Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
10 Mart 2017, 20:20
Arkadaşlar merhaba, 40 km oldu dünden beri pulsara alışmaya çalışıyorum hala kendimi motosiklet kullanıyormuşum hissine sokamadım belki de robokop gibi giyinip rüzgar, sıcak/soğuk hissini almıyorum, maksimum 60 km/sa hız yaptığım için (rodaj dönemi) bisiklet sürme hissi veriyor.Motorda düşük devir kullanımından bi titreşim oluyor (3bin-5bin rpm arası) sol aynada titreşimden dolayı görüş kalitesi düşüyor. Bu anlattıklarımla ilgili tavsiyesi olan var mı? Teşekkürler
Reklamlar
-
10 Mart 2017, 23:18
Hsnco adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba, 40 km oldu dünden beri pulsara alışmaya çalışıyorum hala kendimi motosiklet kullanıyormuşum hissine sokamadım belki de robokop gibi giyinip rüzgar, sıcak/soğuk hissini almıyorum, maksimum 60 km/sa hız yaptığım için (rodaj dönemi) bisiklet sürme hissi veriyor.Motorda düşük devir kullanımından bi titreşim oluyor (3bin-5bin rpm arası) sol aynada titreşimden dolayı görüş kalitesi düşüyor. Bu anlattıklarımla ilgili tavsiyesi olan var mı? Teşekkürler
hayırlı olsun öncelikle.bu motorun çevirebiliceği minumum devir 4000 devirdir.bunun altına kullanma zaten titremesinin sebebi boğulmasından kaynaklı 3000 devirde falan gaz açarsan titrer boğuluyor çünkü.aynalar rezalet arkayı göstermiyor kendini görüyorsun.o yüzden hemen değiştirmeni öneririm.ben özel bir ayna takmıştım tvs modellerinden discovery modeli vb gibi uyumlu olan aynalarda var.bilen varsa yazsın yada servise sorarsın rodaj bakımına gittiğin zaman.60 demişsin o kadarda değil maks 90 yap 6500 devir gibi bu hıza ulaşıyorsun zaten sıkıntı olmaz.
-
11 Mart 2017, 13:16
burak burk adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun öncelikle.bu motorun çevirebiliceği minumum devir 4000 devirdir.bunun altına kullanma zaten titremesinin sebebi boğulmasından kaynaklı 3000 devirde falan gaz açarsan titrer boğuluyor çünkü.aynalar rezalet arkayı göstermiyor kendini görüyorsun.o yüzden hemen değiştirmeni öneririm.ben özel bir ayna takmıştım tvs modellerinden discovery modeli vb gibi uyumlu olan aynalarda var.bilen varsa yazsın yada servise sorarsın rodaj bakımına gittiğin zaman.60 demişsin o kadarda değil maks 90 yap 6500 devir gibi bu hıza ulaşıyorsun zaten sıkıntı olmaz.
Tavsiyen için teşekkürler. Servise gidip konuşayım tekrar yoksa düşük devir düşük hızla olacak gibi değil uzun yola gidilmez valla çok problem olur. Aynalar için iki büklüm oldum sırf görebileyim diye dışardan bakanlar dans ediyor sanacak.
MeDMeKs bir tutku, bir felsefedir.
-
11 Mart 2017, 19:24
Yağ vidasından yağ akıtıyor
Göstergede yağ ikaz lambasını veriyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------
Castrol un hangi yağı kullanılıyor 200ns te
Bu kadar çok yağ kaçıran motora ekleme yapmak lazım
-
11 Mart 2017, 19:46
Pistonlar adlı üyeden alıntı
http://i.hizliresim.com/oj8ZZm.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------
Yağ tapasını kontrol edin-usta iyi sıkammaış olabilir veya en korkoncu dişleri yalama olmuş olabilir..Geçmiş olsun-CBF 150 ler yağ yakmasıyla meşhurdur,Pulsarlar da yağ akıtmasıyla...
-
12 Mart 2017, 23:41
Merhaba arkadaşlar Pulsar için su geçirmez depo üstü çanta öneriniz var mı yoksa herhangi bir marka alsam da olur mu?
-
13 Mart 2017, 10:09
Selam arkadaslar ns 200 icin bayiye basvurup isim yazdiran var mi?
-
13 Mart 2017, 10:38
Hsnco adlı üyeden alıntı
Tavsiyen için teşekkürler. Servise gidip konuşayım tekrar yoksa düşük devir düşük hızla olacak gibi değil uzun yola gidilmez valla çok problem olur. Aynalar için iki büklüm oldum sırf görebileyim diye dışardan bakanlar dans ediyor sanacak.
ayna olarak tvs apachi aynası veya discovery aynası takıp kullanabilirsiniz sorunsuz oluyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:34 ----------
http://i.hizliresim.com/oj8ZZm.jpg
yağ tıpasının oringini değiştirin ama genel bir temizlik yapın öyle kontrol edin sanki sağ taraftan zincir yağı da geliyor gibi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:36 ----------
Hsnco adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar Pulsar için su geçirmez depo üstü çanta öneriniz var mı yoksa herhangi bir marka alsam da olur mu?
pulsarın deposu plastik olduğu için mıknatıslı depo ustu çanta bir işe yaramaz ama cırtlı bağlama kolları olursa ancak takabilirsiniz.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
-
13 Mart 2017, 12:17
-
13 Mart 2017, 19:01
200ns için castrol un hangi numaralı yağı kullanılıyor?
