Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
26 Kasım 2021, 16:52
Ekrem_06 adlı üyeden alıntı
Gaz teli sıkışmış sandım ama rolanti motoru hakkı rahmetine ermiş gibi dalgalanma yapmadı mı hiç birden mi böyle oldu?
bugün ustama götürdüm, cihaza bağladı, rölanti motoru pert dedi o da. ama once temizleyelim oyle dene dedi, temizlendi sorun gitti. tekrarı olursa değiştiricez artik. 600 liralik parça su an. umarim tekrarlanmaz. (birdenbire oldu bu arada)
Reklamlar
-
03 Aralık 2021, 14:55
Arkadaşlar selam. Şu son fırtınada motor yan ayaktayken devrildi ve fren maneti eğildi. Ben de yenisini sipariş ettim. orjinal olarak. Bugün yeni geleni taktım biraz sert geldi. freni sıkıp sıkmadığından emin olamadım. Neyse yola çıktım işe gelirken yokuşta farkettim motor gaz almıyor. Freni sıkıyor yeni manet. İşe geldim, motoru parkedemedim. Ön fren kilitledi. Şu anda ne ön teker dönüyor. Ne de maneti sökebiliyorum. Onunda vidası sıkışmış durumda. Ön tekeri açmak için ne yapmam lazım? Bir de bu manetlerin boyları aynı değil mi orjinal nasıl uymaz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:29 ----------
sezarim adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar selam. Şu son fırtınada motor yan ayaktayken devrildi ve fren maneti eğildi. Ben de yenisini sipariş ettim. orjinal olarak. Bugün yeni geleni taktım biraz sert geldi. freni sıkıp sıkmadığından emin olamadım. Neyse yola çıktım işe gelirken yokuşta farkettim motor gaz almıyor. Freni sıkıyor yeni manet. İşe geldim, motoru parkedemedim. Ön fren kilitledi. Şu anda ne ön teker dönüyor. Ne de maneti sökebiliyorum. Onunda vidası sıkışmış durumda. Ön tekeri açmak için ne yapmam lazım? Bir de bu manetlerin boyları aynı değil mi orjinal nasıl uymaz?
Konuyu kendim sordum kendim cevaplayayım. Disk soğuyunca vidayı çözdüm ve tekeri açtım. Daha sonra ürünün poşetindeki kodla araştırma yaptım netten. Gelen manet discovery 125 için yanlış manet yollamışlar. Üzerine kendileri pulsar200ns diye etiket basmışlar ama büyük ihtimalle kodlar karışmış. bizim motor için olan kod DJ191029 gelen ürün ise DJ191059
-
03 Aralık 2021, 23:36
gokhanergun adlı üyeden alıntı
bugün ustama götürdüm, cihaza bağladı, rölanti motoru pert dedi o da. ama once temizleyelim oyle dene dedi, temizlendi sorun gitti. tekrarı olursa değiştiricez artik. 600 liralik parça su an. umarim tekrarlanmaz. (birdenbire oldu bu arada)
Birden olması enteresan çok yattı mı motor çalışmadan, genelde temizleyince tekrar sorun çıkartmıyor. Olmadı yine temizletirsiniz geçmiş olsun..
Instagram: Ekremalp85
Youtube: Ekrem Alp
-
07 Aralık 2021, 08:13
Arkadaşlar Merhaba,
2021 Model NS200 sahibiyim, 2080KM yol yaptım motor arıza lambası yaktı. Forumda okudum, arkadaşların genelde yanıp sönüyormuş ama benim ışık hiç yanıp sönmüyor sadece yanıyor Ustaya gidicem ancak usta tavsiyesi almak istedim sizlerden.
Kocaeli Gebze'de oturuyorum, yakınlarda tavsiye edebileceğiniz usta var mı?
Keyifli forumlar dilerim
-
07 Aralık 2021, 15:23
rudolfn adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar Merhaba,
2021 Model NS200 sahibiyim, 2080KM yol yaptım motor arıza lambası yaktı. Forumda okudum, arkadaşların genelde yanıp sönüyormuş ama benim ışık hiç yanıp sönmüyor sadece yanıyor
Ustaya gidicem ancak usta tavsiyesi almak istedim sizlerden.
