Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
03 Ekim 2021, 16:46
Arkadaşlar merhaba, geçen hafta 2.el 2020 model bir ns 200 alarak aranıza katıldım, bugün de ehliyet sınavına katıldım o derece yeniyim.
Fikrinizi almak istediğim bir konu var, fren hidrolikleri. Ön de arka da boş görünüyor, frenlerde sıkıntı yok, şu an için. Benzinlikten dot3 yada 4 alıp kendim koysam bu sorun yaratır mı?
Diyeceksiniz ki “bakım”. En kısa zamanda bakıma sokacağım zaten, ama rahat rahat pratik yapabilmek adına bakıma gidebilene kadar bi çözüm arıyorum. Saçma mı olur, yoksa dokunmayayım mı? Böyle de hiç süremiyorum ondan fikirleriniz benim için önemli. Şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
03 Ekim 2021, 17:43
KeepSs adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba, geçen hafta 2.el 2020 model bir ns 200 alarak aranıza katıldım, bugün de ehliyet sınavına katıldım o derece yeniyim.
Fikrinizi almak istediğim bir konu var, fren hidrolikleri. Ön de arka da boş görünüyor, frenlerde sıkıntı yok, şu an için. Benzinlikten dot3 yada 4 alıp kendim koysam bu sorun yaratır mı?
Diyeceksiniz ki “bakım”. En kısa zamanda bakıma sokacağım zaten, ama rahat rahat pratik yapabilmek adına bakıma gidebilene kadar bi çözüm arıyorum. Saçma mı olur, yoksa dokunmayayım mı? Böyle de hiç süremiyorum ondan fikirleriniz benim için önemli. Şimdiden teşekkürler.
merhaba,
hidrolikte kaçak yoksa ki yoktur frenlerin tuttuğunu söylüyorsun, fren balatası aşındıkça balata incelir ve kaliperdeki piston dışarı çıkar. piston dışarı çıktıkça hidrolik azalır. yani hidroliğin azalması fren balatalarının inceldiğine işarettir. durduk yere hidrolik doldurursan fren balataları değişeceği zaman hidrolik taşacaktır.
-
03 Ekim 2021, 17:51
ulkerhan adlı üyeden alıntı
merhaba,
hidrolikte kaçak yoksa ki yoktur frenlerin tuttuğunu söylüyorsun, fren balatası aşındıkça balata incelir ve kaliperdeki piston dışarı çıkar. piston dışarı çıktıkça hidrolik azalır. yani hidroliğin azalması fren balatalarının inceldiğine işarettir. durduk yere hidrolik doldurursan fren balataları değişeceği zaman hidrolik taşacaktır.
Teşekkürler, buradan müdahale etmemem gerektiğini, balatalar bitikse bakımda onları da elden geçirmem gerektiğini anlıyorum o halde, doğru mudur?
-
03 Ekim 2021, 20:59
KeepSs adlı üyeden alıntı
Benim de motorum 2020 pulsar ben de ilk boş sandım ama tam dolu olduğu için öyle görünüyormuş. Belki seninki de öyle olabilir
-
03 Ekim 2021, 21:22
mklcts adlı üyeden alıntı
Benim de motorum 2020 pulsar ben de ilk boş sandım ama tam dolu olduğu için öyle görünüyormuş. Belki seninki de öyle olabilir
Valla hocam bu su gibi değilse ki sanmıyorum, içindeki 3 kollu demiri gözüküyor, min-max olan yerde, oldukça net hemde. Motora ilk indiğimde yukarıdaki arkadaşın dediği gibi balataları kontrol edeceğim, en kısa zamanda bakıma götüreceğim.
-
04 Ekim 2021, 08:53
yeni gelen zamla birlikte facebookta 2018 30 bin km de ns200 'ü 34 bin beşyüz tl'ye sattıklarını gördüm.
motorunuzun kıymetini bilin :D ikinci eli sıfırından pahalı.
-
04 Ekim 2021, 09:52
arndiol adlı üyeden alıntı
yeni gelen zamla birlikte facebookta 2018 30 bin km de ns200 'ü 34 bin beşyüz tl'ye sattıklarını gördüm.
motorunuzun kıymetini bilin :D ikinci eli sıfırından pahalı.
harbiden öyle bir arkadaş taktı abi 20bine alayım senin motor temiz diye olm diom satsam ben ne alıcam dımdızlak kalırım ortalıkta 50cc anca alırım herhalde
Instagram: Ekremalp85
Youtube: Ekrem Alp
-
04 Ekim 2021, 11:27
Bu nasıl olur şaşırdım. Şanslıymış satan arkadaş.
