ben yeni denedim 6000 devirde kullanmaya çalıştım... Bazen 6000 deviri geçtim... sonuç: 161 km de benzini fulledim tam 20 tl....20tl/161 km = 12.4 kuruş...
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:33 ----------
6000 devirlerde kullanmaya çalıştım 100 km yi geçtim hala benzin düşmedi...
kaçta düştü derseniz tam 105 km de 1 diş düştü..
Ayna icin tavsiyeye ihtiyacim var.
Discovery yada tvs apache rtr150 aynası iyi oluyor.bende apache aynası var çok farketti görüntü.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:00 ----------
Tapagaz kullanmazsan, sakin kullanımda 12.5 kuruşu geçmiyor.
Yaptığım ölçümlere göre beykurt arkadaşın dediği gibi geneli sakin kullanımda 12 kuruş gibi yakıyor.
Arkadaslar merhaba, bi kac gun once yakin arkadasima aldik yalniz birsey farkettim gaz kolunda bosluk yok heralde rodaj bakiminda duzelticeklerdir, birde yeni alan arkadaslara bir uyarim var bayiden aldiginizda lastik hava basinclarini kontrol edin cunku 44-46 psi falan basiyolar, cok tehlikeli olabiliyor
bugün zorlamadan 143 gördüm hiç redline girmedim.Heralde böyle açmaya devam edersem 160 km hız mümkün
selamlar,
300 km akabinde durum özeti
1- yakıt tüketimi
ortalama 3 litre gerektiğinde red de yaptım ama normal sürüşleri içerir
2-lastikler
motoru aldım 20 km yaptım geri döndüm motorcuya hemen michelin takıldı
mrf lastikler mukavva kalitesinde
bazı arkadaşlar kuruda iyi falan demişler ama ben kurudada beğenmedim
3-frenler
arka fren hissiz gibi aşırı basınca kilitleme potansiyeli var. yavaşlama için yeterli. ön fren muhteşem.
4-hızlanma
1-2-3 viteslerde gayet güzel hızlanıyor 4-5 gibi azalsada motorun 130 hızı görmesi çok zaman almıyor. ara hızlanmalarda vites küçültme olmaksızın başarılı. sonuçta 200 cc ve 24 ps bir motor. varadero performansı beklemek yanlış olur.
5-titreşim
arkadaşlar motorda titreme var ve olması normal. benim ideal konfor hızım 6.viteste 80 km. o hızda rüzgar yoksa ideal
6-servis
bursa servisi eskiden yamaha servisiydi. o yuzden şanslıyız.leb demeden çözüm sunuyorlar.
7-aksesuar
motora cam çanta gidon yukseltme takınca minik bir enduro oluyor. arka amortisörü enyumuşak hale getirmenizi öneririm.
8-kalite
motorun malzeme kalitesi kötü değil. çinli kesinlikle değil. japonlara yakın.
9-kronik sıkıntı
2016 larda yok deniyor bende daha bir problem olmadı
olanlarında az olduğunu duyuyoruz. stop etme her motorda oluyor.
faydalı olur umarım.
Son hiz kac yaparsa yapsin bu motorda 100 uzeri hizlar pek guvenli degil
arkadaşlar burda bi yer var. kesici iptali ve yazılım yüklemesi yapıyorlar. 2-3 beygir veriyormuş. ne dersiniz?
Özellikle gözüm devir saatindeydi rpm ışığı yansa farkederdim.3-4-5 vitesleri 8 bin devirde yükselttim,son vitesde redline değildi.Şehirler arası duble yolda yaptım.Sizi aldatmak gibi bir niyetim yok hem aldatmaya kalksam kime ne kazandıracağım Dişlilerim orjinal.500 bakımında koyduğum yağ gerçekten çok kaliteliymiş.Ayrıca bridgestone lardan çok ama çok memnun kaldım.Bu lastikler sayesinde motor asfalta kardeş oldu arka frenden ziyadesiyle memnun kaldım.Bundan önceki lastiklerde arka fren çok kötüydü.Ön fren iyi keskin fren yapmadan önce mutlaka boşluğu alıyorum.Yüksek hıza çıkacağımda mümkün olduğunca motoru dizlerimle tutuyorum ellerim hanım eli tutar gibi ve çok eğiliyorum.Rüzgar yoktu.140 çıktığımda motor gayet iyi stabildi.Altımdan gidecekmiş gibi değildi.Neticede ben bu motoru çok sevdim iyikide pulsar almışım.130 km hıza hemen çıkıyor ve benim motor 130 çıkanakadar canı kesilmiyor.
Mavellen sana R25 motorlu ve vites oranlı Pulsar vermişler o zaman ne diyelim. Dediğin olay pulsarin ureticisin kendi vermiş olduğu teknik verilere aykırı. Şimdi sana mı inalalim yoksa kendi Pulsarmiz ve üreticinin vermiş olduğu teknik verilere mi?
arkadaşlar herkese merhaba,ben 150 ns sahibiyim 2500 km de motordan memnunum sizdekine benzer stop etme sorunu bende de var karbüratorlü olmasına rağmen. motorla uzun yollar yapmak istiyorum fakat 150 ns ns yetersiz geldi bana 110 km civarı hızın üstünde sabit gidemez ve çok fazla yorar zaten hava soğutmalı.benim sorum 150 ns yi satıp 2000-2500 tl ekleyip 200ns almaya değermi ?
Mecburmusun bana inanmaya,inanmıyorsan hede geç uzatmaya ne gerek var.Benim motorum bu arkadaş.Yalan borcummu var kime ne ispatlıcam.143 yaptım diye yazanda kabahat bende.Lafa bak üreticiyemi inanacakmış banamı.Kime canın istiyorsa onan inan.Birde o tvs apachide sürdüm ölü cansız nazlı gitsemmi kalsammı arasında bir motor,pulsarı onunla kıyaslıyorsan yalınıyorsun.Sen şimdi benim sürdüğüm apachide yorgun dersin.Dipdiri motordu ama tüm gücü o başka yok gaza basıyorsun kimse yok :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------
Bence değer.
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)