Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Galiba bende pulsarci olcam

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Alıntı SAZMAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Titreşim konusunda daha önce çin malı cub kullanmış bir kardeşiniz olarak birkaç bir şey söylemek isterim. Makineyi ağır devirle kullanmak gerekli mümkün olduğu kadar. Yani mümkün olan en büyük viteste. Son bir aydır Pulsarı her gün kullanıyorum. Özellikle odaklanıyor ve kendimce ölçümler yapıyorum.
    Naçizane fikirlerim:
    1. ve 2. vitesler çabuk geçilmeli hissi aldım. 3. ve 4. vitesler ile birlikte 7000 deviri geçmeden kullanımda hem çok az yakıyor hem de titreşim nerede ise yok. Buradan şöyle bir şey daha çıkıyor ki ; ne kadar titriyor ise o kadar yakıyor. Yüksek hızlardaki titreşim benim için normal, 1. ve 2. viteste agresif kullanımda biraz etkiliyor. Ben hiç çift silindir makinaya binmediğimden; titreşim algım düşük olabilir.
    Sıkışık trafikte 1. ve 2. viteslerdeki titreşim zayıf ve güçsüz kollarımı biraz yordu. Bu nedenle bisikletçiden aşağıdaki elcik süngerlerini aldım ve taktım. Daha bu şekilde sürmedim ama bileklere vuran titreşimi engelleyecek gibi geliyor.

Sevgiler.
    http://i66.tinypic.com/242apag.jpg
    http://i67.tinypic.com/awyzgk.jpg
    http://i63.tinypic.com/qq7k35.jpg
    http://i65.tinypic.com/2hdmlpx.jpg
    Ben de bisikletçiden sünger aldım ama sokmayı beceremedim. Çok dardı. O süngerler sanırım biraz geniş. Nereden aldın onları?
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

kdiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    14-16 200ns,16 Mt-25, 17 D400, 18 Mt25abs
    Alıntı sabracadabra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor genel olarak gerçekten güzel katılıyorum, yalnız henüz çözülebildiğini duymadığım bir sorun mevcut bu yüzden eklemek istedim.. Denge sensörünün sebep olduğu 5bin devirde duyulan şıngırtı/zırıltı.

Ha bu kimisi için hiç problem olmuyor, bazısı yalnızca kapalı kask ile kullandığından pek duymamış, bazısı da kulağı sürekli ona takılır şekilde deli oluyor, bu kısmı tabi biraz subjektif ama nihayetinde motosiklet 5bin devirde o güzel motor sesini sabote eden bir zırıltıya sahip ve sensörü iptal etmek dışında bir çözümünü duymadım.

Ancak, kullanıcısı olarak şahsi kararım, kesinlikle çekinmeyin motosiklet bence kaliteli ve keyifli..
    Allaha çok şükür orjinal denge sensörü hiçbir zaman ses yapmadı, ses gelmediği halde servis iptal etmişti bende yeni denge sensörü aldım taktım yine Allaha çok şükür ses yok, kaskım ls2 ve bir diş açık kullanıyorum duysaydım çoktan o sesi duyardım ve şuan 22730km deyim gayet memnunum.
    beykurt bunu beğendi.

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lamborghini’nin hikayesi
    Ultra lüks ve hızlı yarış arabası denildiği zaman akla gelen ilk iki marka genelde Ferrari ve Lamborghini olur.

Traktör markası sayın desek kimsenin aklına gelmez Lamborghini

Lamborghini bir traktör markasıydı, ta ki…

II. Dünya Savaşı sonrasında önemli bir traktör üreticisi olan Lamborghini firmasının sahibi Ferruccio Lamborghini’nin spor otomobillere büyük bir merakı vardır. Bir Mercedes-Benz 300SL, Jaguar E-Type, Alfa Romeo 1900, Lancia Aurelia B20 ve Maserati 3500GT satın alıp kullandıktan sonra ilk Ferrari’si olan 250GT’yi satın alır. Çok kısa sürede 3 araç daha alarak bir Ferrari hayranı olur; ancak bütün Ferrarilerinde olan debriyaj problemi yüzünden Ferrari fabrikasına gider. Burada birkaç saat geçmesine rağmen sorun bir türlü giderilemez ve Lamborghini, Enzo Ferrari ile konuşmak ister. Enzo Ferrari, Lamborghini’ye, “Bir traktör üreticisi asla bir Ferrari’yi eleştiremez.” cevabını verir.

