Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #6541
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Ekrem abi esiyle birlikte gecmis olsun ziyaretine geldi nasil oldugumu yakindan gormek istemis yarin gelecekmis ama icine sinmemis sagolsun eksik olmasin hosgelmisler sefa getirmisler motoru falan merak etme benim amacim seni gormekti dedi (bunu tum samimiyetiyle soyledigine eminim) hanimida bu duruma oldukca uzulmus nasil oldu nasil bitti diye konustuk anlattim tum sıkıntıları tatli sohbette ettik(marka imaj zedelenmesi keske yazmasaydin gibi konusmalar kesinlikle olmadi zaten firma olarak degil birey olarak gelmesinden dolayi ayrica tesekkur ederim kendisine icinde oldugum durumla beraber bu sekilde icten yaklasimi beni cok mutlu etti )
    Bazen haddinden fazla yuklenebiliyoruz bazen firmaya olan ofkemizi ekrem beyede yansitiyor olabiyoruz haliyle ama benim bu aksam gordugum firmadan bir yetkili degildi daha cok bir abiydi
    ellaksakir ve fedos bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #6542
    enable - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS, cbf150,xmax250ABS
    Ayzek'in problemi "stop etme" değil "resetleme" sorunu yanlış anlamadıysam. Ortada 2 ayrı sorun var yani. Bu arada daha bugün benim motor da stop etti 2 den 1'e düştüğümde, nazar değdi galiba. Önceleri ben kendi acemiliğinden sanıyordum.
    Resetleme sorunu ani ve ne zaman olacağı belli olmadığından sürüş güvenliğini direkt tehlikeye atabilecek bir durumken, stop etme sorunu vites değiştirme esnasında olup bana göre resetleme sorunu kadar tehlikeli değil ben en azından çözüm bulunana kadar binmeye devam edeceğim, umarım çözüm bulunur.
    ellaksakir bunu beğendi.

  3. #6543
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Alıntı enable adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayzek'in problemi "stop etme" değil "resetleme" sorunu yanlış anlamadıysam. Ortada 2 ayrı sorun var yani. Bu arada daha bugün benim motor da stop etti 2 den 1'e düştüğümde, nazar değdi galiba. Önceleri ben kendi acemiliğinden sanıyordum.
    Resetleme sorunu ani ve ne zaman olacağı belli olmadığından sürüş güvenliğini direkt tehlikeye atabilecek bir durumken, stop etme sorunu vites değiştirme esnasında olup bana göre resetleme sorunu kadar tehlikeli değil ben en azından çözüm bulunana kadar binmeye devam edeceğim, umarım çözüm bulunur.
    Aynen dostum bende resetleme haricinde hicbir problem yoktu etkinlikte stop etme sorunu olan bir arkadas vardi motorunu orda sehpaya alip 1 viteste tekerin donme hizina baktilar nornalden fazla donuyor dediler servise gitmesini soylediler sanirim debriyaji degisti diye biliyorum burdaysa yazar zaten
    gelebek bunu beğendi.
    Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..

  4. #6544

    Üyelik
    01 Mayıs 2014
    Motosikleti
    YBR125/CBR125/DL650/Suzuki C800/GV250 Şimdi:DL650
    Alıntı EQULIBRIUM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar arkadaşlar;

    Öncelikle kendimi tanıtayım, ben bir makine mühendisiyim, uzun süredir de forumu anonim olarak takip ediyorum. Özellikle bu başlığı... Ekrem beyin burada kullanıcılara cevap yazması benim bu başlığı takip etmemdeki en büyük sebeplerden biridir. Kendisini de selamlıyorum. Gelişmeleri görünce belki bir yardımı olabilir diye yazmak istedim.

    Konuya girmeden önce, Ayzek kardeşim, gerçekten büyük geçmiş olsun. Kesinlikle hiçbir motosiklet severin başına gelmesini istemeyeceğimiz türden bir kaza ile karşılaşmışsın. Acını ve yaranı anlıyor ve derinden paylaşıyorum.

    Burada Ekrem beyin yazdığı teknik açıklama dikkatimi çekti, muhtemelen bu sessizlik sürecinde teknik ekiple durum istişare edilip böyle bir mesaj yayınlanmasında karar kılındı. Ben bu teknik açıklamanın tam olarak geçerli olduğunu düşünmüyorum. Özellikle bahsettiğim kısım şudur;



    Bir motosikletin lastiklerinin yere temas ettiği yüzey ön arka lastik toplamı ele alındığında ortalama bir kredi kartı büyüklüğündedir. Bu kredi kartı büyüklüğündeki yüzey üzerinde yapılan basınç sayesinde oluşan sürtünme kuvveti ile lastik yola tutunur. Hızlanmamızı, yavalşamamızı, viraj alamamızı sağlar. Bu hareketler sırasında doğan bütün dinamik yükler bu lastik yüzeyi üzerinden yola iletilir.

    Bu sebeple viraj içinde aniden gaz kesmeyin, gaz açmayın, ön frene sakın basmayın gibi tavsiyeleri sık sık duyarız. Yola bu kadar küçük yüzeylerle tutunan bir motorlu taşıt viraj içinde zaten merkezkaç ve benzeri dinamik kuvvetlerle baş etmeye çalışırken, bir de bizim gaz açma, fren yapma gibi tepkilerimizle başa çıkamaz ve highside veya lowside dediğimiz şekilde düşmeler meydana gelebilir. High ve Lowside konusuna çok değinmek istemiyorum yazının uzamaması açısından, ama merak eden arkadaşlar olursa ilerleyen mesajlarda detayına inebilirim.