-
04 Ekim 2021, 13:03
son fiyatı 32,410 hayırlı olsun, bajaj hindistan'a soracağım bu fiyat politikası nedir diye, şaka gibi...
-
04 Ekim 2021, 13:39
dundanbiri adlı üyeden alıntı
son fiyatı 32,410 hayırlı olsun, bajaj hindistan'a soracağım bu fiyat politikası nedir diye, şaka gibi...
toplanın dostlar size kuralkan'ın bir pulsar'dan kaç para kazandığını anlatacağım.
satış fiyatı: 32.410 TL
vergilerin toplamı: 6.979 TL
vergisiz aracın fiyatı: 25.431 TL
Hindistan'da Pulsar 200 Ns'in vergisiz fiyatı: 1,38 lakh yani 16.470 TL
Kuralkan'ın karı: 8.961 TL (nakliye, gümrük, operasyonel giderler, personel giderleri düşülmemiştir. Yaklaşık olarak fikir verebilir.)
Hindistan'da yol vergileri dahil Pulsar'ın fiyatı: 1,81 Lakh yani: 21.667 TL
Aynı fiyatlar yedek parçalarda da mevcut. Kargo dahil yarı fiyatına 99rpm.com'dan parça sipariş ediyorum.
-
04 Ekim 2021, 21:23
ulkerhan adlı üyeden alıntı
toplanın dostlar size kuralkan'ın bir pulsar'dan kaç para kazandığını anlatacağım.
satış fiyatı: 32.410 TL
vergilerin toplamı: 6.979 TL
vergisiz aracın fiyatı: 25.431 TL
Hindistan'da Pulsar 200 Ns'in vergisiz fiyatı: 1,38 lakh yani 16.470 TL
Kuralkan'ın karı: 8.961 TL (nakliye, gümrük, operasyonel giderler, personel giderleri düşülmemiştir. Yaklaşık olarak fikir verebilir.)
Hindistan'da yol vergileri dahil Pulsar'ın fiyatı: 1,81 Lakh yani: 21.667 TL
Aynı fiyatlar yedek parçalarda da mevcut. Kargo dahil yarı fiyatına 99rpm.com'dan parça sipariş ediyorum.
Burda 2 tane ıphone 11 pro alınırken Pulsar parasına Hindistan da alamıyorsun ama.
-
05 Ekim 2021, 10:20
kdiner adlı üyeden alıntı
Burda 2 tane ıphone 11 pro alınırken Pulsar parasına Hindistan da alamıyorsun ama.
Iphone 11 pro 256gb hindili gurularda 87.500 rupi
Ns 200:1.40,500 rupi
Pulsar ns 125 :78.500 rupi
Hintli gurularda,Iphone 11,pulsar 125 den daha pahali.
Bizde ise,
Pulsar Ns 125 :23bin tl
Iphone 11 pro: 16 bin tl
Aradaki fark 7 bin t
Hindi de iphone 11 pro: 10.350 tl
Ns 125 ise 9.340 tl
Ns200 ise 17.000 tl
Bu hesaba göre
Tr de ns 200 ün 46 bin tl olmasi lazim(hindistanda 125 ile 200 arasindaki fark ortalama iki kati)
32 bin tl yine uygun gibi,buradaki distributor yine hesapli veriyor.
-
10 Ekim 2021, 23:49
mklcts adlı üyeden alıntı
Hocam selam tekrar, bu hafta sonu götürebildim bakıma, dediğin gibiymiş, full doluymuş acemilik işte teşekkür ederim tekrardan.
-
11 Ekim 2021, 12:38
Arkadaşlar selamlar, 2020 model ns 200 sahibiyim. 5000 kkm de şuan. Motorumun zincir bakımını yağlama ve temizleme olarak bahsedilen aralıklarda yapıyorum. 1 hafta önce motorumda plastik yanığı gibi bi koku ile karşılaştım. kulüp gezisindeydik ve diğer arkadaşlarla altına,sağına,soluna baktığımızda birşey göremedik. Eve gelip zincir temizliği yapacağım zaman bi süredir aklımda olan zincirin ön kısmında olan küçük dişlinin koruyucu kapağını söktüm be orda fazlaca yağ biriktiğini gördüm. Sizce zincir ve motor ısındığında o yağı eritip o plastiğin üzerinde durduğu için ordan bir koku geliyor olabilir mi? Bu arada plastikte herhangi bir hasarda yok. Başına gelen var mı koku problemi? Aydınlatırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.
