Yağ kaçırıyor olabilir bendede var bakımda halletcez bakalım
Arkadaşlar merhabalar; cumartesi gunu saat 3 4gibi motorumu yıkadıktan sonra hiç bir sorun yokken akşam olunca motorumu çalıştıramadım. İlk başta 6bin deviri zor geçiyordu ya da devir düşerken 6 binde hafif bi takılma yapıyordu. Güç bela çalıştırdım ama gaz verince stop ediyordu. Sanırım bunu bostayken yapıyordu çünkü bir süre bekledim vitese takıp hareket edince stop etmedi. Böyle eve gittim ve sağına soluna bakarken oksijen sensörünün kablosuna dokununca stop ediyordu.
Neyse sabah oldu çalıştırmakta sıkıntı yaşadım ve sanırım motor boğulduğundan egsozdan patlama sesi felan geldi. Az bekledim kabloyu oynadıktan sonra hiç bir sorun yokmuş gibi çalıştı.
Büyük ihtimalle ya sensorde sıkıntı var ya da kabloda kırık var. Daha once bir kere daha boyle çalıştırmada ve devirde bir sıkıntı yaşamıştım sanırım yine o zamnda sensorden kaynaklanıyordu. Normalde kabloya ellemediğimde hiç bir sıkıntı olmuyor ve yıkama esnasındada gayet ozenle yıkamıştım.
Neyse yapacak bisey yok zaten hafta içi nasıl gidicem bilmiyorum ama servise gostericem umarım gerekeni yaparlar..
Yukarda bahsetmiştim. Bundan önce SAVA MC 25 kullanyordum. Çok menundum. MC25'te mükemmel bir lastik. Üzerinde derin oluklar var ve viraj ıslak/fren vs performansı da çok güzeldi. 20bin kilometre kullandım ve gram aşınma olmadı. Daha 10bin kilometre kullanabilirdim ama psikolojik olarak rahat olamam diye korktum.
MC 32'nin övgüsünü kurye arkadaşlardan duymuştum. Denemek istedim. Haklılarmış.
Saygılar.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
kullanıcı hatası olmadığı aşikar büyük olasılıkla girmeli zaten tahminim iki etken var kullanılan malzeme dandik olabilir yada serviste çok sıkıyorlar bakımda conta patlıyor yada çatlıyor zamanla kaçırıyor ordan senin gene iyi benim motor blogundan parmak izi büyüklüğünde kabuk atar gibi boya atmış vuruk çizik hiçbirşey yok lekeli gibi duruyor
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
garanti kapsamında ilk bakımda yaptırın, eski contayı temizliyorlar ve o kablo kısmına sıvı conta motor kısmına sıvı conta sürüp yeni orijinal contayı takıp işlemi bitiriyorlar çok fazla sıkıntı yapmayın bakım zamanı onu da aradan çıkarsınlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------
garanti kapsamında oksijen sensörü değişir, kablosunda kopukluk olabilir veya su kaçmış ise şase yapıp motoru kapatıyor.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
Usta sen Pilot lastiği görmedin sanırım el kadar mesafe falan diyorsun şaşırdım olmadı resimlere falan bakarsın çünkü bahsettiğin şeyle alakası yok. Ne kadar diş olursa o kadar yağmurda iyidir lafı sadece rosso gibi yarış standardında üretilen lastikler için geçerli.
Pulsara da Rosso takmak bence saçmalık Michelin güncel fiyatı her şey dahil 790 TL olduğuna göre 300 Liraya MC25 gerçekten mantıklı.
Lastikte önemli olan;
lastikte kullanılan malzeme metaryal büyük firmalar AR-GE ye milyonlarca lira aktarıyor.
Lastik Basıncı
Lastiğin ısınması
Yağmur kanallarının olması.
Metre kareye kaç km yağmur yağdığında asfaltta ne kadar su birikintisi oluşur lastik asfalttaki suyu kanallardan ne kadarını tahliye eder soru bu?
Sağanak yağmurda Michelinle normal yolda sürüyorum gibi gidip durdum.
Metzellerde diş var yağmurda Michelinden daha iyi demek abesle iştigal.