    Bajaj Pulsar 200NS 200cclik bir motor için yüksek tork ve beygir değerlerine sahip. Bu değerleri sağlayan şey ise "compression ratio" yani sıkıştırma oranı. Bu oran silindirin en alt konumdan en üst konuma geldiğinde içindeki hacmi ne kadar sıkıştırdığını gösterir. Bajaj fabrika verilerine göre 11.1/1 oranında sıkıştırma oranına sahip olan bu motor sınıfı için yüksek sayılabilecek bir orana sahip. Bu iyi bir şey aslında, motorun daha yüksek teknolojiye sahip olduğunu gösteriyor... Peki bundan neden bahsettim? Sıkıştırma oranı yüksek olan motorblogları her zaman daha yüksek motor freni yapma kabiliyetine sahiptirler. Yani ateşleme kesildiği sırada daha çok hacmi sıkıştırmak zorunda kalan silindir, krank şaftına daha büyük bir frenleme kuvveti uygulamak isteyecektir.

    Gelelim bir diğer meseleye, motorunuzla seyir halindeyken bir anda ateşleme kesilirse ve siz debriyajı çekerek krank şaftı ile arka tekerin bağlantısını kesmezseniz, arka tekerlek üzerine frenleme kuvveti uygulanmaya başlayacaktır. Eğer bu frenleme viraj içinde veya çıkışında yada viraj olması önemli bile değil, nylon ve yol tutuşu uygun olmayan bir lastiğe uygulanırsa çok rahat bir şekilde arka lastiğinizi kitleyecektir. Ayzek beyin de belirtiği 50 - 60 km seyir hızlarında nispeten düşük viteslerde krank milinin bu direnci vites kutusu aracılığı ile daha da yüksek bir şekilde arka tekere iletilecektir.

    Bütün bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda bir motosikletin ateşleme kesildiği anda arka tekerleğini kitlemesi olasıdır. Ve hemen hemen bütün motosiklet kullanıcıları da içgüdüsel olarak bunun farkındadır. Arka lastiğin bir anlık kilitlenmesi zaten bir motosikletin kaza yapması için yeterli bir sebeptir. Bu nedenle bir motosikletin arka lastiği sadece "zincirin kopması ve değişik yerlere sarılarak hareketi engellemesi, krankın kilitlenmesi, gene aynı şekilde dişlilerin bir şekilde kilitlenmesi gibi sebepler yüzünden meydana" gelmez. Ben burada işin biraz daha bilimsel boyutunu anlatmak istedim.

    İşin etik boyutuna gelecek olursak, hiçbir firma ve ticari amaç güden kuruluş yoğurdum ekşi demez. İlkeli firmalar müşterilerini hayati tehlikelere sokabilecek hatalar yaptıklarını anladıklarında ürünlerini geri çağırıp gerekli güncellemeyi ücretsiz olarak müşterilerine sunarlar. Bu da o firmaları parmakla gösterilen firmalardan kılar. Mesela vakti zamanında Toyota belirli serilerin tamamını geri çağırarak gaz pedalını ücretsiz olarak değiştirdi. Bu bir prestij kaybı değil, bir erdem olarak algılanır ve takdir edilir.

    Öte yandan bunu yapmak istemeyen bir firmaya yaptırmanız ise hukuki olarak çok zor bir süreç... Zaten burada yazılan yazıların (benimki de dahil) pek bir resmi geçerliliği yoktur. Siz bilirkişi aracılığı ile o firmaya karşı olan mağduriyetinizi resmi olarak kanıtlamış olsanız bile, firma sadece size zorunluluktan gerekli olan tazminatı ödeyip ürünle ilgili iyileştirmeleri önemsemeyebilir. Malesef Türkiye'de bu gibi durumlarda tüketiciyi koruyacak bir mekanizma yok...

    Beni asıl derinden üzen mesele ise Ayzek beyin ben başka bajaja binerim ama o motora binmem, iadesini istemiyorum, hatta parasını bile istemiyorum alın motor sizin olsun gibi bir tutumuna karşılık, Ekrem beyin biz Türkiye'de en çok satan motor olduk gibi yorumları oldu.

    Burada bir insan hayatından söz ediyoruz, en azından bu gibi durumlarda ticari açıklamaları bir yana bırakalım lütfen.

    Saygılarımla...

    Kesinlikle birebir katılır altına imzamı atarım bunun. Tam yazacaktım bu yorumu görünce vazgeçtim.


    Motosikletler arabalara göre zaten yüksek kompresyonlu tek silindirin ataleti de göz önüne alınınca kitleme işten değil.


    Türkiye'de insan hayatının ucuz olması nedeniyle bu olaya serviste ciddiyetsiz bakılmış besbelli.


    Dediğim gibi Amerika'da bu işin cezası 1 milyon dolardan başlar.


    Ayrıca önemli bir şeyi yok görünüyor denilen arkadaş bu kazadan dolayı oluşan yaralanmaları ve toprak temasından tetanoz olma riski var mıdır yok mudur? Bal gibi vardır, sağlık sektöründe biri olarak söylüyorum.


    Tetanoz ölümcül müdür? Bu soruyu cevaplamama gerek yok sanırım.


    Yani hem primer hem sekonder ölüm riski içeren bu kazayı "önemli bir şeyi yok görünüyor" ile ancak Türkiye, Malezya, Singapur, Endonezya gibi ülkelerde geçiştirebiliriz.
    dyavol-77, Mengu16, slyman_b ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #6545
    tozluklu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2013
    Şehir
    keşan
    Motosikleti
    Bajaj pulsar ns 200
    İki kalça kemiğim (femur başı) protez. Artık iki kat göt korkusuyla gezicem..

  6. #6546
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bajaj'ın sorunlu enjeksiyonları değiştirmesi lazım, yoksa adı çıkacak. Ortadan ikiye ayrılan çinlimiz hiç olmadı, sürücüsünü üzerinden atan hintlimiz de olmasın.
    ayzek, slyman_b ve enable bunu beğendiler.

