Hayırlısı olsun titreşim var demişsiniz bu motorda balansör yokmu? Sitesine girip teknik özelliklere girip bakmak zor geldi
Neyse siteyede baktım ama görmedim yazmıyor sanırım
Hayırlısı olsun titreşim var demişsiniz bu motorda balansör yokmu? Sitesine girip teknik özelliklere girip bakmak zor geldi
Neyse siteyede baktım ama görmedim yazmıyor sanırım
Öncelikle hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
- Titreşim algılaması bende mi farklı bilmiyorum ama rahatsız edici değil. TVS ile kıyaslandığında yok gibi hatta. Uzun yoldan yeni geldim ve aksine hiç rahatsız edici değil. Motorun o tatlı çalışma aralığında kullanıldığında hatta hissetmiyorsunuz bile.
- Evet aynalar çöp... Hiç çinlileri dolaşmayın alın bir TVS aynası cuk diye oturuyor ve kör nokta neredeyse yok gibi, görüş açınız bayağı bir genişliyor.
Koltuk için de çoğumuzun yaptırdığı gibi size de sünger takviyesi öneririm. Ben 2cm'lik takviye yaptım. Siz de boy hesabınıza göre fakat sürüş ergonomizini bozmayan oranda yükseltmenizi öneririm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------
Ben özellikle yeni taktıracağınız lastikleri merak ediyorum.
Lastiklerinizin rodajı bittikten sonra bizlerle +/- deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz.
Şüphesiz karar vermemizde katkısı olacaktır.
Son alarak: Elcik sorunu hiç yazılmamış. Belki sorun bendedir veya yaşadığım sıcak kenttendir. Burada nem çok, çabuk terliyor ellerim ve kayganlaşıyor. Çözüm olarak bisikletler için satılan sünger elciklerden aldım ve onu geçirdim. zor oldu ama oldu. Terleme bitti, kayma bitti ve dahası gidonda azda olsa hissettiren vibrasyon gitti. Tavsiye edilir.
Atilla abi hayırlı olsun Kredi kartı islemiyormu ödemeyi nasıl yaptınız geri ödemesi faiz durumları nasıl oldu ?
Sağol.
TVS'nin standart aynaları mı var, yoksa belli bir modelin aynasından mı alayım ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------
Sağol. Bankadan 24 ay vadeli 8.000 Tl tüketici kredisi aldım. (36 aya kadar veriyorlar ama bana 24 ay karlı geldi)
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Hayırlı olsun, sonunda indirim yapan bir bayii bulabildiniz sanırım.
80 - 90 dan sonraki titreşimin sebebi daha doğrusu bu hızların altında titreşimin hissedilmemesinin sebebi düşük devirlerde torku arttıran egzozdaki ekleme yapı. Bu ek parça 7000 devire kadar düşük devirlerde gücün artmasını sağlıyor ve devrede iken titreşimin de daha az hissedilmesini sağlıyor. 7000 devirden sonra bu parça devre dışı kalıyor ve titreşimde 7500 devirlerden itibaren hissedilmeye başlıyor. Motor tasarımı ile ilgili bir durum olduğundan bu titreşimi azaltmak pek mümkün değil. Ancak emin olun uzun yolda rahatsızlık verecek bir düzeyde titreşim olmuyor. Kısa zamanda alışırsınız, titreşimi hissetmezsiniz bile. Motoru yeni alınca insan ister istemez daha hassas oluyor ve her şeye daha çok dikkat ediyor. Bir süre sonra alışıyorsunuz. İlk bakıma kadar titreşim biraz daha fazla olur, merak etmeyin.
Aynanın bağlı olduğu kelepçeyi gevşetip debriyaj ve ön fren manetlerini elciğin hizasından biraz daha öne ve aşağı doğru indirirseniz (aynanın gidona bağlanan kolu dik bir şekilde yukarı çıkıyor olacak, öne yada size doğru eğimli olmayacak) oldukça iyi bir görüş sağlıyor. Gerçi aynalar bana da biraz küçük geldi ve bir türlü alışamayıp değiştirdim ancak değiştirmeden önce yukarıdaki ayarlamayı yapmanızı öneririm.
Tekrar hayırlı olsun, tekeriniz düz bassın.
Hayırlı olsun Atilla abi..Güle güle kullan..
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:49 ----------
Titreşim dikey açılı motor tiplemelerinde ve özellikle tek silindirli olanlarda kaçınılmaz birşey. Titreşimden feragat edilebilir ancak kompresyon ve yüksek devir ile birlikte gelen güçten feragat etmekte gerekir. Bu nedenle 200 cc bir motorda performans istiyorsak titreşim biraz işin tuzu biberi.. Tabiki çok abartı olmamak koşulu ile.
Bu konudaki en başarılı motor yapıları boxer motorlardır. Örn. bmw 1200 gs. daha verimli ve minimum titreşimlidir. 200 cc karşılığı 24 beygir güç ile beraber hızlı devir üretilen standart üretim bir motor isteniyorsa bu motordaki yüksek devir titreşimleri olağan..
Bu titreşimlerin 5000 km.lerden sonra daha az hissedilir olacağı kanaatindeyim.