Ferrari’nin bu cevabı ile küçük düşen Lamborghini, fabrikasına döner ve debriyajını tamir etmeye başlar. Bunu yaparken aslında Ferrari’sinde kullanılan debriyajın kendi traktörlerinde kullanılanla aynı olduğunu fark eder. Debriyajın daha sağlamını yaparak değiştirir ve problemi çözer. Ardından Lamborghini, Ferrari’den hızlı, daha güvenilir ve daha sağlam arabalar yapmak ister. Bundaki amacı ise spor arabaların sadece Ferrari tarafından yapılabileceği algısını değiştirmektir.

İlk olarak eski Ferrari mühendisleri Gianpaolo Dallara ve test sürücüsü Bob Wallace’ı işe alır. İlk üretim olan Lamborghini 350GT her yönü ile Ferrari’den daha iyidir. Üçüncü üretim modeli olan Miura efsanevi ve nefes kesen bir araç olmuştur ve ortadan motorlu spor otomobil çağını başlatmıştır. Günümüzde iki markanın kıyasıya rekabeti ortaya eşsiz spor otomobiller çıkarmaya devam ediyor.
    KTM'nin debriyaj problemleri üzerine Bajaj "hele bi getir de bakak yiğenim benim de debriyajı cekince stop etme sorunum vardı yazılım atarız kurtarırız belki " der, Ktm de Bajaj'a " ya sen kim köpeksin üç tekerlekli motor yapan adamsın Ktm'yi eleştirmek sana mı kaldı Allah'ın hintlisi " der.

Bu cevap üzerine küçük düşün Bajaj hırs yapıp Ktm'nin yarı hissesini alır, aynı fabrikada yapıp kendi markasıyla yarı fiyatına satmaya başlar.

Günümüzde iki markanın kıyasıya rekabeti ortaya eşsiz motorlar çıkarmaya devam ediyor
    ayzek bunu beğendi.
    --------------------------------------

Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam.

Alıntı kdiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allaha çok şükür orjinal denge sensörü hiçbir zaman ses yapmadı, ses gelmediği halde servis iptal etmişti bende yeni denge sensörü aldım taktım yine Allaha çok şükür ses yok, kaskım ls2 ve bir diş açık kullanıyorum duysaydım çoktan o sesi duyardım ve şuan 22730km deyim gayet memnunum.
    Yanlis anlamayin belki sanslisinizdir ses gelmiyordur ama motoru kenara cekin kaskinizi cikarin 5bin devirde sabit tutun ve dinleyin, normal suruste zaten 5-5.5 araligini muhtemelen 1 saniyede geciyorsunuz farkedilmiyor olabilir..
    Ve yeniden yanlis anlasilmasin ben bu motosikleti yaklasik 500kmdir kullaniyorum ve cok seviyorum, bu yazdigim onemsiz de olsa bir kusurdur belki bir bilen cikar sunu yapin der diye buraya yaziyorum, alacak arkadaslar herhangi bir motorda denerse muhtemelen pek onemli degil diyebilirler. Demem o ki bu gibi sebepler sizi caydirmasin cok keyifli makine..
    kozan bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı sabracadabra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlis anlamayin belki sanslisinizdir ses gelmiyordur ama motoru kenara cekin kaskinizi cikarin 5bin devirde sabit tutun ve dinleyin, normal suruste zaten 5-5.5 araligini muhtemelen 1 saniyede geciyorsunuz farkedilmiyor olabilir..
    Ve yeniden yanlis anlasilmasin ben bu motosikleti yaklasik 500kmdir kullaniyorum ve cok seviyorum, bu yazdigim onemsiz de olsa bir kusurdur belki bir bilen cikar sunu yapin der diye buraya yaziyorum, alacak arkadaslar herhangi bir motorda denerse muhtemelen pek onemli degil diyebilirler. Demem o ki bu gibi sebepler sizi caydirmasin cok keyifli makine..
    ben hariç benim motorumu başkaları da denedi, dediğim gibi ne devir de titreme nede denge sensörü sesi yok, sesin nasıl bir şey olduğunu öten arkadaşların motorunda duydum, yanlış anlamama gerek yok burası bir forum kimseye de böyle bir ses yok diyemem dersem yalan söylemiş olurum.