  7. #6547

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Sayın Ekrem ATA Bey;

    Öncelikle, her ne şekilde olursa olsun, bir firmayı temsil eden bir şahsın aramızda olup her sorunumuza cevap vermesi ziyadesi ile güzel, bunun için kendi adıma teşekkür ederim.
    Sizin de bildiğiniz gibi bir dönem Pulsar için ciddi karar vermişken bir takım olumsuzluklar sebebi ile vazgeçmiştim. Halen Pulsar'ın fiyat/performans durumunun diğerlerinden iyi olduğu kanısındayım. Yuki'nin bile 9-10 binlere motor satmaya çalıştığı bir piyasada pulsarın fiyatı hala makul sayılabilir. Hatta Ayzek arkadaşın mesajını görene kadar gerçekten eşime dostuma tavsiye ettiğim bir motordu. Buraya kadar her şey güzel.
    Sürüş esnasında beyin resetlediğinde tekerleğin kilitlenmeyeceğini yazmışsınız, ya da ben öyle anladım. sadece vites küçülterek bile uygun yol şartlarında (mesela yağmurun yeni başladığı veya yeni bittiği) arka tekerin kilitlenmesini sağlayabilirim. Viraja yatmışken de o beyin kendini resetleyip ateşlemeyi kesebilir. O an stabilize yolda da olabiliriz. Yani beyin resetlemesi kullanıcı açısından hayati risk yaratabilir, önce bunda hemfikir olalım. Ateşlemenin kesildiği anda oluşacak yığılma bile birkaç diğer faktör devrede iken başlı başına kaza sebebidir. Öncelikle bunu kabul etmenizi rica ediyorum. Yani lastik kilitlenmez, krank yavaşlar ama döner konusunu bir geçelim. Motorların bazılarında yakıt azaldığında stop etme sorunu varmış, yahu yakıt az ise, motora yakıt gitmeyebilir fren yaptığımızda viraja yattığımızda falan, stop eder, o tamam. Denge sensörünü de kabul etti arkadaşlar. Ama bir motor giderken, sebepsiz, beyni resetleyip motoru kompresyona sokuyorsa, ki soktuğunu siz de kabul etmişsiniz, bu kronik bir sorundur, hatalı üretilen seriler çağırılır, gerekli düzeltme, onarım yapılır. Ya da en azından servise giden arkadaşlara yardımcı olunur. Bakın ayzek arkadaş 4 kez aküsünün değiştirildiğini yazmış. Yahu kaç yıllık motor bu? bu süreçte 4 kez akü değiştirilmesi nedir? Benim kötü mondialden fabrikasyon aküyü 2 yılın sonunda 15 gün önce çıkartıp attığımızda halen sağlamdı. Sadece onun suyuyla, tahliyesiyle ve oksidiyle uğraşmaktan sıkılıp jel akü aldım. Bajaj gibi bir markada nasıl 4 kez akü değişir bunun mantıklı açıklaması yok. Dahası arkadaş servise gitmiş, derdini anlatmış, çözemeyip/çözmeyip akü değiştirip geçiştirmişler. İşte burada sizin haklı olduğunuz çizgi bitiyor, kullanıcının haklı olduğu nokta başlıyor. Öncelikle garanti kapsamında bir motor aynı arızadan 4 kez servise giriyorsa, ya kullanıcı kaynaklı bir sorun vardır ki motosikletin beynini bozmak kullanıcılığın ötesinde gayret ve yetenek ister, ya da o problem çözülemiyordur. İlk şık geçerli olduğunda "kullanıcı hatası" deyip servisler motoru ücreti karşılığında tamir ediyor. İkinci şık geçerli olduğunda ise, burada hak mahrumiyeti var (ben sıfır aldığım ürünün ayıbı yüzünden servisle arkadaş olmak zorunda değilim) ayıplı ürünün ayıbının giderilememesi var (4 kez akü değişmiş ama aynı sorun tekrarlamış, kaza olmasa muhtemelen 5. kez servis ziyareti) yetersiz servis var (arıza tespit cihazı yok/kullanılmıyor, bu yüzden yapılan onarım işe yaradı mı yaramadı mı muamma, sorun giderilmeden araç teslim ediliyor) ve halen satış rakamlarından bahsediliyor. Hiç kimse Bajaj az sattı, çok sattı derdinde değil ki, ortada bir sorun ve bir mağduriyet mevcut, konu o.


    Bu durumda şahsi kanaatim olumsuz oluyor haliyle. Ben mondial için de yazdım aynı şeyleri, (Ekrem Bey'in bahsettiği art niyetli arkadaşlardan değilim, bana mesaj atmadı zaten) servise gittiğmide şu kadar (750 tl civarıydı) masrafın var dedikleri sorunu dışarda 15 tl'ye çözdüler, bu firmanın enjeksiyonlu motoruna nasıl güvenip binicez diye çokça yorum yaptım. Bakın Ekrem Bey, güçlü motor getirmekle, ucuza satmakla büyük marka olunmayacağı konusunda hemfikirizdir. O ürünün arkasında durabilmekle büyük marka olunur.
    Mengu16, newmoto76, slyman_b ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #6548

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Ülkemizin genel olarak ticaret anlayışında ciddi sorunlar var. Bu nedenle sürekli güvensiz ve paranoyak müşteri profili çıkıyor ortaya.

    Toyota amerikadaki araçlarını geri çağırıyor. BMW geri çağırıyor. Ama bizim ülkemizdeki distributorler geri çağırmıyor. Neden? Uyanık distributorler bu kadar basit.. Ha bir diğer nedeni daha var Amerikadaki müşteri hakkını arayan müşteri.

    Bizde ise durum vahim adam kaza yapınca motorla motosikletin teknik olarak boyle kaza yapıp yapmayacağı ilk olarak ispat edilmeye çalışıyor. Buda komik. Çünkü olay yerinde ve motosiklette gerekli teknik araştırmalar tam olarak yapılmadan bu olmaz demekte bizlere özgü bi yaklaşım..

    Bir cümle ve basit sade bir ticaret anlayışı gerekiyor sadece..

