Arkadaşlar bunlar nasıl sorunlar böyle? Epey can sıkmış olmalı.
Arkadaşlar bunlar nasıl sorunlar böyle? Epey can sıkmış olmalı.
Dün gece saat 12 gibi bir mesaj geldi mesajda kaydırmalı debriyaj kullanan motorların debriyajı yukarda kavrıyormuş doğru mu diye sordu bir an afalladım acaba şaka mı yapıyor diye nasıl olduğunu izah ettim ve nerden duyduğunu sordum oda arkadaşım arkadaşından duymuş dedi şimdi gelde bu insanlara bir şey anlat, istisnalar hariç bunlar motor kullanıyor sonra motorlar kötü oluyor yav adam gibi kullan ha tabiki sıkıntı çıkar kul yapımı dört dörtlük bekleyemezsin zaten hangimiz doğruyuz da motorda sorunsuz olsun.
Başınızı çok şey gelmiş.
25000km'de egzantrik zinciri nasıl uzadı merak ettim. Hele 3 ayda bir süpap ayarını hiç anlamadım. 5yıl 45000km 2014 model ns200 kullandım, debriyaj balatasını bile değiştirmemiştim, lazım olur da değiştiririm bulunsun diye yedek debriyaj balatası takımı almıştım, onu da sattığım kişiye vermiştim.
Ha, akü sorundu; orjinal akü 2 yıl dayanmamıştı, ekran resetlemesi için bajajın yapamadığı modifiye parçasını mikrondevre üretmişti sağolsun(kendiniz de yapabiliyorsunuz gerçi).
Bende piyano rulmanının biri bozulmaya başlamıştı 15bin km civarı sanırım, ötüyordu boşluk yapmış. Hem öteni hem de sağlam olmasına rağmen diğer piyanoyu da değiştirtmiştim bundan dolayı.
Arkadaşlar yağı kendim değiştireceğim. Motul 5100 10W40 ile 7100 10W40 arasında ne fark var? Bizim motor için hangisi daha uygun?
5100 yeterli. 7100'de koyarsın ama sadece boşa koymuş olursun. Sonuç itibariyle 200'lük ve 5000km'de bir yağı değişiyor. Tam sentetik yağ koymana gerek yok.
dostum teşekkür ederim bilgi için. Bir şey daha sorsam motorun yağı normalde 2020 Eylül civarı değişmişti. Daha km dolmayacak diye kendim değiştireyim dedim. Geçen yağ penceresinden baktım simsiyah görünüyor. Yağ özelliğini kaybettiğinden mi yoksa su mu karıştı diye içime bir korku düştü. Ondan hemen yağı alıp değiştireyim dedim. Su karıştığını anlamanın bir yolu var mı başka?
motor yan ayakta iken vites de bırakmış olabilirmisiniz.
insanlık hali dalgınlık oluyor.vites de iken çalışmaz.marş basmaz.
yan ayak müşürü arızalı veya takılıyor olabilir.
elimde pulsar 200 benzin seviye sensörü var. isteyen olursa uygun fiyata bırakabilirim.
Arkadaşlar merhaba. 200ns'i 580 kmde ilk bakıma götürdüm. 1 den 'N' boş vitese atarken sıkıntı yaşamaya başladım. Bakım öncesi ayarı oturmuştu şimdi direkt 2ye atıyor zor ayarlıyorum, boşa zor geçiyorum. Bunun yeni değişen yağla mı alakası var yoksa bu arkadaşlar ayarını mı bozmuş bir şekilde? Tekrar servise götürmeli miyim? Bilen eden bir yardımcı olursa çok memnun olurum!
Debriyaj ayarındandır. Manetin dibindeki vidalardan ayarlayabilirsiniz veya servise götürün onlar yapar. Sıkıntılı bişey değil, takılmayın.
Arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce sıfır Pulsar ns200 aldım, henüz 300 km’deyim. Motoru çalıştırınca subap ayarı bozulmuş gibi egzantirik zinciri sesi geliyor, servise götürdüm fabrikada koyulan rodaj yağından dolayı gelebilir böyle sesler bu motorda normal 500 km de bizim koyacağımız yağdan sonra ses kesilir dedi. Böyle birşey başına gelen varsa yardımcı olabilir mi? Bu normal mi?
Motorun sesini duymadığımız için ne sesi, normal mi değil mi vs bilemeyiz ancak "...fabrikada koyulan rodaj yağından dolayı gelebilir böyle sesler bu motorda normal 500 km de bizim koyacağımız yağdan sonra ses kesilir..." gibi söylemler genelde baştan sağmak için söylenen ve yine genelde dedikleri gibi çıkmayan söylemlerdir.
Dediğiniz gibi debriyaj ayarında çıktı sorun. Çözüldü şu anda. Okuyan herhangi benim gibi bilmeyen arkadaşa da ekstra tecrübe olsun diye cevap yazıyorum.
Merhaba haklısınız. Videosunu çektim çekebildiğim kadarıyla ses azda olsa anlaşılıyor linkini şöyle bırakayim:
https://youtu.be/4jUlTvCTGf0
arkadaşlar merhaba; motosiklete hiç elektrik gelmıyor. bazen kafasına göre gelıyor.
akü problemı sanırım. bu akü nasıldır? fiyatı uygun ama kuralkan orjınal ns200 aküsü yazmıs. orjinalde bu mu var?
https://www.kalyoncumotor.com/urun/b...ns-orjinal-aku
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)