Motosikleti
    BAJAJ-Pulsar 200 ns
    Bu ses nasıl bir ses örnek verin kulağımı sağır edecek kadar mı çok dikkatli dinlersem duyacağım şekilde mi cidden caymak üzerim oysa bikaç güne almak için gideceğim

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı karakuzum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ses nasıl bir ses örnek verin kulağımı sağır edecek kadar mı çok dikkatli dinlersem duyacağım şekilde mi cidden caymak üzerim oysa bikaç güne almak için gideceğim
    Bajaj mühendislerine küfür ettirecek kadar etkili bir ses. Benim motorumda 2500 devirden 11000 devirdeki devir kesiciye kadar bu ses var.

Motosikleti
    BAJAJ-Pulsar 200 ns
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bajaj mühendislerine küfür ettirecek kadar etkili bir ses. Benim motorumda 2500 devirden 11000 devirdeki devir kesiciye kadar bu ses var.
    Abi nasıl olur şok içindeyim motoru alma isteğim tamamen kaçtı allah aşkına 2.5 yıl oldu düzeltemediler mi bu sorunu ya... almam bu motoru mühendisine söveceksem motora söveceksem binmeye korkacaksam şeklini ne yapayım

Motosikleti
    Abi nasıl olur şok içindeyim motoru alma isteğim tamamen kaçtı allah aşkına 2.5 yıl oldu düzeltemediler mi bu sorunu ya... almam bu motoru mühendisine söveceksem motora söveceksem binmeye korkacaksam şeklini ne yapayım
    Ben 10 bin km bakımını bekliyorum. Motor 5400km'de. Servis 5000km bakımında depoyu söküp sensöre bakmadı bile. 10 bin km bakımında hava filtresi değişirmiş o zaman bakacaklar.

Motosikleti
    Akşam hava yı güzel bulduk ve yılın ilk kampını riva ya attık, kafa dağıttık daha doğrusu, iş iş nereye kadar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:56 ----------

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 10 bin km bakımını bekliyorum. Motor 5400km'de. Servis 5000km bakımında depoyu söküp sensöre bakmadı bile. 10 bin km bakımında hava filtresi değişirmiş o zaman bakacaklar.
    belki hava filtresi kirlendi ne olacak o zaman, bakım da yapmasın biz parasını ödeyelim yok öyle bir dünya.

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    5 bin devirde zırıltı olayını kafa camının altına padlerle destek yaparak çözdüm. denge sensörünün zırıltısı ise 7 bin devirden sonra geliyor.

Motosikleti
    BAJAJ-Pulsar 200 ns
    Galiba rtr apache 180 alacağım

Motosikleti
    Alıntı kdiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    belki hava filtresi kirlendi ne olacak o zaman, bakım da yapmasın biz parasını ödeyelim yok öyle bir dünya.
    İş dolayısıyla motorla ilgilenemedim. Servise motoru sabah bıraktım akşam aldım o kadar ilgilenmişler işte.

Pulsar'ın soğutma fanı, fren kaliperi, ve benzeri bozulmaya açık parçaları baya pahalı mecbur garanti bakımına gidiyorum. Yoksa hiç gerek yok. Yağ, yağ filtresi alınır değiştirilir.