-
13 Mart 2017, 20:03
200ns için castrol un hangi numaralı yağı kullanılıyor?
10w-40 yaginı kullanabilirsin
-
13 Mart 2017, 21:05
Hsnco adlı üyeden alıntı
Güncel....
MeDMeKs bir tutku, bir felsefedir.
-
14 Mart 2017, 18:56
Herkese merhaba, sevgili pulsar ailesi. Yıllardır forumlar, bloglar, vloglar vs. ile özlemimi dindirmeye çalıştım, hatta bu süre içerisinde tarz değişikliği bile yaptım ve sonunda kız arkadaşımla gezi hayalleri kurarak para biriktirdik ve motorumuza kavuştuk. Çocuk gibi mutlu oldum açıkçası. Umarım kalbinde motor yatan herkesin motoru olur. Sizlere de bir selam vereyim dedim.
Sevgiler, saygılar.
-
14 Mart 2017, 21:14
s.a. arkadaşlar yeni pulsar ın eski pulsardan abs ve renk dışında farkı var mı ?
özellikle ebat olarak farklılık var mı ?
-
14 Mart 2017, 22:17
Aralık ayında aldığım 200 ns motorum 1500 km den sonra stop etmeye bașladı.Stop etme șekli 5. Ya da 6. Viteste hiç gaz kesmeden düz yolda giderken 9 bin devir civarında 2 3 dk sonra stop ediyor bașına gelen veya sorunu bilen arkadașlar aydınlatırsa sevinirim
-
14 Mart 2017, 23:36
ozerozer0 adlı üyeden alıntı
Aralık ayında aldığım 200 ns motorum 1500 km den sonra stop etmeye bașladı.Stop etme șekli 5. Ya da 6. Viteste hiç gaz kesmeden düz yolda giderken 9 bin devir civarında 2 3 dk sonra stop ediyor bașına gelen veya sorunu bilen arkadașlar aydınlatırsa sevinirim
benim ilk motorda aynen senin dediğin gibi debriyajla vitesle işi yokken bi anda elektirik kesiyordu gösterge resetliyordu akü den dendi 4 defa akü değişti ama sorun çözülmemişti sonucuda pek iyi olmamıştı tam olarak nedenini tam bilmiyorum ama ben akü olduğuna inanmıyorum konjektör olabilir yada elektirik tesisatında sorun olabilir 2 ve 3 cü viteslerde arka teker kaydırıyor haberin ola
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
-
15 Mart 2017, 04:44
karaca3 adlı üyeden alıntı
10w-40 yaginı kullanabilirsin
Yağ ekleme yapıcam
Servis castrol demişti numarasını unuttum yağın
Eğer servisin dediği numara olmasa bile sizin dediğiniz numaralı yağı eklemenin bir zararı olur mu?
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:41 ----------
mehmet_2026 adlı üyeden alıntı
s.a. arkadaşlar yeni pulsar ın eski pulsardan abs ve renk dışında farkı var mı ?
özellikle ebat olarak farklılık var mı ?
Benimkide 1500 km den sonra stop etmeler çoğaldı
Motoru 5 dk ısıtsam yine stop etti yokuş aşağıya
Birde size sorum olucak stop etmeden önce alttan takır tukur sesler geliyor mu?
Benim başımda geldi 5.ci 6.cı viteste stop etmesi
Stop etmeden önce alttan çok şiddetli sesler geliyordu
-
15 Mart 2017, 05:34
Yağ ekleme yapıcam
Servis castrol demişti numarasını unuttum yağın
Eğer servisin dediği numara olmasa bile sizin dediğiniz numaralı yağı eklemenin bir zararı olur mu?
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:41 ----------
Benimkide 1500 km den sonra stop etmeler çoğaldı
Motoru 5 dk ısıtsam yine stop etti yokuş aşağıya
Birde size sorum olucak stop etmeden önce alttan takır tukur sesler geliyor mu?
Benim başımda geldi 5.ci 6.cı viteste stop etmesi
Stop etmeden önce alttan çok şiddetli sesler geliyordu
Gerçekten sizde iyi cesaret var. 2014 model var bende şimdilik sıkıntısı yok. Eğer ki sizin yaşadığınız sorunların birini yaşasam hayatta binmem o motora.
5.-6. Viteste hızınız tahmini 80-100 km en az.
O hızda motorun stop etmesi canınıza mal olur.