-
11 Ekim 2021, 12:58
isoozdmr adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar selamlar, 2020 model ns 200 sahibiyim. 5000 kkm de şuan. Motorumun zincir bakımını yağlama ve temizleme olarak bahsedilen aralıklarda yapıyorum. 1 hafta önce motorumda plastik yanığı gibi bi koku ile karşılaştım. kulüp gezisindeydik ve diğer arkadaşlarla altına,sağına,soluna baktığımızda birşey göremedik. Eve gelip zincir temizliği yapacağım zaman bi süredir aklımda olan zincirin ön kısmında olan küçük dişlinin koruyucu kapağını söktüm be orda fazlaca yağ biriktiğini gördüm. Sizce zincir ve motor ısındığında o yağı eritip o plastiğin üzerinde durduğu için ordan bir koku geliyor olabilir mi? Bu arada plastikte herhangi bir hasarda yok. Başına gelen var mı koku problemi? Aydınlatırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.
hocam tam kaynağını bilmiyorum ancak bende de var ve bu durum için "her ns200 de var" dediler.
Ne kadar doğru, nedendir bilmiyorum
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
11 Ekim 2021, 13:19
isoozdmr adlı üyeden alıntı
Plastigin üzerinde durduğundan demissin plastik bir parca olmamasi lazim on dslinjn etrafinda bu tarz seyleri toplamak icin metal bir koruyucu var o sende yoksa senden onceki sahibi çıkartmış olabilir. Plastik kokusuna gelirsek eğer ben balikesirden donerken canakkalede mola veristim o sira zincirimin gerginligini kontrol etmek istedigimde bi cubuk ile hava kaldirdigimda zincirden duman çıkmıştı. Sanirim zincir kaydırıciyı eritmis olabilir bir anlik onun kokusu gelmis olabilir.
-
11 Ekim 2021, 13:30
Alper600RR adlı üyeden alıntı
Plastigin üzerinde durduğundan demissin plastik bir parca olmamasi lazim on dslinjn etrafinda bu tarz seyleri toplamak icin metal bir koruyucu var o sende yoksa senden onceki sahibi çıkartmış olabilir. Plastik kokusuna gelirsek eğer ben balikesirden donerken canakkalede mola veristim o sira zincirimin gerginligini kontrol etmek istedigimde bi cubuk ile hava kaldirdigimda zincirden duman çıkmıştı. Sanirim zincir kaydırıciyı eritmis olabilir bir anlik onun kokusu gelmis olabilir.
Aslında evet plastik gibi değil ama metal bi parçada değildi daha çok sert yapıda bi üründü. Motosikleti sıfır almıştım buarada. Her neyse açıkçası endişelenmiştim ama sanırım çok korkulacak bi durum yok gibi anladım sizin yazdığınızdan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:29 ----------
arndiol adlı üyeden alıntı
hocam tam kaynağını bilmiyorum ancak bende de var ve bu durum için "her ns200 de var" dediler.
Ne kadar doğru, nedendir bilmiyorum
Ben mart ayından beri kullanıyorum fakat bu ilk kez geldi başıma. Umarım çok endişelenecek bi durum değildir.
-
11 Ekim 2021, 19:02
Sıfır km motosikletten çıkma hiç kullanılmamış mrf lastik setini istanbul içi satıyorum. İlgilenen mesaj atabilir.
-
11 Ekim 2021, 22:11
Arkadaşlar 2021 ns200 aldım 2 ay once ve şuan 1400 kilometrede ama yolda giderken aniden yağ lambası yakıyor. Kenara cekip kontağı kapatıp tekrar çalıştırdığımda kayboluyor ama bir süre sonra tekrar yanıyor. Servisle görüştüm müşür değistireceğiz dediler ama başına gelen varmı nasıl çözdünüz sorunu ?
Kronik bir sorunmu acaba ? Daha önce müşür değiştiripte sorunu çözmüş olan varmı aranızda ?
-
11 Ekim 2021, 22:29
Arkadaslar selam baslangic motoru icin ns200 mu dominar 250 mi dersiniz ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)