    "SÖZ KONUSU KAZA DURUMUNU DETAYLI BİR ŞEKİLDE BAĞIMSIZ BİLİRKİŞİLER NEZDİNDE İNCELETECEĞİZ. MARKAMIZIN NEDEN OLDUĞU HERHANGİ BİR KUSUR DURUMU SÖZ KONUSU OLUR İSE MÜŞTERİMİZİN MAGDURİYETİNİ SONUNA KADAR GİDERECEĞİZ"

    Bu cümleyi kuramıyor ya bu memleketteki ticari yapı.. Bu işler nasıl düzelecek..


    Ekrem Bey ile samimiyet ahbaplık başkadır. Hak ve hukuk başkadır..Bizim sözümüz Ekrem Beyin şahsına değil markaya dır. Ama Ekrem bey markanın yanlışını da savunuyor ise o zaman burada olmasının diğer markalarının temsilcilerinin olmaması arasında hiçbir fark yok..


    Bazen ve istisnai şartlarda müşterinin özel durumunun göz önüne alınarak doğru söylediği kanaati kamuoyunda kabul görmüş ise markanın etik ve insani unsurları öne alıp teknik ıvır zıvıra bakmadan bile imkanlarını ortaya koyması bir markanın alabileceği en güçlü pozisyondur.

    Haddim olmayarak iş hayatımda edindiğim nacizane tecrübe budur.. Her daim önceliği iyiye ve söylenene itibar etmeye vermek lazım..Sonuçta müşteri Bajaj müşterisidir. X markanın değil..
    slyman_b, ayzek, Mengu16 ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #6549
    Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    Bende bir firmanın teknisyeniyim şirketin bizden kısıtladığı şeylerde bile müşteri sorun yaşamasın diye debeleniyoruz. Memnun olour yada olmaz elimizden geleni yaparız. Ama bu durum bir uçurum,bir aciziyet değil. Bir insan canından bahsediyoruz. Ekrem bey'i takip ederdim hatta pulsar'a onun sayesinde ısındım ama son yazdıkları olmadı. Bu durum yolda; Motor kullanıyorsan çarparım napabilirsin diyen bir adamı hatırlattı çünkü altında lüks bir mercedes vardı. Ne diyelim Ekrem Bey sizinde canınız sağolsun ama yıllardır bu işin içindeyseniz bilirsiniz,kimsenin hakkı başkasına kalmaz.Ayzek arkadaşımızın arkasındayız.
    fatih. ve dyavol-77 bunu beğendiler.

  10. #6550

    Üyelik
    30 Mart 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    Mondial cup, Pulsar 200 NS, Dominar, Honda NC750 S
    Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Forumu Devamlı takip ediyorum fakat pek müdahil olmuyorum. Öncelikle kaza geçiren kardeşimize büyük geçmiş olsun diyorum Allah kazanın her türlüsünden korusun cümlemizi. Lakin Çok incitici yorumlar görüyorum. Kaza geçiren kardeşimiz Ekrem abiye ziyareti için bir firma yetkilisi değilde bir abi olarak geldiğini ve yanında durduğunu yazdığı halde hiç hoş olmayan yorumlar devam etmiş. Bende İlk Pulsar kullanıcılarındanım halen memnuniyetle kullanmaya devam ediyorum. Öyle kronik mronik bir sorunumda yok ne hikmetse 5000 bakımıda yapıldı, uzun yollarada gidiyorum. Ama ne kalkıp elin Hindistanlısının ürettiği mal için vay şöyle iyi vay şöyle harika diye kimseyle dövüşürüm nede pislik atarım. Gerek yok birbirimizi kırmaya. Geç üye olmama rağmen forumu yıllardan beri takip ediyorum Ekrem abiyi burda gördüm ve çok çok şaşırmıştım. Bir firmanın üst düzey yetkilisinin ne işi olur diye sormuştum kendime. Ha bide uzaklardan yazıyorum. Mardinden. Herkese Selamlar esen kalın
    naug_hty, ayzek ve ellaksakir bunu beğendiler.
    Sonuçta hepimiz ölecez...!