K.kartına taksit olayı varmı İstanbulda bayi coktur onlardadamı yok k.kartı
Ben alalı 2 hafta oldu kendi gözlemlediklerim lastikler, aynalar ve (bana göre) sinyal kolu. Boyum 1,85 motor altımda illaki biraz küçük gibi duruyor fakat yere bastığımda aynı anda iki ayağımın tabanını basamıyorum, bir yana hafif eğilmem gerekiyor. Gidon yüksekliği benim için 5-6 cm yükselmesi lazım çünkü çok olmasa da kollarıma yük biniyor bu da titreşimi daha fazla hissetmemi sağlıyor. Aynalar gerçekten rezalet her türlü açıyı denememe rağmen (selfie açısı bile denedim ) tam görüş sağlayamıyorum. Biraz öne ve dışa eğilmem gerekiyor, bu da aynaların fazla içeride ve yetersiz olmasından kaynaklı. Sinyal kumandasına gelince sola dönüşlerde debrijaj basılı şekilde sinyal vermek oldukca güç, yada ben beremiyorum İvmelenme oldukça tatmin edici 6000-9000 devir arası tork tam performans itiyor sizi. Görünüşü ve piyasada (şimdilik) tanınmış ama az bulunan bir motor olması tüm gözleri üzerine çekiyor. Motoru tanıyan ve merak eden bu kadar çok insan olacağını tahmin etmiyordum. fotoğraf çeken, binmek isteyen, hatta 1 tur versene abi diyen birçok insanla karşılaştım bile. Karşılaştığım insanların neredeyse hepsi test motoru olmadığından dolayı binmek için ağız aradı. Binenler de direk almaya karar verdiler bile Umarım fırlama motorcuların altında marka heba olmaz.
Kimileri bu motorun egzoz sistemini değiştiriyor.Performans egzoz takıyor.Benim bildiğim bu motorun farklı kılan teknolojilerinden biride zaten egzoz sistemi.Manifolda eklenen basınç odası sayesinde düşük devirlerde yüksek tork sağlaması.Centil40 da bundan bahsetmiş çok doğru söylüyor.Şimdi kalkıp bu motorun egzozunu düz boru yapıp sonuna performans egzoz takılınca motorun çalışma kimyasını değiştirmez mi? Ve açıkçası orjinal sesi takılan egzozlara göre daha iyi bence.Performans egzozdan çıkan ses son zamanlarda fazlasıyla türeyen apache tabir edilen cup motorlar gibi çıkıyor.Performans egzoz sesi 4 silindirde güzel bence.Bu egzoz kullanan arkadaşlar yakın zamanda yakarmaya başlayacaklar eminim.Ama diyorumki Bajaj firmasında çalışan 1200 mühendis bedavaya tasarlamadı bu egzosu.
Bencede egzoz gayet motorun kasası ve şasisi ile uyum içinde. Tuhaf çakma sesler almak için 200 cc bir motora şeklinide bozacak garip bir egzoz takmanın bir manası yok. Alırsın bir 1000 rr takarsın ona uygun olarak üretilmiş olan akrapovic egzoz.
Ses konusuna aynen katılıyorum biyasadaki bu soba boruları ve takılan tuhaf egzozlar yüzünden çevrede ses kirliliği motosikletçiler açısından bir nefret unsuru oluşturuyor. Motordan gelen derin ses güzeldir egzoz sesi 4 silindirliler hariç diğerlerinde gerçekten kulağı tırmalayan kalitesiz bir sese dönüşüyor.
Trafik polislerinin bu soba sorusu takan arkadaşlara neden işlem yapmadığını halen anlamış değilim. İnsanlarda kafa beyin bırakmıyorlar. 2 zamanlı motor sesini ve 4 silindirin yüksek devirlerde derinden gelen inleme seslerini özlüyorum
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin
Ufak tefek kusurları hoşgörürsek pişman olmayacağınızı düşünüyorum.Titreşim konusunda herkes birşeyler söylüyor.Ben de ilk aldığımda bi acaba mı diye düşünmüştüm.Ancak şimdi aklıma bile gelmiyor.Uzun yoldan sonra dahi diyebilirim.Şehir içinde ön freni bir ya da iki parmakla sürekli kapayacak olursam işte o zaman titreşim diye bunu söylüyorlar diyorum
Bajaj Pulsar Facebook sayfası niye -Kapalı grup- modunda?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------
Hayırlı olsun temennilerinde bulunan ve bulunacak tüm arkadaşlara kardeşlere çok teşekkür ederim. Hepimize iyi sürüşler inşallah. sağolun varolun.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Hayırlı uğurlı olsun kardeş
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------
Diger denemede 161 varmı dişli degişimi yapan ben eski motorum apache 15o de yapmıştım 10 km artış olmuştu
Arkadaşlar sahibinden com'da dikkat ettim de . Genelde 1000 km dolmadan motorları satılığa çıkarmışlar . Tıpkı inazumaların durumuna benziyor . Sizce neden bu kadar erken satıyorlar motorları ? Motorlarda beğenilmeyen bir taraf mı var yoksa , genel bir arıza vs gibi bir şeyden dolayımı bu kadar erken satılıyor merak ettim açıkcası .
AttilaXtreme;
TVS'nin RTR modeli aynalarını tavsiye ederim. Ben de ondan taktım. 25TL civarında
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)