Bu cumartesi Bajaj ile ilk uzun mesafemi yaptım Ataşehir'den çıkıp ,Şarköy'e gittim , Şarköy'den Uçmakdere yolu üzerinden geri döndüm.
Harita da yol çok daha kısa olsada oraya uğra , buraya gir 500 km yaptım geldim
500 km çok yormadı açıkçası.
Bu cumartesi Bajaj ile ilk uzun mesafemi yaptım Ataşehir'den çıkıp ,Şarköy'e gittim , Şarköy'den Uçmakdere yolu üzerinden geri döndüm.
Harita da yol çok daha kısa olsada oraya uğra , buraya gir 500 km yaptım geldim
500 km çok yormadı açıkçası.
on ve arka disklerden ses geliyorsa ötüyorsa arada bir balata sıpreyi sıkın kısa sürede oses gidecektir ön kafadan gelen cızırtı sesi ise kafayı komple söküp singer bant uygulamanız lazım ilk aldığım 2014 pulsarımda kafada cızırtı vardı kafayı söktüm parçaladım geri toplarkende her tarafa 2 taraflı plaka bantı yapıştırdım öyle çözülmüştü şimdiki 2015 pulsarımı aldığımda on ve arka dısklerden ıslıks esı gelıyordu balata sıpreyı kullandım 2 hafta boyunca haftada 2 3 kere sıktım sımdı ses yok
Spreyle gunu kurtarirsin hanim motoru 3 ayi devirdi balatadan ses geliyordu servisine gittim sesle beraber vuruntu seklinde titresim veriyordu abi balata catlanis dedi garantiden yenisini takti bu sorun disinda birkere ottugunu bilmem keza kursun motoru yukidede disk var ondanda gelmiyortoz kacmistir vs desem ayni yollari hatta daha kotu yollari tepiyoruz onlar niye yapmiyor spreye gebemi kalicak millet
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
Arkadaşımın 2016 pulsarına bindim bugün yaklaşık 100 km yaptım lapsekiye gittim geldim merkezde dolandım zırıltı sesi var doğru.. denge sensörü zımbırtısı ama çok yokmuş ben sandım baya var kulağımı alt üst edecek diye ama arı vızıltısı gibi diyim ha eşşek arısı o ayrı mesele.. zaten motor siyah eşşek arısına benziyor bajaj onun için yapmış bunu :D Teşekkürler bajaj kimsede olmayan bu özellik pulsarcıları memnun etti
6. Vitesi boşver usta 150 cc apache 9 şiddetinde deprem gibi sallıyor 180 cc yi düşünemiyorum.inan çok kararsızım pulsarın + sı çok fazla çok çok fazla hemde ama kendi karakterimi biliyorum orası burası sorun yaratcak ufak çaplı benim canım iyice sıkılcak bu işe isyan edip motoru parçalayacak karaktere sahibim şuan bu zırıltıların çözümünü araştırıyorum bi şekilde halledip almam lazım. Kuryeyim ben kurye motorum farklı dandik bi çinli günlük kazandığım 50 lirayla alıyorum motoru o yüzden emeğimin karşılığını almak istiyorum doğal haliyle benide anlayın
Motosikleti orta köprünün(yaya köprüsünden Atatürk caddesine çıkacak yer) orda gördüm, yakışıklı duruyor vesselam. Alt sakal gerçekten pulsara yakışmış. Allah kaza bela vermesin.
(Ben de hala tereddütle arayış içerisindeyim. Dün havanın güzelliğini de fırsat bilerek Toprakhisar'a (yarseli barajı) na doğru bir yolculuk yaptım. Gece dönüşte rüzgar ile sürüş biraz zorladı beni. biraz güç istiyor o yollar. Pulsar fiyat/performans olarak aklımı karıştırmaya devam ediyor.)
Merhaba arkadaşlar, benim motordan rölantideyken enjeksiyon sesi gibi bir ses geliyor. Şöyle tarif edeyim; kontağı ilk açtığımızda ibre dibe vurup geri gelirkenki (enjeksiyonu vs kontrol ediyor sanırım) sesin aynısı. Bu ses normal midir acaba? Birde birkaç yerinde paslanma var ( ön amortisör demiri ve gidonun bazı yerlerinde) bunlara nasıl önlem alınabilir ve bu parçalar garantiden değişir mi?
Pişman olma ihtimalin olduğu sürece hiç acele etme. Ben uzun süre karar vermeyi bekledim. İlk çıktığı günden beri takip edip 2016 modelini aldım. Pişman olacağın bir motoru almaktansa hiç almaman daha iyi. Aldığıma pişmanım keşke almasaydım diyen kimseyi görmedim o nedenle puslarım tavsiye ettim. Ama fren balatası ses yapıyo keşke almasaydım demek gibi bir durumun varsa acele etme. Bu fiyata bu ürün çok iyi ama işine yaramayacaksa bu para verilmez. Belkide bir Japon alana kadar para biriktirmelisin. Karar senin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------
Ses sürekli mi var? Ya da ne sıklıkta oluyor? Paslanma enteresan geldi hiç duymamıştım. O bölgelerin yüzeyinde aşınma olabilir mi? Wd40 ile temizlersen pas olayını temizleyebilirsin ama bir daha olmaması için koruyucu veya boya gerekebilir. Fotoğraf çekebilirsen daha fazla yardımcı olmaya çalışırım.
