Silebiyseydim iyiydi silemedim mesajı. Moderatör silsin bende sıkıldım bu muhabetten o yüzden yazdım.
Silebiyseydim iyiydi silemedim mesajı. Moderatör silsin bende sıkıldım bu muhabetten o yüzden yazdım.
Sonuçta hepimiz ölecez...!
Arkadaşlar lütfen burda bacaccı olmayanların da bişeyler paylaşası gelebiliyor, niçin dış mihrak güçleri gibi adlediliyoruz anlamadım ki :/ bu tavrınızdan ötürü sahici bacaccı dostlarımızla aramıza giremiceksiniz,
bacac forever adlı çalışmam, jest baabında kabul eyleyin
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Uzun yolda telefon şarjı için usb çıkışı önerisi olan ebay.alixprss den alıp memnun kaldığınız tavsiye ettiğiniz linkler vs
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:55 ----------
Motomağaza diye bi yerden aldım camları İrfan usta gönderiyormuş şu an stokta yok İrf.motordan İrfan ustayı ararsan yardımcı olabilir yada Motomağazayı ara camlar zaten İrfan ustadan geliyormuş
piyanist_irf baya tüccar oldu ya her yerde aksesuarları satılıyo İRF marka
Sevgili arkadaşlar merhabalar. Ben Bursadan Orhan. Uzun süren araştırmalarım sonucu Honda CBR250 almak yerine 2015 sıfır Pulsar 200NS aldım. 100 km yol yaptım 2 günde. 8960 Lira liste fiyatı vardı ancak nakit 8500 vererek aldım. 500 Lira küçük plaka + sigorta + ruhsat masrafım oldu. Totalde 9000 liraya geldi.
Motor tecrübem yok ilk motorum ancak arabayla 60-70 bin km trafik deneyimim var trafiğe çıkmakta pek zorlanmadım o yüzden. Şimdilik bir sıkıntı yok birkaç stop etmem dışında iyi anlaşıyoruz. Keyifliymiş motor kullanmak. Virajlarda zorlanıyorum biraz, arabayla hep içeriden alırdım motorla tuhaf geldi. 80 km üzerine çıkınca yediğim ilk rüzgar da biraz tuhaf geldi. Yeni yeni hissiyatlar keşfederek devam ediyorum işte
Bir iki panik fren yaptım teker kaydı "uuuvvv" diyerek soğuk ter eşliğinde geçiştirdim o anları. O an anladım müthiş dikkatli olmak gerektiğini. Minicik bir hataya dahi tahammülü yok bu olayın onu anladım. Araba gibi değil yani. Çok başkaymış olay.
Algım çok gelişti mesela. Trafikte motorcuları fark etmeye başladım. Algıda seçicilik sanırım. Onun dışında; mesela şu an bu yazıyı yazarken çıkıp motor kullanasım var. Yazımın bitmesiyle çıksam mı hemen diye düşünüyorum.
Velhasıl-ı kelam şu anlık mutluyuz motorumla. Malzeme kalitesi ortanın üzerinde bence. Çok çok iyi değil ancak kötü hiç değil. Vites geçişlerinde bir iki problem yaşadım ancak motorun sıfır km olmasına yordum. Çok dengeli bir duruşu var. Motor kendi gidiyor. Biraz hafif geldi 150 kg o sebeple yüksek hızlarda çok güven vermedi ancak 70-80 km de akıcı bir gidişi var. Tepkileri ani. Hemen reaksiyon gösteriyor. Seri ve hızlı. Süspansiyonlar ne iyi ne kötü bence kararında. Çok yumuşak değil, çok sertte değil. Oturuş pozisyonu iyi lakin belki gidon bi 5 cm falan yukarıda olsa daha iyi olabilirdi. 15-20 dakikalık sürüşten sonra motorun üzerinde dikilme ihtiyacı hissediyorum. Frenlerden çok memnun kaldım. Alet duruyor. Üzmüyor.
Şimdilik ilk gözlemlerim bunlar. Kullandıkça devamını yazmayı umuyorum. Okuyan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Herkese iyi günler. Saygılar.
Öncelikle hayırlı olsun kardeşim ama bu motoru ilk motor olarak almakla iyi bir şey yapmamışsın. İvmelenmesi yüksek, frenleri sert ve çok agresif bir motor. Gerçi ilk motor olarak bu motoru almak hatasını ilk yapan sen değilsin ve yaşandığı söylenen sorunlarn bir çoğunun nedeni insanların çoğunun ilk motoru olmasından kaynaklanıyor ama lütfen ilk 10.000 kilometre çok dikkatli ve yavaş kullan. Saygılar.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Hemen FAcebook'ta "Bajaj Pulsar 200 NS Türkiye" Grubuna üye oluyorsun. Orada Muhammed KAndemir arkadaşın yaptığı uzatmalar var 3parça sağ-3parça sol, aliminyum, 3.5 cm yükselme sağlıyor gidonda(sanırım halen 60 tl). Ya da yine grupta TC Levent Ulupunar arkadaşın ürettiği 3cm'lik aynı tarzda üretilen parçalar var, siyah rengi de var(45 tl idi). Ya da İstanbul Oktay Motor'da 2.5 cm'lik olanı var sağ tek parça- sol tek parça aliminyum(120 tl idi). Alıyorsun birini,takıyorsun , bir "oh bee" çekiyorsun ve rahatlıyorsun.
Ben 3.5 cm'liği kullanıyorum.
Bu arada hoş geldin.
Aramıza hoşgeldin ,Hayırlı olsun ,Allah kaza bela vermesin arkadaşım. Şimdi yukarıda yazdıklarını okuyunca ilk günlerim geldi aklıma,eve gelirdim 15 dk sonra gidip motora binmek isterdim.Sürekli parlat-cilala yapardım.Arkadaşlar oğlum boyasını aşındıracan derdi.
Arkadaşım çok dikkatli kullan ,sindire sindire, sakın hiçbir zaman ben bu işi kaptım deme göreceksin her gün yeni tecrübeler kazanacaksın ve geriye baktığında çok iyiyim, öğrendim dediğin anlar için o anki tecrubene kıyasla çokta birşey öğrenmeriğini göreceksin.Yani tecruben her gün artacak.Yeter ki;Dikkattinle ,gözlemciliğinle,giydiğin ekipmanlarla vs.buna fırsat ver.Sevdiklerinle olman ve uzun yıllar sağlıklı bir şekilde motor sürmen dileğimle.
Tekrar hayırlı olsun ,umarım ekipmanların tamdır ve kullanıyorsundur.Nasıl alışırsan öyle gider ...
Şu an bu konu içerisinde 31 kullanıcı var. (1 üye ve 30 misafir)