Keyifli forumlar dilerim
Sabit yanıyor ise sıkıntı yok kullanmaya devam et kendisi 20 30km sonra kontak aç kapa yapınca silinecektir, önemli bir arıza değil kullanmaya devam.
-
07 Aralık 2021, 18:00
kdiner adlı üyeden alıntı
Sabit yanıyor ise sıkıntı yok kullanmaya devam et kendisi 20 30km sonra kontak aç kapa yapınca silinecektir, önemli bir arıza değil kullanmaya devam.
Hadi ya, neden yapıyor acaba böyle Bu aralar ekonomiden dolayı yanında 2-3 defa satıcam falan dedim küstü sanırım Bilgilendirme için çok teşekkürler hocam.
-
07 Aralık 2021, 18:28
Arkadaşlar Merhaba,
2021 Model NS200 sahibiyim, 2080KM yol yaptım motor arıza lambası yaktı. Forumda okudum, arkadaşların genelde yanıp sönüyormuş ama benim ışık hiç yanıp sönmüyor sadece yanıyor
Ustaya gidicem ancak usta tavsiyesi almak istedim sizlerden.
Keyifli forumlar dilerim
garantisi yok mu motosikletinizin? bence servise goturun neyse baksinlar
-
07 Aralık 2021, 19:10
Mr.wind adlı üyeden alıntı
garantisi yok mu motosikletinizin? bence servise goturun neyse baksinlar
Daha önceden deneyim elde etmiş kişilerin önereceği usta var mı diye sordum hocam. Yetkili servislerinde ne kadar yetkili olduğu malum ortada...
Motorumu çok esnek kullanıyorum haliyle 500KM'ye normal kullanıcıdan daha geç geldim, 3 ay önce servise 500 bakımına götürdüm 350TL para ödedim. Kendi ustam yine aynı hizmeti 200TL yaparmış. Garanti ayağına sanki biraz yolunduğumu hissedince yetkili servis bağımlılığı hoşuma gitmemeye başladı Yine de akıl verdiğin için çok sağol hocam.
-
07 Aralık 2021, 21:02
Daha önceden deneyim elde etmiş kişilerin önereceği usta var mı diye sordum hocam. Yetkili servislerinde ne kadar yetkili olduğu malum ortada...
Motorumu çok esnek kullanıyorum haliyle 500KM'ye normal kullanıcıdan daha geç geldim, 3 ay önce servise 500 bakımına götürdüm 350TL para ödedim. Kendi ustam yine aynı hizmeti 200TL yaparmış. Garanti ayağına sanki biraz yolunduğumu hissedince yetkili servis bağımlılığı hoşuma gitmemeye başladı
Yine de akıl verdiğin için çok sağol hocam.
hocam soyleki; garantinin var olma amaci bu zaten. "motorda kullanici hatasi olmayan arizalar ucretsiz giderilir."
sifir motor almissin, garantisi var. buyuk kucuk demeden en ufak problemde motorunu gotur halletsinler. Ne ugrasacaksin ustadir pastadir..ustalarin yarisi musteriyi kazikliyor, diger yarisida caktirmadan kazikliyor haberimiz olmuyor
-
08 Aralık 2021, 13:15
Hadi ya, neden yapıyor acaba böyle
Bu aralar ekonomiden dolayı yanında 2-3 defa satıcam falan dedim küstü sanırım
Bilgilendirme için çok teşekkürler hocam.
Air idle hatası yanı anlık hava kontrolü arızası veriyor sıkıntı yapmanıza gerek yok.
-
14 Ocak 2022, 02:32
Selamlar. Motorum 1700km civarlarında. Motosiklet çalışır vaziyette sabit dururken vites düşüremiyorum, vites kolu aşağı gidiyor ancak vites değişmiyor, elimi debriyajdan biraz çektiğimde kavrama noktasında tık edip vites değişiyor. Hareket halindeyken hiçbir problem yok, gayet sorunsuz ne güzel geçiyor vites.
Tam olarak neden kaynaklanır ve nasıl çözülür? Bilen, başına gelen var mıdır?
-
14 Ocak 2022, 05:50
furkantrojka adlı üyeden alıntı
Selamlar. Motorum 1700km civarlarında. Motosiklet çalışır vaziyette sabit dururken vites düşüremiyorum, vites kolu aşağı gidiyor ancak vites değişmiyor, elimi debriyajdan biraz çektiğimde kavrama noktasında tık edip vites değişiyor. Hareket halindeyken hiçbir problem yok, gayet sorunsuz ne güzel geçiyor vites.
