Arkadaşlar bir süredir forumla ilgilenemedim kusuruma bakmayın. O kadar cevap verdiniz okumuyorum zannetmeyin hepinize teşekkürler.
Lastik konusunda tam kararımı veremedim çünkü günlerdir kullanım şeklimi incelemeye aldım ve genelde hep kısa mesafe kullanımlarım söz konusu. Evden çıkıp 3-4km gidiyorum ve tabiki lastiklerin ısınması oldukça zor oluyor. Bu mesafeleri gittiğimde tek önemli olan fren performansı ama biraz daha uzun yola çıktığımda viraj performansı önemli. Zaten kısa mesafe gideceğim zaman hız limitlerinde oluyor hep.
Michelin bir adım önde şu anda aklımda ama seneye yaza bir Antalyadan İzmire sahil turu düşüncem var o nedenle metzeler kafamı kurcaladı. Battlax konusunda ise fazla yerde bulamadım ve fiyat konusunda 800 lira civarında bir fiyatı vardı.
%95 kuru %5 ıslak
%80 40derece %20 10-15derece
%90 şehiriçi %10 uzun yol
Çok viraj meraklısı değilim ama güvenlik için fren mesafesi çok önemli benim için.
Şimdiden çok teşekkürler yorumlarınız için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:26 ----------
Antalya bajaj servis etkinliğinde bajaj mühendisimizle yaptığım görüşme sonucunda bazı öğrendiklerimi size iletmek istiyorum.
Servis kampında 2016 model motoruma yazılım güncelleme yaptırdım. Devir dalgalanması yaz boyunca sorun yaratmasa da havalar soğuyunca eğer motorun ısınmasını beklemeden ani gaz değişimleri yaparsam stop edebiliyordu. 1 2 kere başıma gelince yazılımı güncelletme kararı aldım.
Mühendisimizin söylediğini aynen iletiyorum size;
Yazılım güncellemelerin de kesinlikle yeni yazılımı anında kullanamazsınız, akıllı bir yazılım arka planda çalışarak kendisini kalibre eder ve size ve motorunuza uyum sağlar. güncellemeden sonra 3 sefer 10km üstünde yol yapıp kontak kapatmanız durumunda 4. kez kontağı açtığınızda artık yazılımınızın güncellendiğini söyleyebilirsiniz.
Bunları dikkate alarak yazılımın kalibrasyonunu yapıyorum ve inanılmaz ilgili bajaj ailesine, mühendisimize ve servisimize teşekkürlerimi iletmek isterim.
Motor yazılım güncellemelerin de bunlara dikkat ederseniz iyi olur diye düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:37 ----------
Ağustos ayında Antalya'dan çıkıp İstanbul'a gittiğim ilk uzun yolculuğun detaylarını sizinle paylaşmak isterim.
http://i.hizliresim.com/OEl5Y4.jpg
Öncelikle motor hakkında bilgileri veriyim. 2016 Model Shad SH48 çantalı başka hiçbir değişikliği yok. (Dönüşte su geçirmez telefon kılıfı ekledim sadece) Yağ olarak motul 7100 10w60 vardı. Zincir için motul c2+ kullandım. Motorum yolculuğa çıkarken 4000km civarındaydı.
Konfor: Gidiş ve dönüş yolunda sürekli olarak uzun molalar vererek geldim. Tek seferde en uzun yaptığım yol 200kmyi geçmemiştir. 100km/s altına hiç düşmeden genelde 110-130km hız aralığında ilerledim hep diyebilirim ve hiç yoruldum diye inmedim motordan. En fazla 5dk yürüyüp kendime geliyordum mola yerinde. Bu şekilde bir kullanılma ortalama 120km/s hız ve 80-90 dakikada bir mola vererek keyifli bir yolculuk oldu. 8 saat gibi bir sürede bitmesi gereken yolu 4 saatte mola ekleyerek 12 saatte tamamladım. Titreşim konusunda kullanılan motul yağdan dolayı mı bilmem ama sıkıntısız atlattım.
Benzin Tüketimi: Toplamda 1440km yol gittim ve 50lt benzin harcadım. Ortalama olarak 3,4lt civarında. Fakat farklı denemelerim olduğu için onları ayrıca paylaşmak isterim. İstanbul çıkışında 150kmlik yolda gaz kolunu sonuna kadar çevirip hiç gaz kesmeden gittim ve 4,2lt ortalama yakıt tüketimim oldu. 100-120km/s aralığında bizim motorun bana göre en konforlu hız aralığında yol yaptığımda ise 3,1lt ortalama yakıt tüketimim oldu. Her hız aralığında denedikten sonra depoyu doldurduğum için ölçümlerim söylediğim aralıklardan çok sapmaz. Yani uzun yolda adam akıllı bir hızla konforlu bir seyahati 3,1lt ile tamamlayabilir ya da sonuna kadar abanıp 4,2lt ile eliniz ayağınız titreyerek tamamlayabilirsiniz. Yada keyifli bir şekilde arada hızlanarak benim gibi 3,4lt ile güzel bir yolculuk geçirebilirsiniz.
Hararet: Motor yol boyunca neredeyse hiç ısınmadı diyebilirim hatta sürekli belli bir hızın üstünde gittiğim için ilk fanını İstanbul girişinde trafiğe girince açtı diyebilirim. Arada açıldıysa da hiç farketmedim.
Lastik: Yaz sıcağının etkisiyle üstündeki orjinal lastikleri hemen ısınıp yol boyu bana hiç sorun çıkarmadılar. Sert virajlarda bile kontra ile güzelce döndüm ve kayma hissi yaşamadım. İstanbula yaklaşırken belli yerlerde yağmur yağıp geçmişti fakat hep düz yollara denk geldiği için sıkıntısız şekilde kayma hissi yaşamadan bitirdim yolculuğu. (Şehir içinde ıslandığı zaman inanılmaz kayıyor. Ama uzun yolda sıkıntı çıkarmadı.)
Çanta: Bu konuya ayrıca değinmek istedim çünkü SH48 gerçekten çok kullanışlı hiç ses yapmayan ve oldukça çok eşya alabilen bir çanta. Biraz benzin tüketimi konusunda bana zarar vermiş olduğunu düşünsem de gerçekten doğru bir çanta seçmişim diye düşünüyorum.
Telefon kılıfı: Scooterlara özel üretilen aynaya takılan telefon kılıflarından alıp dönüş yolunda haritayı açtım navigasyon ile İstanbuldan çıkmam oldukça kolay oldu. Uzun yola çıkmayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar eğer sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.
http://i.hizliresim.com/7ALLMm.jpg