoru sık kullanmıyorsanız aküyü sökerek şarj etmeniz akü için önemli. Motoru çalıştırabilmek için akünün 11V’un altına, akünün sağlığı için ise 9-10V’un altına düşmemesine dikkat etmelisiniz. Alarmlar minik minik ama uzun sürede güzel sömürler aküyü. Motoru uzun süre kullanmayacaksanız akü bağlantısını ya da aküye bağlı alarm bağlantısını(veya varsa sigortasını)sökün. Yoksa aynı "akü ölme"durumu kısa sürede yeni aküde de başınıza gelecektir.
Evet ben de aynı şekilde düşünüyorum. Alarm aküyü bitirmiş. Bu kış pek aktif kullanmadım. Yeni aküyü takarken alarmın bağlantısını kestim. Motorla arada 30-40 km yol yapıyorum akü biraz toparlasın diye. Ramazan'dan sonra daha çok yol yaparım. Bu kış eğer binmeyecek olursam aküyü söküp serin ve kuru bir yerde muhafaza edeceğim. Öneriler için teşekkür ederim.
-
12 Nisan 2023, 17:13
Benzin pompası ile ilgili sorun yaşayan olmuş muydu arkadaşlar? Bi de benzin hortumunu kesmiştim baska pompa için ve yeni hortum lazim. Bulamıyorum. Ona nasil çözüm bulabilirim
-
25 Nisan 2023, 13:02
Mrb. Ns200 antifiriz değişimi yapicam ama bu konuda biraz acemilik var. İki kapak var. İkisinde mi koyuyoruz yoksa sadece birine mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Bide illa grenaji sökmem mi gerekiyor?
-
25 Nisan 2023, 18:35
ishakpaşa adlı üyeden alıntı
Mrb. Ns200 antifiriz değişimi yapicam ama bu konuda biraz acemilik var. İki kapak var. İkisinde mi koyuyoruz yoksa sadece birine mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Bide illa grenaji sökmem mi gerekiyor?
Komple mi değişim yapacaksınız yoksa eklememi yapacaksınız, komple yapacak iseniz her iki kapakta çıkarılacak ve blok üzerinde devirdaim yeri var onun alt kısmında 10 anahtarlı bir vida var onu sökeceksiniz ki radyatör içinde ki eski antifiriz boşalsın sonra yedek depo kısmında bir hortum var alt kısmı söküp oda boşalacak sonra marketten aldığın su ile radyatöre koy biraz çalışsın boşalt bunu 2 defa yap sonra radyatöre saf su ile antifiriz karışımını koy 1 litre alır yedek depo dahil, radyatör kapağı açık iken motoru çalıştır fan çalıştıktan sonra tüm kapakları kapat işlem tamamdır bilmem anlatabildim mi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:31 ----------
Muuhammetgvn adlı üyeden alıntı
Benzin pompası ile ilgili sorun yaşayan olmuş muydu arkadaşlar? Bi de benzin hortumunu kesmiştim baska pompa için ve yeni hortum lazim. Bulamıyorum. Ona nasil çözüm bulabilirim
İki tip benzin hortumu var sizin ki hangisi eski versiyon mu yeni versiyon mu, evet olmuştu. Eski versiyon ise internetten arayıp uygun ölçüde bulabilirsiniz yeni versiyon ise sanayide bu işi yapan var ise o şekil halledebilirsiniz veya internetten sıfırını almanız gerek.
-
25 Nisan 2023, 21:17
[QUOTE=kdiner;4729929]Komple mi değişim yapacaksınız yoksa eklememi yapacaksınız, komple yapacak iseniz her iki kapakta çıkarılacak ve blok üzerinde devirdaim yeri var onun alt kısmında 10 anahtarlı bir vida var onu sökeceksiniz ki radyatör içinde ki eski antifiriz boşalsın sonra yedek depo kısmında bir hortum var alt kısmı söküp oda boşalacak sonra marketten aldığın su ile radyatöre koy biraz çalışsın boşalt bunu 2 defa yap sonra radyatöre saf su ile antifiriz karışımını koy 1 litre alır yedek depo dahil, radyatör kapağı açık iken motoru çalıştır fan çalıştıktan sonra tüm kapakları kapat işlem tamamdır bilmem anlatabildim mi.[COLOR="Silver"]
Çok tesekkür ediyorum ağzınıza sağlık🙏
-
12 Mayıs 2023, 15:13
Selamün aleyküm arkadaşlar. Şimdi benim Pulsar 200 isindiktan sonra veya gün içinde kontağı kapatıp açınca bir sıkıntı olmuyor. Ama sabahları 10-15 saniyelik bir gecikme oluyor.ilerde bu 10 saniye 10 dakika olursa sıkıntı. Simdi sordum bir-iki kişiye akü zayıf diyen oldu buji eski diyen oldu benzin akşamları hortumdan geri kaçıyor diyen oldu. Var mı başına gelen veya bilgisi olan arkadaşlar?
-
12 Mayıs 2023, 17:02
Subap aralıkları sıkı olduğunda da sabah ilk marşta geç çalışabiliyor.