  11. #6551

    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    taner bey e geçmiş olsun dileklerimizi birkezde bu platformdan iletip herkese hayırlı günler dileriz.
    taner bey in aracı ile alakalı yaşanan problem ve yapılanlar ile ilgili olarak yanlış anlaşılan ve eksik kalan kısımları sizlere aktarmak amacı ile bu yazıyı yazıyorum.
    araç servisimize geldiği ilk seferde diagnostik cihaza bağlanmıştır,akü ve şarj sistemi kontrol edilmiştir.3 gün denenip 50 km de yolda test edilmesine rağmen bir arıza görülmemiş olup taner beye bu bilgi verilmiştir.daha sonra düşük voltajlı akü ile yapmış olduğumuz testte ekranda çıkan kodun müşterimizin bildirdiği kod olduğu teyit alınmıştır.bu kod düşük voltaj sonucunda göstergenin koruma moduna geçmesi anlamına gelmektedir.göstergedeki kodun beyin (ecu)ile ilgisi olmadığını ve diagnostik cihaza bağlandığında ecu da arıza göstermediğini önemle bildirmek isterim.bu araçta meydana gelen durumun ecu ve enjeksiyon sistemi ile alakası kesinlikle bulunmamaktadır.ayrıca araçta herhangi bir sensör arızası yaşanıp hata kodu vermesi durumlarında akünün kablolarının sökülerek ecu nun resetlenmesi gibi bir durumda sözkonusu değildir.bu kod sadece arıza giderildkten sonra diagnostik cihaz ile silinebilir.ecu nun resetleme işlemini cihaz olmadan istesekte yapamayız.ayrıca göstergedeki bu hata kodu çıktığında farklı ecu takılıp problemin devam ettiğide test edilmiştir.bunları açık olarak yazma sebebim hiçbir kontrol yapılmadan motora akü takıp gönderilmiş gibi bir izlenim olduğu ,arıza beyinle alakalı,arıza enjeksiyonla alakalı, ecu yu neden değişmemişler gibi söylemler olduğu için yazıyorum..motorun aküsü yenisi ile değiştirilp teslim edildikten 1 hafta kadar sonra aynı arıza tekerrür etmiş ve aynı kontroller tekrar yapılmıştır.sistemde herhangi bir arıza çıkmadığı için akülerde seri hata olabileceği ihtimaline karşın kendi stoğumuzdan ücretsiz akü takıp teslim ettik ve sonucu takip ettik.sonuçta problemin düzeldiği bilgisini aldık.yaklaşık bir ay kadar önce araç başka bir işlem için servise geldiğindede arızanın düzeldiğini sadece çok soğuk havada bir kez marş basarken yaşadığını söylemesi üzerine yeniden aracın kontrolleri yapılıp orjinalinden yüksek amperli akü takılmıştır.yazmış olduklarımın doğruluğunu taner beyden teyit alabilirsiniz.
    bütün bu süreçte müşterimiz servise her geldiğinde araçla ilgili kontroller yapılmıştır ancak belirtmiş olduğu arıza görülmemiştir.beyanı doğrultusunda gerekli kontroller yapılmıştır.
    tener bey in beyanına istinaden 50 km hızda seyrederken göstergenin kapanması sonucu araç stop etmiş ve bu üzücü olay yaşanmıştır.motor hızına bağlı olarak krank döngüsü devam edeceğinden teker kitlemeyecektir ekranda kod çıkarak stop etmeside tekerin kitlemesine sebebiyet vermeyecektir.ancak sonuç olarak bu üzücü kaza yaşanmıştır ve bu arkadaşımız ciddi zarar görmüştür.amacımız taner bey in en azından maddi olarak zarar görmemesini sağlamaktır.
    müşterimizin memnuniyetini sağlamak amacıyla taner bey in aracını servisimize alıp kaza sonucu oluşan zararını karşılamak ve araçtaki arızayı detaylı bir şekilde inceleyip gidermek istemekteyiz.müşterimiz teklifimizi kabul etmez ve konuyu incelettirmekte isteyebilir.kusurumuz ve ihmalimiz var ise gerekeni yapacağımızı taahhüt ederiz.öncelik hayatta ve sağlıktadır.bunun bilinci ile çalışmaktayız.saygılar.
    newmoto76, sheriff87, noob ve 13 diğerleri bunu beğendiler..

  12. #6552

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Bir yetkili servis olarak gayet makul ve meseleyi objektif değerlendiren bir yazı görmek gerçekten çok güzel. Kayalar Motorun bu tavrı ve tutumu sektörde daha önce hiç görmediğimiz kalibrede ve güzellikte..

    Umarım Kayalar Motor olarak açtığınız empati sağlayan bu yaklaşımın tüm sektöre örnek olmasını diliyorum.. Bence siz gereğini yaptınız..

    İyi çalışmalar.. Hayırlı kazançlar..

  13. #6553

    Üyelik
    30 Mayıs 2015
    Arkadaşlar merhabalar edirne de ikamet ediyorum.edirnede bajaj kullanan varsa havsa 'daki servis olan fatih beyi şiddetle tavsiye ediyorum.merkezde oturmama rağmen bende ilçedeki yani havsada ki servisi tercih ettim. Bakımdan sonra titreşim azaldı ve vitesler çok rahatladı.

  14. #6554
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul beşiktaş
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Alıntı kayalarmotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    taner bey e geçmiş olsun dileklerimizi birkezde bu platformdan iletip herkese hayırlı günler dileriz.
    taner bey in aracı ile alakalı yaşanan problem ve yapılanlar ile ilgili olarak yanlış anlaşılan ve eksik kalan kısımları sizlere aktarmak amacı ile bu yazıyı yazıyorum.
    araç servisimize geldiği ilk seferde diagnostik cihaza bağlanmıştır,akü ve şarj sistemi kontrol edilmiştir.3 gün denenip 50 km de yolda test edilmesine rağmen bir arıza görülmemiş olup taner beye bu bilgi verilmiştir.daha sonra düşük voltajlı akü ile yapmış olduğumuz testte ekranda çıkan kodun müşterimizin bildirdiği kod olduğu teyit alınmıştır.bu kod düşük voltaj sonucunda göstergenin koruma moduna geçmesi anlamına gelmektedir.göstergedeki kodun beyin (ecu)ile ilgisi olmadığını ve diagnostik cihaza bağlandığında ecu da arıza göstermediğini önemle bildirmek isterim.bu araçta meydana gelen durumun ecu ve enjeksiyon sistemi ile alakası kesinlikle bulunmamaktadır.ayrıca araçta herhangi bir sensör arızası yaşanıp hata kodu vermesi durumlarında akünün kablolarının sökülerek ecu nun resetlenmesi gibi bir durumda sözkonusu değildir.bu kod sadece arıza giderildkten sonra diagnostik cihaz ile silinebilir.ecu nun resetleme işlemini cihaz olmadan istesekte yapamayız.ayrıca göstergedeki bu hata kodu çıktığında farklı ecu takılıp problemin devam ettiğide test edilmiştir.bunları açık olarak yazma sebebim hiçbir kontrol yapılmadan motora akü takıp gönderilmiş gibi bir izlenim olduğu ,arıza beyinle alakalı,arıza enjeksiyonla alakalı, ecu yu neden değişmemişler gibi söylemler olduğu için yazıyorum..motorun aküsü yenisi ile değiştirilp teslim edildikten 1 hafta kadar sonra aynı arıza tekerrür etmiş ve aynı kontroller tekrar yapılmıştır.sistemde herhangi bir arıza çıkmadığı için akülerde seri hata olabileceği ihtimaline karşın kendi stoğumuzdan ücretsiz akü takıp teslim ettik ve sonucu takip ettik.sonuçta problemin düzeldiği bilgisini aldık.yaklaşık bir ay kadar önce araç başka bir işlem için servise geldiğindede arızanın düzeldiğini sadece çok soğuk havada bir kez marş basarken yaşadığını söylemesi üzerine yeniden aracın kontrolleri yapılıp orjinalinden yüksek amperli akü takılmıştır.yazmış olduklarımın doğruluğunu taner beyden teyit alabilirsiniz.
    bütün bu süreçte müşterimiz servise her geldiğinde araçla ilgili kontroller yapılmıştır ancak belirtmiş olduğu arıza görülmemiştir.beyanı doğrultusunda gerekli kontroller yapılmıştır.
    tener bey in beyanına istinaden 50 km hızda seyrederken göstergenin kapanması sonucu araç stop etmiş ve bu üzücü olay yaşanmıştır.motor hızına bağlı olarak krank döngüsü devam edeceğinden teker kitlemeyecektir ekranda kod çıkarak stop etmeside tekerin kitlemesine sebebiyet vermeyecektir.ancak sonuç olarak bu üzücü kaza yaşanmıştır ve bu arkadaşımız ciddi zarar görmüştür.amacımız taner bey in en azından maddi olarak zarar görmemesini sağlamaktır.
    müşterimizin memnuniyetini sağlamak amacıyla taner bey in aracını servisimize alıp kaza sonucu oluşan zararını karşılamak ve araçtaki arızayı detaylı bir şekilde inceleyip gidermek istemekteyiz.müşterimiz teklifimizi kabul etmez ve konuyu incelettirmekte isteyebilir.kusurumuz ve ihmalimiz var ise gerekeni yapacağımızı taahhüt ederiz.öncelik hayatta ve sağlıktadır.bunun bilinci ile çalışmaktayız.saygılar.
    Selam Kayalarmotor yazınızı okudum cevap verme lütfunda bulunmuşsunuz teşekkürler.
    yazmış olduğunuz açıklamaya yorum yapacağım ama önce kullanıcılar bu yazınızı yorumlasınlar kimseyi etki altında bırakmak istemiyorum. iyi günler
    körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır

