Yanlış anlamayacağınızı umarak yazıyorum:
Yağı araştırmanızı takdir ettim. Yağ konusunda haklısınız. Zaten servis sırf sizden para koparmak için garanti dışı kalır ayağına yatmış. Kendisi garanti dışı mı kalır diyor. Başka servise gidersiniz olur biter.
Tork anahtarı konusunda; adı üstünde servis adamlar bu işi yapıyorlar harbi ustanın eline geçmişse motor diş izi olmaz yok çırağın elinde kalmışsa olabilir. Tork anatarı abartı olur sonuçta bu adamlar bu işi yapıyorlar güvenip de gidiyoruz di mi
zamanla torklaşıyorlar onlar...
gaz kolu tepkisi sert diyerek neyi kastettiğinizi anlamadım. cümlenin ardından gelen açıklama gaz vermenin insanı zorladığı anlaşılıyor ancak gaz tepkisi ayrı bir kavram.
servisteki adamın işi zaten böyle şeylerle uğraşmak. işi var uğraşmıyor kabul edilebilir bir şey değil...
Zincir spreyi konusunda hemen servisi suçlamamak lazım. Çünkü bir kutu sprey harcanınca 20 küsür lira belki daha fazla bir masraf çıkıyor. Sonra da kullanıcı yok daha neler araba mı bu ayaklarına giriyor. Bizzat iyi servisin böyle bozulduğunu gördüm. zincir konusunda çok abartılacak bir şey yok. isteğe göre temizletebilirsiniz. özellikle zincir oringlilerden ise....
yağ konusunda şırıngayla çekmek gerekecek kısmını okuyunca inanın (ve alınmayın) lütfen biraz tebessüm ettim (çünkü abartılı gibi oldu). Hiç çekmeye felan gerek yok. Şayet hakikaten yağın fazla olduğunu motosikletinizde sizin gibi düşünüyorsa silindir arkasındaki hava deliğinden atacak ve siz de bunu fark edeceksiniz.100 ml den hakikaten bir şey olmaz.
Eğer dört dörtlük hizmet bekleniyorsa ve servisin isteyeceği meblağı da kabul ediyorsak o zaman ben bu işi yaparım be ya. Evinize özel servis olarak gelir gözünüzün önünde bakımını yapar bol cömertliğinizi görürüz artık :D .
Saygılarımla........