Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
15 Nisan 2019, 19:23
kdiner adlı üyeden alıntı
Fan rolesi motora oturduğun zaman sağ grenajın altında ortada kalan roledir onların yerini değiştirip bir kontrol edin.
Söylediğiniz sigortayı buldum baktım atık büyük bir umutla değiştirdim😊. Ama çalışmadı fan. Sanırım ortadaki röle fan rölesi değil. O röleyi sökünce motor çalışmıyor. Biri gri diğer ikisi kahverengi 3 röleden ortadaki kahverenginin fana giden ayaklarını kısa devre yaptım fan çalışmadı. İlla depoyu söküp fanın uçlarına 12V'u direk vereceğiz herhalde.
Reklamlar
-
15 Nisan 2019, 19:59
cc007 adlı üyeden alıntı
Söylediğiniz sigortayı buldum baktım atık büyük bir umutla değiştirdim😊. Ama çalışmadı fan. Sanırım ortadaki röle fan rölesi değil. O röleyi sökünce motor çalışmıyor. Biri gri diğer ikisi kahverengi 3 röleden ortadaki kahverenginin fana giden ayaklarını kısa devre yaptım fan çalışmadı. İlla depoyu söküp fanın uçlarına 12V'u direk vereceğiz herhalde.
Olabilir ben öyle bilgi edindim dediğin doğru olabilir, yavaş yavaş hepsini halledeceğine eminim, biraz elimizin kirlenmesi lazım kolay gelsin.
-
15 Nisan 2019, 21:46
Olabilir ben öyle bilgi edindim dediğin doğru olabilir, yavaş yavaş hepsini halledeceğine eminim, biraz elimizin kirlenmesi lazım kolay gelsin.
Yardımlarınız için çok teşekkürler. Halledip forumuda bilgilendiririm inşallah.
-
20 Nisan 2019, 16:59
cc007 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar benim motorun soğutma fanı çalışmıyor. İnternetten araştırınca hintli arkadaşlar bir röleyi kısa devre falan yapıp arıza teşhisi yapıyorlar. Ama onların motorlarda gösterdikkeri yerde 1 tane röle var o da fan rölesi. Bizim motorlarda orayı açınca 3 tane röle çıkıyor. Bizim motorların fan rölesinin yerini bilen varmı?
Arkadaşlar bugün fanın faaliyetini aldım. Fan çalışıyor uçlarına 12V verince. Geriye müşürmü kaldı şimdi. Varmı başka fikri olan?
-
24 Nisan 2019, 17:01
selam arkadaşlar gecen gun motorumla kucuk bir tank slapp yasadim ama bunun on amortisorle alakasi oldugunu dusunuyorum yagı nedir nasil degistirilir biliyormusunuz motor 34 xxx de
-
24 Nisan 2019, 19:17
Ön bilyalarda çok çok hafif bir gevşeme de varsa yapabilir, arkada çanta/yük varsa oda etkiler, kasislerden ya da çukurlardan geçerken gidonda hafif boşluk hissi var mı?
-
24 Nisan 2019, 21:02
ndvia adlı üyeden alıntı
selam arkadaşlar gecen gun motorumla kucuk bir tank slapp yasadim ama bunun on amortisorle alakasi oldugunu dusunuyorum yagı nedir nasil degistirilir biliyormusunuz motor 34 xxx de
kdiner arkadaş geçenlerde Dominarının ön amörtisörlerine bakım yapmış ve Dominar forumuna video koymuş. Çok farklı değildir herhalde bir inceleyin derim.
-
24 Nisan 2019, 21:24
cc007 adlı üyeden alıntı
kdiner arkadaş geçenlerde Dominarının ön amörtisörlerine bakım yapmış ve Dominar forumuna video koymuş. Çok farklı değildir herhalde bir inceleyin derim.
İşlem aynı ama koyulan miktar farklı, dominar tek amortisör 420ml yağ alıyor, Pulsar amortisör başına 275ml veya 285ml yağ koyuluyor her iki oranda sıkıntı olmaz, en iyi oran amortisörden çıkan yağı üzerinde değer yazan bir kaba koysun aşağı yukarı oran belli olur, bu linkten amortisör sökme takma işlemi yapabilir.
https://youtu.be/5_HZw2v0u9M
-
24 Nisan 2019, 23:14
Pulsarın soğutma fanı elektrik bağlantı şemasını buraya atabilecek olan varmı aramızda?
-
25 Nisan 2019, 08:33
tesekkurler cevaplar icin tek basima yapmam cok zor olmasa gerek elim alev edavet tutuyor gayet deneyecegim
-
25 Nisan 2019, 20:14
mutlu mesut kullandığım motorumu dominar a geçiş yapabilmek için satıyorum. 1 yıl garantisi devam ediyor. ekstraları mevcut.
ilan linki:https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...86549748/detay
buda kendisi
[IMG][/IMG]
-
26 Nisan 2019, 15:56
vlad1462 adlı üyeden alıntı
Hayırlısı olsun
-
26 Nisan 2019, 16:27
vlad1462 adlı üyeden alıntı
arkadaki motorlar rahmetli barkın bayoğlunun değilmi benmi yanlış görüyorum ?
