Öncelikle yeni fiyatlar hayırlı olsun Maxem SL-45 topcase önerirmisiniz bu motora? Günlük şehir içi için? XL kaskımın boyu. dısarda kaskı gerekirse yazın mont vs koyalım parkta diye. Veya https://www.hepsiburada.com/gahome-m...HBCV00000IM04O Bu çanta nasıldır topcase yerine sırt çantası
topcase ns200lerde sırıtmıyor, normal topcase almanız daha işlevsel olur bence.
Maxem SL-45 nasıldır peki? ucuza sıfır buldum birtane de? birde GP kompozitin 2 adet çanta demiri var birisi alüminyum dieğri alüminyum döküm. Ve bunlar sadece artçı tutamaçlarından bağlanıyor acaba ilerde oralardan kırılam yapar mı? yoksa farklı modelde ilave bağlantı demirleri olan bir demir mi bakmak lazım?
Maxemin o çantasını iki defa pulsara almıştım. İlkinin plastiği kalın ve sağlamdı. İkinci aldığım maxemin plastiği incelmişti. Şimdi nasıl bilemem. Sadece artci tutamaçlarına bağlanan demirden alırsan istisnasız bir şekilde şasideki o kısmı yırtarsın. Ben yırttım iki defa. Şasideki o kısmı yırtmak istemiyorsan, ilave bağlantı demirli olanından al, arka amortisörü mümkün olduğunca yumuşat(ne kadar sert olursa o kadar zarar verirsin çantaya da içindeki yüke de demire de şasiye de ben destekli çanta demirinin kaynak yerini de kırmıştım şasiye ek olarak pulsarda) ve çok ağır yükleme yapma.
2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25
ağır yükleme yapmam zaten normalde, park ettiğimde kaskı montu eldiveni vs içine koyacak bir çana olsun istiyorum, sürüşte de olursa içinde ofise giderken sırt çantam (laptop vs) branda ve belki zincir kilit.
Zincir kilidi sürerken taşımak için yoksa ufak bir kuyruk çantası alıp taşımak daha mı rahat olur? Zincir kilidi nasıl taşıyorsunuz?
Oranın yırtılması için yüke ihtiyacı yok. Sadece artçı tutamaçına bağlanan demirden alırsan yolda giderken çantanın sürekli sallanmasıyla o kısım yırtılıyor. Hiç bulaşma bence o tip demirlere. Şasedeki o yırtılmayı görmek fena can yakıyor demedi deme.
Zincir kilit taşımıyordum ben. sadece zincir kilit taşımak istersen tex marka arka koltuğa takılan körüklü çanta alabilirsin. Ben şu an r25' te o tex marka körüklü çantayı kullanıyorum. Tex 69 körüklü çanta diye arat çıkar. R25 de demir takilacak yer yok malum. Küçük bakkal alışverişleri için de baya işlevsel oluyor.
Cevap icin tesekkurler hocam, 10mm bir makasa kesilecek zonciri de tasimaya gerek var mi bilemedim iste.
Onerin asagidan ilave 2 boru ile baglanan uzun topcase demiri mi ?
tesekkurler cevap icin bakalim bir motor kasim sonu gelsin gorecegiz insallah
Merhaba arkadaşlar. 15.000 bakım ücreti için İstanbul Anadolu yakasındaki bir servisten fiyat aldım. 780 tl dediler. Fazla olduğunu düşündüğüm için farklı bir yeri aradım, genel olarak piyasa bu mu diye. Diğer servis 300 tl dedi. Bu kadar fark olması aklıma yatmadı. Birinde yanlışlık olduğu çok belli. Yakın zamanda servise giden olduysa yardımını ve tavsiyesini bekliyorum. Anadolu yakasında işin ehli servis tavsiyesi de verirseniz mutlu olurum. (Motosikletin garantisi devam ettiği için özellikle servis arıyorum.)
https://i.hizliresim.com/kg4rriq.jpg
Arkadaşlar bugün farkettim çok teknik bilgim yok bu sızıntı ne olabilir?
Blok terleme yapmiş.
Karter havalandirmadan,hava filtre kutusuna giden parmak kalinliginda siyah bir hortum var onu takip et,sıkışma,ve tikanma var mi?
Yag dolumu uygun seviyede yapildimi?fazla yag konulma gibi?
Motoru kullanirken fazla sıķıştirmiş olabilirsin
Blok cevresindeki civatalari torkla.
Stator elektrik akim tasiyici kablo şapkasindan da yag kacirma var,oraya da bak,sanki orada da daha once bir islem var gibi,sivi conta birikintisi var
Son çare stator kapak conta degisimi.
Biraz sacma gelecek , cok basit birşey ancak beceremediğim ve fikire ihtiyacım olan bir konu var
Motorun manetlerini cıkartmam lazım, elcik korumanın bir bağlantısı manetleri tutan tek vidaya bağlanarak yapılıyor, diğeri gidon topuzundan.
Ancak manet vidalarını cıkartamdadım birisi fren manetini tutan vida düz, debriaj manetini tutan vida yıldız.
2016 model ns200.
İnternet videolarında bazılarında üst taraftan hemen çeviriyor, bazılarında altta kalan civatayı gevşetiyor.
Ama sıkıntı şu, benim altta civata yok, sadece vida tutuyor. Vidalarda o kadar sıkı ki tornovidanın gireceği boşluk zorlamaktan erimek üzere. tornavida ile acamadım
bir taktiği falan var mı napayım bilemedim :D
Arkadaşlar merhaba. Malum kış geliyor. Akü geçen sene kışın arada sıkıntı yaratmıştı. Soğuklarda 3-4 gün çalışmayınca bir kaç defa marşa basınca marş almıyor sonrasında hiç marş basmıyordu. Bir yokuştan aşağı 3. viteste vurdurarak çalışınca biraz yol yapınca düzeliyordu. Bu sene daha havalar tam soğumadı ama bir gün dışarda yatsın marş almıyor.
Akü tavsiyesi isteyeceğim. orjinali sanırım 12v9a fakat nette hep 12v12a çıkıyor. 12 amper almamın sakıncası olur mu? Alıp kullandığınız ve memnun kaldığınız akü var mı?
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)