Herkese merhabalar
Naked klasmanında 200-250 cc aralarında bir motosiklet almayı düşünmekteyim ve biraz araştırdım daha önceden de bazı modeller geldi ülkemize aslında bu klasmanda baya bi model var fakat f/pde en optimum motosikletin bu olduğuna karar verdim.
bu konu altındaki yorumları okudum
Aydınlatıcı bilgi çok yok diyebilirim. 226 sayfada bilgi paylaşımından daha çok bir geyik var. Ve bazı arkadaşlarımız sorunlarla karşılaşmış kronik olmasa da çok rastlanan bazı sorunlar. Düşüncelerime göre 1. parttan çok diğer partlarda bu sorunlar var gibi. Ve işin garip tarafı bunları çözümü hakkında çok feedback göremedim.
Şu konuda bir çok kişi ortak düşünceye sahipki servisler gerçekten tatmin edici bir hizmet vermiyor.
En çok sinirimi bozan konulardan birisi motosikletten gelen bir ses var ve bunu servis çözemiyor önemli değil rodajdandır vs.Bu çok saçma. Motosikletlerde sorunların olması çok normal bu kaliteyi düşürmez. Dünyanın en iyi restoranında yemek yiyip zehirlenen bile oluyorken bazı problemlerin çıkması çok normal fakat bunlara çözümü kendi çabalarımızla sağlayacaksak bu gerçekten üzücü bir durum.
Bu forumu okumadan önce motoru kesin alacaktım fakat şuan içimde bir şüphe oluştu.Türkiye'de en çok uzak durduğum marka kanuni diğer markalar yanında ihtibarı en düşük. Diğerleri ile aynı kalite de hizmet ve ürün verirken daha pahalı olması insanlarda kazıklanma duygusunu öne çıkartıyor. Ne yazıkki içimden keşke başka bir marka bu ürünü getirseydi dedim fakat Ekrem Ata beyin çabası gözden kaçırılacak gibi değil onu buradan kutluyorum.
Arkadaşlar aranızadan 5-10bin km yapmış birinin motoru her açısıyla incelemesini rica ediyorum. İncelemede genel sorunlar ve çözümleri yazılmalı böylece biz aldığımzda direk bu sorunlar baş göstermeden halledelim hem böylece Ekrem beyin aracılığıyla garantiden yeni bi egzos değişim yapmaya ihtiyaç duymayalım .Atıyorum aküde genel olarak bir sorun var bunun için 500kmyi beklemeden servise gidin ya da servisten alırken özellikle şu konularda ısrarcı olun vs vs.
Burada diğer bir konuya değinmek istiyorum.
Bajaj Pulsar 5bin kmlik bir Türkiye turu yaptı bu motosikletin sorunlarını ve artılarını görme adına çok güzel bir fırsattı fakat videoda daha çok bir gurme Türkiye topraklarını geziyor havası var bu geziyi yapan arkadaşımızın daha öncede kanuni phantom ile bir 5binlik turu var aynı şekilde orada da sadece işte şurada şunu yedik burada bu kadar yağmur var. Motosiklet hakkında hiç bir bilgi yok bu çok yanlış bir pazarlama şeklidir.
Biz motosiklet hakkında bilgi almak istiyoruz şuraya gidince baklava yemeden gelmeyin değil.Daha objektif bir inceleme yapılmalı sadece motosiklet hakkında bilgi verilmeli diye düşünüyorum evet Barkın abinin videosunu izledim diğerine göre çok daha iyi ama aşşağılayıcı tavrı Aea'nın gözümden düşmesine sebep oldu ve paralel reklam olayı da beni çok şaşırttı o ayrı bir konu ama uzun vadede bir inceleme yazısı bulamadım.
Özet olarak bu motoru almak isteyen biri olarak şuan sağla bir inceleme yazısına açım.