-
26 Nisan 2019, 18:46
Pulsar dışında arkadaki motorların hepsi rahmetlinin...
-
27 Nisan 2019, 19:52
yag filtresi kapaginin oring boyutunu bilen varmi sizdiriyorda degistirmeden eski oringle takmistim degistirirken yagi bosaltmamak icin motoru yan devirsem acip yeni origin yada eski oringi temizleyip taksam olurmu ?
-
27 Nisan 2019, 23:04
ndvia adlı üyeden alıntı
yag filtresi kapaginin oring boyutunu bilen varmi sizdiriyorda degistirmeden eski oringle takmistim degistirirken yagi bosaltmamak icin motoru yan devirsem acip yeni origin yada eski oringi temizleyip taksam olurmu ?
Yeni oringi al motor diğer tarafa yatar sök tak, eskisini temizlesen yine sıkıntı yapabilir.
-
28 Nisan 2019, 08:38
Fan açmama arızası tamam. Fan müşürünü değiştirdim. Arıza geçti. 10000 bakımınıda yaptım motor rahatladı. Fakat yağ kaç litre koyacağım diye araştırırken birşey farkettim. Bizim türkçe kullanma klavuzunda 1.2 lt filtre değişmediyse, 1.4 lt filtre+yağ diye bir ibare var. Global sitesinden aldığım ingilizce kullanma klavuzunda ise bakımda 1.2 lt, motor rektefiye yaptıysan 1.4 lt yazıyor. Birde yağ seviyesi yağ göstergesi cızgilerinin arasında üst cizgiden 0.8 mm aşağida olması en idealidir gibi bir ibare var. Bende bu ibarelere binaen filtre değiştirmeme rağmen 1.2 lt yağ koydum yağ miktarı kullanım klavuzunda yazdığı gibi 2 çizgi arasında kaldı tamda. Acaba 1.4 lt koyarak biz yanlışmı yapıyoruz hep. Benim vuruntulu çalışma sorunuda gitti şimdi. Bakımını kendi yapan arkadaşlar sizler kaç litre yağ kullanıyorsunuz?
-
28 Nisan 2019, 09:46
cc007 adlı üyeden alıntı
Fan açmama arızası tamam. Fan müşürünü değiştirdim. Arıza geçti. 10000 bakımınıda yaptım motor rahatladı. Fakat yağ kaç litre koyacağım diye araştırırken birşey farkettim. Bizim türkçe kullanma klavuzunda 1.2 lt filtre değişmediyse, 1.4 lt filtre+yağ diye bir ibare var. Global sitesinden aldığım ingilizce kullanma klavuzunda ise bakımda 1.2 lt, motor rektefiye yaptıysan 1.4 lt yazıyor. Birde yağ seviyesi yağ göstergesi cızgilerinin arasında üst cizgiden 0.8 mm aşağida olması en idealidir gibi bir ibare var. Bende bu ibarelere binaen filtre değiştirmeme rağmen 1.2 lt yağ koydum yağ miktarı kullanım klavuzunda yazdığı gibi 2 çizgi arasında kaldı tamda. Acaba 1.4 lt koyarak biz yanlışmı yapıyoruz hep. Benim vuruntulu çalışma sorunuda gitti şimdi. Bakımını kendi yapan arkadaşlar sizler kaç litre yağ kullanıyorsunuz?
filtre dahil 1,3ml veya 1,250ml işini görür, 1,4ml koyunca üst çizgiyi bir miktar geçiyor o yüzden hiç önermiyorum.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
-
28 Nisan 2019, 15:24
Yeni oringi al motor diğer tarafa yatar sök tak, eskisini temizlesen yine sıkıntı yapabilir.
eyvallah hocam sagollasin
-
29 Nisan 2019, 12:44
Hayirli günler 3 gün önce antifirizi degistirdim sonra kapağıni kapattim.havasini almadim yani. Ertesi gun yolda hararet isigini yakti.gaz yememeye basladi. Kapattim.(fan vs acmadi) ikaz isiği 3 uzun 2 kisa yandi...
Suyunu tamamladım havasını aldım fan sigortasını değiştirdim(2 senedir fan açmayan motor fan açtı).Suan gayet iyi çok şükür.Aklıma takılan hararet ışığu yakıp gaz yememe ve 3 uzun 2 kisa arıza ışığı?
Kimi koruma diyor kimi yok öyle bişi conta yakmıştır sorum bu....
not:Kemal Dinere yardımları için çok teşekkürler...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)