-
12 Mayıs 2023, 23:28
tommygun adlı üyeden alıntı
Subap aralıkları sıkı olduğunda da sabah ilk marşta geç çalışabiliyor.
Teşekkür ederim abi
-
03 Haziran 2023, 21:27
Arkadaşlar Whatsapp grubu var mı pulsar 200ns için
Ayrıca 0 aldım motosikleti ön rüzgarlık topcase ve koruma demiri marka öneriniz var mı şimdiden teşekkürler
-
05 Haziran 2023, 11:45
Fatihkjan adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar Whatsapp grubu var mı pulsar 200ns için
Ayrıca 0 aldım motosikleti ön rüzgarlık topcase ve koruma demiri marka öneriniz var mı şimdiden teşekkürler
facebooktaki gruplarda var wassap grubu ama burada bilmiyorum.
-
07 Haziran 2023, 11:41
arkadaşlar mrb. ns200 motorum var. kontağı açınca, normalde çok ince tiz bir ses gelir ya? o ses gelmiyor. benzin pompasının çalışma sesiymiş o. sonra biraz ileri geri falan yapıp 1-2 saat sonra bakıyorum çalışıyor. servise gittim 15 gün sonra gel dedi. ilgilenmedi. şimdi kimi benzin pompasında dedi kimi role'de dedi kimi sigortada dedi kimi aküde dedi. marş basıyor ama çalışmıyor. işyerinde kapının önüne koyuyorum güneşin altında ama brandalı. yani tam olarak nedir sorun. cevap verirseniz çok iyi olur.
-
07 Haziran 2023, 11:55
arkadaşlar mrb. ns200 motorum var. kontağı açınca, normalde çok ince tiz bir ses gelir ya? o ses gelmiyor. benzin pompasının çalışma sesiymiş o. sonra biraz ileri geri falan yapıp 1-2 saat sonra bakıyorum çalışıyor. servise gittim 15 gün sonra gel dedi. ilgilenmedi. şimdi kimi benzin pompasında dedi kimi role'de dedi kimi sigortada dedi kimi aküde dedi. marş basıyor ama çalışmıyor. işyerinde kapının önüne koyuyorum güneşin altında ama brandalı. yani tam olarak nedir sorun. cevap verirseniz çok iyi olur.
kutupbaşları oksitlenmiş olabilir, sprey sıkıp kurcaladın mı hiç? motor kendini korumaya alıyor bazen.
-
07 Haziran 2023, 12:52
arndiol adlı üyeden alıntı
kutupbaşları oksitlenmiş olabilir, sprey sıkıp kurcaladın mı hiç? motor kendini korumaya alıyor bazen.
hayır henüz kurcalamadım bi yerini. umarım sadece kutup başıdır. teşekkür ederim cvp için.
-
07 Haziran 2023, 13:06
Akü başları, marş motoru kablosu, marş otomatiği kablo başlarını kontrol edin ona göre belli olur ha zaten bajaj on aküleri iyi değil orası ayrı bir konu.
-
07 Haziran 2023, 16:38
kdiner adlı üyeden alıntı
Akü başları, marş motoru kablosu, marş otomatiği kablo başlarını kontrol edin ona göre belli olur ha zaten bajaj on aküleri iyi değil orası ayrı bir konu.
teşekkür ederim. sorun çözüldüğü zaman buraya yazarı
-
07 Haziran 2023, 16:43
92 bin tl olmus bu motor :D
-
08 Haziran 2023, 08:31
teşekkür ederim. sorun çözüldüğü zaman buraya yazarı
Bayi bakmadığı için başka bir yere gittim. cihazı bağladı motora ve benzin pompası arızalı dedi. açıkçası hiç içime sinmedi. Ben hala sorunun başka yerde olduğundan şüpheliyim. ama usta ısrarla benzin pompası dedi. bir kaç kere 1 depo ile kaç km giderim diye hesaplama yapmak için yakıtı sonuna kadar kullanmıştım. ondan arızalanmış. yarım deponun altına düşme dedi. 1500 tlye yakıt pompasının içindeki motoru siparişini verdik. bakalım nolcak
-
09 Haziran 2023, 11:07
Ön ve Arka fren disklerimi değiştirmem gerekiyor, memnun olduğunuz marka varmı? Orijinalleri (Ön-arka) 2000 tl civarı tutarken Arman dişli 1200 tl fiyat vermişti (1-2 hafta önce), daha başka markalar nasıldır?
-
12 Haziran 2023, 20:37
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Ön ve Arka fren disklerimi değiştirmem gerekiyor, memnun olduğunuz marka varmı? Orijinalleri (Ön-arka) 2000 tl civarı tutarken Arman dişli 1200 tl fiyat vermişti (1-2 hafta önce), daha başka markalar nasıldır?
Disklerimi Arman Dişli'den satın aldım Serkan bey sağolsun esnaflığı 10 numara bir insan, güvenle alışveriş yapabilirsiniz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 30 kullanıcı var. (0 üye ve 30 misafir)