Ses konularını okuyunca dikkat etmeye başladım. Arada zırıltı geliyordu yüksek devirlerde, servise gittim. Eleman bindi geldi abi anahtarlar gidona deyiyor o ses yapıyor dedi ben mort
Evet onlar yapıyormuş, yarın deri anahtar kılıfı deneyeceğim bakalım nasıl olacak.
Ses rölantideyken sürekli var, belki giderkende var ama sesten duyamıyor olabilirim. Resimleri yarın akşam çekip foruma eklemeye çalışacağım.
[QUOTE=kozan;3891121]Pişman olma ihtimalin olduğu sürece hiç acele etme. Ben uzun süre karar vermeyi bekledim. İlk çıktığı günden beri takip edip 2016 modelini aldım. Pişman olacağın bir motoru almaktansa hiç almaman daha iyi. Aldığıma pişmanım keşke almasaydım diyen kimseyi görmedim o nedenle puslarım tavsiye ettim. Ama fren balatası ses yapıyo keşke almasaydım demek gibi bir durumun varsa acele etme. Bu fiyata bu ürün çok iyi ama işine yaramayacaksa bu para verilmez. Belkide bir Japon alana kadar para biriktirmelisin. Karar senin.[COLOR="Silver"]
Fren diskinden gelen ses kolay o sıkıntı ninja 250 sl de de vardı spres sıkıp 10 km yapmadan geçiyor ses. denge sensörünün sesi sadece beni düşüdüren çözümünü bulunca alıcam bu motoru başka motorla uğraşmam beğenmiyorum onları... japonu birdahaki sezon düşünüyorum daha bi 15 ayı var onu o zaman alırım şuanlık pulsardan başka alternatif yok bu f/p ye
evet dogrudur işyerimde orada gokhan iletişim atm bilgisayarın karşısında pulsarı denemek yada aklına takılanları sormak istersen yardımcı olurum pulsar sahibini üzmez
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:27 ----------
[QUOTE=karakuzum;3891217]denge sensörünün çözümü mevcut bugun sağolsun tamirci japon ustam bajaj servisi olmamasına ramen çözdü denge sensörünü hatay antakya civarındaysan seni kendisine yönlendirebilirim şuan sensör takılı deyil arıza ışığı yok sensor sesi hiç yok bişey denemek istedi sensöre naptı bilmiyorum ama yaptığı işlemden sonra sensörü geri takıp denedi ve busefer sensörde zerre kadar sesyok motorum da şuan sensör takılı deyil arıza ışığı yanmıyor ve sıkıntı yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:31 ----------
oses benim motorumdada var ve o ses enjeksyon sisteminin sesidir olmak zorunda diye düşünüyorum çünkü enjeksyon sistemi sürekli yakıt pompalamak zorunda
Ceza031 sağolasın yardımcı olmaya çalışıyosunuz çok sağolun ama malesef çanakkalede yaşıyorum baya baya uzaktasın :D
2016 modellerde 2014teki ilk çıkan parti sorunları (depo kapağı paslanması,istop etme,terleme yağ sızdırma,akünün ciğerinin dayanmayıp göstergeyi ara sıra sıfırlaması) devam ediyor mu ?? Benim de çok beğendiğim bir motosiklet pulsar gerek kasası ile gerek bu fiyata 200lük sıvı soğutma 23 beygir motoru ile, 125lik demode kasasıyla hondalara 11bin tl veren 20bin tlye ikinci el 600rr alınabilirken tek silindir 250r için 15-16 bin tl veren zihniyete karşıyım. Fiyatlara aslında isyan etmeyip bu hale gelmesine biz sebep oluyoruz sadece motosiklet için konuşmuyorum.. Sormak istediğim gerçekten ''abi ikinci el olsun,2012 olsun,honda olsun bir lira fazla olsun'' tavsiyesine uymalı mıyım ? İlk motosikletim olucak yaşım 21(ara sıra arkadaşımın 150lik mondial driftini kullanıyorum),tecrübelerinize muhtacım bu konuda.. Forumu uzun zamandır okuyorum ama yeni üye olabildim,herkese merhabalar iyi forumlar
İlgin için ayrıca teşekkür ederim. Ziyaret ederim inşallah.
Malum sitede istediğim gibi renk modelleri gelmiş. özel üretim diyor ama. Fiyatı da arttırmış bunu bajaja sormak lazım.
Resim koyamadım bari ilan linkini koyayım. Bu makinaya yakıştırdığım model aslında bunlardı. İlk geldiğinde de sormuştum yurt dışında bu modelleri varken ülkemde modelin kasını ortaya çıkaramayan çizikli bir renk varyetesine anlam verememiştim. Bana göre Motosikletin yapısını daha bir kaslı gösteriyor bu modeller. (farklı renkleri de var)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...84354204/detay
[QUOTE=karakuzum;3891217]denge sensörünün çözümü iptal edilerek son buluyor ama kaza anında stop etme özelliği devre dışı kalıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:18 ----------
kontağı çevirdiğiniz zaman ki gelen ses normal o ses motoru çalıştırdıktan sonra kesiliyor, ön amortisör de farın olduğu kısımdaki pul şeklindeki parçayı diyorsunuz galiba, gidonun neresi paslanıyor ki resim varsa daha iyi olur.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
Şu an bu konu içerisinde 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 misafir)