Eğer sorununuzu ben yanlış anlamadıysam motosiklet şanzımanının çalışma prensibi gereği normal bir durum yaşıyorsunuz. Motoru ayağınızla ileri geri yaptığınızda vitesiniz geçecektir.
-
14 Ocak 2022, 12:50
Zincir,olmasi gereken`den fazla bol ise bu da sebep olur.
Bol zincir de ileri geri hafif bir hareket bile ön dişli nin dönmesini azaltir(tur olarak).hatta bol zincirin diğer bir dezavantaji ise seyir halinde bile vites gecislerinde zorluga neden olur.
Ikinci bir durum da,
Vites levyesi(peg)ayari veya konumu.bir tık yukari konumlanirsa tahrik hareketi güclenir.
Son olarak,debriyaj halatindaki(tel) kavrama boşluğu.gec ayirma yapiyorsa bu da sebep olur.
Bloktaki debriyaj levyesindeki boşluktan anlaşilir.
-
14 Ocak 2022, 21:45
Örneğin ani bir fren yapıyorum, neredeyse duruyorum ve vites düşürüp devam etmek istediğimde tamamen durup, ayağımı yere koyduktan sonra ayağımla ileri, geri yaparak 6'dan 1'e mi inmem gerekiyor? Çok tehlikeli değil mi eğer bu normal bir şeyse.
Bu arada eğitim sırasında MT 07 ile vitesi bire kaç kez 3'te unuttum ve ışıkta beklerken sorunsuz şekilde küçülttüğümü hatırlıyorum.
-
16 Ocak 2022, 02:46
tommygun adlı üyeden alıntı
Eğer sorununuzu ben yanlış anlamadıysam motosiklet şanzımanının çalışma prensibi gereği normal bir durum yaşıyorsunuz. Motoru ayağınızla ileri geri yaptığınızda vitesiniz geçecektir.
Selamlar hocam.
Zinciri sürekli kontrol ediyorum, gergin ve yağlı her zaman.
Vites kolu normal sürüşte bir problem yaratmadığı için şimdilik değiştirmek istemiyorum.
Debriyajdaki boşluk biraz fazlaydı, onu bugün azalttım. Açıkçası biraz iyileşme var ancak yine istediğim gibi değil.
-
17 Nisan 2022, 12:56
Arkadaşlar merhaba 2015 pulsarımda çözemediğim bir sorun var tamircide çözemedi malesef. 2uzun 4 kısa arıza kodu veriyor internette düşük veya yüksek voltajdan dolayı olduğu yazıyor. Hali hazırda motorda rölanti dalgalanmasıda olduğundan hem yeni bs akü hemde rolanti sensörü aldım ve değişim yapıldı. Ancak motor bazen arıza lambasını yakıp 2 uzun 4 kısa 5 bin devirden öteye gidemiyor gücünde de düşüş oluyor. Sorun sizce nerede olabilir yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
-
29 Nisan 2022, 19:33
Arkadaşlar merhaba,
2020 pulsar, 5 bin kmde, denge sensörü sesi nasıldır? Depo kısmından 4-5 bin devir aralığında gelen tiz metal sesi şeklindemi? Böyle bir sorunum var da, araştırdım bunlarda olan birşeymiş ama tanısını koyamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
Denge sensörü ise ne yapmam gerekir? Garantiden değişir mi bu?
-
29 Nisan 2022, 23:07
Devir yükseldikçe ses seviyesinde artış var mi?
-
30 Nisan 2022, 06:59
Hayır, sadece 4-5 bin devir aralığında aynı sertlikte ses, tur camının demiri falan sandım ilk başta ama değil. 4-5 bin devrin ne altında ne üstünde ses yok.
Bu arada kapalı garajda denedim yürümeden de yapıyor bu sesi aynı devir aralığında.
-
03 Mayıs 2022, 10:01
Arkadaşlar benim rolanti düşük gibi yükseltsem daha mı iyi olur? Motoru çalıştırınca belli bir süre rolanti gidip geliyor gibi oluyor hava ortalama 20 derece normal mi acaba? Rs 200 üm vardı onda normaldi ns 200 aldım böyle bir durum ile karşılaştım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)