  15. #6555
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Alıntı kayalarmotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    taner bey e geçmiş olsun dileklerimizi birkezde bu platformdan iletip herkese hayırlı günler dileriz.
    taner bey in aracı ile alakalı yaşanan problem ve yapılanlar ile ilgili olarak yanlış anlaşılan ve eksik kalan kısımları sizlere aktarmak amacı ile bu yazıyı yazıyorum.
    araç servisimize geldiği ilk seferde diagnostik cihaza bağlanmıştır,akü ve şarj sistemi kontrol edilmiştir.3 gün denenip 50 km de yolda test edilmesine rağmen bir arıza görülmemiş olup taner beye bu bilgi verilmiştir.daha sonra düşük voltajlı akü ile yapmış olduğumuz testte ekranda çıkan kodun müşterimizin bildirdiği kod olduğu teyit alınmıştır.bu kod düşük voltaj sonucunda göstergenin koruma moduna geçmesi anlamına gelmektedir.göstergedeki kodun beyin (ecu)ile ilgisi olmadığını ve diagnostik cihaza bağlandığında ecu da arıza göstermediğini önemle bildirmek isterim.bu araçta meydana gelen durumun ecu ve enjeksiyon sistemi ile alakası kesinlikle bulunmamaktadır.ayrıca araçta herhangi bir sensör arızası yaşanıp hata kodu vermesi durumlarında akünün kablolarının sökülerek ecu nun resetlenmesi gibi bir durumda sözkonusu değildir.bu kod sadece arıza giderildkten sonra diagnostik cihaz ile silinebilir.ecu nun resetleme işlemini cihaz olmadan istesekte yapamayız.ayrıca göstergedeki bu hata kodu çıktığında farklı ecu takılıp problemin devam ettiğide test edilmiştir.bunları açık olarak yazma sebebim hiçbir kontrol yapılmadan motora akü takıp gönderilmiş gibi bir izlenim olduğu ,arıza beyinle alakalı,arıza enjeksiyonla alakalı, ecu yu neden değişmemişler gibi söylemler olduğu için yazıyorum..motorun aküsü yenisi ile değiştirilp teslim edildikten 1 hafta kadar sonra aynı arıza tekerrür etmiş ve aynı kontroller tekrar yapılmıştır.sistemde herhangi bir arıza çıkmadığı için akülerde seri hata olabileceği ihtimaline karşın kendi stoğumuzdan ücretsiz akü takıp teslim ettik ve sonucu takip ettik.sonuçta problemin düzeldiği bilgisini aldık.yaklaşık bir ay kadar önce araç başka bir işlem için servise geldiğindede arızanın düzeldiğini sadece çok soğuk havada bir kez marş basarken yaşadığını söylemesi üzerine yeniden aracın kontrolleri yapılıp orjinalinden yüksek amperli akü takılmıştır.yazmış olduklarımın doğruluğunu taner beyden teyit alabilirsiniz.
    bütün bu süreçte müşterimiz servise her geldiğinde araçla ilgili kontroller yapılmıştır ancak belirtmiş olduğu arıza görülmemiştir.beyanı doğrultusunda gerekli kontroller yapılmıştır.
    tener bey in beyanına istinaden 50 km hızda seyrederken göstergenin kapanması sonucu araç stop etmiş ve bu üzücü olay yaşanmıştır.motor hızına bağlı olarak krank döngüsü devam edeceğinden teker kitlemeyecektir ekranda kod çıkarak stop etmeside tekerin kitlemesine sebebiyet vermeyecektir.ancak sonuç olarak bu üzücü kaza yaşanmıştır ve bu arkadaşımız ciddi zarar görmüştür.amacımız taner bey in en azından maddi olarak zarar görmemesini sağlamaktır.
    müşterimizin memnuniyetini sağlamak amacıyla taner bey in aracını servisimize alıp kaza sonucu oluşan zararını karşılamak ve araçtaki arızayı detaylı bir şekilde inceleyip gidermek istemekteyiz.müşterimiz teklifimizi kabul etmez ve konuyu incelettirmekte isteyebilir.kusurumuz ve ihmalimiz var ise gerekeni yapacağımızı taahhüt ederiz.öncelik hayatta ve sağlıktadır.bunun bilinci ile çalışmaktayız.saygılar.
    Öncelikle kayalar motora tesekkur ederim gerek kazayi haber alir almaz telefon acmasi gerekse bu surecte yaklasimi ve arza konularindaki ilgisi harika daha obceleride yorumlarimda belirttigim gibi cihaza bagladiklarini tepeden tirnaga kontrollerin yapildigini cihazda arza gorunmedigini fakat bu durumla karsilastigimi belirttim acik yureklilikle soyleyebilirimki daha detayli incelemeler yapilsin en ince kablosuna kadar ve bir arza yine tespit edilemezse hic birseye karisilmasin ama bir sekilde kusur cikarsada geregi yapilsin kayalar motorun ayni hassasiyetle konuya yaklasicagina eminim
    Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..

