Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio
    Pulsar rs 200 modifiye

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    pilatini10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar200ns
    Alıntı cengo42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar facebook grubuna iki kere istek gönderdim. Kabul edilmedi. Burada grupta olup da yardımcı olabilecek var mı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:27 ----------

Motorlara zam gelmiş. Bu gün zar zor 14.900 kırmızı rengini alıp aileye girmiş bulunmaktayız.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:37 ----------

2018 ns 200 ile aranıza katılmış bulunmaktayım.

https://i.hizliresim.com/yqp177.jpg
    hayırlı olsun topragım
    güle güle kullan
    cengo42 bunu beğendi.

cengo42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Arkadaşlar normal asfalt kullanımında zinciri kaç km de temizleyip yağlıyorsunuz. Kullandığınız zincir yağı markaları nelerdir.

YAHYaONUR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS/ Yamaha tracer 700
    Arkadaşlar normal asfalt kullanımında zinciri kaç km de temizleyip yağlıyorsunuz. Kullandığınız zincir yağı markaları nelerdir.
    300-400 km'de bir sadece yağlama, 600-700 km de bir temizlik + yağlama yapıyorum. Würt'ün sprey yağını kullanıyorum.
    cengo42 bunu beğendi.

Motosikleti
    ns 200
    Pulsar için zincir dişli seti değişimi yapmam gerekiyor. Zincirim çok kötü durumda, ne alacağımı bilmiyorum. Hazır dişli değiştirmişken arkaya biraz daha büyük bir dişli takayım diyorum. İlk kalkış anı ve son vitesteki torku çok yetersiz geliyor. Son hızın düşmesi benim için çok önemli değil çünkü zaten 6. viteste redline bölgesine sadece rampa aşağı inerken ulaşabiliyorum.

Zincir ve dişli olarak ne önerirsiniz? Fazla para vermek istemiyorum, neredeyse 10 bin kilometrede öldürüyorum zaten zinciri. Zinciri temizlemek ve gergi ayarlamak konusunda ihmalkarım biraz. Her yıkamadan sonra -ortalama 500 km- yağlayıp geçiyorum, çok bollaşınca gerdiriyorum o kadar.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Alıntı janset1604 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pulsar için zincir dişli seti değişimi yapmam gerekiyor. Zincirim çok kötü durumda, ne alacağımı
    bilmiyorum. Hazır dişli değiştirmişken arkaya biraz daha büyük bir dişli takayım diyorum. İlk kalkış anı ve son vitesteki torku çok yetersiz geliyor. Son hızın düşmesi benim için çok önemli değil çünkü zaten 6. viteste redline bölgesine sadece rampa aşağı inerken ulaşabiliyorum.

Zincir ve dişli olarak ne önerirsiniz? Fazla para vermek istemiyorum, neredeyse 10 bin kilometrede öldürüyorum zaten zinciri. Zinciri temizlemek ve gergi ayarlamak konusunda ihmalkarım biraz. Her yıkamadan sonra -ortalama 500 km- yağlayıp geçiyorum, çok bollaşınca gerdiriyorum o kadar.
    Zincir olarak D.i.d öneririm. Dişliye karışmam zevk meselesi
    janset1604 bunu beğendi.

AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Alıntı ekrem ata adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Macaristan’da arıza yapan arkadaşımız ile ilgili konu hakkında sosyal medyada çok farklı yroum ve değerlendirmeler yapıldığı için hiç istemesem de mahrem olan bazı konuları açıklığa kavuşturmak istedim.

90 gün 13 ülke parolası ile yola çıkan sonsuzrota grubunu öncelikle tebrik ediyoruz ve yaşamış oldukları şanssız durum için öncelikle geçmiş olsun diyoruz.

Ama garanti kapsamı ile ilgili durum şu şekilde.

Motor 26.500 km de ve 2017 model PULSAR NS 200.

Yetkili servisimizde sadece 500 km, 5000 km ve 10.000 km bakımları yapılmış. Ancak 15.000-20.000-25.000 km bakımları servisimizde yapılmadığı için motor garanti dışı.

Buna karşılık konuyu bajaj yetkililerinden rica ettik ve bu kapsama aldırdık.

Dün kendilerinden parça eksik listesini bildirmelerini talep ettik. 19 kalem ve oldukça maliyetli bir listeyi herhangi bir bedel istemeden kendilerine bugün sevk ediyoruz. Parçaları Türkiye’deki bir arkadaşlarına teslim edeceğiz. Kendisi kargo ile gönderecek. Aksi bizim sevk etmemiz durumunda MACARİSTAN’a ihracat yapmak zorundayız. Prosedür oldukça uzayacak.

