Pulsar sahibi arkadaş denge sensörü yüzünden kaza yaptığını söyledi.
Viraja girdiği sırada sensör kendini kapatmış. Çot patlamış sonra.
Bu sensörün aslı-astarı nedir ?
Pulsar sahibi arkadaş denge sensörü yüzünden kaza yaptığını söyledi.
Viraja girdiği sırada sensör kendini kapatmış. Çot patlamış sonra.
Bu sensörün aslı-astarı nedir ?
Degisiyor motorda 1-2 psi bile cok farkediyor on 30 arka 34 kullaniuorum ben 62 kilo oldugum icin arka bu yuzden biraz fazla on tarafi 30 dan uste cikarsin motor slaloma daha musait oluyor ama on tarafta surtinme azaliyor on frende yuzey alani azaldigi icin fren mesafen uzar bu yuzden 30 dan uste cikmamaya calisin arka lastik basincini arka cantaniza yukunuze ve tabi en onemlisi artcinin kilosunu hesaba katarak hesaplayin ben artciyla 28-36/38 basiyorum..
Bu arada pilot street kullaniuorum ondan bahsetmedim fabrika ayarlarindaki degerlede. Motor duz gitmiyor benm icin en uygunu bu sekilde isliyor..
Kesinlikle benzinlikciye havaya guvenmeyin hicbirinde arizalanmadikca bakim yapilmiyor yapilsada kalibrasyonu duzgun yapilmiuor 12 Voltluk celik govdeli hava komp var bunlardan kullaniyorum 2 aydir dogru olcum aliyorum umarim uzun sure boyle devam eder..
Herkese hayirli aksamlar dilerim..
Kendi hatasını motora maletmeye çalışmış senin o arkadaş emin olabilirsin.
Nerden bilelim gazı ani kesmediğini?
Nerden bilelim frene abanmadığını?
Nerden bilelim kaygan bi zemine yağ vs. Denk gelmediğini lastiğin?
Hepsini geçtim senin arkadaş kaskı yere sürtmesi lazım denge sensörünün devreye girmesi için ama pek sanmıyorum koruma demirlerinin buna izin vereceğini
Arkadaşlarım iyi akşamlar.Yağda ilk numara yağın kalınlığıdır.Sağında W harfi vardır.winter kış demektirki ilk çalıştırma yada oda sıcaklığında yağın akışkanlık(viskosite) yani kalınlığını belirtir.
Örnek 10w40 derse 10 numara kalınlıkta yada akışkanlıkta yağın sıcaklık altında 40 akıkanlık derecesine kadar ki 100 dereceye yaklaşık tekamül eder.
Şimdi ben Ankaradayım bundan sonra Ankara da çok ısınıyor.Ben diyorumki yazın sıcakta bu motora motulun 20w50 7100 koyalım,bence yaz için 20 kalınlık çok iyi,50 sıcaklık akışkanlığı 120 dereceye tekamül eder oda yazın bizim motorun ısınmasına uygundur.Kitabıda 20w50 diyor.Dediğim yağ biraz pahalı fakat full sentetik yüksek performanslı motorlar için tasarlanmıştır.Inanmıyorsanız motula sorun sizin motorunuza bunu tavsiye edecektir.20w50 kamyon yağı deyip geçmeyelim.Selamlar.
Teşekkürler,,YBR de böyle bir risk vardı.Pulsarda açıkçası o konuyu düşünmedim ancak debriyejının daha kuvvetli olduğunu düşünüyorum. Tartışalım.Hhindistanda birisi bu yağla ilgili olumlu yorumlarını yazmış.selamlar
http://www.bikesindia.org/reviews/mo...rm-review.html
O kadarda değil
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:08 ----------
Motul pahalı bi yağ ve sırf denemek için 100 lira çöpe atmak istemediğimden 130 lira verip 5100 ester 15W50 4 lt olanını aldım ybr ile pulsarda kullanılan debriyağ sistemi aynı yani çoklu plakalı disk denemek lazım ama
Verdiğin linkteki siteyi ziyaret etmiştim ben güvenemedim açıkçası 2000 kmde bi yağ değiştirdiğimden paracıklarla zincir yağlamak gelmedi içimden açıkçası
Araba tamircisi bi abimiz ile yağ konusunu konuştuk bana söylediğine göre motorun yag kalınlığıyla oynamamam gerektiği olmuştu bana söylediği motor yeçyağ kalınlıgına gore yer yapıyormuş örneğin 10 kullanırsan 20 ye gectıgınde sorun olmaz fakat tekrar ona gecersen yağ eksiltme yag yakmaya başlar dedi yağ eksilden yada yakan motorların yag kalınlıgını arttırarak uzın vade gitmesini sağlıyoruz dedi bundan ötürü kışın 10-40 yazinda 10-60 kullanıcam sentetik yag ıyodor uzun vade götürür ama pahalı dedı bunun yerıne 2 tane yarı sentetik yag ile daha uzun km kullanırsın dedi tavsiyesine uyucam bir yandanda arastırıcam
Bizim (2014 model 200NS)akülerin boyutları tam olarak nedir arkadaşlar, ölçen bilen var mı? Yeni akü almak istesem tam olarak hangi ölcülerde akü almam gerekiyor?
Aküm öldüğü için garantiye vericem ama yeni akü gelene kadar da motorsuz kalmak istemiyorum. Motomax'teki indirimden BS Battery alsam mı diye düşünüyorum(BS aküler hakkında hiç bir bilgim yok).
Uygun fiyalı akü önerilerinize de açığım, illa jelakü falan da olmasına gerek yok.[COLOR="Silver"]
Kanıtlarla konuşup inandırıcı olsak?
Denge sensöründen ölen çok arkadaş diyosun bunlar pulsarmı kullanıyodu?
Arkadaşlarının yanında yer ayırsan iyi olacak
Ben inanmıyorum şahsen size,
pulsarla 130 la viraja nasıl bi girme şeklidir arkadaşım bu?
Hadi girdin nasıl diyelim hangi lastiği kullanıyosunda bu kadar güzel yatırdın?
Bu arkadaşlarından bitanesinin mezarının fotosunu çek kaza anındaki parçalanmış pulsarın fotosuyla beraber ben pulsarı yakarım.
Ya niye yakıcam ki denge sensörü 22 lira değiştiririm ayda bir olur biter
Denge sensörü yüzünden bir ülkenin geleceği karardı, nice koç yiğitler can verdi.
Ya sabır
Motordan soğudum yine
Stop etmemiş denge sensörü stop etme
Bunlar nedir ya?
Motora mı binecez tabuta mı?
Eğer motora iftira atıyorsalar
Kına yaksınlar onlar
Motordan soğudum
Rüyalarımı süsleyen bir kaç ay içinde almaya niyetlendiğim pulsarı almayacağım
Şimdi 200cc lik sıfır 8-9 arası nerde bulayım motor
İkinci elde düşünmüyorum
Mecbur 150cc alacağım
motor stop edebilir belki bu yuzden kazada yapmış olabilir ama denge sensörü virajda yatıkken stop ettirmez ilk başta benimde tereddütte kaldığım bir konuydu bu ama farklı sebebleri olabilir millet bacagını yere koyup viraj alıyor ben bile 90-100-110 km hızlarda bazen haddinden fazla yatırdığım oldu bacağımı az biraz açsam yere değecek kadar yatırdığımda oldu farklı etkenler düşünülmeli (olay gerçektir,değildir mevzusuna girmeden yorumladım)
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)