Asıl dikkat edeceğiniz konu kuru yolda bazan hayvanlar! ağaç falan suluyor yola su döküyor. Bu durumda motor açısı biraz düşükse yani viraj falan alıyorsanız dikkat edin.
Yolda su birikintisine girmeyin.
Zorundaysanız motoru dik tutun ağırlığı biraz one verip dizlerle makinayı sıkıştırın.
Ne olursa olsun iyi lastik alın ve zamanında lastiğinizi değiştirin.
Lastiğin motorun en önemli parçası olduğunu unutmayın..
yağ filtresi kapağı oringini yenisi ile bakım zamanı değiştirin gerekirse sıvı conta sürerek kapatsınlar, diğer yağ kaçağı ise boş vites göstergesi kablosu çıkışından kaçırıyor gibi onu da bakım zamanı yine hem sıvı conta hemde yeni orjinal conta takıp işlem yaparlar, dökülme olayına bir şey diyemem.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
Geçen haftadan bu yana benim motora kuş kaçtı. 30km/h hızı geçince başlıyor cik cik ötmeye giderken anlamaya çalışıyorum nereden geliyor diye bir türlü çözemedim, gittikçe de artmaya başladı, aşağılarda kuşlar aşk yaşamaya başladı. Dün akşam garajda orta sehpaya aldım çalıştırdım, vitese taktım verdim gazı arkayı kontrol ettim anaormal bir durum yok, sonra motorun önünü kaldırdım bir de ne göreyim benim ön fren aşırı sıkı teker boşta zor dönüyor. Aldığımdan beri böyle miydi yoksa 2-3 hafta önce yapılan 600km bakımında mı oldu anlamadım, hafta sonu servis yolu gözüktü. Sizler de arada bir kontrol edin fren boşluklarını, lastiklere hava basarken kontrol edin hiç değilse.
arkadaşlar pazar günü bajaj kullanıcılarına bir etkinlik açtım gelirseniz sevinirim, tşk ederim.
https://www.facebook.com/events/1057894714243769/
herkese selamlar. aranızda yeniyim ve yarın pulsar 200ns almayı düşünüyorum. bu konuda ufak bir yardıma ihtiyacım var. şuan pulsar 200ns'nin fiyatı 8000-8300 ve 9 taksit yapılıyor. fakat satıcı yılbaşından sonra 8900-9000 olacağını söyledi. merak ettiğim ve öğrenemdiğim; yılbaşından sonra alacağım motor 2016 model mi olacak acaba (sormayı unuttum) 2016 olacaksa sizce yarın 2015'i alıp 1000 liraya yakın üzceti fazla vermemek mi mantıklı. yoksa yılbaşından sonra alıp bir model üstünü almış olmak mı? ayrıca 2016 pulsarda ne gibi değişiklikler olacak acaba. iyi sürüşler...
Bende aranıza katıldım nihayet kayalar motordan bugün satın aldım balıkesire kargo ile gönderecekler elime ulaşınca görselleri paylaşacağım.
hocam banada 2 gün önce başıma geldi bazen ötüyordu bazen susuyordu.ön frenden geliyor sandım motor 1000 kmde dedim balatalar ötüyor soğuktan falan ama baya ses kesilmeyince 4. gün götürdüm.fren değil ama ön göbekten ses geliyormuş.usta ön lastiği söktü yağladı temizledi tekrar taktı o kadar.5 dakkasını almadı sıkıntı geçti zaten para alıcak bir durum yok sıkıntı yok yani.
2016 ocak ayında satılacak motorların 2016 olması evet mümkün ama elde kalan 2015 varsada alabilirsin.model olarak üstünlüğü yok ama yıl olarak daha yeni olucak.1000 1500 lira verilmez tabiki 2016 olsun diye
İyi akşamlar pulsarın sıkıştırma oranı nedir bilen varmı?
Çok sevdiğim Alex Chacon abimizin paylaştığı son video,
india yöresindeyiz iyi seyirler
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Şu an bu konu içerisinde 30 kullanıcı var. (2 üye ve 28 misafir)