Kısaca yurt dışındaki bir motorumuza garanti kapsamında olmadığı halde özel gayretimizle parçayı bir gün içinde sevk edecek şekilde aksiyon aldık. Hangi marka olursa olsun başka nasıl aksiyon alınabilirdi ki?

Arkadaşlar da takdir edeceklerdir hiçbir marka da yetkili servislerine gelmediği bir motor için sadece parça desteği sunabilir. O süre de kanuni süreç ne ise ona uygun olarak devam eder.

Biz yurt içinde de olduğu gibi yurt dışındaki herhangi bir bajaj motoruna da en kısa sürede parça gönderecek şekilde aksiyon almaya her zaman hazır olduğumuzu bu vesile ifade ederiz.

Bütün arkadaşlarımız gönül rahatlığı ile seyahate çıkabilirler.

Tek isteğimiz motorların peryodik bakımları en azından garanti süresi boyunca yetkili servislerimizde yapılmasıdır.

Ayrıca kullanmış olduğunuz motorun dilinden iyi anlayarak bize ne verebileceklerini iyi bilerek cc ve gücüne uygun şekilde kullanılması da çok önemli bir konu. Bu arkadaşlar için ifade etmiyorum. Ama onlarca örnek biliyorum. Motorun saatlerce üst limitlerde redline pozisyonunda kullanılması beklenmedik arızalara yol açabilir.

Tekrar yaz mevsisimin bu güzel günlerinde tüm arkadaşlara güzel, keyifli ve emniyetli seyahatler diliyorum.
    Abi ne güzel adamsın. Ne güzel marka ve şirket. BAJAJ yine düşman çatlatmış. Helal olsun size. Kullanıcı hatası nedeni ile garanti dışı kalmış 200'lük motoru sıkıştırıp başına iş açanın bile yurtdışında yardımına koşmak büyük alicenaplık. Varolun.
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    motor servise gitmemesine rağmen 21 kalem parça göndermişler daha ne yapsın ekrem ata ?

Arkadaşlar bayram üstü motorum sorun çıkardı lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Video biraz kalitesiz ve sesi az ama sorun net anlaşılıyor

https://youtu.be/FhGEE6NuXJs

Herkese selamlar,
    1 senedir 2017 pulsar abs sahibiyim
    https://www.instagram.com/routeinfinite/?hl=tr
    bu arkadaşlarının başlarına gelen olayın sebebi bence yağ dan kaynaklanıyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=QesDRy_gbNM
    bu videolada putoline 10w-40 yağını koyuyorlar ama pulsar kitapçığında SAE 20w -50 standartında yağ koymayı öneriyor ,
    malum 2 kişiler ve çokça yükleri var birde havalar baya sıcak bütün bu koşullar bir araya gelince 10w-40 yağının yetersiz kaldığını tahmin ediyorum.
    nerdeyse artık bütün markalar üst sekmendi 50 olan yağa geçiş yapıyorlar ben sivasta yaşadığım için motul 15w-50 kullanıyorum biraz daha sıcak bölgelerde 20-50 kullanmak daha mantıklı olacaktır.
    ayrıca ekrem abinin çabası takdira şayan kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz.

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Arkadaşlar lastikleri değiştireceğim babam hız yaparsın diye izin vermiyor. Ben söyledim motoru alan çoğu kişi değiştiriyor diye inanmıyor.

Motosikleti
    Ns200
    Merhaba,
    Öncelikle iyi bayramlar diliyorum.
    Ekrem beyin burnundan kıl aldırmayan yorumlarına cevaben ben de bir tecrübemi paylaşmak istiyorum.
    Bir yıldır ns200 kullanıcısıyım. 500 km. bakımına gittiğimde yetkili servis motorun aküsünün arızalı olduğunu tespit ederek garanti kapsamında değişim talep etti. Tespite ve talebe ilişkin tarafıma hiçbir belge vermedi, veremedi çünkü Kuralkan firmasının çalışma prensibi imiş (Türkçesi köylü kurnazlığı).
    Kuralkan dan talebe ret cevabı geldi. Telefonla yaptığım görüşmelerde de kale alınmayınca yeni akü alıp durumu tüketici hakem heyetine bildirdim. 5 ay kadar beklemiş olsamda haklı davamı kazandım ve akünün bedeli tarafıma ödendi. Iban bilgimi almak için arayan Kuralkan müşteri temsilcisinin ilgi ve alakası gözlerimi doldurdu. Ekrem bey burada her nekadar mangalda kül bırakmıyor olsa bile yaşanan acı tecrübeler pulsar distribütörünün gerçek yüzünü ortaya koymaktadır.
    Hürmetler.
    alp010 ve newmoto76 bunu beğendiler.