Motosikleti
    2016 Bajaj Pulsar NS200
    Galiba rtr apache 180 alacağım
    Motoru alırken durduğu yerde çalıştır getir 5000 devire bak öyle karar ver. Bende hiçbir sıkıntı yok bugün tekrar denedim. 2016 ilk seri gelen motorlardan almıştım. Vazgeçip geçmemek senin elinde ama bu özelliklerde bu fiyata motor bulamazsın. Rodajda motoru zorlama bence hiçbir sıkıntı çıkmayacak. Ben çok temiz kullandım zorlamadım sıkıntısız bir motorum var şu an 800kmlerde.

Motosikleti
    2014 ybr esd
    apaçi 180den şaşma...

Motosikleti
    BAJAJ-Pulsar 200 ns
    Bu kadar yakışıklı bir motorun ıvır zıvırları insanın canını sıkıyor bende onlardan olmayayım

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Bu kadar yakışıklı bir motorun ıvır zıvırları insanın canını sıkıyor bende onlardan olmayayım
    Ufak tefek sorunlar uzuyor ufaktan ugrasmak gerekiyor gonul isterki hic sorunsuz binelim benim sensor ne hep sessiz ne surekli otuyor hos otmeside okadar rahatsiz etmiyor ben genelde agresif surdugum icin kask ve ruzgar bastiriyor hatta bollasan zincirden gelen ses bile sensorden daha fazla geliyor bazen yolda duyuyorum hatta uyarabildiklerime zincir ayari yaptirmalarini soyluyorum iyi bir lastikle motor cok guzel ve keyifli ufak tefek sorunlari oluyor biraz ilgi istiyor ama kafama takilan duke de boyle bi zirilti yok bunu bajaj bilerekmi uretmiyor yoksa kuralkan bajaja bu olayi bildirmiyormu bizdeki sensorler biraz ilkel bunun digital olani yokmudur,sıvı olani yada firma su kafadami biz bu sensorden 1 milyon tane yedek parca urettik elimizde kalmasinmi yapiyor hayret ediyorum sen kalk koskoca motor yap yeni teknoloji koy yapta yap ama sensorde mantara bagla yazilim vs donanimsal veriler olsa farkli bi sensor entegre edilip yazilimla tanitilabilir ornek cbr denge sensoru gibi kurcalamak lazim

SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı AttilaXtreme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de bisikletçiden sünger aldım ama sokmayı beceremedim. Çok dardı. O süngerler sanırım biraz geniş. Nereden aldın onları?
    Abi benim taktıklarım da ufak geldi ama yıllar önce 2 zamanlı bir motorum vardı titreşim kolları mahvediyordu. Bir tamirci bunlardan taktı benim motora ve takarken Mintax deterjan ile içini kayganlastirdi. Bende onu hatırladım sıvı bulaşık deterjanı döktüm içine parmakla yedirip çevirip iterek oluyor. Hem sıkı olması iyi, gaz verirken kendi kendine boşa dönmez . Bu arada bu gün elcikeri denedim bu sekilde daha güzel ve estetik oldu.
    İyi geceler.
    AttilaXtreme ve maktama bunu beğendiler.

xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki 1000 gt
    2. bajajı pulsar olarak aldım kazasız belasız kullanmak nasip olsun herkese önceki 125st den kalan terleme bunda da var ilave olarak zırıldama sesi çıkıyor daha 500 km de 125 st kardeşimde 50 bine geldi motor o sağlam çıkınca pulsar aldım arada scooter kullandım 1 sene çin malı oda 14 bin km oldu sorun çıkarmadı ama gücü düşük geldi ve yakıtı pulsardan fazlaydı :D daha az hızlara rağmen birde yüksek rolanti sorunu var yani bajaj alıştırdı bu tarz küçük problemlere :D aslında basit şeyler neden böyle oluyor bunlarda ayrı bir konu daha sağını solunu kurcalamadım ilerleyen zamanlarda vidaları v.s kontrol etmek gerekir

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:01 ----------

ekrem abiye selamlar bu arada öyle yada böyle 125 st içinde paylaşımlarımız olmuştu yardımlarına tşk ederim ama bu basit olaylarıda artık çözüme kavuştursunlar
    mgora bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 20 kullanıcı var. (0 üye ve 20 misafir)