Bir marka piyasaya bir ürün çıkarır. Bunların içinde %10-15 hatalı ürün olabilir. Bajajda tam tersi. Çıkardıkları sorunsuz motor sayısı %10-15. Gerisinde illa ki 1 tane sorun var. 3 yıldır stop etme sorununu çözemeyen marka mı olur?
Dediğim gibi 6 aydır sorun yaşadım puslarla ama bundan sonra kesinlikle bajaj almam, alacak olana da tavsiye etmem.
-
15 Mart 2017, 08:47
gokertutas adlı üyeden alıntı
hocam kazasız sürüşler. rosso 2 ler için ayrıntılı yorum yapabilir misin (biliyorum çok soran olmuştur ama) yani normal havalarda asfaltta çok iyi lastik bunu herkes söylüyor. ama merak ettiğim yağmurda ve soğukta nasıl performansı var. benim üzerinde orijinal lastiklerim var 10.000 km olmak üzere şu an. bugün sağanak yağmur yağarken kullandım ama normal sürüşte bi farkı yok haliyle. önemli olan panik anında neler yapabileceği ve rahatlığı gerçekten çok fazla etkiliyor mu? yani normal lastikleri değiştiren herkes resmen taş üstünde gidiyormuşuz lastikler değişince konfor arttı diyor ama ne kadar etkileyebilir merak ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim
Dostum öncelikle teşekkür ederim. Sen ilk soran kişisin. Konfor açısından karşılaştıramam. Dediğim gibi orijinal lastikleri kullanmadım. Ama motor pek konforlu değil yol bozukluklarını hissettiriyor bana göre. Bu diğer lastiğe göre konforlu ise Allah yardımcınız olsun.
Onun dışında ne ıslakta ne kuruda henüz hiç kaymış değilim (2000 km'deyim.) En son bu sabah ıslakta 42 km. işe geldim. Ani frenler de yaptığım oluyor emniyette insanlar önüme atlıyor ama motor hiç kaymadı. Hatta bir keresinde gişe sırasında yavaşken aniden freni köklemiştim ve neredeyse deponun üstüne fırlıyordum. Motor resmen olduğu yere çakıldı. Lastik çok da güzel ısınıyor. Bir süre kullandıktan sonra kışın dahi lastiğe dokunduğumda sıcacık oluyor. Elinizin ayarı var ise, düzgün teknikle frenlerseniz bu lastikler güvenli. Sürekli hidrolik frenli bisiklet kullandığımdan limon sıkma diye tabir edilen frenlemeye çok alışığım. Bunu motosiklette de uyguluyorum ve çok şükür henüz frenlemeden dolayı hiç tehlike atlatmadım. Tabiki yüksek hızda bir anda ön freni kilitlerseniz motor mutlaka kayacaktır. Motor ve lastikleri alırken yanımda hep tecrübeli arkadaşlarım vardı ve bu motora uygun boyutlarda daha iyi bir lastik olmadığına beni ikna ettiler ve şimdiye kadar çok memnunum.
-
15 Mart 2017, 12:58
Riptalon adlı üyeden alıntı
Dostum öncelikle teşekkür ederim. Sen ilk soran kişisin.
Konfor açısından karşılaştıramam. Dediğim gibi orijinal lastikleri kullanmadım. Ama motor pek konforlu değil yol bozukluklarını hissettiriyor bana göre. Bu diğer lastiğe göre konforlu ise Allah yardımcınız olsun.
Onun dışında ne ıslakta ne kuruda henüz hiç kaymış değilim (2000 km'deyim.) En son bu sabah ıslakta 42 km. işe geldim. Ani frenler de yaptığım oluyor emniyette insanlar önüme atlıyor ama motor hiç kaymadı. Hatta bir keresinde gişe sırasında yavaşken aniden freni köklemiştim ve neredeyse deponun üstüne fırlıyordum. Motor resmen olduğu yere çakıldı. Lastik çok da güzel ısınıyor. Bir süre kullandıktan sonra kışın dahi lastiğe dokunduğumda sıcacık oluyor. Elinizin ayarı var ise, düzgün teknikle frenlerseniz bu lastikler güvenli. Sürekli hidrolik frenli bisiklet kullandığımdan limon sıkma diye tabir edilen frenlemeye çok alışığım. Bunu motosiklette de uyguluyorum ve çok şükür henüz frenlemeden dolayı hiç tehlike atlatmadım. Tabiki yüksek hızda bir anda ön freni kilitlerseniz motor mutlaka kayacaktır. Motor ve lastikleri alırken yanımda hep tecrübeli arkadaşlarım vardı ve bu motora uygun boyutlarda daha iyi bir lastik olmadığına beni ikna ettiler ve şimdiye kadar çok memnunum.
Bilgilendirme için teşekkürler. Bazıları rosso2'ler için, toprak (köy yolu diyebileceğimiz) yollar için iyi değil diyorlar. Bu konuda bilgin veya tecrüben varsa paylaşır mısın?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 23 kullanıcı var. (2 üye ve 21 misafir)