Herkese Hayirli Bayramlar..Forumdan birqzuzak kalmistim dondugumde pek birsey degismedigini ve guzel ulkemde herseyin ambalaj ve imaj oldugunu yeniden gormus oldum..

Bajaj 200 ns te yer alan bu stop etme, dandik aku kullanma vs bu foruma konu olan bircok sorunu fabrika urwtimde cozmuyor biri buraya foruma canim yandi diyene kadarda mudehale etmiyor.

Kardesim boyle is olurmu ? Hala bir motorun stop etme aku sorunu nasil giderilemez buna musteri nasil razi olabilir.Bu motor geleli kac yil olmys hala dalga gecer gibi musteriyi boyle bezdirmek nedir?

Arkadaslar eger Bajaj bu sorunlari guncellemelerle cozemiyorsa ya bu urunu ortadan kaldirmali yada musterisine omur boyu uzatilmis garanti vermelidir..

Dominar 400 de boyle sorunlar yokken 200 de opmasi bu motosikletin hatali uretildiginin ve halen hatali unite/yazilim ve materyallerle birlestirildiginin ispatidir..

Emsal markanin 400 dominar versiyonunu baz alarak hala200 ns te sorun yasayan davasinda hakli arkadaslari Kuralkan a karsi yasalhaklarini sonuna kadar savunmalarini ve talep etmelerini tavsiye ederim..Sadece bu forumda olan sikaywtler bile yeterli ispattir..

Ekrem Ata ise halen bu urundeki sorunlu uretimi ve/veya teknik hatayi kabul etmeyen klasik Turk tipi durumu idare et yoneticiligi yapmaktadir..

Simdi diyecekki 200ns te kronik sorun yok..Bu foruma gore en az 10 da 4 var..400dominarda neden yok ? daha kaliteli yada dahauyumlu parcalardan olustugu icin olabilirmi??

Merhaba herkese. Ankara'daki malum bayi 19700 lira fiyat çekti. İstanbul'u aradım 2017 modeline 14000, 2018 ine 15600 diyor. Bu ne saçma iştir anlamadım.

Motosikleti
    Alıntı pinkzeppelin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba herkese. Ankara'daki malum bayi 19700 lira fiyat çekti. İstanbul'u aradım 2017 modeline 14000, 2018 ine 15600 diyor. Bu ne saçma iştir anlamadım.
    Şok fiyat gerçekten, şokk.

Evet bu durum benimde gözüme çarptı, diğer bütün illerdeki bayilerde 2017 modeller 13,5-14 bin tl; 2018 modeller 15,5-16 bin tl arasında iken Ankara bayimiz 19,700 diyor. Pazarlıkla 13,400 teklif edin, eğer kabul etmezse Konya veya Çorumdan alın motorunuzu dönüş yolundada rodaj yapa yapa gelirsiniz.

Alıntı YAHYaONUR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şok fiyat gerçekten, şokk.

Evet bu durum benimde gözüme çarptı, diğer bütün illerdeki bayilerde 2017 modeller 13,5-14 bin tl; 2018 modeller 15,5-16 bin tl arasında iken Ankara bayimiz 19,700 diyor. Pazarlıkla 13,400 teklif edin, eğer kabul etmezse Konya veya Çorumdan alın motorunuzu dönüş yolundada rodaj yapa yapa gelirsiniz.
    Bayramdan önce zam gelecek demişler ama fiyatlar çok uçuk görünüyor. O fiyatlara satabileceklerini düşünmüyorum. Ankara bayisi ise ayrı bir konu, çevre illere bakmayı düşünüyorum açıkçası.

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Arkadaşlar scoter geçiş yapacağım için sıfır aldığım motorumu satıyorum. 2018 kırmızı renk 200 km de.

Motosikleti
    Arkadaşlar scoter geçiş yapacağım için sıfır aldığım motorumu satıyorum. 2018 kırmızı renk 200 km de.
    Vay be ali kardesim, uzun yillar binecegim diyordun, lastik degistirecegim diyordun, zincir bakimi yaparim diyordun, 200km de cabuk pes ettin
    Ne olursa olsun fırtınanın şiddeti, martı sevdiği denizden asla vazgeçmez

Alıntı pinkzeppelin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bayi kafasına göre zam yapmış anlaşılan.
    http://satis.kuralkan.com.tr/bajaj.aspx
    online satıştan alın abi zam gelmeden.

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Alıntı YAHYaONUR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vay be ali kardesim, uzun yillar binecegim diyordun, lastik degistirecegim diyordun, zincir bakimi yaparim diyordun, 200km de cabuk pes ettin
    Düşüncelerim o şekildeydi. Satamazsam motoruma binerim aslında seviyorum ama vitesliye alışmadım.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)