  16. #6556
    Mardin İl Temsilcisi CompanERROR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    X TREME MAX 2014 - Pulsar 200NS 2014
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle kayalar motora tesekkur ederim gerek kazayi haber alir almaz telefon acmasi gerekse bu surecte yaklasimi ve arza konularindaki ilgisi harika daha obceleride yorumlarimda belirttigim gibi cihaza bagladiklarini tepeden tirnaga kontrollerin yapildigini cihazda arza gorunmedigini fakat bu durumla karsilastigimi belirttim acik yureklilikle soyleyebilirimki daha detayli incelemeler yapilsin en ince kablosuna kadar ve bir arza yine tespit edilemezse hic birseye karisilmasin ama bir sekilde kusur cikarsada geregi yapilsin kayalar motorun ayni hassasiyetle konuya yaklasicagina eminim
    Bizim amacımız bir kişi bu durumu hafif atlattı ama başkaları bu kadar şanslı olmayabilir. Biz motorcular zaten trafikte motorlarımız dışında bir çok tehlike ile karşı karşıyayız bazen motorumuz canımızı kurtarır bazende reflekslerimiz. Motor incelemeye alınsın kullanılsın sorun tespit edilsin müşterimiz buna razı sorunun çözümü bulunduğunda ise BÜTÜN pulsar kullanıcılarıs ervise çağrılıp bir kaza olmadan önce müdahale edilsin. Dilerim ki bu istediğimizi yapabilirsiniz. Kayalar motorun ilgisine 10/6 veriyorum sorunu sadece maddi olarakd eğilde genel olarak ele alırlarsa bunu yükseltip tekrar pulsar almayı düşünebilirim
    slyman_b ve ismo61 bunu beğendiler.
    Adalet yok,eşitlik yalan. Hepimiz insanız ulan!! |Ne kadar yükselsende hayat 180' & Saygım kadar kinim de var

  17. #6557
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul beşiktaş
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    2 saattir bekliyorum kimse yorum yapmıyor sayfayı izledikleri halde

    Öncelikle ekrem ''ata bey'' ve ''kayalarmotor'' yorumlarının tamamına katılamasamda ilgi ve alakaları son derece menmuniyet verici.
    Ve esnaf olmayı başarabilen ender insanlar olduklarıda bir gerçek.

    Kuralkana tabiri caizse giydirmeyi en fazla yapan kişilerin belkide başında geliyorum fiyat olarak hala söylediklerimin arkasındayım.

    ben bu olayı çok basit görmüyorum ayzek kullanıcı adlı arkadaşımızın gönlünü hoş edelim mağduriyetini giderelim konuda kapansın gibi bir durum var.

    bu olayı malesef bu şekilde görüyorum.

    her ürünün kesinlikle bu arızalarla karşılaşacağını söylemiyorum.

    fakat sattığınız ürünleri daha detaylı incelemek adına forumdan çağrı yapacağınıza telefon bilgileri olan müşterilerinize çağrı yaparak erken bakım
    adı altında teste tabi tutmanızı tavsiye ediyorum. sadece sizin için değil
    türkiye genelindeki her servisin bu konuya ciddiyetle yakalşmasını umuyorum.

    ben hala fiyatının abartıldığını düşünsemde siz servislerin yakın ilgisi ve müşteri menmuniyeti ile bu düşünceyi çürütebilirsiniz belki.

    iyi günler saygılar ekrem ata bey
    ayzek bunu beğendi.

  18. #6558

    Üyelik
    22 Aralık 2013
    Ben de hasta haliniz ile bize nazik misafirperverlik gösterdiğiniz için size ve değerli eşinize çok teşekkür ediyorum. Sizleri tahmin ettiğimden de iyi gördüm. İnşallah tez zamanda normal hayata dönersiniz. Allah tüm motor severleri görünür, görünmez kazalardan muhafaza etsin inşallah.

    Bu vesile ile tüm motorcu arkadaşlarımın Ramazan ayını da tebrik ediyorum.

    Saygılarımla…


    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekrem abi esiyle birlikte gecmis olsun ziyaretine geldi nasil oldugumu yakindan gormek istemis yarin gelecekmis ama icine sinmemis sagolsun eksik olmasin hosgelmisler sefa getirmisler motoru falan merak etme benim amacim seni gormekti dedi (bunu tum samimiyetiyle soyledigine eminim) hanimida bu duruma oldukca uzulmus nasil oldu nasil bitti diye konustuk anlattim tum sıkıntıları tatli sohbette ettik(marka imaj zedelenmesi keske yazmasaydin gibi konusmalar kesinlikle olmadi zaten firma olarak degil birey olarak gelmesinden dolayi ayrica tesekkur ederim kendisine icinde oldugum durumla beraber bu sekilde icten yaklasimi beni cok mutlu etti )
    Bazen haddinden fazla yuklenebiliyoruz bazen firmaya olan ofkemizi ekrem beyede yansitiyor olabiyoruz haliyle ama benim bu aksam gordugum firmadan bir yetkili degildi daha cok bir abiydi
    bektanist, ayzek, realbyshadow ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  19. #6559
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Ekrem bey bu foruma girip yazilanlari okumaniz cevap vermeniz bile sektorde basli basina bir lutuf iken , kaza geciren arkadaşımızi ziyaret etmeniz gercekten büyük incelik.
    Kayalar motor da ayni sekilde burada bunlari gormek bize guven veriyor.

