Yokuş aşağı 138km'yi gördüm RPM Limit ışığı yandı 9000-9200 devirde falan yandı ışık. Fazla emniyete almışlar benim 150'lik mondiali aldığımdan beri sürekli 9000-9500 devir aralığında sürüyorum OHV(itecekli) motor olmasına rağmen banamısın demedi 10000 devirde 120 km hız yapıyor zavallım 128'e vurduğumda 10500 falan gösteriyordu. Pulsar heralde o devirlere gelmeden kesiciye girer.
Sen bir kullanma kılavuzunda rodaj için yazanları oku, bir daha gaz koluna dokunmazsın..
Uzun süre 6 bin devir üzerinde gitme dediler bana, ben de öyle yapıyorum. Kullanma kılavuzunda 6. viteste 48 km sabit hızla (3500 devir oluyor bu) gidin yazıyor o şekilde rodajı yapılmış motoru getirin yanyana bi kalkış yapalım rodajımdan sonra, kim önde kalacak Sıfır değil motor hem 650km oldu. 400km'ye kadar 6 bin deviri hiç geçmedim.
Arkadaşlar Bu Stop etme sorununa çözüm getirildi mi bayilerde bilgisi olup ta yardımcı olursanız sevinirim.
Burada yarışa hazırlanmıyoruz, konu motorun ömrü... Normalde kitapta yazana uyulması daha sağlıklıdır ama 3500 devir gerçekten çok düşük. 6 bin devir fena değil ama ben olsam ilk 500 km boyunca 5 bin deviri geçmezdim. Gerçi kendim alırsam sabırla kitaba uymayı düşünüyorum. Ayrıca devirlere tam uyulmamış olsa bile rodajın toplam mesafesi kitaba göre 2000 km. 400 - 500 km'de rodaj bitmiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------
Bence de stop etme sorununun sorumlusu yerinde oynayan ve aynı zamanda ses yapan denge sensörü...
Yanlış hatırlamıyorsam eğer ekrem bey sarı, kırmızı, mavi tek renk pulsarların geleceğini duyurmuştu. Şu anda mevcut renkler mi var hala?
Yeri gelmişken şu çıkartmaların üzerinde vernik olmadığını da önemli hatırlatayım, sokağa park ettiğinizde çocuğun biri çekip koparabilir çıkartmaları. Ben motoru şeffaf kaput filmi ile kaplamayı düşünüyorum bunu engellemek ve motorun boyasını korumak için.
stop etme durumunun sensorle bır alakası yok benım sensor servıs tarafından ıptal edıldı hala aynı sekılde stop edıyor ...
Düzde dip gaz hız videosu yokmu yokmu 150 yapanlar nasıl yapıyor ,, yolun eğimini rüzgar durumunuda gösterenlerden
200 ns de sıkıntı yaşayanlar var mı acaba? ve ne gibi sıkıntılar yaşadınız.
millet bu motoru hız için alıyorya ne desem şaştım
Uzun yola gidiyoruz sormak durumundayım gün içi bi çay içmeye 150 km yol gidiyorum
Bu motor uzun yola çıkıp gazlamak için yapılmış zaten, şehiriçinde trafiğe sokunca buharlı tren gibi düdük çalmaya başlıyo bugün plakam çıktığı için şehiriçinde gezebilmeye başladım durumu yeni fark ettim. İyi ki motor sıfırken trafiğe sokmamışım çünkü rodajdaki motor için hararet yüksek devirden çok daha zararlı. Motorla rodajda gazladıysam da kompresyona bıraktıysam da usulüne göre yaptım, buz gibi akşam soğuğunda veya yağmurda kullandım motoru. Akşam elmadağa tırmanırken de yine radyatörden sıkıntı yaşadım 2. viteste 4 bin devirde çıkmama rağmen yokuşun sonunda yine ötmeye başladı radyatör. Benim Mondial'leri çamura soktuğum gibi Pulsar'ı aynı çamura soksam conta yakmazsa bişey bilmiyorum Dur kalkta aşırı ısınıyor motor hele çamur gibi 5-10 km hızla sürülen tekerin de zor döndüğü ortamda ciddi sorun yaratacaktır.
Arkadaşlar motorumla geçen hafta bursaya gittim toplamda Manisa Turgutlu dan bursaya git gel 700km yi 75 tl ye gittim bu motor bir harika ))
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)