Galiba bende pulsarci olcam
Galiba bende pulsarci olcam
Allaha çok şükür orjinal denge sensörü hiçbir zaman ses yapmadı, ses gelmediği halde servis iptal etmişti bende yeni denge sensörü aldım taktım yine Allaha çok şükür ses yok, kaskım ls2 ve bir diş açık kullanıyorum duysaydım çoktan o sesi duyardım ve şuan 22730km deyim gayet memnunum.
KTM'nin debriyaj problemleri üzerine Bajaj "hele bi getir de bakak yiğenim benim de debriyajı cekince stop etme sorunum vardı yazılım atarız kurtarırız belki " der, Ktm de Bajaj'a " ya sen kim köpeksin üç tekerlekli motor yapan adamsın Ktm'yi eleştirmek sana mı kaldı Allah'ın hintlisi " der.
Bu cevap üzerine küçük düşün Bajaj hırs yapıp Ktm'nin yarı hissesini alır, aynı fabrikada yapıp kendi markasıyla yarı fiyatına satmaya başlar.
Günümüzde iki markanın kıyasıya rekabeti ortaya eşsiz motorlar çıkarmaya devam ediyor
--------------------------------------
Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam.
Yanlis anlamayin belki sanslisinizdir ses gelmiyordur ama motoru kenara cekin kaskinizi cikarin 5bin devirde sabit tutun ve dinleyin, normal suruste zaten 5-5.5 araligini muhtemelen 1 saniyede geciyorsunuz farkedilmiyor olabilir..
Ve yeniden yanlis anlasilmasin ben bu motosikleti yaklasik 500kmdir kullaniyorum ve cok seviyorum, bu yazdigim onemsiz de olsa bir kusurdur belki bir bilen cikar sunu yapin der diye buraya yaziyorum, alacak arkadaslar herhangi bir motorda denerse muhtemelen pek onemli degil diyebilirler. Demem o ki bu gibi sebepler sizi caydirmasin cok keyifli makine..
ben hariç benim motorumu başkaları da denedi, dediğim gibi ne devir de titreme nede denge sensörü sesi yok, sesin nasıl bir şey olduğunu öten arkadaşların motorunda duydum, yanlış anlamama gerek yok burası bir forum kimseye de böyle bir ses yok diyemem dersem yalan söylemiş olurum.
Bu ses nasıl bir ses örnek verin kulağımı sağır edecek kadar mı çok dikkatli dinlersem duyacağım şekilde mi cidden caymak üzerim oysa bikaç güne almak için gideceğim
Akşam hava yı güzel bulduk ve yılın ilk kampını riva ya attık, kafa dağıttık daha doğrusu, iş iş nereye kadar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:56 ----------
belki hava filtresi kirlendi ne olacak o zaman, bakım da yapmasın biz parasını ödeyelim yok öyle bir dünya.
5 bin devirde zırıltı olayını kafa camının altına padlerle destek yaparak çözdüm. denge sensörünün zırıltısı ise 7 bin devirden sonra geliyor.
Galiba rtr apache 180 alacağım
İş dolayısıyla motorla ilgilenemedim. Servise motoru sabah bıraktım akşam aldım o kadar ilgilenmişler işte.
Pulsar'ın soğutma fanı, fren kaliperi, ve benzeri bozulmaya açık parçaları baya pahalı mecbur garanti bakımına gidiyorum. Yoksa hiç gerek yok. Yağ, yağ filtresi alınır değiştirilir.
Motoru alırken durduğu yerde çalıştır getir 5000 devire bak öyle karar ver. Bende hiçbir sıkıntı yok bugün tekrar denedim. 2016 ilk seri gelen motorlardan almıştım. Vazgeçip geçmemek senin elinde ama bu özelliklerde bu fiyata motor bulamazsın. Rodajda motoru zorlama bence hiçbir sıkıntı çıkmayacak. Ben çok temiz kullandım zorlamadım sıkıntısız bir motorum var şu an 800kmlerde.
apaçi 180den şaşma...
Bu kadar yakışıklı bir motorun ıvır zıvırları insanın canını sıkıyor bende onlardan olmayayım
Ufak tefek sorunlar uzuyor ufaktan ugrasmak gerekiyor gonul isterki hic sorunsuz binelim benim sensor ne hep sessiz ne surekli otuyor hos otmeside okadar rahatsiz etmiyor ben genelde agresif surdugum icin kask ve ruzgar bastiriyor hatta bollasan zincirden gelen ses bile sensorden daha fazla geliyor bazen yolda duyuyorum hatta uyarabildiklerime zincir ayari yaptirmalarini soyluyorum iyi bir lastikle motor cok guzel ve keyifli ufak tefek sorunlari oluyor biraz ilgi istiyor ama kafama takilan duke de boyle bi zirilti yok bunu bajaj bilerekmi uretmiyor yoksa kuralkan bajaja bu olayi bildirmiyormu bizdeki sensorler biraz ilkel bunun digital olani yokmudur,sıvı olani yada firma su kafadami biz bu sensorden 1 milyon tane yedek parca urettik elimizde kalmasinmi yapiyor hayret ediyorum sen kalk koskoca motor yap yeni teknoloji koy yapta yap ama sensorde mantara bagla yazilim vs donanimsal veriler olsa farkli bi sensor entegre edilip yazilimla tanitilabilir ornek cbr denge sensoru gibi kurcalamak lazim
Abi benim taktıklarım da ufak geldi ama yıllar önce 2 zamanlı bir motorum vardı titreşim kolları mahvediyordu. Bir tamirci bunlardan taktı benim motora ve takarken Mintax deterjan ile içini kayganlastirdi. Bende onu hatırladım sıvı bulaşık deterjanı döktüm içine parmakla yedirip çevirip iterek oluyor. Hem sıkı olması iyi, gaz verirken kendi kendine boşa dönmez . Bu arada bu gün elcikeri denedim bu sekilde daha güzel ve estetik oldu.
İyi geceler.
2. bajajı pulsar olarak aldım kazasız belasız kullanmak nasip olsun herkese önceki 125st den kalan terleme bunda da var ilave olarak zırıldama sesi çıkıyor daha 500 km de 125 st kardeşimde 50 bine geldi motor o sağlam çıkınca pulsar aldım arada scooter kullandım 1 sene çin malı oda 14 bin km oldu sorun çıkarmadı ama gücü düşük geldi ve yakıtı pulsardan fazlaydı :D daha az hızlara rağmen birde yüksek rolanti sorunu var yani bajaj alıştırdı bu tarz küçük problemlere :D aslında basit şeyler neden böyle oluyor bunlarda ayrı bir konu daha sağını solunu kurcalamadım ilerleyen zamanlarda vidaları v.s kontrol etmek gerekir
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:01 ----------
ekrem abiye selamlar bu arada öyle yada böyle 125 st içinde paylaşımlarımız olmuştu yardımlarına tşk ederim ama bu basit olaylarıda artık çözüme kavuştursunlar
Şu an bu konu içerisinde 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 misafir)