Arkadaşlar merhabalar,
Aranıza yeni katıldım ve motora arkadaş tavsiyesi ile Pulsar 200 NS ile başladım.
Yaklaşık 1 ay oldu ve 1600 kmdeyim.
Bu konuyu en başından takip edemedim ancak ilk 93 sayfasını azimle ve sabırla okudum ama şu an mecalim kalmadı
Konuda çokça geçmiştir mutlaka ama özür dileyerek tecrübeli arkadaşlardan şikayetlerim ve taleplerim olacak aşağıdaki gibi;
Motor konusunda bakımı, kullanımı vs. çok tecrübeli olmadığım için de sizden öneri rica edeceğim.
1.) Sele sertliği artık kıçıma hastalık derecesinde etki etmeye başladı.
Kartal Oto Sanayi'de döşemeciye gittim bana birkaç yöntemden bahsetti ama çok sağlıklı olmaz vs. gibi şeyler söyledi ayrıca 150 TL fiyat çekti.
Bunun için İstanbul'da çözüm bulan arkadaşlardan, bana somut olarak şu semtte şuraya gidip şu kadar paraya şu şekilde yaptırabilirsin gibi önerilerini bekliyorum.
2.) 500 km bakımını yaptırmıştım, ondan sonra bakım yaptırmadım. Kartal Yeşilyurt Motor'a 2 kere gittim ve orada çalışan arkadaşların yaşça küçük olması ve yaklaşımları çok güven vermedi.
Şu an biraz titreşim hissetmeye başladım, ayaklarım ve uyluklarım dahil olmak üzere.
Düşük devirlerde çekişi biraz düştü gibi.
Ayrıca gaz verdiğimde cızzz şeklinde ses geliyor (buna benzer tıkı tıkı gibi sesler de geliyor)
Bu problemlerim için önereceğiniz çözümler nelerdir. Ayrıca İstanbul'da hangi servisi önerirsiniz?
4.) Zinciri hangi marka ve hangi periyotla yağlamalıyım?
5.) Motor yağını ve filtresini değiştirmem gerekiyor mu? Kendim mi değiştirmeliyim yoksa serviste mi değiştirtmeliyim?
Hangi marka yağ kullanmalıyım?
3.) Arka fren çok çabuk kilitliyor, arka lastik rahat 1 metre kaymış olmasına rağmen kaydığı hissedilmiyor, arka frenin kilitlediği de bazen hissedilmiyor. Bu ani frenlerde tehlikeli duruma geliyor. Kendimce çok test ve deneme yaptım ancak gerçek tehlike anında işler değişebilir.
Arka fren için önereceğiniz çözüm var mıdır?
4.) Çok rüzgar alıyor. Köprüden geçerken resmen savaşarak geçiyorum. Motor sağa sola atıyor kendini.
Bunun için çözüm öneriniz var mıdır?
şu an aklıma gelenler bunlar, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim