Tamam yazdım Teşekkürler
Sevgili sbr, pulsar'ı alınca bunları tatlı bir anı olarak hatırlayacaksın.
Bu kızgınlığın; Sevdiğin kızın babasının, nikahı, sudan bahanelerle uzatmasına kızıp, artık sevdiğim kızı çok sevmeyeceğim, eski sevgilim, tam bana hitap etmese de, yeterli olmasa da, idare ederdi, çok kahrımı çekti, Keşke onu bırakmasaydım, demeye benziyor.
Sabır ve sonunda da mutluluklar dilerim.
Ramazan Can'ın dediği gibi "Üzerine bindiğin an, bu durumdan kurtulursun."
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------
Sevgili Daewo, naylon, kauçuğa göre sıcaklık karşısında daha hızlı tepki verir. Bu sıcak havalar için çabuk ve fazla yumuşama, soğuk havalar için daha uzun süre sert kalma manasına gelir ki, bu iyi bir özellik değildir. Risk almadan kullanmanı ve ilk uygun fırsatta değiştirmeni tavsiye ederim.
merhabalar arkadaşlar ben pulsar almayı düşünüyorum kış ortasında. aslında sormak istediğim ilerde bir kronik sıkıntılar olur mu ya da şuan ufak bir sıkıntısı bile varmı mı şu motorun. birde bakım aralıkları bakım ücretleri nedir yağ konusu nasıl oluyor bunları bana açıklarsanır sevinirim. şimdiden çok sağ olun sizlerin yorumlarıyla size güvenerek bu motoru almayı düşünüyorum.
Dostum bakim ucreti biraz pahali gibi oda 125 cc lere göre ama 5000 km de bir bakim yaptığımızı düşünürsek uygun gayet.ve sunu diyim öyle bir garanti sistemi var ki servis bi sorun ciksada degustirsem diye bakıyor cunki onlarda para kazanıyor. Bu her firmada böyle olmuyor. Yaani bajaj ürününe güveniyor rahat ol.mesela benim motorda ilk calusmada egzoz dan ses geliyordu hemen servis degistirelim dedi.bende eyvah ne desemde degistirtsem diye düşünüyorum . mesela butda ekrem bey her sorunumuzka ilgileniyor. Suan mitorum 4000kmde canavar oldu süper gidiyo ve yakit iyi bu sorun olcani sanmıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:53 ----------
Ekrem bey ilginiz icin Teşekkürler. 5 dk sonra Telefonum çaldı. Belge geri gelmiş. Gönderiyor tekrar. Bu arada diğer modelkerlede bu sekilde ilgilendiğinizi farkettim. Ne diyim Allah uzun ömür versin size
Motoru bugün tekrar test ettim. Daha önceki testimi MT-07 kullanırken yaptığımdan açıkçası keyif almış ama çok etkilenmemiştim. Şimdi ise CBF'ten buna binince farkını daha net gördüm. Birincisi motor gerçekten iyi gidiyor. İkincisi frenler CBF'e göre kıyaslanamayacak kadar güçlü. Konfor açısından beklediğim üzere CBF'in yanından geçemez. Selesi çok sert, sanki taşa oturuyor gibiydim ve oturuş pozisyonu da daha sportif. Titreşim de bir miktar var tabi ama sürüş zevkinden dolayı bunu kafaya çok takmıyorsunuz. Ben titreşimi daha çok elciklerde hissettim.
Özetle geçen hafta CBF 150 alırken bunu da alabilirdim ama sürünce yaptığım tercihin doğru olduğunu düşündüm. Artık motor alırken önceliklerim konfor ve titreşim olduğundan ve çok performans aramadığımdan bu şekilde düşünüyorum. Pulsar için şunu net olarak söyleyebilirim ki bahsettiğim şeyler hariç, o fiyata ondan daha iyisini verebilen motor yok. Kendi kriterlerime göre de muhtemelen benim bir üst motorum Inazuma olacak. Hele bir de GW250S denen touring versiyonu gelirse tadından yenmez.
Değerli sbr rumuzlu arkadaşım; mesaj da yazdım. İrtibata geçebilir miyiz? Neredesiniz, hangi bayi ile irtibattasınız? selamlar...
ekrem_ata@kuralkan.com.tr
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:55 ----------
Değerli Seko rumuzlu arkadaşım; kararınız hayırlı olsun. Her zaman objektif yorumlarda bulundunuz. Elbette ürün alımında önemli olan kişinin beklentileri ve bu beklentilerin en uygun fiyata karşılanmasıdır. Her zaman kıymetli değerlendirmelerinizi bekliyor olacağım.
Selam ve saygılarımı sunuyorum.
bajaj bayilerinde tork anahtarı olmadığını (düşündüğümüzü) daha once duyurmuştuk
nedir tork anahtarı
vidayi belli bir basınç uygulayarak sıkmaya yarar
ozellikle hassas motor vidalarini eşit sıkmak gerekebilir
cok sıkılan vida hasar görebilir veya kopabilir
az sıkılır ise gorevini tam yerine getiremez
vida basi koparsa iceride parcasi kalir ugrastirir
hangi vidanin kac nm torkla sıkılacagi yazılıdır
ornegin arabalarda mazot filtre kapağı üzerinde 30 nm tork yazılıdır yağ filtre kapağı 25 veya 30 nm idi
circir kolu gibi birsey bahsedilen tork anahtarı
akulu vidalama aletlerinde de tork ayari vardır
vidayi fazla sıkıp vida içeri gomulmesin veya az sıkıp gevsek bırakmasın diye
şimdi elimize gecen habere göre servisin birinde elciklerdeki bir ayar idi sanırım ayarlamak için gerekli anahtar yokmuş başka bir anahtar uydurularak çözüm bulunabilmis
rebel punto ya değerli istihbaratlari için teşekkür ederiz
temennimiz servislerin teknolojinin nimetlerinden nasibini almasi ve gerekli alet ve ekipmana bir an once sahip olması
sokak arasindaki CG motor tamircisinden bahsetmiyoruz degil mi bir fark olmali bajaj servislerinde
en azından verilen imaj beklenti icine girmemize neden oluyor
Bana kalirsa tork anahtari HONDA bayilerinde bile yok. Ben tork anahtariyla yapilan bir islem gormedim hic. Masallah bizim ustalarin el ayari en kral tork anahtatindan bile daha hassas. Ee nereden baksaniz 300-400 papel bir tork anahtari.
merhaba arkadaşlar bugün birşey oldu üsküdar kirazlıtepe dörtyol memevkinde ışıklarda bekliyorum yerler ıslak bugün yağmurluydu çünki, karşı şeritten beyaz siyah bir pulsar geliyor hızlı kask yok kırmızıda duramada motorun kafasını sağ sol yaptırıyor fren yapınca motorda kayıyor az kalsın önündeki renault araca çarpacaktı milimlen kurtardı. Barkın abi söyledi lastikler iyi değil diye benim driftteki lastiklerim bile bundan daha iyi be, siz siz olun daha dikkatli olun ben demiyorum ki benim driftin lastiği daha iyi diye ama sizinkindan iyi olduğu belli. LÜTFEN KASKIMIZI ve KORUMA EKİPMANARIMIZI KULLANALIM. Tşk ederim.
Bence bir ilk önce git kendin servis al ondan sonra başkalarına tavsiye et hemen karar verme derim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------
ben kesinlikle önermem.ben motor servisi için nereye götürsem diye düşünüyorum ankarada sevis sıkıntı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------
[QUOTE=MCD;3386380]Ankara'da 4.44 Motor'a yaklaşık 1 saat önce kaporamı verdim. Aynı yoğunluk burada da söz konusu. Sağolsun bayi sahibi Tolga Bey çok güzel yardımcı oldu, bizzat ilgilendi.
Temmuz ayı içerisinde Ankara'ya gelecek motorların sahibi hazırmış tabii vazgeçen olmazsa. Ağustos sevkiyatında gelecek motorum inşallah. Ankara'da olanlara Pulsar ve motosiklet ekipmanları konusunda kesinlikle 4.44 Motor'u öneririm.[/QUOT
nefaydasını gördünde önerirsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:13 ----------
[QUOTE=daewo;3401821]Bence bir ilk önce git kendin servis al ondan sonra başkalarına tavsiye et hemen karar verme derim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------
ben kesinlikle önermem.ben motor servisi için nereye götürsem diye düşünüyorum ankarada sevis sıkıntı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:10 ----------
--Adam motor satacak sana herhalde iyi davranır daha sonra neler satacak daha sana neden kötü davransınki
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------
---benim motorda vitesle ilgili hiç bir problem yok.motor testi yapan bir adamda 4- 5 arasında boşluk var ayrıcada biraz sert tepmek gerekiyor diyor.benim kafamda da dogruşu kuşku oluşmuştu..Vitesler yağ gibi geçiyor arkadaş, bu tecrube eden arkadaşların motorları Rolls-Royce gibi motorlarımı acaba? anlayamıyorum.
--lastikleri kötülüyorlar tamam daha iyi lastikler takılabilir ama öyle bir sıkıntı göremedim ben,gayet güzel tutunuyor frenlemede başarılı daha ne olsun.
---benim motorda yaşadıgım tek sıkıntı koltuğun uzun yolda rahatsız etmesi oldu şehir içinde ve kısa mesafede problem oluşturmuyor bence...
---Kornası resmen araba kornası havalı kornamı taksalardı..
