gaz sız sadece devriyajla kalkmak zordur hele yokus da veya artci ile dahada zordur, bence sen olayi yanlis idrak etmissin, sana orada kalkışlar sadece devriyajla olacak dememislerdir,
asinalik olsun heme kavrama noktasini bul diye alistirma yaptirmislardir, (acemi bir insana, kavramayı bul kalk sür denmez zaten, önce kavrama olayını idrak etmesi sağlanır) yoksa sadece devriyaj ile kalkilmaz zaten istop eder, illa oyle olacaksada sadece devriyajla kalkılacaksa rolantiyle oynanmasi gerekir, veya motorun bir özelliğide olabilir..
Aslinda tam olarak dediginiz gibi anlamistim, fakat ben anlatamamisim heralde. Kalkislar debriyajla olacak degil de, motorun kavrama noktasini ogrenebilmemiz icin tabiki. Fakat ben bu alistirmayi bile yapamadim bugun. Artik hafif egimden midir nedir, bir turlu motoru kavrama noktasinda sabit tutamadim. Ve hatta kaldirirken gazi sabit tuttugum zaman bile stop etti alet gazi acmam gerekti her seferinde. Umarim devirdendi. Bu hafta istanbula gidip orada da bir iki motor denicem. Ona gore karar verip kapora birakicam.
motorda sorun olabilir diyorsan, bir kuryeyi çevir şunu bir test et de, sana hemen söyleyi verir 40 yıllık doktor gibi, anormal durum var ise..
arkadaşlar merhaba bu sakalın benzeri ya da aynısının satıldığı yapıldığı bildiğiniz bir yer var mı?[IMG]sakal[/IMG]
SERVİS HATIRLATMA İKAZININ EKRANDAN SİLİNMESİ
Yukarıda belirtilen servis zamanları geldiğinde gösterge panelinde anahtar şeklinde olan ikaz ışığı yanar. Ekrandan silinmesi için aşağıdaki yöntemi uygulayınız.
Mod (trip1) tuşuna iki saniyeden az basarak TRIP2 moduna geçiniz.
TRIP2 moduna geçtikten sonra, Mod (trip1) ve Set (trip2) tuşlarına 5
saniyeden az basarak servis ikaz ışığı ekrandan silinecektir.
Not: Bu işlemler motor çalışmazken yapılmalıdır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:39 ----------
Vites değiştirme hız aralıkları (Devirli Kullanmak İsteyenler)
5. den 6. Vitese 54 km/h
4. den 5. Vitese 45 km/h
3. den 4. Vitese 35 km/h
2.den 3. Vitese 25 km/h
1. den 2. Vitese 15 km/h
arkadaşlar yedek parça sıkıntısı var diyorlar
yakkın zamanda sipariş verip sorun yaşayanınız varmı
2016 model 3 aylık 2000küsür km'de siyah pulsar aldım istanbuldan. ben izmirdeyim, kardeşim izmire getirecek haftaya.
rüzgarlık, elcik koruma, jant şeridi var. 7700e aldım. bence olması gereken değer fiyat.
önerileriniz varsa beklerim.
edit: sigortayı da 750ye yaptırdık.
Az önce işe gelirken epey dik bir yokuştan inerken yaklaşık 40 km/s hızda motor gene stop etti, olayın kesinlikle debriyajla alakası yok. Rodajı bitirmeden servise gitmek şart oldu...
Yazılım güncelletip yakıt sarfiyatında artma olan varmı geçen hafta yazılım güncellettim ancak bugün sürme fırsatım oldu depoyu fulleyip km saatini sıfırladım ara ara agresif sürdüm ama çok fazla değil eskisinde böyle sürdügümde 80 90 km de ilk çizgi gidiyordu normal sürsem 105 km de falan ilk diş gidiyordu şu an 96 km de 2 diş gitti birde sol tarafdan vuvv diye bir ses geliyor nasıl desem matşa uzun süre basınca bi ses cıkıyor uğultu gibi iste onun gibi bir ses gazı kapayınca gidşyor gazı acınca tekrar yapıyor 60 km h üzeri hızlarda duyuyorum
Yaklaşık bir ay önce yazılım yüklettim.motordaki o eski atak agresif davranış resmen bitti,ses değişti.yakıtım arttı top speed düştü.aynı dertten bende muzdaribim.
benımde rodajım yenı bıttı lakın cok şükür böyle bir sorunla karşılaşmadım. orjinal lastikler çok kötü arka firene her bastıgımda kayıyor.yenısını sıpariş ettım rolantı devrınde ufak bır dalgalanma var sırf bundan sebep yazılım attırmayada gerek görmüyorum attıran arkadaşlar baya sıkıntı yaşıyorlar.
en kısa sürede eski yazılıma dönmem lazım bu ne ocağıma incir ağacı diker böyle önceden kokluyordu son hızda düşme bende de oldu çekmıyor falan bayılıyor motor fabrikasyon yazılım attırmak en iyisi millet diyo çok yakıyo yakar bu şekilde 1 depo 300 km yi görmez hele agresif sürsen yada sehirler arası yolda bassan 150km görmez gibi
Bende 2014 model pulsar kullanıyorum.Bayram öncesi bakımda,servisin tavsiyesi üzerine yazılım güncellendi.Orjinal yazılımla hiç stop etmeyen motorum debriyajı çekince stop etmeye başladı ve motorun ataklığı gitti.
Aynı gün servise geri döndüm ve yazılım yeniden yüklendi.Yükledikleri cihazda her model yılı ve model için ayrı ayrı yazılım sürümleri var.Servisteki usta 2. yüklemede fabrikayı arayıp destek alarak yükleyeceği sürümü teyid etti.
Bayramda karışık kullanım 850 km yol yaptım ortalama 2.8lt/100km yakıt tüketimi oldu.Şuan bir problem yok,ara hızlanmaları da çok az iyileşti sanki.Son hız denemedim ama düz yolda çok rüzgar olmazsa 140 a kadar rahat çıkıyor,özellikle gece serin havada çok iyi gidiyor motor.
Sizin motora yanlışlıkla uygun olmayan bir sürüm yüklenmiş veya yükleme sırasında bir hata oluşmuş olabilir.
Benim 350 km oldu ne stop etme ne değişik hareketler hiçbir şey yok Allah'a şükür gayet güzel kullanıyorum. Niye bu tarz şeyler oluyor onu anlamadım. Fabrika hatası desen hepsi bozuk olur burada kimin hatası var da birimize iyi birimize kötü denk geliyor?
Bende 500 km bakımında büyük hevesle yazılım güncelletmiştim yazılım güncellemeden sonra motor fan açınca arıza lambası yakmaya başladı servisle görüştüm gel bakarız ama eski yazılıma dönülmüyor gibisinden konuştular umarım çözerler. Yakıt olarakda motorum 1200 km de şuanda 40TL benzin ile 380 km gidebiliyorum genelde 6-7 bin aralığında kullanıyorum çok nadir agresif kullanıyorum.
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)