    Benim bu konuda kullanici olarak nacizane istegim bu stop etme sorununun tanimlanmaso ve problemin kaynaginin belirlenmesi. Bu kaynak belirlenmeden sanirim bir cok insan tedirgin olarak kalacak. Su isin uzerine uzmanlariyla bir dusulse ve problem tanimlansa gercekten hepimiz rahat bir nefes alacağız.
    safak3457, slyman_b ve enable bunu beğendiler.

  20. #6560

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı kayalarmotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    taner bey e geçmiş olsun dileklerimizi birkezde bu platformdan iletip herkese hayırlı günler dileriz.
    taner bey in aracı ile alakalı yaşanan problem ve yapılanlar ile ilgili olarak yanlış anlaşılan ve eksik kalan kısımları sizlere aktarmak amacı ile bu yazıyı yazıyorum.
    araç servisimize geldiği ilk seferde diagnostik cihaza bağlanmıştır,akü ve şarj sistemi kontrol edilmiştir.3 gün denenip 50 km de yolda test edilmesine rağmen bir arıza görülmemiş olup taner beye bu bilgi verilmiştir.daha sonra düşük voltajlı akü ile yapmış olduğumuz testte ekranda çıkan kodun müşterimizin bildirdiği kod olduğu teyit alınmıştır.bu kod düşük voltaj sonucunda göstergenin koruma moduna geçmesi anlamına gelmektedir.göstergedeki kodun beyin (ecu)ile ilgisi olmadığını ve diagnostik cihaza bağlandığında ecu da arıza göstermediğini önemle bildirmek isterim.bu araçta meydana gelen durumun ecu ve enjeksiyon sistemi ile alakası kesinlikle bulunmamaktadır.ayrıca araçta herhangi bir sensör arızası yaşanıp hata kodu vermesi durumlarında akünün kablolarının sökülerek ecu nun resetlenmesi gibi bir durumda sözkonusu değildir.bu kod sadece arıza giderildkten sonra diagnostik cihaz ile silinebilir.ecu nun resetleme işlemini cihaz olmadan istesekte yapamayız.ayrıca göstergedeki bu hata kodu çıktığında farklı ecu takılıp problemin devam ettiğide test edilmiştir.bunları açık olarak yazma sebebim hiçbir kontrol yapılmadan motora akü takıp gönderilmiş gibi bir izlenim olduğu ,arıza beyinle alakalı,arıza enjeksiyonla alakalı, ecu yu neden değişmemişler gibi söylemler olduğu için yazıyorum..motorun aküsü yenisi ile değiştirilp teslim edildikten 1 hafta kadar sonra aynı arıza tekerrür etmiş ve aynı kontroller tekrar yapılmıştır.sistemde herhangi bir arıza çıkmadığı için akülerde seri hata olabileceği ihtimaline karşın kendi stoğumuzdan ücretsiz akü takıp teslim ettik ve sonucu takip ettik.sonuçta problemin düzeldiği bilgisini aldık.yaklaşık bir ay kadar önce araç başka bir işlem için servise geldiğindede arızanın düzeldiğini sadece çok soğuk havada bir kez marş basarken yaşadığını söylemesi üzerine yeniden aracın kontrolleri yapılıp orjinalinden yüksek amperli akü takılmıştır.yazmış olduklarımın doğruluğunu taner beyden teyit alabilirsiniz.
    bütün bu süreçte müşterimiz servise her geldiğinde araçla ilgili kontroller yapılmıştır ancak belirtmiş olduğu arıza görülmemiştir.beyanı doğrultusunda gerekli kontroller yapılmıştır.
    tener bey in beyanına istinaden 50 km hızda seyrederken göstergenin kapanması sonucu araç stop etmiş ve bu üzücü olay yaşanmıştır.motor hızına bağlı olarak krank döngüsü devam edeceğinden teker kitlemeyecektir ekranda kod çıkarak stop etmeside tekerin kitlemesine sebebiyet vermeyecektir.ancak sonuç olarak bu üzücü kaza yaşanmıştır ve bu arkadaşımız ciddi zarar görmüştür.amacımız taner bey in en azından maddi olarak zarar görmemesini sağlamaktır.
    müşterimizin memnuniyetini sağlamak amacıyla taner bey in aracını servisimize alıp kaza sonucu oluşan zararını karşılamak ve araçtaki arızayı detaylı bir şekilde inceleyip gidermek istemekteyiz.müşterimiz teklifimizi kabul etmez ve konuyu incelettirmekte isteyebilir.kusurumuz ve ihmalimiz var ise gerekeni yapacağımızı taahhüt ederiz.öncelik hayatta ve sağlıktadır.bunun bilinci ile çalışmaktayız.saygılar.


    Sayın Kayalar Motor yetkilisi, olaya yaklaşımınız, yaptığınız açıklamalar ve gösterdiğiniz iyi niyeti tebrik ederim. Bu noktada böyle bir servisin varlığı marka adına iyi bir işaret.


    Ekrem Bey, sizi de motosikletçi arkadaşımızın kaza sonrası durumunu merak edip şahsen ziyarete gitmeniz hususunda tebrik ediyorum. Bunu yaptıktan sonra işin insani boyutunda elinizden geleni yapma gayreti içerisinde olduğunuzu bir kez daha görmüş olduk. Tebrikler.


    Sayın Ayzek, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunarım.
    ayzek bunu beğendi.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (1 üye ve 7 misafir)