İşimden dolayı bugün babama Akın Motor'a (Adana Bajaj bayisi) gitmesini rica ettim. Ben 24 ay vadeli olarak almayı düşünüyordum. Vadeli almayı düşünüyordum çünkü bir kaç yere daha ödeme yapıyorum. Maaştan kalanı ile Pulsar'ı taksitle öderim diyordum. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.
Neyse babam gitmiş sormuş. Bu canavarı 24 ay vadeli almak isterseniz 8856 ₺ ye geliyor. Aylık 369 ₺... Plaka bedelide 400-450 ₺ civarında demişler... Bende sıkıntıya girmek istemedim. Yönümü hemen Yamaha YBR 125'e doğru döndürdüm. Salı günü izin günüm. Hemen bir Yamaha bayine gidip beyaz olanını alıyorum. Ne yapalım başka yıllara kaldı Pulsar sevdası... Hem o zaman 400'lük olana bakarız. İyi geceler
Ekonomi kardeşim, mesafeler kisaldi biraz. Umarım bayramdan sonra güzel bir geziye imza atarız.
Anahtar olmadığı için anahtarı uyduran tvs servisi bir arkadaş tı sağ olsun. Bajaj bayisinde bir tık arka amortisörun sertleştirilmesini istemiştim ama gözden kaçtı galiba, benim için sıkıntı değil. Bende urfa ya dönünce tvs bayii ne gittim ve amortisör ü ayarlayıp ayarlayamayacagini sordum, sağ olsun beni kırmadı. Elindeki bir anahtarı kesip biçip uydurdu.
Bu arada gittiğim Bajaj bayiinde tork anahtarı kullanıldığını görmedim. Ama Honda, Yamaha, Suzuki servislerinde de kullanıldığı görmedim.
Burada önemli olan motorun soğuğa yakın ilimasi ve o şekilde vidalarin sökülüp takılması. O da yapıldı zaten.
Senin mondial prince yi daha önce kullanmış olsam sana başka bir motosiklet alman icin daha çok ısrar ederdim. Günde 100 km nin üstünde yol yapiyorsun kesinlikle pulsar ı sana tavsiye ederim.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
arkadaslar hgs yi nereye yapıstırdınız, bide cok buyuk olmamak kaydı ıle on cam taktıran varmı ... centıl 40 on cam takmıs ama o bana bıraz buyuk geldı daha kompakt bıseyler varmı ...
İşimden dolayı bugün babama Akın Motor'a (Adana Bajaj bayisi) gitmesini rica ettim. Ben 24 ay vadeli olarak almayı düşünüyordum. Vadeli almayı düşünüyordum çünkü bir kaç yere daha ödeme yapıyorum. Maaştan kalanı ile Pulsar'ı taksitle öderim diyordum. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.
Neyse babam gitmiş sormuş. Bu canavarı 24 ay vadeli almak isterseniz 8856 ₺ ye geliyor. Aylık 369 ₺... Plaka bedelide 400-450 ₺ civarında demişler... Bende sıkıntıya girmek istemedim. Yönümü hemen Yamaha YBR 125'e doğru döndürdüm. Salı günü izin günüm. Hemen bir Yamaha bayine gidip beyaz olanını alıyorum. Ne yapalım başka yıllara kaldı Pulsar sevdası... Hem o zaman 400'lük olana bakarız. İyi geceler
ne kadare vade eklemiş bayii. tefeciden para alsan daha iyi.bankadan tüketici kredisi alsan 24 ay için kaça patlar acaba. bankadan tüketici kredisiyle alan varmı acaba. paylaşırlarsa iyi olur. belki havalar serinleyince talep azalır vade farkı azalır. kampanya filan 2014 ler geleceği için fiyatta bişeyler olur..
Ben 8k kredi aldım bankadan, ihtiyaç kredisi hemde düşük faizden. 24 ay vade
aylık 390 vs ödüyorum.
gayet iyi fiyat çekmişler aslında sana
Servislik var ise alıcak hocam o anahtarı paşa paşa.Bunun hondası bajajı mondiali kanunisi yok.Eğer sen kalkıp yetkili servislik veriyorsan servislik verdiğin tamircileri denetlemen ve servislik vermeden de belli başlı tamir takımına sahip olmalarına servisin yerine vs.ne bakman adamları her yeni model geldiğinde eğitime götürmen gerekiyor.Her yeni modelin kitapçıklarının en 2 defa okutturulması yine bakıma gelen motorum kitapçığından km sine göre bakılacak temizlenecek değişecek parçalarına bakılması gerekiyor.Ama nerde o servis.Amerika'da falan herhalde...
Benim babamda kamyon tamircisi o pahalı denen tork anahtarı bizde vardı (Özel servis olmamıza rağmen)Onuda genelde motor ve şanzıman toplarken kullanırdı.
Benim cb nin üst kapak contası değişmişti toplarken tork anahtarı kullanıldı.Zaten kullanılmasıda gerekiyor.
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)